Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spanje kent absoluut geen genade voor Georgië; Lamine Yamal scoort bij debuut

Laatste update:

Spanje heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om een ticket voor het EK van 2024. In Tbilisi was la Selección met maar liefst 1-7 te sterk voor Georgië. Álvaro Morata was verantwoordelijk voor een hattrick namens zijn land. Lamine Yamal viel in en werd zo de jongste debutant ooit namens Spanje. Hij wist zijn debuut te verzilveren met een treffer. Ook Dani Olmo, Nico Williams en Solomon Kvirkvelia (eigen doelpunt) scoorden namens de bezoekers. Voor Georgië was Giorgi Chakvetadze trefzeker.

Bij Georgië begon de kersverse Ajax-aankoop Georges Mikautadze aan de aftrap. Hij werd voorin vergezeld door onder meer Khvicha Kvaratskhelia. De sterspeler van Napoli startte zoals gebruikelijk als linkervleugelaanvaller. Guram Kashia droeg de aanvoerdersband namens de thuisploeg. De oud-Vitessenaar is inmiddels 36 jaar oud en speelde tegen Spanje zijn 105e interland vrijdagavond.

Spanje begon met onder meer Rodri, Aymeric Laporte, Marco Asensio en Olmo in de basis. Laatstgenoemde kreeg na negen minuten spelen een levensgrote kans op de 0-1, maar hij schoot huizenhoog over. In de 22e minuut wist Spanje dan toch op voorsprong te komen. Morata kopte een vroege voorzet van Asensio via de grond tegen de touwen: 0-1. Na de eerste treffer van Spanje was de ploeg van manager José Luis De La Fuente helemaal los. In de 28e minuut gleed Solomon Kvirkvelia de 0-2 in eigen doel en Fabián Ruiz maakte er luttele minuten later al 0-3 van. Hij kreeg de bal echter in buitenspelpositie en zag zijn doelpunt afgekeurd worden.

Spanje liet het er niet bij zitten en breidde nog voor rust de voorsprong met twee doelpunten uit. Olmo schoot knap raak en Morata maakte zijn tweede van de avond na een geweldig lopende aanval van de bezoekers. Het zat desalniettemin niet alleen maar mee bij Spanje, voor rust moesten Olmo en Asensio zich met een blessure laten vervangen door Yamal en Williams. Yamal is nu met zijn 16 jaar en 55 dagen oud de jongste speler die ooit voor de nationale ploeg van Spanje uitkwam. Hij pakt dat record af van Gavi, die zijn debuut maakte met 17 jaar en 62 dagen oud.

Na de rust begon Georgië aan een ware remontada. Via Chakvetadze kwam de thuisploeg in de 49e minuut terug tot 1-4. Hij schoot de bal van dichtbij op doelman Unai Simón af, die zich verslikte in de poging en de bal zo onder zich door zag rollen. De poging om terug te komen in het duel was echter van korte duur. Morata werd na 64 minuten spelen alleen op de doelman afgestuurd en wist op eenvoudige wijze zijn hattrick compleet te maken: 1-5. Williams deed enkele minuten later ook een duit in het zakje. De 21-jarige vleugelspeler dribbelde naar binnen en schoot door de benen van de keeper raak: 1-6.

Williams kwam een paar minuten later weer door over de linkerkant en trok de bal strak voor. De voorzet ging aan iedereen voorbij, waardoor Yamal de bal kon binnenschieten: 1-7. Hij is naast de jongste debutant nu dus ook de jongste doelpuntenmaker ooit namens Spanje. Spanje heeft nu zes punten na drie wedstrijden en staat tweede in poule A. Schotland staat eerste met twaalf punten uit vier duels. Zij komen later op vrijdag in actie tegen Cyprus.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die Lamine Yamal kan echt een hele grote worden, zo jong nog en al zo goed pff. Heel benieuwd hoe ie zich verder kan ontwikkelen nog

8 september 2023 om 20:42

Werd ook gezegd over fati..speelt volwassen met en zonder bal. Maar heeft duidelijk een erg erg lange weg te gaan en er komen genoeg dalen (zoals fati, en dan moeten we zien hoe die het zal overleven)

8 september 2023 om 21:02

Wel eerlijk om te zeggen dat Fati wel blessures heeft gehad die killend waren voor zijn ontwikkeling. Ik hoop dat het deze jongen bespaard word.

9 september 2023 om 10:59

Ja echt bizar. De komende 4 jaar maximaal ontwikkelen. Moet je nagaan dan heeft hij CL ervaring en waarschijnlijk een EK en een WK meegemaakt en dan nog pas 20. Hopelijk zijn de blessures schaars en blijft hij een beetje met beide voeten op de grond staan.

Lang geleden dat Georgie zo op z'n broek heeft gekregen in eigen huis. Laatste jaren knappe resultaten geboekt tegen o.a. Zweden, Spanje, Griekenland en Wales bijvoorbeeld, en op het jeugd EK natuurlijk een prima indruk gemaakt. Er komt langzaam weer een talentvolle lichting aan met o.a Khvicha, Mikautadze, Sazonov, Davitashvili en Mamardashvili. Maar als een topland in absolute topvorm is wordt je natuurlijk verpulvert. Hoop dat ze een keer een eindtoernooi zullen halen, zijn zeker tegen die tijd niet minder dan landen als Albanie en Noord Macedonie die het ook al erns gelukt is. Wat dat betreft ook wel pech met deze zware poule, er zijn zeker makkelijkere in deze kwalificatie. Zowel Spanje als Noorwegen en Schotland zouden niet mistaan op het EK. Spanje begint toch wel weer een lekker elftal te krijgen zo, in Qatar was het voetballend misschien wel de beste ploeg maar ontbrak er een eindproduct. Nu met o.a. de Nations League winst en jonge talenten sluit ik niet uit dat ze weer tot grote hoogte kunnen stijgen

8 september 2023 om 20:39

Op het EK dat italie won waren ze ook de beste ploeg. Vooral toen.

8 september 2023 om 21:23

Spanje ziet er de afgelopen tien jaar telkens in de kwalificatie uit als een wereldploeg, totdat ze op het EK of WK aankomen.

Wat een geweldige avond voor onze Lamine Yamal bizar dat je op zo'n jonge leeftijd al zo goed kan zijn hopelijk leggen Barca en Spanje niet te veel druk op die jongen zodat hij zich rustig kan ontwikkelen en dan kan het een hele grote worden

8 september 2023 om 20:44

Vond hem niet eens goed spelen. Aan de andere kant speelde iemand een betere wedstrijd (natuurlijk wat ouder)

Zag Aannames verkeerd gaan en vaak verkeerde beslissingen gezien. Verder gewoon een groot talent maar was geen geweldige wedstrijd vanavond.

8 september 2023 om 21:18

Niet negatief bedoeld maar ik kan het talent wel zien bij yamal maar ik vind dat hij voor het doel nog niet klinisch is.

Iets wat Vinicius op zijn 18e 19e ook had

Maar daar valt op te trainen dus het komt helemaal goed met hem.

8 september 2023 om 23:21

Het verschil is dat Vini dat op zn 19e had, Yamal is net 16.

In 2020 werd Ansu Fati de jongste doelpuntenmaker ooi in het Spaanse nationale elftal, in 2022 werd Gavi dit en nu Lamine Yamal. La Masia is van een ander niveau.

8 september 2023 om 20:18

@IniestaFCB

La Masia is de beste jeugdopleiding ter wereld samen met Ajax.

8 september 2023 om 20:30

Samen met Ajax? Welke goudenbal winnaar of ek en wk winaar heeft Ajax opgeleid?

8 september 2023 om 20:38

Wat een vereiste, 1988M10. Van de Sar heeft nooit een prijs gewonnen met Nederland, maar Rulli is wel wereldkampioen. De Ajax jeugd bestaat grotendeels uit Nederlanders, dus als Nederland het niet goed doet internationaal is per definitie de jeugdopleiding van Ajax slecht?Maar om op je vraag te antwoorden, ene Marco van Basten bijvoorbeeld. Topscorer '88 en won daarna nog even 3x beste voetballer van het jaar.

8 september 2023 om 20:40

Bro dat Ajax van Blind een voetballer heeft weten te maken zegt alles.

8 september 2023 om 20:48

hou toch op man la masia staat toch echt op een barca heeft voetballlers zo als pep xavi busquests Iniesta puyol pique amor messi gavi fati en nu weer yamal gulliermo amor etc

8 september 2023 om 21:12

Ik vind dat je dan La masia heel erg tekort doet om ze op hetzelfde niveau als ajax te plaatsen.

8 september 2023 om 21:13

Riddle

Dus een keer in de 40 jaar kunnen we een exceptional talent verwachten van de toekomst.

Goed om te weten vooral als van Basten de laatste was.

8 september 2023 om 21:24

Maar kan je nagaan hoeveel beter die spelers nog waren geweest als ze in Amsterdam waren opgeleid. Helaas zullen we het nooit weten…

8 september 2023 om 21:53

@Bintro - Je kijkt ook niet verder dan je neus lang is. Ik noemde van Basten omdat 1988M10 domme eisen stelt aan een opleiding en de referentie aan zijn naam.

Kluivert en Seedorf waren ook wereldtop maar mag ik volgens zijn eisen niet meetellen want ze moeten een gouden bal hebben gewonnen of een EK / WK.

8 september 2023 om 23:24

Mooi hoe dit nu wordt gesteld. La Masia heeft een fantastische opleiding. Als je al een opleider in Nederland erbij haalt, moet je AZ noemen die qua jeugd op alle vlakken mijlenver voorlicht op de andere jeugdopleidingen in Nederland. Op basis van het oudste jeugdteam zou je zelfs kunnen stellen dat ze het ook beter doen dan Barcelona, welke vorig seizoen met 3-0 werd verslagen met onder andere een onmachtige Yamal.

8 september 2023 om 20:24

Yep ze eindigen ook allemaal in de top. Dat valt natuurlijk heel erg mee. Fati nu ook naar Brighton. Dat is op zo een jonge leeftijd geen goed teken. Meerdere zijn hem voorgegaan (Bojan, Tello, Perez etc.) Werden allemaal weggezet als (toekomstig) wereldtoppers. Moet wel zeggen dat Lamal zeker wel een uitzondering kan worden.

8 september 2023 om 20:46

Dit zeg ik dus ook, leuk dat ze heel jong debuteren, maar het gaat om; wat voor carrière heb je gehad. Barca heeft zeker een goeie opleiding, net als Ajax en az en vele andere. Altijd dat gezoek naar ‘beste dit en dat’

8 september 2023 om 20:46

@AdjeSergio4

Helemaal mee eens. Ik hoop gewoon niet dat xavi elke wedstrijd lamine laat starten. Hij is pas 16 en nog zo ontzettend jong. Zo zie je maar als je een jong toptalent elke wedstrijd laat spelen zonder rust. Kan hem het zelfde gebeuren als wat er met Ansu Fati is gebeurd.

8 september 2023 om 20:58

Hopelijk gaat het voor dit toptalent wat meer voor de wind. We hebben aardig wat supertalenten gehad die vaak ook jong debuteerden en echt een wereldtoekomst toe werd gedicht. Hoop vooral niet op een zware blessure, helaas zoveel carriëres verkloot.

8 september 2023 om 21:11

Blessures liggen altijd op de loer, dat zagen we wel bij Fati. Zo zonde, al heeft Fati nog steeds wel een lange carrière voor zich, hopelijk. En niet ten nadele van jullie jeugdopleiding natuurlijk. Nog altijd zonde dat Real Hakimi en Marcos Llorente heeft laten gaan.

8 september 2023 om 21:16

Is niet zonde Real madrid had geld nodig. Dan maak je keuzes als organisatie.

Ik heb echt veel respect daarvoor bij Barcelona die geven talenten echt een kans. Net als Leipzig bijv.

9 september 2023 om 09:06

@Iniesta Theo Hernandez en Odegaard zouden nu ook niet misstaan 🥲

Lamine Yamal wat een talent is hij zeg. Hij gaat een absolute topspeler worden en een van de beste op zijn positie. En wat ben ik blij dat hij zijn debuut heeft gemaakt voor spanje en ook gelijk heeft gescoord. Verder een leuke wedstrijd.

Fantastische Spaanse speler die groot kan worden voor het nationale elftal van Spanje.

Als madrista hoop ik toch dat Yamal geen blessure krijgt en deze lijn door pakt.. man man wat n talent zit er in die kerel, vandaag niet al te best ( ook niet altijd bij barca, maar talent spat er vanaf).

Voor t eerst in n lange tijd dat ik jaloers ben op t talent uit La Masia, maar het is ze gegund. Hopelijk kunnen ze hun beleid richting jeugd en toekomst spijkeren. Kun je alleen maar van genieten als zo op zulke leeftijd die dingen laten zien ( net als bij palmer die van city naar chelsea is gegaan)

Jammer dat hij niet voor marokko heeft gekozen

Wat jammer dat deze jongen niet voor Marokko heeft gekozen. Maar hoe dan ook blijf ik hem trots volgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren