Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Napoli pakt op afschuwelijke avond vijfde Coppa Italia-trofee

Laatste update:
/

Napoli is zaterdagavond winnaar geworden van de Coppa Italia. I Partenopei rekenden met 1-3 af met medefinalist Fiorentina. In de eerste helft werd de basis gelegd voor de vijfde Italiaanse beker die nu in de prijzenkast van Napoli komt: Lorenzo Insigne scoorde tweemaal voor zijn club en de tegengoal van Juan Manuel Vargas was niet voldoende om het tij nog serieus te doen keren. Invaller Dries Mertens pikte ook een treffer mee en bepaalde de eindstand, kort voor tijd.

De komende dagen zal er waarschijnlijk vooral worden nagepraat over wat zich in de uren voorafgaand aan de bekerfinale afspeelde. Drie supporters van Napoli werden namelijk in de straten van Rome beschoten, op weg naar het stadion: vermoedelijk gebeurde dit door fanatieke aanhangers van AS Roma. Eén van de drie geraakte Napoli-fans werd met een schotwond in zijn borst naar het ziekenhuis overgebracht. De finale had om 21.00 uur moeten beginnen, maar werd uitgesteld vanwege de onlusten en rellen in de stad. Voor de wedstrijd werd bovendien nog een brandweerman geraakt door vuurwerk.

/

Na overleg tussen Marek Hamsik, de autoriteiten en de ultra’s van Napoli werd besloten de wedstrijd alsnog te starten. Al in de elfde minuut braken de Napolitanen de score open via Insigne. Hij kreeg een goede steekpass van Hamsik, keek waar de ruimte lag en plaatste de bal vervolgens met binnenkant voet in de verre hoek. Uit een rappe tegenaanval werd de voorsprong zelfs verdubbeld: weer was Insigne degene die het afmaakte. Een pass vanaf de zijkant van Gonzalo Higuaín werd gemist door Hamsik, maar de vrijgelaten Hamsik wist wel raad met de kans. Via Nenad Tomovic caramboleerde de bal binnen.

Fiorentina, dat voor het eerst in de Coppa-finale stond sinds de bekerzege van 2000/01, liet zich niet geheel onbetuigd. Voordat er een half uur op de klok stond kwam la Viola terug tot een 2-1 tussenstand in Rome. Gökhan Inler en Borja Valero hadden al over gemikt, maar Juan Manuel Vargas ontweek de buitenspelval, liet de bal een keer stuiteren en haalde vervolgens met de linkervoet keihard de trekker over. Een geweldige treffer van Alberto Aquilani werd daarna nog afgekeurd.

/

De tweede helft was stukken minder spraakmakend. Fiorentina poogde iets te doen aan de achterstand en kreeg onder anderen Giuseppe Rossi erbij. De spits speelde op 5 januari zijn laatste wedstrijd, maar mocht zich de laatste twintig minuten nog tonen. Even tevoren had Napoli-trainer Rafael Benítez er reeds voor gekozen Mertens erbij te zetten ten faveure van Hamsik. Ook Goran Pandev mocht meedoen; hij verving Higuaín. Het waren geen defensieve wissels die de Spanjaard doorvoerde.

Toch besloot hij even later nogmaals in te grijpen. Inler moest het veld verlaten met zijn tweede geel van de avond en snel daarna haalde Benítez de man van de avond, tweevoudig doelpuntenmaker Insigne, naar de kant: Valon Behrami kwam in zijn plaats. De numerieke minderheid uit Napels hield stand tegen de Florentijnen, kwam dankzij Mertens laat in het duel zelfs nog op 1-3 en pakte een vijfde Coppa Italia. Het is de eerste prijs van dit seizoen voor de Belgische ex-PSV’er en zijn teamgenoten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Mooi voor Driesje dat hij de wedstrijd beslist. Jammer dat die Italianen niet gewoon normaal kunnen doen. Er lopen notabene donker getinte spelers rond bij hun eigen club.

3 mei 2014 om 23:44

Wat heeft donkergetint met deze situatie te maken? Het gaat hier niet om racisme hè?

Verder was het doelpunt van Mertens ook niet zo fenomenaal als wordt omschreven.

3 mei 2014 om 23:45

Ik hoorde op Fox sports dat die fans herrie schopten vanwege het racisme. ( wist niet dat er ook geschoten werd )

3 mei 2014 om 23:51

Haha complete onzin van Fox Sports!

4 mei 2014 om 08:50

Ik was die dag op vakantie in Rome. Dus ik zat in mijn hotelkamer em de hele tijd hoor ik gejuich. Ik kijk naar buiten. Zie heel de elftal van napolo daar lopen. Wat was dat een prachtig gezicht.

Mooie wedstrijd , maar verschrikkelijk wat er vooraf gebeurde , hoort toch niet bij een voetbalwedstrijd.
Dit soort dingen bederven het voetbal.

Over het geweld incident heb ik niets meer te zeggen. Vier clubs waarvan de ultras op elkaar in gaan slaan is natuurlijk niet normaal, helaas is er één Napolitaan overleden.

De wedstrijd was wel lekker vermakelijk! Fiorentina heeft het vooral verspilt door de zwakke openingsfase. Het derde doelpunt van Dries Mertens stelde niets voor aangezien Fiore vol aan het aanvallen was en ze amper verdedigers achter hadden was het een open weg voor Napoli.

Gefeliciteerd Napoli!

4 mei 2014 om 00:22

Ja fenomenaal dat het misschien de beslissing was.
Geen wonder doelpunt, maar ja moet ze wel maken.

Verder redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Wat een domme kaarten van Inler.
En het geweld: schaamteloos volk die dit flikken. Dat zijn geen fans!!

4 mei 2014 om 01:59

4 clubs? Welke nog meer dan buiten de clubs die speelden en AS Roma? Lazio?

4 mei 2014 om 06:10

A.s. en Lazio ja, waarschijnlijk de Boys van Roma en de Irriducibili van Lazio.

Fiorentina verspeelde de gehele wedstrijd in de eerste 20 minuten. Waarom dit precies zo was mag Joost weten, stonden totaal ongeconcentreerd op het veld. Montella zal wel weer aanvoeren dat het aan die 40 minuten uitstel van de match gekomen was. Fiorentina vocht zich daarna knap terug, maar uiteindelijk, na ook flink wat kansen te hebben gemist, wist het zich geen raad met de verdediging van Napoli in de tweede helft.

Gefeliciteerd Napoletani en tegelijkertijd ook veel sterkte met de enkele gewonde mede-supporters die er niet goed aan toe zijn. Inkzwarte dag voor het Italiaans voetbal, vreselijk gewoon. Dat Italianen door hun eigen volkslied heen fluiten gezongen door dat ene popje, dat zegt al genoeg dat dit geen avond van sfeer, gezelligheid of vaderlandsliefde was. De Figc, nee, de Italiaanse regering moet echt eens wat aan die doorgeslagen Ultra-cultuur in het calcio doen. Voor vele is het een manier van leven, maar de gestoorden ertussen verpesten het voor iedereen en creëren letterlijk levensgevaarlijke situaties. Het zal echter een lastige opdracht worden om het terug te dringen, gezien het feit dat vooral de kleinere ploegen geregeerd worden door de Ultras.

Edit: Misschien moet men maar eens overwegen om de finale van de Coppa voor onbepaalde tijd ergens anders te houden. Olimpico is allerminst een veilige locatie gebleken...

4 mei 2014 om 00:49

Ooit is bij een oefenpot van Roma geweest, ik was alleen al onder de indruk door de uitstraling van de Carabinieri. Helaas kunnen de autoriteiten in Italie dit niet voorkomen(waar wel? als je vuurwapens op zak hebt)

4 mei 2014 om 11:43

@dantert. haha, Roma heeft één van de beste sferen in de wereld. Dit zeer betreurige incident staat daar los van. De daders hard straffen. Forza Roma !!!

Drie supporters van napoli namelijk in rome. Is hier niks verkeerds aan het heeft niet echt iets met de volgende zin te maken.

Voor degene die niet weten wat er is gebeurd:

In de middag en vooravond waren er hevige rellen tussen Napoli, Roma, Fiorentina en Lazio. De politie moest daar tegen optreden maar konden de situatie niet goed handhaven aangezien er duizenden mensen aan het rellen waren. De ultras van Napoli en Roma hebben hier het grootste aandeel in gehad. Er zijn meerdere (precieze aantal weet ik niet, volgens mij 3) supporters beschoten en daarvan is één Napolitaan overleden. Verder liggen er nog supporters in het ziekenhuis.

Door wie de mannen zijn beschoten is nog niet duidelijk. Er wordt gespeculeerd over Romanisti, de politie of zelfs een spijkerbom.

4 mei 2014 om 00:02

Over die ene overleden Napolitaan als antwoord op je vorige reactie: Heb wel zoiets op de Rai gehoord, maar ik zie op andere Italiaanse media geen bevestiging. Wel dat een 30-jarige supporter er zeer slecht aan toe is.

Vreselijke dag. Denk overigens niet dat Romanisti die schoten gelost hebben. Die verkiezen liever om een mes in je achterwerk te steken

4 mei 2014 om 00:50

Zijn dat nou nog de echte Gladiatoren?

Moest dit door Roma "fans" gebeurd zijn vind ik dat zeer erg en ontoelaatbaar. Zeker omdat ikzelf hevig Roma fan ben. Dat ze die gasten maar snel opsporen en een stadionverbod geven voor onbepaalde tijd. De Ultra's is soms een echte plaag in Italië. Moeten ze eens iets dringend aan doen. Forza Roma !!!

4 mei 2014 om 00:27

Ik denk dat er wel meer staat te wachten dan een stadionverbod wanneer je iemand doodschiet...

4 mei 2014 om 09:10

Ik hoop dat de Napolitanen wraak nemen dmv de Camorra. Niemand komt aan Napoli denk ik.

4 mei 2014 om 10:20

@turpijn

Waarom 'hoop' je dat dan?

4 mei 2014 om 12:28

Camorra is enkel uit op winstbejag; wat een idiote reactie ook.

Schandalig. Wat is er toch mis met sommige mensen! Enkele gekken die alles verknoeien voor iedereen.

De Italiaanse premier was er ook niet blij mee, ik denk niet dat hij dit zomaar laat gaan.

4 mei 2014 om 00:07

Renzi zal dit zeker niet zomaar laten gaan, hij tenslotte een echte Fiorentina fan.

4 mei 2014 om 00:29

Ik wist niet dat hij Fiorentina fan is, maar dat maakt niet uit. Hij moet hiertegen optreden. Dit kan niet zomaar verder.

4 mei 2014 om 00:33

Natuurlijk maakt dat niks uit en moet hier iets aan gedaan worden, maar ik vrees dat we in Italie nog lang met deze problemen gaan zitten.

4 mei 2014 om 00:49

Ik hoop het niet. Italiaanse voetbal wordt al ondergewaardeerd in mijn mening en incidenten zoals deze blijven mensen wegjagen. Hopelijk zal de toestand in Italië verbeteren.

4 mei 2014 om 10:09

De premier van Italië was zelf ooit burgemeester van Firenze.

Hamsik is een Slowaak, kan me perfect inbeelden dat die vlot overeenkomt met de ultra's van Napoli. Bizarre taferelen. Dat die hooligans op elkaar beginnen schieten is hun probleem, heeft allemaal niets met voetbal te maken.

3 mei 2014 om 23:58

Hamsik is de held van Napoli, logische keuze dus.

Zijn sommige ultra's zo dom. Met zo'n dwaze acties maken ze enkel hun eigen ploeg ten schande. Hard aanpakken die handel.

Wat een prachtige fans hebben ze bij Fiorentina, de spelers en trainer stellen zich ook heel vriendelijk op.

4 mei 2014 om 00:17

fair play inderdaad, alleen win je daar niets mee.

Knvb bekerfinale 2.0 qua vuurwerk

Heb op verschillende Italiaanse media gelezen dat deze gebeurtenis niet aan voetbal gerelateerd is.
Er waren inderdaad rellen tussen ultra's van verschillende clubs en criminelen hebben van deze situatie gebruik gemaakt om een hinderlaag te leggen, toevallig liepen er Napolitaanse fans tussen de aanslag.
Dit is wat ik heb gelezen, maar ik weet dus ook niet of het waar is.

Edit: http://www.football-italia.net/48706/coppa-final-d...
“At the moment the triple event does not seem to be linked to any trouble between fans, but was rather a coincidence.”

4 mei 2014 om 00:18

Welke bronnen melden dat? Klinkt zeer vreemd namelijk.

4 mei 2014 om 00:40

Heb 1 bron erbij gezet, maar voor de media blijft het ook nog onduidelijk op dit moment. De komende dagen zal er vast meer duidelijkheid komen over deze aanslagen.

Echt klote dat dit heeft moeten gebeuren, had vooraf een mooie voetbalavond verwacht en dat wordt hierdoor erg overschaduwd.

Finale natuurlijk ontsiert door het supportersgeweld vooraf, waar zoals het nu lijkt de Fiorentina aanhang gelukkig geen aandeel in had. Wat ik ook niet snap is dat de Napoli tifosi na het slechte nieuws over hun medesupporters vervolgens wel vuurwerk gooien waarbij een brandweerman gewond raakt. Hoop dat de regering serieus werk gaat maken van de bestrijding.

Eerste kwart niet in de partij, maar daarna bepaalt La viola het spelbeeld. Lijkt nog voor rust op 2-2 te komen. Randje wel of niet buitenspel van Aquilani. En in de tweede helft reuze kans Ilicic. Balbezit over de hele wedstrijd 60 tegen 40 in het voordeel van La Viola. Che peccato. Napoli verdient gewonnen? mwah , ieder geval zeer effectief.

Kan iemand me vertellen hoe Cuadrado speelde ?

4 mei 2014 om 00:26

Hij deed niet mee, geschorst volgens mij.

4 mei 2014 om 00:26

Die was geschorst.

Vanavond het lelijke gezicht van Italie weer eens gezien. Laten we hopen dat de incident de ogen van de Italiaanse politiek nou echt geopend heeft en dat er echt een keer maatregelen genomen worden. Maar goed kan je dat wel verwachten van een parlement waar een extreem-rechtse partij nog steeds redelijk vertegenwoordigd is, waar senatoren een donkere minister Oerang-oetang noemen en het afraden om als homo uit de kast de komen. Ik hoop dat er nu toch echt eens iets gaat gebeuren, maar ik heb er zeer mijn twijfels over.

hoooo is dat is nog erger dan bij pec zwolle - ajax man! echt dit kan gewoo niet, erg triest dat het wel is gebeurd!

Ondertussen is Daniele de Santis, Ultra van AS Roma opgepakt en in de cel gegooid op verdenking van poging tot moord op de napoletaanse fans... kan nergens terugvinden dat de supporter zou zijn overleden overigens

AS Roma fans, een pot nat die weer eens de boel verpesten

4 mei 2014 om 11:44

@vcfelxcf. Ik ben ook hevig Roma fan. Dus je gaat mij vergelijken met een paar randdebielen. Tuurlijk, scheer alles maar over één kam. Sommige ultra's eens hard aanpakken en stadionverboden opleggen.

4 mei 2014 om 17:42

Precies, Juve, Roma, Napoli, Milan, Inter en Lazio hebben alle een harde ultra kern die geweld niet schuwen. Sneu dat die napolitanen het nog nodig vonden om na het eindsignaal nog even de viola aanhang te gaan uitdagen door naar hun curva te lopen.
Middenmoters als Atalanta en Hellas hebben ook zo'n fijne aanhang zij het wat minder in omvang. Dit weekend werd zelfs de voorzitter van serie B club Siena bedreigd. Dreigt helemaal de verkeerde kant op te gaan in Italia helaas.

Ook een mooie reclame die ultra capo Genny a'carogna met de coppa in zijn handen. bah De camorra regeert zoals iemand anders al aangaf.

En op tv zeggen na onze bekerfinale dat er in landen om ons heen niets gebeurt.

Nederland is een lachertje vergeleken met bijna alle landen om ons heen.

Ik was vorige week bij Roma - Milan en daar gooiden Milanisti vuurwerk naar de Romanisti in de Curva Nord. Waarom zie of hoor ik daar niets van? Overigens zeer te betreuren dat dit gebeurd is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren