Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luijckx niet verbaasd dat Feyenoord-aankoop niet aardt: ‘Hij loopt moeilijk'

Laatste update:

Kees Luijckx heeft een opvallende oorzaak gevonden voor Luka Ivanusec' stroeve begin bij Feyenoord. De analist ziet de zomeraanwinst 'moeilijk lopen', waardoor hij de gevraagde intensiteit niet zou kunnen brengen. "Ik denk dat er atletisch iets aan hem ontbreekt", raisonneert Luijckx na afloop van AZ – Feyenoord (0-1).

Feyenoord kwam ondanks de minieme zege wederom slecht voor de dag in het AFAS Stadion. Naast dissonant Santiago Giménez wordt ook zijn vervanger Ivanusec uitgelicht op ESPN.

Jan Joost van Gangelen, presentator van de nabeschouwing, merkt op dat de 25-jarige Kroaat tekort lijkt te schieten op defensief gebied. "Dat is toch gek, na een maand of zeven?"

Luijckx denkt niet dat het onwil is van Ivanusec' kant. De oud-verdediger wijst op een mogelijk fysiologisch probleem. "Ik denk dat er iets atletisch aan hem ontbreekt. Hij loopt heel moeilijk, hij versnelt moeilijk, kan het moeilijk volhouden. Je hebt gasten die lopen heel makkelijk, zoals Schouten van PSV. En ik vind hem heel moeilijk lopen."

"Dan is het niet gek dat je qua intensiteit niet kan brengen wat anderen wel kunnen. Dat valt mij op bij hem", aldus Luijckx (die overigens wel vindt dat Ivanusec 'goed kan voetballen'.)

Ivanusec werd afgelopen zomer nog met veel bombarie binnengehaald, na een slepende transfersoap. Feyenoord tikte uiteindelijk 7,8 miljoen euro af bij Dinamo Zagreb voor de linksbuiten.

Vooralsnog kwam Ivanusec tot achttien duels, waarin hij eenmaal scoorde en dubbel zo vaak aangever was. Negen van zijn duels beleefde hij als invaller.

Gaat Luka Ivanusec nog slagen bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker beoordelen ook op deze invalbeurt. Moest achter wat weggepeerde ballen aanrennen in een elftal dat totaal niet stond. Zerrouki daarentegen...

4 februari 2024 om 18:11

Denk je echt dat Luijckx dit beoordeeld op alleen deze invalbeurt ?

4 februari 2024 om 18:16

Het is toch duidelijk dat Ivanusec veel te weinig laat zien? Dat kan elke gek beoordelen op de momenten die hij heeft meegedaan.

4 februari 2024 om 18:27

Paixao laat ook niks zien, Slot moet gewoon Ivanusec een serie wedstrijden de kans geven.

4 februari 2024 om 18:46

Was voor zijn blessures en in 3 wedstrijden in december onze beste aanvaller en mag sindsdien niet meer meedoen. Ook een hoop slechte optredens idd, maar vandaag is een raar moment het aan te halen.

4 februari 2024 om 18:57

Hoezo is vandaag een raar moment ? Hij speelde toch slecht vandaag?

4 februari 2024 om 19:11

Wat moest hij doen dan vandaag? Wij ramde alle ballen blind naar voren en hij mocht daar 10 minuutjes achteraan rennen.

4 februari 2024 om 19:15

@migi
Dit lees ik vaker, maar daar ga ik echt niet in mee. Hij liet meerdere keren zijn kwaliteit zien, maar de beste aanvaller?

4 februari 2024 om 19:18

Zeker tegen Celtic uit was hij echt goed. Als ze zijn kansen afmaken winnen we daar 2-5.

4 februari 2024 om 20:12

Nou, dat is mij dan in ieder geval niet opgevallen. Als je de statistieken terugkijkt, was het ook weinig indrukwekkend. Een na slechtste passings van alle veldspelers, 2 slechte aannames, 2 schoten waarvan 0 op doel, 0 voorzetten. Hij had dan wel weer 1 keypass. (bron:whoscored)
Ik vind het weinig indrukwekkend, maar wellicht ben ik gewoon erg veeleisend. Zal zo nog eens de samenvatting kijken, wie weet komt er nog iets naar voren wat de statistieken verbergen.

Edit: nog even teruggekeken, en ik zie het niet hoor. Paar goede momenten, maar die waren allemaal vanuit de as van het veld. Verder zie je hem continu zo slecht drukzetten dat zelfs Celtic makkelijk eruit kan voetballen.
Ivanusec is gewoon in niets een vleugelspeler voor dit Feyenoord.

5 februari 2024 om 03:52

Alle aankopen van Feyenoord zijn op Stengs na weinig indrukwekkend. Ze hebben in Rotterdam geluk dat de aankopen van Ajax nog slechter en duurder zijn en daar de aandacht naar uitgaat.

5 februari 2024 om 02:51

Nou dit dus.
Ik ben ook geen groot fan van Ivanusec tot op heden, lijkt idd niet de snelste maar alsnog.

Technisch was die wel heel begaafd voor zn blessure.

Maar die 15 minuten gisteren mag je hem toch niet op beoordelen?
AZ was alleen maar aan het kick & rushen en ballen naar voren aan het pompen, waarna Feyenoord de bal zsm weer naar de andere kant schoor waar Ivanusec en Minteh dan achteraan moesten haha.

Daar is geen winst te behalen voor die 2.

Slot verlangd van de buitenspelers dat ze de man opzoeken en erlangs gaan, terwijl de rest van het team zo speelt dat de tegenstander zich in gaat graven. Ze moet eerder de flanken zoeken, dan is de ruimte er. In vorige wedstrijden stond Dilrosun minimaal 10x vrij 1 op 1 tegen de back.
Slot moet de buitenspelers in hun kracht gebruiken, juist dan kan je afwisselen in creativiteit en verrassing creëeren.

5 februari 2024 om 09:36

Zo blij dat er nog iemand commentaar levert op de manier van voetballen door slot. Grootste fout vorig jaar was shymanski niet kopen voor dat bedrag. Nu lopen wij met een luie slappe stengs die al1 presteert tegen de mindere ploegen. Zijn manier van spelen is ook niet bevoordelijk voor de buitenspelers. Laten we ook de combi zerrouki, timber en wieffer op middenveld niet vergeten.

Ivanusec moet gewoon de tijd en de minuten krijgen van Slot. Als je basisspeler bent bij zowel Kroatië als Zagreb dan heb je alles om te slagen bij Feyenoord. Zet hem gewoon eens een paar wedstrijden achter elkaar vast als linksbuiten en die komt er wel.

Verder heb ik mij deze wedstrijd enorm zitten ergeren aan Kees Luijckx. Als voetballer was hij zeer sympathiek. Toch blijft kleefde er aan hem altijd een soort ongemakkelijkheid. Diezelfde indruk maakt hij ook als analist. Hij komt gewoon niet lekker uit zijn woorden. Het is jammer voor hem maar hij lijkt gewoon niet geschikt voor dit vak. Hij komt een beetje over als een slechte kopie van Kwakman.

4 februari 2024 om 18:41

Mee eens. Heb Luijckx nu ook een paar keer voor de camera gezien en alles in mij schreeuwt: doe maar niet. Kwakman vind ik nog wel een sympathieke gozer. Zegt vaak geen gekke dingen en blaast ook niet alles zo op...

4 februari 2024 om 21:10

Kees Luijckx is verschrikkelijk. Hoort zichzelf heeeeeel graag praten en zeker als hij met bijvoorbeeld Perez of Vink aan tafel zit krijgt hij een enorme bewijsdrang over zich. Dan laat hij mensen niet meer uitpraten enzo. Echt bloedirritant. En als hij nou nog een beetje carrière had gemaakt waardoor je hem nog enigszins serieus kon nemen…

4 februari 2024 om 22:26

Had gisteren hetzelfde met van de leegte die in de studio zat om over Ajax psv te praten. Man dat was ook echt niet best

Is die ook door Mislintat gehaald? Serieus, beetje Sutalo-achtig. Moest allemaal veelbelovend zijn maar heeft het niveau niet. Is wel geblesseerd geweest maar toch.

Hahaha wat 😂 vind Luijckx inhoudelijk een van de zwakste analisten en deze uitspraak helpt niet bepaald dat beeld te veranderen.

Enfin, feit blijft dat Ivanusec gewoon niet brengt wat we hoopten, maar een kans krijgt hij ook niet. Als ik Slot hoor praten over hem en wat hij niet uitvoert snap ik het ook wel en is me ook wel een stuk duidelijker waarom geen enkele winger bij ons slaagt.

Dat Nieuwkoop weer inviel op de flank was echt treurig. Blijf erbij dat Paixao naar rechts moet en Ivanusec links, begin met deze opstelling een paar wedstrijden en geef die jongens het vertrouwen. Minteh is de perfecte invaller met zijn snelheid op rechts en Sauer de minuten geven op links. Je spelt je eigen wingers een behoorlijk zwaktebrevet op als je met Nieuwkoop blijft aankloten.

Positief was trouwens wel dat we al voor het derde duel op rij -tegen niet de minste tegenstanders- de 0 hebben weten te behouden.

4 februari 2024 om 18:45

Sinisterra is toch wel redelijk geslaagd zou ik zeggen.

4 februari 2024 om 19:09

Idrissi ook.

4 februari 2024 om 19:36

Sini trok zich nergens wat van aan, Slot had tactisch altijd wat op hem aan te merken maar hij stond als eerste op het wedstrijdformulier.

Idrissi is allerminst geslaagd natuurlijk, maar daar zullen de meningen tot het einde der tijden verdeeld over blijven.

4 februari 2024 om 20:38

Idrissi was met 15 goalcontributies in 2154 minuten gewoon goed voor een goal of assist per 143.6 minuten.

Vergelijk je dat met andere vleugelspelers van Feyenoord, is hij gewoon geslaagd.
Paixao 23/24: 8 in 1879 minuten - 1/237 minuten
Ivanusec 23/24: 3 in 768 minuten - 1/256 minuten
Paixao 22/23: 15 in 1608 minuten - 1/107 minuten
Dilrosun 22/23: 14 in 2500 minuten - 1/179 minuten
Sinisterra 21/22: 37 in 4029 minuten - 1/108 minuten

Sinisterra heeft op papier hele goede cijfers, maar daarbij moet je wel bedenken dat hij ook in de voorronde en het hoofdtoernooi van de UECL speelde met mindere tegenstanders.

4 februari 2024 om 20:53

Prima onderbouwing, ben het alleen niet met je eens dat hij geslaagd is. Dat gaat namelijk wel iets verder dan droge data en die data eruit te pikken die jouw claim onderbouwen.

Idrissi mocht wedstrijd na wedstrijd blijven staan, Ivanusec heeft al 300 minuten gemaakt aan korte invalbeurten wanneer er zes offensieve spelers instonden. Idrissi heeft een assist op zijn naam tegen Roma wat gewoon een absurd slechte voorzet was die door Wieffer geweldig wordt binnen geknald. Zo zijn er nog legio datapunten en context te benoemen om verschillen aan te kaarten, maar hij heeft zijn waarde gehad en ben hem dankbaar daarvoor.

Maar geslaagd? Dat gaat mij te ver.

4 februari 2024 om 21:29

Waar komt die ophemeling van Idrissi vandaan? Dat was echt 3x niks

4 februari 2024 om 21:49

@zana

Uiteraard hoeven we het niet eens te zijn, een beetje touwtrekken over onze favoriete club is altijd prima.
Dan kan ik je buiten die droge data wellicht wel verklaren waarom Idrissi altijd mocht blijven staan en Ivanusec niet dat vertrouwen krijgt.

Idrissi was echt knettergoed in het drukzetten en deed dat elke minuut vol overtuiging. Als hij dan de bal had, zocht hij altijd direct zijn back op voor de actie. Ik ben het volledig met je eens als je zegt dat die acties vaak mislukten, maar door het inzetten van die actie beã¯nvloed je wel de rest van het spel en de verdediging van de tegenstander. Zelfs als zijn acties mislukten, had dat vaak een positieve invloed op het spel.

Ivanusec beheerst dat drukzetten (nog) niet. Een deel daarvan is tactisch trainbaar, een ander deel is fysiek en heeft te maken met de intensiteit van je sprints. Dat laatste is veel moeilijker te trainen bij een voetballer en zeker een van ouder dan 25. Om die reden ben ik sceptisch over zijn potentie om straks basisspeler op te flanken te worden.

Als Ivanusec in balbezit is, is hij op zoek naar de ruimte en niet naar zijn man. Vandaar dat hij af en toe met geweldige passes strooit en echt een prima inzicht heeft, daar ligt absoluut zijn kracht.
Spelers passeren is voor hem moeilijker. Dat zie je ook aan zijn spel; hij draait zijn kont naar de back en kan vaak niet anders dan terugpassen. Je behoudt balbezit, maar verder van het doel tegenover een gehergroepeerde verdediging.

Samenvattend had Idrissi, zelfs met talloze mislukte dribbels, een positief effect op het spel, hierdoor konden we afgelopen seizoen clubs opsluiten in eigen 16.
Ivanusec heeft het tegenovergestelde effect op het spel, hierdoor krijgen we het matige aanvallende spel wat we dit seizoen al zo vaak zagen.

Die jongen kan echt voetballen, maar is wat mij (en Slot) betreft niet wat er gezocht wordt op linksbuiten bij dit Feyenoord. Met zijn specifieke kwaliteiten kan hij op het middenveld wel een rol gaan spelen, maar daarvoor zal zijn loopvermogen en intensiteit in de sprints flink moeten groeien.

5 februari 2024 om 02:54

Ik ben het wel met Fiorenoord eens. Tuurlijk Idrissi was minder dan Sini, daar Sini echt een Feyenoord speler is en altijd op 200% vol gas speelde. Daar houdt het Feyenoord publiek van. Vandaar dat Jahanbaksh ook een beetje een lieveling id geworden haah.

Bij Idrissi zag het er altijd een beetje flegmatiek en laks uit, maar was uiteindelijk wel echt belangrijk in de 2e seizoenzhslft voor het kampioenschap.

5 februari 2024 om 09:19

Precies dit, ik blijf ook roepen dat Paixao naar rechts moet (rendeerde daar beter), Ivanusec op links, Stengs op 10 en Timber gewoon op 8 samen met Wieffer op het middenveld en dit vasthouden.

Vreemde opstellingen daar om niet te beginnen over de wissels.

Hopelijk gaat er een lampje branden bij Slot.

5 februari 2024 om 09:42

Zet sini op links stengs op recht en ivanosec op 10, dan heb je lingr als invaller voor ivano, sauer voor sini en minteh voor stengs. Vergeet niet dat stengs een buitenspeler is van nature maar slot zijn lievelingetje beschermd door hem op 10 te zetten dan valt hij minder door de mand.

Hij heeft gelijk. Misschien dat het op 10 nog wat kan worden, maar ik vind dat je als buitenspeler veel snelheid en diepgang moet hebben, niet de snelheid van Blind.

4 februari 2024 om 21:46

De aspecten waarin hij te kort komt zouden op 10 juist nog meer tot uiting komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren