Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arne Slot belde op Deadline Day met speler: ‘Hij kwam opgelucht over’

Laatste update:

Arne Slot belde donderdagavond, op Deadline Day, met Feyenoord-talent Leo Sauer. De achttienjarige Slowaak kreeg van zijn oefenmeester te horen dat hij het seizoen afmaakt in De Kuip. Verder onthulde Slot op de persconferentie van vrijdag dat hij een uitgebreid gesprek heeft gehad met miljoenenaankoop Luka Ivanusec, over wat er beter moet aan zijn spel.

Slot sprak met Sauer over zijn kans op meer speeltijd in Rotterdam-Zuid. “Die is groter geworden, omdat een buitenspeler is vertrokken”, doelt de succescoach op Javairô Dilrosun. De 25-jarige Amsterdammer werd op Deadline Day verkocht aan het Mexicaanse Club América.

“Ik heb Sauer gisteravond (donderdagavond, red.) nog even gebeld”, onthulde Slot. “Omdat hij in de laatste uren niet meer hoefde te denken dat hij elders zou gaan spelen en bij ons kon blijven. Hij kwam opgelucht over en ik heb vandaag ook weer gezien waarom ik het zo ongelooflijk naar mijn zin heb bij deze club, omdat ik een geweldig elftal heb dat elke dag kei- en keihard werkt.”

Het leek er even op dat Sauer op huurbasis naar Excelsior zou vertrekken, maar uiteindelijk weigerde Feyenoord daaraan mee te werken. De Kralingers maken het seizoen af met Couhaib Driouech, daar de Marokkaanse jeugdinternational op Deadline Day niet naar Feyenoord of PSV verkaste.

Sauer speelde tot dusver 224 minuten in de hoofdmacht van Feyenoord, verdeeld over 10 optredens. In de stadsderby tegen Sparta (2-2) maakte de rechtspoot zijn eerste doelpunt in dienst van de Stadionclub. Daarnaast gaf hij twee assists.

Luca Ivanusec
Sauer is niet de enige linksbuiten van Feyenoord met wie Slot de afgelopen dagen sprak. De trainer kwam zes minuten te laat op de persconferentie van vrijdagmiddag, omdat hij een uitgebreid gesprek met Ivanusec had. De Kroaat is een van de spelers waarvan de technische staf de komende tijd meer verlangt.

“Ik heb hem aangetoond wat er beter moet”, aldus Slot, die niet veel kwijt wilde aan de aanwezige journalisten. “Volgens mij heb ik al vaker gezegd wat er anders moet, maar ik denk niet dat het in zijn belang is om elke keer te vertellen wat er beter moet. Dat gaat hem ook niet helpen.”

Slot is lovend over de mentaliteit van Ivanusec. “Het mooie aan hem is, en dat vind ik echt bijzonder, is dat hij keihard aan de slag gaat met datgene wat hij moet verbeteren. Hij spreekt ook nadrukkelijk uit dat hetgeen wat wij van hem eisen nogal verschilt van wat er in het verleden van hem werd gevraagd.”

Volgens Slot erkent Ivanusec dat het beter kan. “Hij geeft zelf ook aan dat zonder bal veel arbeid leveren en dan ook nog energie hebben om aan de bal het verschil te maken, iets is waar hij hard aan moet werken. Hij wil dat zelf ook op een hoger niveau brengen.” De 25-jarige Kroatisch international, die afgelopen zomer voor zo’n 8 miljoen euro overkwam van Dinamo Zagreb, speelde tot dusver 17 officiële wedstrijden (1.288 speelminuten) voor Feyenoord. Daarin was hij net als Sauer goed voor één doelpunt en twee assists.

Moet Leo Sauer meer kansen krijgen bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap niet dat hij Sauer er niet vaker inzet. Paixao vanaf rechts vind ik veel gevaarlijker met zijn vroege voorzet, precies wat Gimenez mist

Het probleem bij Feyenoord is niet de kwaliteit van de vleugels, maar het hoge druk zetten. Tegenstanders worden zo ver naar achteren gedrukt dat ze er bijna niet meer uitkomen. Als buitenspeler moet je dan in de 1 tegen 1 altijd tegen een back die korte rugdekking krijgt van zijn cv. Ze moeten dan vaker een voorzet erin gooien ipv mannetje passeren, maar ze willen allemaal naar binnen (waar het te druk is) om hun sterke been te gebruiken.

Echt bijzonder dat Ivanusec werkt aan z’n mindere punten. Hij komt ook op de trainingen en eet niet elke dag bij McDonalds. Ik denk dat Cristiano Ronaldo nog wat van zijn mentaliteit kan opsteken!

Even zonder dollen, dit is toch niet meer dan normaal? Arne Slot een beetje een slijmbal. Goede zaak overigens dat Sauer bij Feyenoord blijft, zijn kansen komen wel met de huidige vleugelbezetting.

3 februari 2024 om 12:08

Blijkbaar is het niet ‘normaal’ maar bijzonder dat iemand keihard werkt aan zn mindere punten. Slot kan het weten

Wat ik bijzonder blijf vinden dat Ivanusec voor de winterstop enkele goede wedstrijden speelde oa tegen Heracles. Dan na de winterstop is die zijn plek kwijt en maakt hij amper minuten.

3 februari 2024 om 09:29

En dan nu te horen krijgt wat beter moet. Hij heeft toch zeker aan het begin laten zien dat hij het kan

3 februari 2024 om 09:32

Snap het ook niet echt. Tegen Celtic uit was hij ook onze beste man en had ie met betere afronding 2 uitstekende assists. Probeer hem dan desnoods een keer op 10, waar hij bij Zagreb ook weleens speelde. Maar dan staat daar opeens Vd Belt in de basis tegen Twente waardoor er 0 voetbal is.

Ik hou van Slot, maar met buitenspelers doet ie maar raar. Hij zal wellicht aan zijn conditie moeten werken voor het spel dat Slot graag speelt zonder bal, maar wat creativiteit aan de bal kunnen we best gebruiken en dat biedt hij wel.

3 februari 2024 om 10:11

Feit is wel dat in onze speelstijl de nummer 10 hartstikke belangrijk is in het aanvoeren van de druk bij balverlies. Als Ivanusec dat kennelijk nog niet op kan brengen en Slot brengt hem toch wordt hij door het hele Nederlandse journaille de grond in geboord en gezegd dat het op 10 ook niks is.

Het zou dus ook kunnen zijn dat Slot hem simpelweg beschermt daarvoor - en indirect ook zichzelf. Hoe dan ook vind ik het lachwekkend dat veel supporters hem al bestempelen als miskoop. Ivanusec gaat zijn waarde voor Feyenoord nog hebben, daar heeft hij teveel kwaliteit voor.

3 februari 2024 om 13:34

Hem inderdaad nu al bestempelen als miskoop is ietwat voorbarig. Hij heeft kansen gekregen maar het is ook weer niet zo dat hij een reeks van 10 wedstrijden achter elkaar in de basis heeft gekregen. Sommige spelers hebben nu eenmaal meer aan wedstrijdritme en kunnen dan pas bepalend zijn, waar anderen aan enkele minuten genoeg hebben om hun stempel te kunnen drukken. Ik heb wel vertrouwen in Slot en hoop dat hij hem aan de praat krijgt.

Voor wat betreft Sauer hoop ik dat hij nu ook zijn kansen gaat krijgen, is nog jong maar kan een mooie carrière opbouwen als hij komend halfjaar zijn kans pakt en volgend seizoen basis staat. Op je 19e bij Feyenoord in de basis is niet slecht hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren