Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Keiharde clash tussen fans en politie werpt schaduw over Brazilië - Argentinië

Laatste update:

De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Brazilië en Argentinië is in de nacht van dinsdag op woensdag ontsierd door rellen op de tribune. De Braziliaanse politie raakte slaags met Argentijnse fans, waarop het duel moest worden uitgesteld. Binnen de lijnen was Argentinië te sterk. Een doelpunt van Nicolas Otamendi bleek voldoende voor de zege: 0-1.

Nog voor het duel was begonnen ging het al mis op de tribunes van het Estádio Maracanã. Braziliaanse en Argentijnse media schrijven dat het misging tijdens het afspelen van de volksliederen. Ook wisten naar verluidt veel Argentijnen hun eigen zitplek niet te vinden in het stadion.

Let op: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren:

Wat volgde was een harde confrontatie tussen de Braziliaanse politie en de bezoekende fans. Op beelden is te zien hoe de spelers de boel proberen te sussen. Onder meer Emiliano Martínez zoekt de confrontatie met de politie. De WK-kwalificatiewedstrijd werd een half uur later aangevangen dan gepland. Ten minste zes mensen zijn opgepakt.

De grimmige sfeer werd binnen de lijnen doorgezet, daar de beginfase van het duel zich liet kenmerken door enkele harde overtredingen. Het kwam Gabriel Jesus en Raphinha al binnen het kwartier op een gele kaart te staan. In de slotfase zou Joelinton nog worden weggestuurd met een directe rode kaart.

De eerste kans van de wedstrijd werd op slag van rust genoteerd door Gabriel Martinelli, die een schot van de rand van de zestien gekeerd zag worden op de doellijn. Het tweede gevaar van Braziliaanse zijde, tien minuten na rust, kon onschadelijk worden gemaakt door Martínez.

Na ruim een uur spelen werd de ban gebroken door Otamendi. De centrale verdediger torende bij een corner hoog boven iedereen uit en liet Alisson Becker kansloos met een kopbal: 0-1. De ploeg van Lionel Scaloni wist die marge met verve te verdedigen en boekte daarmee een historische zege op de aartsrivaal.

Voor Brazilië betekende het de eerste thuisnederlaag in de WK-kwalificatie. Na eerdere nederlagen tegen Colombia en Uruguay en het gelijkspel tegen Venezuela staan de Goddelijke Kanaries er beroerd voor. Argentinië leidt de dans in Zuid-Amerika met vijftien punten uit zes duels.

'Beschamend'
Voormalig Ajacied Lisandro Martínez heeft via sociale media zijn afschuw uitgesproken over de gebeurtenissen in Maracanã. "Het is een schande om te zien hoe de Braziliaanse politie te werk gaat. Hoe kan dit mogelijk zijn? Hoe lang gaan we dit nog zien? Het is altijd hetzelfde (in Brazilië)."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Elke keer hetzelfde met die Braziliaanse politie, zodra er Argentijnse fans afreizen naar Brazilië worden ze met wapenstokken in elkaar geslagen en vaak zonder enige aanleiding. Het is alleen dit jaar al gebeurd bij Racing, Defensa, Boca en nu dus de nationale selectie. Een absolute schande dit tuig in politie uniform. Wat betreft de wedstrijd was er geen betere revanche dan te winnen in het Maracana. Heerlijke goal van Otamendi en daarna goed volgehouden. Brazilië was voornamelijk bezig met schoppen en rond zwaaiende armen.

22 november 2023 om 07:38

De Argentijnen die Brazilianen "macaquitos" noemen elke keer dat ze elkaar treffen.

22 november 2023 om 09:24

Haha elke keer? en je gelooft het zelf?

22 november 2023 om 14:22

Haha jij gelooft dit niet? Is toch algemeen bekend dat ze echt alles uit de kast trekken om provoceren? Of kunnen Argentijnen niet discrimineren?

22 november 2023 om 07:48

Als ik zie hoe Argentijnen zich gedragen met iig het voetbal kan ik me niet voorstellen dat de Braziliaanse politie dit zonder enige aanleiding doet.

Ondanks alles knap van Argentinie dat ze in het Maracana weten te winnen. Zich kwalificeren gaat nog lastig worden voor Brazilie.

22 november 2023 om 08:36

Welnee, de eerste 6 gaan door.

22 november 2023 om 09:36

Ik wil niet zeggen dat de argentijnen onschuldig waren in deze. Maar we moeten ook niet doen alsof die brazilianen altijd zulke lievertjes zijn, die kunnen goed uitdelen en weinig incasseren kijkend naar het voetbal

22 november 2023 om 09:21

Ik hoop men dan nu ook realiseert dat het ook in het Westen ook gebeurt, i.p.v. elke (wan)daad van de politie goed keurt.
En natuurlijk, er zijn genoeg politieagenten die ons wel dienen en helpen. Daarvoor alleen maar respect.

Wou het gaan kijken maar toen werd het uitgesteld vanwege rellen tussen Politie en Argentijnse fans, ik weet niet wie het een goed idee vond om ze tussen de Braziliaanse supporters te zetten?

On: kan nog niks zeggen over de wedstrijd maar dat Argentinië heeft gewonnen is het enige positieve want ik las ergens dat er nog nooit iemand een kwalificatie wedstrijd had gewonnen in het Maracanna of hoe je het schrijft.

De politie lijken hier wel hooligans in politie kleding. Optreden is goed maar geen vrijbrief om door te meppen.

Die Martinez moest ook weer even de spotlights pakken door te proberen een agent zijn wapenstok uit zijn handen te slaan.

22 november 2023 om 08:23

jij zou toekijken hoe je eigen fans toegetakeld worden door politie met knuppels?

22 november 2023 om 08:29

Die agent was niet eens aan het slaan.

En nee ik ben niet arrogant genoeg om te denken dat ik de wijsheid in pacht heb in zulke situaties. Of was Martinez al een minuut of 15 in de gaten aan het houden wat die agenten aan het doen waren?

22 november 2023 om 08:48

Hij stond wel ready om mensen neer te knuppelen, dankzij Martinez heeft hij dat dus niet kunnen doen, respect Martinez!

Dus om je mensen te helpen moet je arrogant zijn in dit soort situaties? die fans komen jou steunen dus vrij logisch dat ook jij voor hun op komt.

22 november 2023 om 08:52

Dus als een doorgesnoven gek op alles en iedereen slaat dan moet ik hem maar verdedigen omdat hij toevallig in hetzelfde land geboren is als ik? Respect Martinez!

22 november 2023 om 09:07

Lierse hier sla je de plank volledig mis. Die fans zijn daar voor de voetballers en je weet als voetballer waarschijnlijk dat ze niet Martinez gaan slaan. Het is toch goed dat Martinez het voor die fans opneemt?

22 november 2023 om 10:01

Waarom is dat per definitie goed? Is het onmogelijk dat er Argentijnse mafklappers op die tribune zaten? Ik vind het gewoon een heel slecht idee dat mensen agenten in hun werk gaan hinderen. Want marginale Henk die net 5 supporters van de tegenstanders hun tanden heeft uitgemept zal het ook niet leuk vinden dat zijn makker Jeroen, die een indrukwekkend aantal van 7 paar tanden heeft bereikt, wordt gemept door de politie. Dus hoe weet je met welke situatie je te maken hebt?

22 november 2023 om 10:11

Maar Lierse, er zitten er vast een aantal op de tribunes. Maar je ziet doe agenten vol inslaan op een vrij willekeurige manier. Geloof niet dat dat nou exact de juiste manier is. En ben zelf vaak bij wedstrijden geweest en heb dit ook wel eens gezien, maar dit was echt mensen bij elkaar drijven, klem zetten en vol erop meppen.

22 november 2023 om 10:27

Wat is dit nou weer voor een onzin, dus iedereen die vecht is doorgesnoven? Die meneer met zijn bebloede gezicht had zeker ook doorgesnoven dus verdiende hij het volgens jou ook toch? Wat Martinez doet is niks vergeleken met wat de politie aanricht daar, het leek wel GTA, knuppelen wie er voor je staat en gaan.

22 november 2023 om 10:31

Lezen jullie überhaupt wat ik schrijf? Ik zeg dat je dat onmogelijk kan weten. Stellen dat die mensen doorgesnoven zijn is even dom als zeggen dat ze dat niet zijn.

22 november 2023 om 10:38

Er staat nergens dat er doorgesnoven personen tussen zaten, jij maakt je eigen verhaal hier om je gelijk te halen en dat is heel fout, mensen zijn het ziekenhuis in geslagen spreek je daar over uit ipv de badguys te verdedigen en ja dat doe je wel.

22 november 2023 om 11:05

Jij gaat er van uit dat het allemaal lieverdjes waren?

22 november 2023 om 11:46

Aldus Sheva die op basis van wat filmpjes de conclusie klaar heeft dat er geen aanleiding was om het vak in te gaan met knuppels. Lekker geloven in je eigen verhaaltje en dat als waarheid neerzetten, treurig.

22 november 2023 om 11:46

Lierse1997

Hou toch eens op met die beperkte kijk van jou op dingen, je kon duidelijk zien dat hij van plan was om die knuppel te gaan gebruiken, we hebben ook allemaal gezien dat de politie die gebruikt heeft, het is niet lastig om toe te geven of je logica te gebruiken dat hij wel van plan was om hem te gaan gebruiken en dat kon je ook duidelijk zien aan zijn houding, dat is waarom Martinez de knuppel pakte.

22 november 2023 om 11:54

Lijkt inderdaad zeer waarschijnlijk. Waarom gaat iedereen er meteen van uit dat dat gebruik onterecht zou zijn? Dat vind ik even vreemd als er van uitgaan dat het onterecht was.

22 november 2023 om 15:00

Aldus Consy die eigenlijk met helemaal niks komt maar graag op mij wilde reageren, begrijpelijk. Ik zie agenten mensen knuppelen, op meerdere videos te zien, dus mag gewoon oordelen op wat ik gezien heb, wat heb jij gezien van de fans dan? Dat zij het verdienen volgens jou.

22 november 2023 om 08:37

Een serieuze vraag, ik heb de full footage bekeken en kan nergens jouw bewering terug zien. Het enige wat ik zie op de video’s zijn agenten die fans met hun handen in de lucht slaan en na 50 seconden een Argentijn die vanuit achter iemand van zich af probeert te schoppen. Misschien mis ik dan iets?Edit: inmiddels betreffend beeld gevonden. Vind overigens wel dat je het wat overtrekt.

22 november 2023 om 08:41

Probeert hij niet die stok uit zijn hand te slaan dan?

22 november 2023 om 09:11

Hij probeert mijns inziens een agent er van te weerhouden een andere supporter te slaan.

22 november 2023 om 10:03

En waarom is dat meteen goed? Mijn hele punt is dat het weeral heel makkelijk is om die politieagenten als bad Guys te zien die alleen maar willen meppen, maar dat dat niet zo hoeft te zijn. Daarvoor moet je echter de specifieke context weten. Wat onmogelijk is voor ons en ook voor Martinez. Of hij moest het al een kwartier moeten hebben staan analyseren.

22 november 2023 om 10:21

Ik geef nergens een waardeoordeel over goed of slecht, jij hangt er een cynische opmerking aan over Martinez en daarmee geef je dus wel een waardeoordeel. Maakt mij verder weinig uit omdat ik daadwerkelijk benieuwd was. Prima zo.

22 november 2023 om 10:30

Politieagenten zijn ook badguys, de fans die geknuppeld werden hadden geen wapens, frappant dat jij dit allemaal goed keurt.

22 november 2023 om 10:32

Ik keur niet alles goed. Ik keur tussenkomsten van onwetende derden niet goed. Over de rest spreek ik mij totaal niet uit.

22 november 2023 om 10:35

Je doet net alsof Martinez als een wilde beest op de politie af ging, hij gaf een zetje that’s it, uiteraard geen commentaar geven over de knuppelende machtsmisbruikers.

22 november 2023 om 10:39

Was het ook wel een beetje ja. Hij springt tegen een tribune op om een stok uit de hand van een agent te slaan en begint daarna naar hen te roepen. Ik vond het gewoon veelzeggend dat het weeral Martinez was, vandaar de reactie.

Probleem was dat tijdens de kaartverkoop er geen rekening is gehouden met een specifiek uit- en thuisvak. Hier zaten Argentijnen tussen de Brazilianen.

De politie heeft in dit geval alleen de wapenstok gebruikt, waar in andere gevallen in rellen met supporters ook rubberen kogels gebruikt hadden kunnen worden of andere pijnlijkere middelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren