Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dilemma voor ex-Feyenoorder: ‘naderende oproep’ kan zorgen voor interlandswitch

Laatste update:

Marcos Senesi is nadrukkelijk in beeld bij het nationale elftal van Italië. Volgens het Spaanse AS overweegt bondscoach Roberto Mancini om de 26-jarige centrale verdediger van Bournemouth tijdens de eerstvolgende interlandperiode een uitnodiging te versturen. Senesi, die zich tussen 2019 en 2022 geliefd maakte bij de supporters van Feyenoord, kan daardoor na één interland voor zijn geboorteland Argentinië alsnog de switch maken. Senesi heeft ook een Italiaans paspoort en kan dus nog kiezen voor een interlandcarrière bij la Squadra Azzurra.

Senesi werd tijdens de afgelopen interlandperiodes geen enkele keer opgeroepen door de Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni, die vaak kiest voor een duo bestaande uit Nicolás Otamendi (Benfica) en Cristian Romero (Tottenham Hotspur). Germán Pezzella (Real Betis) lijkt de derde keuze te zijn, terwijl ook Facundo Medina (RC Lens) en Leonardo Balerdi (Olympique Marseille) momenteel hoger in de pikorde staan. Senesi debuteerde op 5 juni 2022 namens Argentinië tegen Estland (0-5 winst), maar de linkspoot kwam tot op heden niet verder dan die invalbeurt van 28 speelminuten.

Omdat de wedstrijd tegen Estland een oefenwedstrijd was, kan de enkelvoudig Argentijns international nog altijd de overstap maken naar Italië. Mancini overweegt Senesi te benaderen, daar een nieuwe centrale verdediger broodnodig is in de Italiaanse selectie. Dat de voormalig Feyenoorder linksbenig is maakt hem een extra interessante optie. Hoewel Senesi altijd heeft gedroomd van een interlandcarrière met Argentinië, gaat hij zijn keuze mogelijk heroverwegen,

Senesi, die Feyenoord vorige zomer voor vijftien miljoen euro verliet, kende een uitstekend debuutseizoen in de Premier League. De mandekker groeide bij Bournemouth moeiteloos uit tot een sleutelspeler en speelde in totaal 34 officiële wedstrijden. Senesi, die in Rotterdam-Zuid regelmatig wist te scoren, vond op het hoogste niveau van Engeland tweemaal het net. Komend seizoen wordt hij teamgenoot van Nederlander Justin Kluivert, die vrijdagavond werd gepresenteerd door the Cherries.

Moet Marcos Senesi een interlandswitch maken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel dom van Argentinië. Dan heb je met Martinez, Romero en Senesi jongen centrale verdedigers voor de toekomst in huis, maar blijf je aanmodderen met Otamendi. Zelfs Martinez is niet zeker van een basisplaats indien fit.

24 juni 2023 om 08:35

Otamendi speelde toch gewoon een sterk WK?

24 juni 2023 om 08:59

Otamendi heeft ze bijna de finale gekost, mocht blij zijn dat hij geen rood kreeg met de penalty in de finale. Het WK zit erop, volgens mij mag je ook wel een keer door selecteren.

24 juni 2023 om 08:54

Ja heel dom dat ze hebben gekozen voor een speler waarmee ze het wk hebben gewonnen. Wij spelen toch ook nog met vvd die ouder is dan bijv. Botman. Overigens denk ik niet dat Senesi switcht naar Italië als je ziet met hoeveel passie hij over Argentinië spreekt.

24 juni 2023 om 10:50

Daarmee bewijs je precies zijn punt. Van Dijk speelt alleen in plaats van Botman op basis van reputatie en verleden, niet kwaliteiten.

Het blijft een raar fenomeen met switchen van land. Dubbele paspoorten op basis van een geboorteland van opa's en oma's worden gebruikt om voor andere landen uit te komen en om binnen EU regels te vallen. Maar tegenwoordig heb je dus zelfs daar keuze in.

Heeft Senesi überhaupt een binding met het land? Of is het geboorteland van een familielid de enige binding. In dat laatste geval vind ik dit altijd war dubieuze interlandcarrieres. Ala Matty Cash. De beste man komt uit Slough, spreekt de taal niet, heeft ook nooit in Polen gespeeld maar komt enkel in aanmerking om voor dat land te spelen doordat zijn moeder Pools is en hij niet goed genoeg is voor de Engelse nationale ploeg.

24 juni 2023 om 08:47

Vind het ook maar vreemd. Zou je eigenlijk toch niet aan moeten beginnen als voetbalbond zijnde. Haalt toch wel wat charme van een 'nationaal' elftal af. Zo ook met die huidige spits van Italië, wat gewoon een Argentijn is.

24 juni 2023 om 10:21

Die er ook nog eens niks van bakt. Neem dan een speler die wat toevoegt. Jorginho is trouwens ook zo'n geval, maar voor hem vind ik het nog anders want hij woonde sinds zijn 7e in Italië. Dan heb je je bewuste jaren van je leven in dat land doorgemaakt en kan ik me voorstellen dat je daar binding mee hebt.

24 juni 2023 om 09:16

Veel Argentijnen voelen zich Europees en sterk verbonden met (voornamelijk) Italië, omdat ze vaak uit een migranten familie uit Italië komen. Dit sentiment leeft best wel onder Argentijnen, zelfs de jonge generatie. Ze voelen zich ook het minst 'latino' van alle Latijns-Amerikaanse landen en zijn daar redelijk hautain in. Het kortr antwoord is dus ja, ze hebben binding met het land.

24 juni 2023 om 09:41

Het zou eigenlijk heel makkelijk moeten zijn: je mag alleen uitkomen voor het land waar je een paspoort van bezit. Geen vage constructies met geboortepapieren van je opa etc.

24 juni 2023 om 12:31

Maar hij kan juist een paspoort aanvragen mede door zijn Italiaanse roots. Misschien heeft die ook wel een Italiaans paspoort om makkelijker in Europa te voetballen.

27 juni 2023 om 00:41

Hij heeft een Italiaans paspoort. Dat staat ook in het artikel.

Interlandvoetbal gewoon afschaffen. Is vaak slecht voetbal en het is een last en een risico voor de clubs die wel de salarissen mogen betalen. Schoont ook de kalender wat op.

24 juni 2023 om 15:46

Wauw, ja laten we EK, WK en kwalificaties gewoon afschaffen. Dit is misschien oprecht het slechtste idee wat ik ooit op deze site heb gelezen , maar goed ieder zijn mening hoor.

24 juni 2023 om 16:36

Ik heb helemaal niets met interlandvoetbal. Hinderlijke onderbreking van waar het echt om gaat.

Tja, Argentinie heeft misschien wel genoeg jongens die centraal achterin het ver kunnen schoppen. Je hebt Martinez (United, 25), Romero (Spurs, 25), Balerdi (Marseille, 24), Medina (Lens, 24), Perez (Udinese, 23) en Quarta (Fiorentina, 27) die nog jaren voor Argentinie kunnen uitkomen. En in de Argentijnse competitie lopen er ook nog wat talenten rond. Italie heeft echter met Scalvini (Atalanta, 19) en Bastoni (Inter, 24) twee verdedigers lopen die een heel sterk duo kunnen vormen. Maar daar lopen ook wat jongens rond die jaren meekunnen. Dus het zal niet heel veel uitmaken voor Senesi waar die eventueel voor uit zal kunnen komen. Argentinie lijkt me persoonlijk beter ivm de binding met het land. Anders krijg je de situatie Retegui, die overigens wel goed doet voor Italie maar volgens mij ook de taal niet beheersd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren