Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

John Heitinga gelinkt aan opvallende nieuwe uitdaging: ‘Talentvolle jongen’

Laatste update:

Cor Pot ziet in John Heitinga een geschikte kandidaat om Maurice Steijn op te volgen bij Sparta. Dat zegt de 72-jarige Hagenees te gast in FC Rijnmond. Pot is van mening dat Dick Schreuder (PEC Zwolle) een goede vervanger zou zijn van Steijn, maar zou het niet vreemd vinden als Sparta de transfervrije Heitinga de kans geeft. “Omdat ik denk dat hij een talentvolle jongen is. Bij Jong Ajax heeft hij het goed gedaan.” Heitinga vertrekt eind deze maand bij Ajax, waarna hij transfervrij op te pikken is in Amsterdam. Technisch directeur Sven Mislintat ziet een langer verblijf van Heitinga als assistent namelijk niet zitten.

Sparta ontvangt de komende dagen 400.000 euro van Ajax, waarna Steijn zijn handtekening zal zetten in de Johan Cruijff ArenA. De 49-jarige oefenmeester gaat voor die jaar tekenen bij de Amsterdamse topclub. De Kasteelheren moeten daardoor op zoek naar een vervanger van Steijn, die geen assistenten lijkt mee te nemen uit Rotterdam-West. Ajax hoopt namelijk Said Bakkati (ADO Den Haag) en Hedwiges Maduro (Almere City) te strikken ter ondersteuning van Steijn. Bakkati is komende zomer transfervrij, terwijl Maduro bij de kersverse promovendus beschikt over een eenjarig contract.

Waar het in de overige media vooral gaat over de slagingskansen van Steijn in Amsterdam, richt FC Rijnmond zich op het vinden van een geschikte opvolger. Pot denkt de oplossing te hebben. “Dick Schreuder zou ik een hele goede vinden, die bij PEC Zwolle het type voetbal laat zien dat bij Sparta past. Dat aanvallende.” Schreuder ligt in Zwolle echter nog tot medio 2025 vast, waardoor het erop lijkt dat hij onhaalbaar is. Vervolgens komt Pot met een andere opvallende suggestie: Heitinga. De gestopte assistent-trainer van Dick Advocaat denkt dat de Alphenaar zijn prille trainerscarrière in Spangen een nieuw leven in kan blazen.

“Heitinga zou bij mij kandidaat zijn, omdat ik denk dat hij een talentvolle jongen is”, begint Pot zijn verhaal. “Bij Jong Ajax heeft hij het goed gedaan. Hij kwam in een hele vervelende situatie terecht, maar daar heeft hij zelf voor gekozen.” Hoofdredacteur Ruud van Os kan zich wel vinden in de suggestie van Pot. “Ik sluit ook niet uit dat Ajax hem een soort van in de etalage zet bij Sparta. Zo van: we halen iemand bij jullie weg, maar wij hebben hem nog rondlopen. Ik denk dat Ajax daar niet onwelwillend tegenover zal staan, maar de vraag is of Sparta dat wil.”

Moet Sparta in zee gaan met John Heitinga?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie het zelf niet zo in Heitinga, maar toch moet Sparta dit doen. Voornamelijk omdat het hilarisch is.

13 juni 2023 om 08:30

Dit zou deze hele soap wel afmaken. Helemaal als Sparta dan volgend jaar boven Ajax eindigt.

Niet doen,

Kan het alleen maar slechter doen bij Sparta, dan dit jaar.

Lekker ergens in het buitenland kijken, assistent bij een leuke club, even uit de spotlights

Dick Schreuder gaat denk ik niet komen. De begroting van Pec en Sparta is dacht nagenoeg gelijk of verschilt amper. Jammer dat Reiziger heeft getekend bij Jong Oranje. John zie ik totaal niet zitten bij Sparta op dit moment. Met een betere team heeft hij amper wat laten zien. En bij Jong Ajax deed Reiziger het beter zo goed was John daar niet. Ik zou eerder gaan voor Rob Penders doet het een tijdje goed FC Eindhoven.

12 juni 2023 om 23:41

Reiziger zou een goede match zijn geweest, zeg. Ik blijf heel benieuwd wat hij met een club zoals Sparta zou kunnen.

12 juni 2023 om 23:52

Laat Rob Penders maar achterwege, zie ik graag nog heel wat jaartjes bij FC Eindhoven als seizoenkaarthouder. 😃

"bij Jong Ajax heeft hij het goed gedaan.” Mooie vriendendienst van Cor dit.

Heitinga verdiend wel een kans bij een andere club maar ik zou het een divisie lager zoeken en kijken of er een club in de KKD het aan durft, hij was alles behalve geslaagd bij Jong Ajax.

12 juni 2023 om 23:39

Almere City zoekt binnenkort een nieuwe assistent.

Volgens een eerder bericht zijn ze bezig met die Amerikaan wat ook een ex speler van Sparta is .. het blijft echt lullig voor Heitinga . Jongen van Ajax en dan sta je na een paar maanden met niks. Jong Ajax kan niet meer. Als assistent wil de td hem niet dus blijft er niks over. Gun die jongen een mooie trainers carrière want heeft toch Ajax na Schreuder uit de brand proberen te halen.

12 juni 2023 om 23:41

Dat had Heitinga kunnen incalculeren toen hij die uitdaging is aangegaan bij Ajax vind ik. Dat was echt het risico wat er aan kleefde en had hij goed moeten beseffen. Het getuigt wel van moed dat hij het heeft gedaan, maar je koopt er niks voor.

13 juni 2023 om 00:03

Hoezo gunnen? Heeft zich toch op geen enkel moment waar gemaakt als trainer? Maar omdat hij na het vertrek van Schreuder toch voor Ajax 1 ging - dat was vroeg of laat ook zijn insteek - heeft hij zelf de kans gemist om zich positief te onderscheiden. Niet gelukt, dus nu achteraan sluiten in de rij of stoppen.

13 juni 2023 om 01:06

Heitinga mocht na zijn carrière meteen de onder 19 onder zijn hoede nemen, daarna Jong Ajax en zelfs op basis van niets interim van het eerste. Als er iemand een voorkeursbehandeling heeft gekregen en alles gegund is, dan is het Heitinga wel.

13 juni 2023 om 07:47

Hij had ook kunnen zeggen dat hij bij Jong wilde blijven ipv het stokje van Schreuder overnemen. Gegokt en verloren.

13 juni 2023 om 09:19

@mcgregor en het hele sneu van dit verhaal is nog wel dat hij het heel goed deed in "het perfecte plaatje". Toen is hij daar uitgestapt omdat Ajax hem zo nodig had. En nu staat hij met lege handen, maar wel met meer tijd om foto's te maken.

Soms vergeten we dat Heitinga nauwelijks ervaring als trainer heeft. Anderhalf jaar Jong Ajax, 'per ongeluk' een halfjaartje interim-trainer bij Ajax en vooral matig spel onder zijn hoede. En toch genoemd worden als potentiële trainer van een nette Eredivisieclub.

Ik zei het eerder vandaag al in het bericht van Steijn naar Ajax. Lijkt me een mooie stap voor beide partijen.

Ik zie werkelijk geen reden waarom Sparta dit zou moeten doen. Laat Heitinga het eerst maar eens ergens anders, op een lager niveau laten zien of bij een ervaren trainer als assistent aan de slag gaan.

13 juni 2023 om 00:00

Eerlijk gezegd zou ik niet weten waar wel? Heeft bij Jong Ajax als ook het eerste niks laten zien waardoor je mag veronderstellen dat er een (top)trainer in Heitinga schuilt. Ik zou mijn vingers niet aan hem branden.

Bij Jong-Ajax zat er geen druk achter, kampioen is leuk maar niet nodig promoveren. Bij Sparta is handhaving vereiste, zodra verkeerd gaat dan is er paniek en stress en worden verkeerde keuzes gemaakt.

12 juni 2023 om 23:48

Hij werd bij Jong Ajax geen kampioen. Reiziger deed dat en Heitinga liet bij Jong Ajax heel weinig zien eigenlijk.

Ja! Waarom niet, hij is KKD geschoold dus rechterrijtje misschien subtop moet die kunnen slagen

Ik vind het dus raar als mensen zeggen dat Heitinga het goed heeft gedaan met jong Ajax. Sinds hij naar het 1e is gegaan hebben ze meer punten gepakt in 16 wedstrijden zonder Heitinga dan in 22 wedstrijden met Heitinga.. om nog maar te zwijgen over wat trainers als Reiziger deden met minder materiaal. Ook begon Jong Ajax eindelijk weer leuk te voetballen.

"bij Jong Ajax heeft hij het goed gedaan".... Dan heb je blijkbaar niet goed opgelet, want hij deed het daar juist slecht. En zijn opvolger, Dave Vos, deed het zowel qua resultaten als het voetbal zelf, een stuk beter. Misschien die dan maar vragen??

Er is vooralsnog geen enkele reden om John Heitinga een bijzondere trainer te noemen. Geen bijzondere resultaten, geen bijzonder voetbal, en met veel dieptepunten. Bij Sparta kan het komend jaar alleen maar minder worden. Een zesde plek gaan ze niet meer halen. John kan daar straks gewoon in Januari 16e staan en dan is ie ontslagen, Sparta in de penarie en zijn carrière voorbij. Waarom zou je dat doen?

Bij jong Ajax goed gedaan? Is hij blind? Het gaat nu onder vos een stuk beter en het spel ook.

Cor Pot heeft toentertijd ook groen licht gegeven voor de komst van Pratto bij de huidige landskampioen. Zegt genoeg lijkt mij.

13 juni 2023 om 07:33

Ah ja, Cor pot en Dick advocaat die ik in die Feijenoord serie niet verder zal komen dan; kom op jongens, wij zijn Feijenoord en we laten ons het kaas niet van ons brood eten. Een stapje meer en strijden voor die bal!

Briljant.

Als ik deze comments lees dan heeft de carrière van Heitinga toch een aardige deuk opgelopen. Je club uit de brand helpen, tuurlijk ook in de hoop op eigen gewin, maar er nu uitkomen alsof er niks slechter bestaat. Phoe. “De jongen van de club…”

Wat zal die spijt hebben dat hij vroegtijdig is vertrokken uit Het Perfecte Plaatje.

Toch niet zo slecht bedacht, Sparta is toch het satellietclubje van Ajax dus waarom niet! Win Win

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren