Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertrek van sterkhouder is mogelijk volgens Verweij: ‘Dan werkt Ajax mee’

Laatste update:

Ajax is bereid mee te werken aan een vertrek van Steven Bergwijn indien de Amsterdamse club het aankoopbedrag van twee jaar geleden terug kan verdienen. Dat zegt journalist Mike Verweij in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. Bergwijn werd in de zomer van 2022 voor ruim 31 miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur.

Deze week kwam transfermarktexpert Fabrizio Romano met het nieuws dat West Ham de aanvoerder van Ajax mogelijk deze maand al wil overnemen. “West Ham United heeft sluimerende belangstelling. Ik denk dat Heitinga, die daar nu een half jaar meeloopt, heeft gezien dat Bergwijn in de speelstijl van West Ham van waarde kan zijn. Vooral ook met zijn snelheid”, aldus Verweij.

Verweij acht een vertrek van Bergwijn uit Amsterdam niet onmogelijk. “Ik denk dat wanneer Ajax de kans krijgt, misschien niet deze winter al, de club wel meewerkt aan een transfer van Bergwijn. Wel alleen als ze hun aankoopbedrag terugkrijgen, dus rond de 30 miljoen euro.” Bergwijn ligt in de Johan Cruijff ArenA nog vast tot medio 2027. Volgens Transfermarkt is de 26-jarige Amsterdammer zo’n 20 miljoen euro waard.

Driessen zou het niet begrijpen als John Heitinga achter de interesse in Bergwijn zit. “Dan ben ik gelijk al mijn vertrouwen in Heitinga verloren hoor. Als hij Bergwijn gaat aanprijzen bij West Ham, verlies ik bij deze mijn vertrouwen in hem. Dat is dan hetzelfde als met Ten Hag, dan gunt hij Ajax een hele hoop geld.” Heitinga is sinds afgelopen zomer assistent-trainer in Londen.

Niet gemeld
Het is afwachten hoe serieus de interesse van West Ham in Bergwijn is. Hoofdscout Kelvin de Lang, die deze winter verantwoordelijk is voor de transfers bij Ajax, reageerde tegenover Voetbal International en het Algemeen Dagblad op de vermeende interesse in de aanvoerder.

“Dat heb ik ook gelezen, maar ze hebben mij niet gebeld, dat kan ik beloven”, aldus De Lang. “Hij is een belangrijke speler voor ons, die willen we graag behouden. Ik denk dat Bergwijn in goeden doen echt een van de spelers is die bij ons beslissend kan zijn. Daar willen we gewoon mee door.”

Bergwijn keerde in de zomer van 2022 terug naar zijn jeugdliefde Ajax, maar wist in zijn geboortestad tot dusver weinig successen te boeken. In 65 officiële wedstrijden was de aanvoerder goed voor 24 doelpunten en 9 assists. Bergwijn wacht nog altijd op zijn eerste prijs met Ajax.

Moet Ajax meewerken aan een vertrek van Steven Bergwijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaat dus niet gebeuren, al zou het voor Ajax wel goed uitkomen. Kun je dat geld weer investeren want dat is hard nodig.

13 januari 2024 om 08:38

Ajax krijgt vaak gewoon het aankoopbedrag terug voor spelers die niet presteren. Zie Bassey en Daramy.

13 januari 2024 om 11:15

Bassey en Daramy kun je niet vergelijken met Bergwijn. Bergwijn presteert al 2 seizoenen helemaal NIET. Daramy en Bassey deden dat wel bij hun vorige clubs.

13 januari 2024 om 08:51

Het zou me oprecht niks verbazen als Ajax gewoon in de buurt komt van dat bedrag. Het lukt Ajax vrijwel altijd om spelers voor een bedrag rond het aankoopbedrag te verkopen. Zou niet voor het eerstz zijn.

Ten Hag bij United, Heitinga bij West Ham. Het moet wel fijn zijn om die halsstarrige oud-Ajacieden bij clubs met geld te hebben zitten. Bergwijn zou normaliter niet eens bedrag waard zijn dat in de buurt van zijn aankoopwaarde zit gezien zijn prestaties in Amsterdam.

Geef West Ham er nog een taart en bos bloemen bij! Blij als die weg is.

Ajax moet altijd akkoord gaan als ze zijn transferbedrag terug gaan verdienen bij een eventuele verkoop, maar ik betwijfel het ten zeerste of er een club een bod zal doen van 30+ miljoen euro op Bergwijn.

dat begrijp ik 😂 dan zouden ze 't gros van hun selectie per direct verkopen al zouden ze voor iedere speler 't aankoopbedrag terug krijgen haha.

13 januari 2024 om 08:32

Dan blijven er maar vijf over, haha. En beter veldspel!

Als ik nu zijn statistieken zie is dat eigenlijk niet zo slecht voor een buitenspeler.

13 januari 2024 om 08:17

Penalty's kunnen een boel verbloemen 😜

13 januari 2024 om 08:33

Precies dat. Noem me anders, net als Depay in het Nederlands elftal, eens vijf goede wedstrijden... Met leiderschap enzo. Of gewoon teamspel en voetbal... Ik heb ze dan even gemist, denk ik maar penalties helpen. Die zouden qua inzet allemaal naar Brobbey moeten gaan

13 januari 2024 om 10:37

Net zo veel goals als Guus Til die geen penalty’s neemt

13 januari 2024 om 11:19

Waarbij ook nog aangemerkt dient te worden dat Til middenvelder is en statistisch gezien minder zou moeten scoren dan Bergwijn. Overigens gaat deze redenatie dan weer niet op voor alle middenvelders, denk bijvoorbeeld aan Platini. Dat gezegd hebbende heeft Til natuurlijk wel het voordeel van een goed draaiend elftal en Bergwijn duidelijk niet.

Maakt deel uit van een gestructureerd plan om Ajax te resetten. Laat straks Alex Kroes maar schuiven want dat is een strateeg met Ajax DNA

Grootste miskoop in de geschiedenis van de Eredivisie. Hij heeft voor Ajax nooit twee degelijke wedstrijden achter elkaar gespeeld. Loopt er vooral gefrustreerd bij en als je hem voor de helft van zijn aankoop bedrag kwijt kan ben ik bijna geneigd te zeggen dat je het gewoon moet doen

Het rendement van Bergwijn is natuurlijk matig te noemen en hij is ook niet in staat op het team op sleeptouw te nemen, maar het is wel aanspeelbaar en balvast zodat je wel altijd daar de bal kwijt kunt zonder de bal te verliezen. Verder zie ik hem hard werken en verdedigt hij in tegenstelling tot anderen wel mee terug bij balverlies. Je hebt wel Forbes, Godts en van Axel Dongen maar die zijn allemaal minder dan Bergwijn en indien die spelen gaat het elftal minder draaien. Dus ja ik begrijp dat sommigen aangeven dat je hem moet verkopen. Maar bij verkoop zal het elftal er slechter door worden. Ik denk dat Bergwijn ook beter gaat renderen als er een balvast nummer zes komt en een rechtsbuiten met snelheid diepgang en een actie. Persoonlijk zou ik hem derhalve niet verkopen nu in de winter, maar ik zou nu echt vaart maken met een nummer zes (henderson) en een goede rechtsbuiten.

“Vooral ook met zijn snelheid”. Welke snelheid? Bergwijn is totaal niet snel en als ik buitenspelers in de PL zie dan is hij eerder sloom dan snel..

Nooit voor 30 miljoen. In de PL bij tottenham te licht bevonden, een niveau lager bij ajax ook niet onderscheidend.

Denk dat bergwijn mits goed gebruikt en met een trainer die het beste in hem naar boven kan brengen voor veel clubs belangrijk kan zijn. Het is voor 30 miljoen alleen wel een hele grote gok.

Bergwijn is absoluut geen "sterkhouder" trouwens... Hopelijk weten ze hem te lozen. Liever een jong gretig talent dat wat foutjes maakt dan deze volgevreten luiwammes zonder verantwoordelijkheidsgevoel.

Als beide partijen het wel zien zitten(wham/bergwijn) dan lijkt mij 20 miljoen vast met wat haalbare bonussen ook zeer aannemelijk. Dit is gewoon een slechte match geweest dus zo snel mogelijk afscheid van nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren