Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-speler keert niet meer terug in 2023, maar kan mogelijk wel mee naar Spanje

Laatste update:

Mika Godts zal dit kalenderjaar niet meer in actie komen voor Ajax, zo meldt supporterswebsite Ajax Showtime dinsdagmiddag, na eerder nieuws van Voetbal International-journalist Tim van Duijn. Volgens het fanplatform mag Godts wel hoop houden op het trainingskamp in het Spaanse Cádiz, begin januari.

Van Duijn kwam dinsdag via X met een update over Godts, die positief was. “Blessure Mika Godts valt mee. Geen kruisband, maar scheur in hamstring. Precieze herstelperiode nog onduidelijk maar zal geen kwestie van maanden zijn”, aldus de journalist. Bij een kruisbandblessure had het seizoen van Godts er al op gezeten.

Ajax Showtime weet te melden dat Godts in 2023 niet meer in actie komt voor zowel Ajax als Jong Ajax. “De drie resterende speelweken zijn te weinig om een terugkeer van Godts voor de jaarwisseling realistisch te maken.”

Toch staat daar volgens de supporterswebsite goed nieuws tegenover. “Het is nog niet volledig uitgesloten dat Godts het trainingskamp van Ajax 1 in Cádiz aan zich voorbij moet laten gaan. Dat wil overigens ook niet zeggen dat hij er wel bij is. Er is momenteel nog veel onzeker en verder onderzoek de komende dagen moet een beter beeld geven van Godts' herstel.”

Weinig minuten
Waar Godts vorig seizoen tegen een doorbraak bij Ajax aan leek te zitten, speelde hij dit seizoen pas 123 officiële speelminuten in de hoofdmacht, verdeeld over 8 optredens. De totale teller voor Godts in Ajax 1 staat op 12 officiële wedstrijden, waarin hij eenmaal fungeerde als aangever. Scoren deed hij nog niet.

Namens Jong Ajax is Godts dit seizoen wel productief in de Keuken Kampioen Divisie. De achttienjarige buitenspeler uit het Belgische Leuven was in twaalf wedstrijden verantwoordelijk voor zes doelpunten en drie assists. Godts ligt bij Ajax nog tot medio 2027 vast.

Godts speelt sinds januari van dit jaar voor Ajax, toen hij voor slechts 1 miljoen euro werd overgenomen van KRC Genk. In België staat de jeugdinternational te boek als een groot talent, alhoewel hij zijn debuut voor Blauw-Wit nog moest maken. Bij Ajax kwam die kans op 9 april van dit kalenderjaar, onder toenmalig coach John Heitinga.

Moet Mika Godts in 2024 meer kansen krijgen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ondanks dat een hamstring blessure ook heel vervelend kan zijn is het toch beter dan een kruisband. Het viel mij wel op dat hij niet veel kansen meer kreeg. Vorig seizoen maakte hij toch best wel indruk met zijn onbevangenheid, maar op basis van de beelden (met name samenvattingen) die ik van hem bij Jong Ajax heb gezien kreeg ik het gevoel dat hij niet in zijn beste periode zat en moeite had om de volgende stap te maken.

5 december 2023 om 15:03

Hij was de laatste weken juist beter bij jong Ajax. Maar goed dat kun je ook niet zien in een samenvatting. Een beetje hetzelfde als de achterkant van een boek lezen en dan zeggen dat je het boek hebt gelezen.

5 december 2023 om 16:16

Dus jij bent 1 van de paar honderd supporters die wel bij jong Ajax gaat kijken ?

5 december 2023 om 18:43

Klopt ja. Kom jij wel is in een stadion dan? Ik kan me zo voorstellen dat je Ajax obsessie vrij veel tijd vreet.

Goed om te horen dat het mee valt. Er zit toch wel veel potentie in deze jongen, alhoewel hij niet heel snel ontwikkelt dit jaar. De "mee naar spanje" past prima op een dag zoals deze.

Godts zij dank. Zag er lelijk uit, dacht aan een typische kruisband op kunstgras blessure.

5 december 2023 om 18:15

Maar toch weer dat kunstgras.
Verbieden in het betaalde voetbal en de hogere amateurcompetities.

6 december 2023 om 09:28

Oh ? De spelers in de lagere competities mogen wel blessures oplopen door het kunstgras ? Dit moet er gewoon helemaal uit.

Hoe staat het met de blessures van vd Boomen, Vos en Manskerk? Hoor er niks meer over en zou 2 van de 3 toch graag zien spelen voor tayler en tahirovic.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren