Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik had nog nooit van hem gehoord, voordat hij bij Ajax tekende’

Laatste update:

Begin oktober maakte Ajax bekend dat het Chengkuai Wang aan zich gebonden had. De achttienjarige belofte werd de eerste Chinees ooit in de gelederen van de Amsterdamse club en aangezien China niet bekendstaat om de grote voetballers die het voortbracht, reageerde de buitenwacht met scepsis. Het vermoeden bestond dat Wang vooral om commerciële redenen was aangetrokken, maar Jan Olde Riekerink gelooft daar niet in.

/

Hij werkte elf jaar voor Ajax als hoofd jeugdopleidingen en vervult nu diezelfde rol bij de Chinese nationale bond. Olde Riekerink zegt dat het technische niveau van Chinese voetballers nog hoger ligt dan dat van Nederlandse talenten. Qua techniek moet het dus wel goedkomen met Wang, voorspelt hij in gesprek met Ajax Showtime. Voor de rest kan hij weinig zeggen over de aanwinst.

“Ik had nog nooit van hem gehoord voordat hij een contract bij Ajax ondertekende. Hij had zelfs nog nooit deel uitgemaakt van de jeugdselecties. Wel weet ik dat hij via verschillende connecties uiteindelijk in Nederland terecht is gekomen.” Mocht het zo zijn dat Wang echt gehaald is om Chinese sponsoren aan te trekken of voor ander commercieel gewin, dan zou Olde Riekerink dat betreuren. “China kent natuurlijk een enorm achterland en vertolkt daarmee een grote commerciële waarde, maar dit mag niet de boventoon gaan voeren ten opzichte van het sportieve plaatje. Ajax kennende zal dat ook wel niet zijn.”

Ik denk dat Chengkuai Wang...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik had wel al van hem gehoord, schijnt erg bekend te zijn in China.
Hoop dat het wat gaat worden zou namelijk erg goed voor Ajax zijn op het gebied van merchandising.

4 december 2013 om 16:18

Jij had wel al van hem gehoord en hij 'schijnt' erg bekend te zijn? Dus je weet niet zeker of hij wel bekend is China? Met andere woorden, je kent hem toch niet?

4 december 2013 om 16:25

het feit dat ik hem ken houdt niet in dat heel China hem kent dus begrijp je opmerking niet zo goed. We zitten hier op een forum om het over voetbal te hebben en niet om van die onzin te plaatsen waar jij erg goed in bent.

Nogmaals laten we hopen dat hij echt wat gaat brengen die jongen, zou namelijk erg goed voor Ajax zijn.

4 december 2013 om 16:27

@ikbencool

Waar kende je hem dan precies van ?

4 december 2013 om 16:36

Zal dan via het voetbal zijn he. Lijkt me sterk dat hij hem tegen kwam op de Chinese muur..

4 december 2013 om 16:49

Mijn moeder komt uit Shanghai en wij hebben thuis Chinese kranten en daar heb ik meerdere keren iets over hem in gelezen.

4 december 2013 om 17:29

Haters gonna hate.
Trieste figuren.
Al denk ik wel dat hij de voordeel van de twijfel heeft gehad omdat hij uit China komt.

4 december 2013 om 18:49

@ IkBenCool, (ik ook trouwens)

Trek je er niks van aan van al die trieste figuren hier joh. Als je zulke dingen post dan trek je altijd de nodige aandacht. Zulke opmerkingen die jij maakt kunnen niet of zijn nooit goed in hun ogen. Hier in Vz zijn ze goed om een ander de grond in te boren maar een keer een bedankje voor de extra info? Ho maar, ookal bedoel je het goed mocht het niet exact waar zijn.
Maar het is goed dat je het wilt delen met de mensen die wel graag willen zien dat er toch mensen zijn die deze onbekende talent volgen & wel wat over hem te vertellen hebben.

4 december 2013 om 19:54

Onzin dit. Alsof de Chinese krant over een voetballertje gaan schrijven. Ik wil graag weten welke krant en datum want ik kan geen moer vinden.

Omdat jij Chinees bent kom je op voor deze vent maar als hij zo'n groot talent was hadden andere scouts op ze minst van zijn Naam gehoord.

Jij bent niet cool, je bent een jokkebrok.

4 december 2013 om 20:38

Het is gewoon niet handig om een statement te maken zonder het te beargumenteren. Dan trekken mensen het nu eenmaal veel sneller in twijfel. Zo zit de menselijke natuur in elkaar. Men wil een waarom horen.

Ja tenzij je zegt dat een brandweer auto rood is. Dat hoef je niet te beargumenteren natuurlijk.

5 december 2013 om 01:38

Wel raar dat jij hem wel kent maar een Nederlander die bij de Chinese bond werkt niet.

5 december 2013 om 07:32

@panerai, hoezo is dat raar? Als mijn buurjongen heel veel talent heeft en verkast naar Real Madrid wanneer hij 14 is, betekend toch niet dat de Knvb hem moet kennen? Er zijn in China ruim 1,3 miljard mensen. Lijkt me sterk dat iemand alle namen kent van top talenten in het Chinese voetbal.

4 december 2013 om 16:22

Jij kende hem al?
Je volgt het Chinese jeugdvoetbal?

on: puur voor de inkomsten en Aziatische tour gehaald

4 december 2013 om 16:40

Mij zei de naam Wang eerlijk gezegd ook wel wat hoor ;-)

Tja, ben benieuwd of hij iets gaat toevoegen, lijkt inderdaad om commerciele redenen gehaald te zijn, al past dat niet heel erg bij het huidige Ajax.

4 december 2013 om 16:26

Ik geloof je meteen maar als Olde Riekerink die verantwoordelijk is voor de jeugd middels de bind hem niet kent vind ik dat erg knap.

4 december 2013 om 16:55

Of Olde Riekerink doet zijn werk niet goed.

4 december 2013 om 17:46

Vraag een Chinees naar Wang en hij wijst er 5 in één ogenblik aan. Tuurlijk joh haha!

5 december 2013 om 07:34

Vraag een Hollander naar Jan en hij wijst er ook 5 aan in één ogenblik.

Ze hebben hem lang genoeg aan het werk gezien in zijn stageperiode samen met andere veel belovende o.a. Chinese spelers en hij heeft uiteindelijk als enige een contract gekregen. Ik neig er dus naar te zeggen dat hij meer in het sportieve dan het commerciele plaatje past, maar zeker weten we het dus nooit.

4 december 2013 om 16:18

Zelfs als het alleen commercieel is dan is het nog te verwaarlozen, Wang krijgt een salaris van 250.000 euro op jaarbasis omdat hij een speler van buiten de eu is. Zelf zal hij er absoliut niet slechter van worden.

China is gewoon een gigantische markt en 1 van de redenen waarom barvelona, madrid en united zoveel geld genereren. Het is dan ook echt niet raar dat Ajax heel hard die kant op aan het timmeren is. Mocht er 1 bekende Chinees doorbreken bij Ajax levert dat miljoenen op.

Tevens is Ajax ook in gesprek met Huawai als shirtsponser. Een telefoon merk dat binnen 5 jaar net zo groot zal zijn als apple volgens verschillende deskundigen.

China is gewoon de toekomst

4 december 2013 om 16:21

Het zijn geruchten, er zijn geen uitspraken over gedaan door Ajax zelf niet waar?

4 december 2013 om 16:34

@adonai

Het zijn wel geruchten die op zich een logisch verklaarbare grond hebben. Ik hoop echt dat Huawei sponsor wordt van Ajax. Dat zou echt enorm goed voor Ajax kunnen zijn.

4 december 2013 om 16:40

Ligt eraan hoeveel geld ze bieden Zijn wel wat mindere kanten aan het bedrijf zelf wat betreft reputatie (geruchten dat het sterk verbonden is aan het Chinese leger, afluister praktijken e.d.)

4 december 2013 om 16:48

Huawai word het niet, tenzij er iets verandert is.

Aangezien Ajax een beursgenoteerd bedrijf is moet het dergelijke geruchten bevestigen of ontkennen. Ajax heeft een tijd(je) terug al ontkent dat Huawai een gesprekspartner is wat shirtsponsoring betreft. Tenzij er in de tussentijd iets verandert is lijkt de kans op een deal met Huawai mij klein..

4 december 2013 om 17:46

@ Adonai
Als je op afluister praktijken al geen sponsor moet nemen, dan zal ik als ik jou was heel gauw weg gaan uit dit land. Nederland is zowat het centrum van afluister praktijken

on:

Zal vast een beetje van beide zijn. Hij zal echt wel een potje kunnen voetballen, maar het commerciële weegt echt wel mee. Hij moet namelijk wel het eerste kunnen halen, wil je er commercieel beter van kunnen worden. Hij is zowat wel verzekerd van een goed toekomst met het salaris wat hij verplicht verdient bij Ajax.

4 december 2013 om 17:57

haha huawei grappig man die zitten nu al aan hun top goedkope troep

4 december 2013 om 17:56

Het wordt zeer waarschijnlijk Huawai. Ze hebben zelf bekend dat ze met Ajax en Vitesse in gesprek zijn en Ajax lijkt mij dan het meest voor de hand liggend aangezien Huawai niet op de centjes hoeft te letten en voor een goedkopere sponsorship gaan.

4 december 2013 om 18:09

Maar natuurlijk elke club, groot of klein, kijkt naar het vergroten van je fan-base en draagkracht. Maar Ajax is de witte raaf in deze, en kijkt alleen naar zijn kwaliteit.

Bij PSV hebben we ooit Sun Xiang gehad, en die speelde louter Champions League. Puur commercieel dus en het was een drama. Zowel sportief als commercieel.

Als het technisch niveau van de Chinese voetballers hoger ligt dan bij de Nederlandse talenten van Ajax heb je denk ik een klein probleem. Noem mij maar eens 3 wereld talenten van Chinese afkomst.

Noem me negatief, maar dit zijn toch rare uitspraken.

5 december 2013 om 03:27

Noem mij dan eens 3 wereld talenten van Nederlandse afkomst, en dan meteen 3 die nu bij Ajax rondlopen?

Gezien het huidige beleid van Ajax, sinds de 'revolutie', kan ik me niet voorstellen dat deze jongen om commerciele redenen is aangetrokken.

Vreemd dat Olde Riekerink hem niet kent.
Ik volg deze speler al jaren.
Ben benieuwd of hij door komt.

4 december 2013 om 16:18

"ik volg deze speler al jaren"

Haha

On: Ben benieuwd of deze jongen potten kan breken. Heb zijn eerste wedstrijd gezien en het was niet heel bijzonder, maar wie weet komt dat nog.

4 december 2013 om 16:43

@Verstand

Of je houdt gewoon je mond want iedereen weet dat je gewoon onzin aan het verkondigen.

5 december 2013 om 17:41

Sarcasme? zoe het ff op.

Ik denk niet dat Ajax hem heft gehaald om spomsoren etc binnen te halen,daarbij gezegd het zou mij ook niet verbazen daar andre clubs het ook doen. Kijk naar Man U, PSV in het verleden.

De poll hierboven moet eigenlijk nog een tussenweg bevatten. Ik denk namelijk dat hij zowel voor sportieve als voor het financiële aspect is gehaald. Ajax kennende zal het niet alleen commercieel zijn, want als deze jongen het niveau niet heeft zal hij toch niet opgesteld worden in het eerste, waardoor je op commercieel gebied er alsnog niet veel uithaalt. Laatst zag ik toevallig de wedstrijd waarin hij debuteerde bij Jong Ajax, maar hij verzoop behoorlijk. Heeft amper een bal aangeraakt, duels durfde hij niet echt aan te gaan, en het enige positieve was een passje breed en misschien een redelijke aanname. Ik ben benieuwd!

Als Old Riekerink hem niet kent ondanks zijn job bij de Chinese bond en hij ook nog nooit in nationale jeugdselecties heeft gezeten, is het toch de vraag of deze jongen daadwerkelijk potentie heeft.

4 december 2013 om 16:24

Aan de ene kant heb je gelijk en klinkt het niet logisch... Aan de andere lant zijn er meer dan 1 miljard chinezen, dus dat er dan 1 over het hoofd wordt gezien is niet geheel ondenkbaar... Maar ja we zullen het wel zien...

4 december 2013 om 17:12

Kan ook zijn dat Olde Riekerink zijn vak gewoon niet volstaat.

4 december 2013 om 17:57

Olde Riekering is voor de Scandinavische markt aangesteld en dan met name de Deense. Als je ziet wie hij allemaal heeft binnengebracht kan je onmogelijk stellen dat hij zijn vak niet volstaat.

4 december 2013 om 18:05

@ Scf_zuid, Dat heeft hij iig in Amsterdam wel bewezen idd, die hele matige lichting A junioren waarover gesproken wordt zijn opgeleid door Jor..

@ Scrum, je verward JOR met John Steen Olsen..

4 december 2013 om 18:06

Dat hij het bij Ajax goed heeft gedaan wil niet zeggen dat hij in een land als China zijn werk wel goed doet. Totaal niet te vergelijken met hier.

Hoe en waar volg je deze speler al jaren? Kun je dan wat artikelen oid over hem tonen uit zijn tijd voordat hij bij Ajax tekende?

Niet zo gek dat ie hem niet kent,die namen lijken daar allemaal op elkaar dus dat is ook nogal verwarrend.

4 december 2013 om 16:31

Volgens mij heeft dat meer te maken met niet bekend zijn met Chinese namen, dan dat Chinese namen daadwerkelijk op elkaar lijken.

4 december 2013 om 16:35

zou best kunnen...maar denk dan ook dat Olde Riekerink geen HBO Chinese namen herkennen heeft gedaan :-)

4 december 2013 om 16:39

Bedoel alleen te zeggen dat ze niet allemaal Ping en Pong heetten. Kan me niet voorstellen dat Jan Olde Riekerink hem niet kende omdat zijn naam zo op die van anderen lijkt.

4 december 2013 om 16:45

Toch knap dat jij in 17 minuten 2 totaal inhoudloze post achter elkaar weet te posten.

Ontopic:

Werd gezegd van deze jongen dat hij het grootste talent van China is, zal natuurlijk ook gedachte zijn om meer naamsbekendheid te krijgen in China.

Evenals toendertijd met Suk. Ben benieuwd naar deze jongen.

Nooit van gehoord en binnenkort hoor je ook niks meer van hem.

4 december 2013 om 16:25

Knap dat je dat al weet. Ga eens wat vaker op de Toekomst kijken. Oordeel dan pas over talenten.

4 december 2013 om 17:24

Is typisch tien in een dozijn.

Wil ik wel, alleen te ver weg voor mij en heb er ook geen tijd voor.
Talenten? bij Ajax is het komen en gaan wat Talenten betreft, zelfs Nederlandse talenten kunnen de druk niet aan laat staan een Chinees die duizenden kilometers verwijdert is van familie en vrienden.
Of hij moet van exeptionele waarde zijn en mentaal alles op een rijtje hebben ja dan kan het misschien iets worden.

4 december 2013 om 17:27

Kijk dat klinkt al beter, niet waar? Zoals je het in je vorige post liet overkomen leek het alsof ie bij voorbaat al kansloos was. En dat is iets wat je niet kan weten natuurlijk. Afwachten maar. Altijd beter dan al oordelen.

4 december 2013 om 17:35

Ja klopt mijn fout, die eerste post kwam een beetje bot over, maar bedoelde het niet zo.

4 december 2013 om 18:02

Ik denk dat Ajax en de meeste andere Eredivisie clubs niet voor niets voorzichtig zijn met het aanstellen van Aziatisch talent. Ajax had het ook goed gezien met Ryo bijvoorbeeld alleen was het jammer dat hij direct voor de EPL koos. Gezien zijn huurperiode bij Feyenoord had hij grote kans dat hij bij Ajax was doorgebroken en nu een hele andere naam heeft in Europa dan alleen maar "bankzitter bij Arsenal".

4 december 2013 om 19:22

Ik begrijp je volkomen, alleen is Ryo een ander verhaal.
Feyenoord heeft hem uit armoede naar de kuip gehaald, stond gelijk in de basis, en daardoor heeft hij iedereen overtuigd van zijn kwaliteiten.
Dat hij alsnog is mislukt bij Arsenal komt denk ik door het hoge niveau van de Pl.
En wat Wang betreft, tja die moet knokken voor een basisplaats bij Ajax in tegenstelling tot Ryo die gelijk in de basis stond.
En dat is niet makkelijk.

De meeste Aziaten hebben van huis uit een goede techniek en dat is een compliment! Ze zijn vaak altijd wat sneller dan normale Europeanen. Als je begrijp wat ik bedoel. Handelingssnelheid is vaak hoger.
Agressie hebben ze altijd in hun spel en daar bedoel ik mee ''pressie'' zetten.
Ik ben benieuwd hoe t uit gaat pakken. Hoe oud is hij en hoelang duurt t nog voordat hij in Ajax 1 kan?
Heeft iemand hem wel eens zien ballen?

Ben erg benieuwd naar Wang. Zou mooi zijn als ie een van de grote spelers bij Ajax gaat worden. Snoert ie toch behoorlijk wat monden!

Wat er verder nog meer werd verteld in dit interview vind ik ook wel het vermelden waard. Zo geeft Jan aan dat in de WK finale 7 (!) spelers in het veld stonden die door Ajax opgeleid waren. Ook stonden er 11 (!) spelers uit eigen jeugd in de kampioenswedstrijd tegen Twente (2011) in het veld. Als je dat kan zeggen als hoofd opleidingen dan mag je daar ontzettend trots op zijn. En de Ajaxsupporters overigens ook.

hoop dat ajax als nieuwe hoofdsponsor dan ook een chinees merk neemt, uit die miljard mensen moet je toch wel een paar pareltjes kunnen vinden.
hoorde laatst dat huawei (telecom) de hoofdsponsor gaat worden maar weet niet in hoeverre dit waar is

4 december 2013 om 21:41

Dat Chinese merk sponsort niet hier een club om in China bekend te worden, dat doen ze om hier bekend te worden. Bovendien heeft Huawei het totaal niet nodig om in China naamsbekendheid te genereren aangezien ze daar al tot de grootsten behoren.

Ik hoop dat hij één hele goede speler wordt van AJAX 1! Nog ff in jong en dan naar het eerste

Ach, 1 ding weet ik zowat zeker. Chinezen zijn heel realistisch als het om hun topsporters gaat. Sun jihai bijv. heeft jarenlang in de basis van man city gestaan en wordt beschouwd als 1 van de grootste voetballers afkomstig uit China. In China kent bijna niemand hem. Hetzelfde geldt ook wel een beetje voor Zhou Haibin(psv) en die andere gozer bij United destijds. Een marketingklapper zal het zeker niet worden zolang hij geen internationaal gewaardeerde sporter wordt a la Yao Ming, Sun Yang etc.

tl;dr
Chinezen zijn sceptisch over hun topsporters(vooral voetballers). Voor iedereen die denkt dat dit makkelijk een marketingklapper wordt, je hebt het goed mis.

Het technische niveau ligt hoger dan dat van NL talenten.. Toen ben ik gestopt met lezen.

4 december 2013 om 17:14

Inderdaad, een land met een vijver die 80 keer zo groot is als die in Nederland kan nooit technisch betere talenten voortbrengen. Wat denkt ie wel niet, die malle Olde Riekerink.

4 december 2013 om 17:18

In de toekomst zal dat misschien wel ooit gebeuren maar dan zijn we decenia verder.
In Amerika is de vijver ook 80 keer zo groot maar daar kunnen ze ook niet voetballen.

4 december 2013 om 17:30

In de Verenigde Staten is de vijver bijna 20 keer zo groot, maar ik begrijp je beeldspraak. Daar zie je echter wel dat voetbal een minder belangrijke/populaire sport is, ondergesneeuwd door honkbal, basketbal, amerikaans handei etc.

Wilde alleen aangeven dat in een vijver zo groot als China, het niet vreemd is als daar een toptalent naar boven komt drijven. De top zou in theorie dus zeker beter kunnen zijn dan die van ons. Volg het Chinese jeugdvoetbal niet dus kan niet oordelen, maar zou het ook niet uitsluiten.

Laten we nou niet doen alsof de jupiler league veel voorstelt
en als Nederlandse clubs echt een slaatje willen slaan in China dan stel ik voor dat ze ook de beste Chinese voetballers halen.

Ik volg af en toe de Aziatische Champions league en geloof me in China is er een goede club genaamd Guangzhou Evergrande waar Lippi de coach van is. Het is soort van de PSG van Azie met een rijke zakenman als baas.

En zeg nou eerlijk de Eredivisie stelt niet zo heel veel voor. Er speelt een goede Chinese verdediger genaamd Zhang Linpeng bij Evergrande en geloof me hij zou zeker niet misstaan in de eredivisie. Misschien is hij wat voor Utrecht of voor Groningen als opvolger van Van Dijk. Hij is ook nog best lang (1.85) en kopsterk.

Ik hoop hem in de toekomst in Europa te zien maar jammer genoeg gaat dat waarschijnlijk niet gebeuren omdat Europese scouts amper naar China kijken, Ik hoop dat olde riekerink en Lippi hun netwerk gaan gebruiken om zo deze jongen naar Europa te brengen

4 december 2013 om 18:26

Is dat toevalig die gozer die onder de tattoos zit? Zo ja, dan ben ik het ermee eens, kwa kracht doet hij zeker niet onder voor de spelers in de Eredivisie. Denk alleen dat het heel moeilijk is om een speler van Evergrande over te halen om hier naartoe te komen. Natuurlijk is de Eredivisie een stap vooruit, maar ik weet 100% dat hij daar veel meer verdient dan hier.

4 december 2013 om 21:18

Ja dat is hem. De sportman in hem zou toch wel naar de eredivisie willen komen?
en hij ziet eruit alsof hij het leuk vindt om anders dan anderen te zijn (net zoals Honda)

Hij kan de ster van het Chinese voetbal worden als hij hierheen komt. Als hij voor 3 jaar naar Nederland toekomt en in de randstad gaat wonen(meer te doen) dan kan hij daarna alsnog in de premier league terecht. Het is goed als er meer goede aziaten naar europa toe komen want zo groeit de sport in het algeheel. Als Uchida het in Europa kan maken en die Koreaan van Cardiff dan kan hij het ook

4 december 2013 om 23:15

Ben ik zeker mee eens, hij heeft de potentie ook om gewoon een goede verdediger te worden in Europa. Aan het fysieke en technische ligt het zeker niet bij de Chinese spelers, valt me op dat ze allemaal heel erg sterk zijn en vaak ook gewoon boven de 1,80(geen mannetjes van 1,60 zoals iedereen denkt). Ik denk voornamelijk dat aanpassingsproblemen de meeste Aziaten ervan weerhouden om succesvol te worden in Europa. Het voedsel, het weer(competitie loopt volgens mij tijdens de zomer wanneer het ruim boven de 25C is), de taal natuurlijk. Maar lijkt me zeker prachtig om Zhang Linpeng en andere Aziaten in Europa te zien spelen.

20% van de wereld bevolking is chinees...het is afwachten totdat er een paar doorbreken..deze statistieken liegen niet..!

Heb hem vorige week zien spelen tegen ons 1e elftal. En hij was samen met el Hasnaoui (wat echt een groot talent is) de beste op het veld bij Ajax. dan is het een oefenwedstrijd tegen een hoofdklasser, maar was wel te zien dat hij erg goed kan ballen.

Hij gaat functioneren als belchinees

Nee zonder gein ik hoop snel wat van hem te zien, maar denk dat het een geval suk is.

Alsof Ajax door een enkele Chinees ineens miljoenen binnen gaat harken? Ik snap het verband niet.

5 december 2013 om 00:59

Shirtverkoop, naamsbekendheid in China, verhoogde kijkcijfers. Je zou zomaar miljoenen extra door zo'n speler krijgen hoor. Er zijn ook genoeg Chinese bedrijven die wel als sponsor in het westen willen optreden voor een club met een chinees.

Maar dan moet hij wel in de basis komen, en dat is het probleem met dit soort spelers. Hopelijk voor hem en Ajax doet hij het goed, maar 9 van de 10 keer flopt zo'n speler.

5 december 2013 om 01:13

Denk dat Ajax niet dusdanige prestige heeft dat ze door een enkele Chinees ineens zo veel shirtverkoop en naamsbekendheid krijgen, dat bedoel ik te zeggen. Zou hij bij United of Real tekenen, ok, maar hier schiet Ajax niet veel mee op. Met een zo een Chinees bereik je niet zo veel. Als het nog 1995 was, misschien, maar nu? I don't know…

5 december 2013 om 02:26

Geloof me, je schrikt als je merkt hoeveel naamsbekendheid Ajax heeft wereldwijd. Juist door dat succes in 1995 en de ajax-opleiding. Het zal inderdaad niet zoveel zijn als een United of Real, maar dan noem je ook wel de 2 bekendste voetbalclubs haha.

Het zal geen 100 miljoen zijn die deze speler opbrengt, maar als hij basisspeler wordt kan je zomaar 100.000 shirts extra verkopen van hem in China. Je hebt het wel over een markt van bijna 2 miljard mensen, die bijna niet is aangeboord door Europa. De meeste clubs focussen zich nog op Rusland en landen als Qatar, wat inderdaad de kortste route naar geld is, maar China mag je als afzetmarkt zeker niet uitvlakken.

5 december 2013 om 08:51

Die 2 miljard, maak daar maar 1,3 miljard van... dan kun je daar 1,2 miljard vanaf halen want die hebben amper geld om een klentenbol te kopen. Dan hou je 100 miljoen over die zeker niet allemaal in voetbal geinteresseerd zijn. En die dat wel zijn, die zullen toch echt eerder een shirtje van Messi, Ronaldo of Rooney kopen dan van Ajax. En dan is nog maar de vraag of dat shirtje officieel is of een Chinese copycat. Voordat je daar 100.000 Ajax shirts verkoopt, dan is deze jongen al gestopt met voetballen...

5 december 2013 om 12:10

Wow, hoe kom ik er dan aan 2 miljard? Kleine misrekening haha.

1.2 miljard is nogal veel. Ik denk dat zeker 400 miljoen toch wel een aardig inkomen hebben. Ja die op het platteland zijn arm, maar de rest trekt zich steeds beter op aan de groeiende economie.

Ik denk dat het nogal meevalt. Als ze de keus hebben tussen een Messi, Rooney, Ronaldo of een chinees die in de basis staat in Europa en misschien zelfs CL speelt, dan heb je toch een grotere kans dat de nationalist in hem/haar kiest voor de chinees.

Dat er nepshirts op de markt komen is natuurlijk niks aan te doen. 100.000 is misschien wat veel, maar je kan zeker aan zo'n jonge verdienen (als hij goed genoeg wordt voor de basis).

Ik dacht dat v Gaal dit had gezegd over een speler.

Ik ga er van uit dat het puur om de commercie gaat. Mocht hij eens spelen (invallen) voor Ajax, dan is dat van uit dit stand punt afgedwongen. Het kan dus alleen maar mee vallen.

5 december 2013 om 08:02

Waarom zou ajax een speler halen puur voor commercie.?
ze zijn financieel gezond, hoeven geen grote bedragen uit te geven, en hebben vrijwel niemand in dienst die eerst naar geld kijkt en dan pas naar voetbal.

Het zou mij heel erg verbazen als hij alleen om commerciele redenen is gekomen.
Daarnaast heb ik hem nu bij jong ajax gezien, en ongeacht misschien wat onwennig zie je wel dat die kan voetballen. Dus daar uit bekeken geloof ik ook niet dat het puur om geld gaat.

5 december 2013 om 13:47

Stilstand is achter uit gang. Commercie is alles, niet een beker. Die is voor de show. Hij is niet de eerste Aziaat die naar Europa komt. De markt en de populariteit voor Europees voet bal is immens. Een optreden in het eerste van Ajax betekend meer als een beker winst zonder hem.

6 december 2013 om 07:45

Ik begrijp je punt volledig hoor, maar ik verwacht niet dat ze deze stap maken door een speler aan te trekken. Het commercie gebeuren is absoluut belangrijk, zoals je zelf zegt, stilstand is achteruit gang.

Maar commercie vergroten in een land door een speler te halen geloof ik niet in. De Boer zal ook geen speler opstellen die het niveau niet aan kan.

Voor commercie hebben ze in china deelgenomen aan dat voetbal-talenten programma en ze zijn met huawei bezig. Dat zal meer invloed hebben dan een speler die het eerste misschien niet haalt.

Maar begrijp je punt, mocht hij in het eerste komen, dan zal de aandacht voor hem heel groot zijn, maar ik dan moet hij het niveau wel aankunnen, anders hoeft het niet van mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren