Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heitinga voert liefst zeven wijzigingen door: Hato in de basis; Tadic wissel

Laatste update:

De opstelling van Ajax voor het TOTO KNVB Beker-duel met De Graafschap is bekend. Trainer John Heitinga wijzigt zijn ploeg op liefst zeven plekken ten opzichte van de gewonnen Eredivisie-wedstrijd tegen Vitesse (1-2). Onder meer de zestienjarige Jorrel Hato kan rekenen op zijn eerste basisplek, terwijl Dusan Tadic rust krijgt. De wedstrijd begint om 21.00 uur en is te zien op ESPN 2.

Heitinga kiest ervoor om te gaan rouleren in het bekerduel met De Graafschap en wijzigt zijn elftal op liefst zeven posities. Onder de lat keert Remko Pasveer terug ten koste van doelman Gerónimo Rulli. Het hart van de verdediging wordt gevormd door Jurriën Timber en Calvin Bassey; Hato (links) en Jorge Sánchez (rechts) bestrijken de flanken. Het middenveld bestaat uit Florian Grillitsch, Mohammed Kudus en Davy Klaassen. Voorin is Brian Brobbey de aanvalsleider; hij wordt geflankeerd door Francisco Conceição en Steven Bergwijn.

De Graafschap gaat de bekerwedstrijd tegen Ajax met een goed gevoel in. De Superboeren wonnen hun laatste twee duels in de Keuken Kampioen Divisie, waardoor het behalen van de play-offs weer haalbaar is geworden. De achterstand op plek acht bedraagt zes punten. In de wedstrijd tegen FC Eindhoven (0-4) maakte Camiel Neghli zijn eerste hattrick in het betaalde voetbal. Hij had bovendien een assist in huis op Elie Raterink. De aanvaller debuteerde als invaller en had slechts een kwartier nodig om zijn naam op het scorebord te zetten. De Graafschap moet het stellen zonder Siem de Jong en Charlison Benschop. Eerstgenoemde kampt met een spierblessure, terwijl Benschop bewust niet wordt opgesteld. De 33-jarige spits ligt overhoop met de clubleiding van de Doetinchemmers vanwege een clausule in zijn contract.

Clausule kost De Graafschap-routinier duel met Ajax: ‘Ben er emotioneel van’

Lees artikel

Ajax spoelde de Europa League-uitschakeling tegen Union Berlin afgelopen weekend weg met een 1-2 zege bij Vitesse. De Amsterdammers overtuigden niet altijd, maar behielden de aansluiting met koploper Feyenoord. Donderdagavond ligt de focus echter even niet op de Eredivisie, maar het bekertoernooi. Ajax gaat het duel op De Vijverberg als topfavoriet in en doet dat bovendien met een nagenoeg fitte selectie. Alleen de langdurig geblesseerde Ahmetcan Kaplan en de geschorste Kenneth Taylor zijn er niet bij. Jurriën Timber is er wel bij. De centrumverdediger vertelde tegenover de clubkanalen dat Ajax ‘moet waken voor onderschatting’. De laatste keer dat Ajax 1 en De Graafschap elkaar troffen was in 2019. Aanvoerder Dusan Tadic was toen goed voor twee treffers (1-4). De wedstrijd staat onder leiding van Allard Lindhout.

Opstelling Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber, Bassey, Hato; Grillitsch, Klaassen, Kudus; Conceiçao, Brobbey en Bergwijn

Welke club bereikt de halve finale van de TOTO KNVB Beker?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima opstelling. Nieuwe mensen, in combi met een basisgedeelte. Benieuwd hoe Kudus het vandaag op het middenveld zal doen.Winnen die pot!!!

2 maart 2023 om 20:38

Ik snap even niet waarom je niet je sterkste 11 opstelt, het is niet zo dat Ajax soepel speelt. Kwartfinale beker lijkt mij niet de plaats om andere spelers uit te proberen maar juist je basiself op te stellen. Onderschatting?

2 maart 2023 om 20:54

Maar met alle respect, er zit wel een verschil tussen een bekerduel tegen pak em beet AZ of De Graafschap. Daarmee wil ik niet zeggen dat het een makkie wordt, maar je mag toch wel verwachten dat deze ploeg ook van De Graafschap moet kunnen winnen. En spelers als Hato, Brobbey en Conceicao zijn vaste invallers. Het is ook weer geen compleet B team.

Misschien dat ik de enige ben, maar vind dit oprecht een goede opstelling. Beter dan de oorspronkelijke basiself, in de zin van dat dit wel beter in balans staat met de spelers op de juiste plekken. Bassey centraal, Hato op linksback, Grillitsch als 6, Kudus en Klaassen als de aanvallende middenvelders, Conceicao op rechts, Brobbey als echte diepe spits, etc. Nu is het niet zo dat er hier en daar spelers staan waar ze niet horen te staan, zoals bijvoorbeeld Alvarez in de verdediging, Conceicao op linksbuiten, maar ook Tadic als valse 9 (doet het prima, daar niet van), Kudus in een vrije rol op rechts, etc. Ben vooral benieuwd naar Hato en Grillitsch, vooral van Grillitsch hoop ik dat hij wat indruk kan maken.

2 maart 2023 om 20:00

Nee. Als je Alvarez en Tadic mist ben je per definitie zwakker. Tja als je je reactie ineens met 80% uit gaat breiden kan ik m’n reactie wel weglaten.. 😅

2 maart 2023 om 20:02

Nee hoor vind het ook een goede opstelling. Eindelijk Hato eens vanaf het begin. Ik verwacht dat het hem weinig moeite kost om Wijndal te overtreffen. En Kudus middenveld zie ik ook graag, helaas hebben we geen goede rechtsbuiten dus ik snap wel dat Kudus normaal gesproken rechtsbuiten staat. Maar aan Conceicao vanavond om te laten zien dat hij wel degelijk een kandidaat is voor de rechtsbuitenpositie, ik zie wel potentie in hem. En tsja Grillitsch, daar heb ik niet zo veel mee. Maar vanavond perfecte gelegenheid om hem achter Klaassen en Kudus te laten stofzuigen.

2 maart 2023 om 20:10

Eindelijk Hato? Ik vind het echt enorm cool dat hij in de basis staat en een kans krijgt tegen De Graafschap, maar eindelijk? Hij is nog nat achter de oren. Geef hem juist de ruimte en rust om deze wedstrijd in te gaan i.p.v. enorme druk op hem te leggen.

2 maart 2023 om 20:18

Ben ik helemaal met je eens hoor. Alleen we hebben schreuder al gehad die de fout maakte Bassey steeds weer als linksback te gebruiken. Wat Schreuder dan wel weer goed gezien heeft, is dat Wijndal niks klaarmaakt. Vind het goed dat Heitinga de poppetjes wel op de juiste plek zet en dus Wijndal linksback, maar ik vind hem zo matig dat ik na één goede invalbeurt van Hato al uitkeek naar z'n eerste basisplek.

2 maart 2023 om 20:26

Eindelijk Hato? Ventje is 16 jaar en heeft net een handjevol potjes voor Jong Ajax gespeeld. Geef hem nou maar gewoon rustig de ruimte om zich te ontwikkelen.

2 maart 2023 om 20:24

We hebben nog niet echt de juiste flow te pakken. Om dan zoveel wissels in te zetten lijkt niet handig. Mocht het goed uitpakken is het voor de teamspirit natuurlijk wel lekker.

Prima beker opstelling! Ben met name benieuwd naar Hato, grillitsch en Chico. Naar mijn mening spelers die volgend seizoen alle 3 weleens basis zouden kunnen gaan spelen.

2 maart 2023 om 19:59

Chico?

2 maart 2023 om 20:03

Conceição

2 maart 2023 om 20:06

Woddy2406,

Bijnaam voor Francisco Conceicao.
EL Machin= Alvarez
Licha The Butcher= Lisandro Martinez

Leuk om hato een keer vanaf het begin aan het werk te zien. Verder op sanchez na een prima opstelling voor deze wedstrijd. Geef gewoon een jeugdspeler de kans, ipv een speler die nooit iets gaat toevoegen aan ajax.

2 maart 2023 om 20:12

Verrassende, maar prima opstelling inderdaad. Even zien wat die andere spelers kunnen.

2 maart 2023 om 20:14

Ik vindt dat we Sanchez te vroeg af hebben geschreven. Speelde slecht in een periode waarin het hele elftal slecht speelde en heeft sindsdien geen kans meer gekregen. Misschien dat hij opleeft onder Heitinga, je weet maar nooit.

2 maart 2023 om 20:18

Wellicht, maar schrok toch wel bij Den Bosch uit waar hij helemaal werd weg gespeeld.

We gaan het mee maken.

Verstandig om bepaalde spelers rust te geven.
Alleen niet onderschatten want wij weten hoe het met Utreg is afgelopen.
Have fun iedereen.

Prima opstelling voor de beker dit. Ben benieuwd naar Hato, naar Kudus op het middenveld, naar Chico, naar Grillitsch. Hopen dat Brobbey en (met name) Bergwijn wat aan hun vertrouwen kunnen werken vandaag!

Leuke opstelling. Benieuwd hoe sommige jongens het doen.

Hmm nooit zo'n fan van heel de opstelling omgooien. Kans dat het niet loopt is groter dan dat het wel loopt. Maar laat mij graag verrassen!

2 maart 2023 om 20:15

We spelen tegen, met alle respect, De Graafschap. De beker is daarnaast niet echt een belangrijke prijs ofzo, als je deze verlies heeft het sportief en financieel gezien niet heel veel effect. Alle focus gooien op de competitie wat mij betreft, al kun je hier misschien nog een beetje vertrouwen kweken.

Grillitsch mag ook weer eens minuten maken in de wedstrijden die er echt toe doen. Zal die het naar zijn zin hebben in Amsterdam?

2 maart 2023 om 20:08

Ben benieuwd naar zijn verhaal. Tot op heden is het een beetje hetzelfde als Ocampos. Gelukkig hebben we Grillitsch nog niet horen klagen en die is natuurlijk een tijd geblesseerd geweest.. goede gelegenheid vanavond om hem minuten te laten maken, wie weet verrast hij eenieder.

2 maart 2023 om 21:05

Grillitsch is maandenlang geblesseerd geweest dus niet echt vergelijkbaar met Ocampos natuurlijk.

2 maart 2023 om 21:16

Dat zeg ik toch ook.

Het wordt niet vermeld, maar ook te zien op Fox.

Hoe kun je de beste linksback ter wereld nou op de bank zetten?!

2 maart 2023 om 20:27

We wringen die grap echt tot de laatste druppel uit hé.

2 maart 2023 om 21:02

Een arrogante uitspraak van een zichzelf overschatte Wijndal...

Wees blij dat repuiztav er een leuke grap van maakt. Andersom, en jou kennende, was de wereld te klein..

2 maart 2023 om 21:32

Leuke grap ja. Die inmiddels al 100 keer voorbij is gekomen. Zal wel hoor.

2 maart 2023 om 22:00

De grap komt vaker voorbij dan Wijndal zijn tegenstander.

2 maart 2023 om 20:33

Als je het had gehouden bij ''beste linksback van de Eredivisie'' dan was het nog te doen geweest.

2 maart 2023 om 22:33

Heeft hij nooit gezegd. Simpelweg alleen maar beste linkerkant van Nederland. En hij zei over Europa als ze in vorm zijn een goede linkerkant in Europa. Wordt hier alles uit het verband getrokken.

2 maart 2023 om 22:49

ja klopt. Er waren hier ineens mensen die ''beste linkerkant van de Eredivisie'' hadden veranderd in andere teksten en zo gaan die dingen een eigen leven leiden.

3 maart 2023 om 07:00

Na vanavond Hato in Oranje, dat zou weleens tijd worden!!!

3 maart 2023 om 07:25

@repuiztav, ik vind Wijndal niet de beste linksback ter wereld. Op basis waarvan vindt je dat?

Jammer van Klaassen en Sanchez. Voor de rest een puike opstelling. Hopelijk maken Hato en Conceicao een goede indruk vandaag.

Tja, Ajax is er wel eens uitgevlogen doordat ze te lichtzinnig over een bekerwedstrijd dachten. De "grootste" club van Nederland krijgt overigens het uitvak van De Graafschap niet eens uitverkocht...

2 maart 2023 om 22:02

Ajax is ook gewoon de grootste club van Nederland dus je kan wel bijdehand doen maar wat wil je nou precies zeggen?

2 maart 2023 om 22:39

Haha, de "grootste" in likes op social media zeker? De "als-het-goed-gaat-en-ik-op-de-bank-kan-blijve... supporters? Ja, daar heeft Ajax er wel veel van inderdaad. Maar waar Feyenoord een groot uitvak als Heerenveen doordeweeks in een paar minuten uitverkoopt kan Ajax het uitvak van een KKD-stadion niet eens vullen.

Klote ESPN. Alle bekerwedstrijden deze week op het UHD kanaal maar Ajax weer op hun matige HD kanaal.

2 maart 2023 om 20:34

Het leven is zwaar...

2 maart 2023 om 20:35

Lijkt me heerlijk dat dit een van je grootste zorgen is. Dan weet je dat je het goed hebt. Ik geniet echt van het smerige snorretje van Mauro Jr. in UHD.

2 maart 2023 om 20:49

Sorry, maar ik betaal er gewoon extra voor iedere maand. HD kanaal en UHD kanaal is echt een wereld van verschil. Ajax is er de laatste tijd heel weinig op te vinden, zelfs Feyenoord - Ajax was niet op het uhd kanaal. Nu zenden ze nabeschouwing psv erop uit, terwijl ze met enige regelmaat deze nabeschouwingen verschuiven naar een ander kanaal. Dat het een luxe probleem is, betekent niet dat ik er niet over mag klagen.

2 maart 2023 om 22:14

Natuurlijk mag je erover klagen. Espn mag echter ook zelf bepalen wat ze uitzenden op hun UHD kanaal. Ik snap dat je er niet tevreden over bent maar ik zou contact opnemen met ESPN hierover.

Goh, Grillitsch krijgt een kans. Het schijnt dat het kan.

Kan goed leven met deze basis opstelling. Bassie gewoon in het centrum, was misschien wel begonnen met Wijndal, maar kans voor de nieuwe lichting ook goed. Was wel benieuwd naar Fitz Jim.

Zou Brobbey het op KKK-divisie niveau wel aankunnen om 90 minuten te spelen of moet hij dan aan de beademing?

2 maart 2023 om 21:03

Die word uiteraard gewisseld na een uur, terwijl Ajax op dat moment tegen een achterstand aan kijkt.

2 maart 2023 om 21:25

Dan hoop ik maar dat Lucca nog wat speeltijd krijgt.

Grappig .. Als Ajax doet wat je verwacht dat e gaan doen zijn de halve finalisten ....

...

Ajax
Psv
Feyenoord

en .... Spakenburg ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren