Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Elfrink adviseert PSV: ‘Als je hem terug wil halen moet je niet te lang wachten’

Laatste update:

Rik Elfrink is al bijna dertien jaar de clubwatcher van PSV voor het Eindhovens Dagblad. Nog niet eerder maakte hij zo’n soeverein seizoen mee van de Eindhovenaren als de huidige jaargang. Hoewel het op het veld crescendo gaat met PSV, gaat Voetbalzone met hem in gesprek over de inmiddels vertrokken spelers. Ibrahim Sangaré, Yorbe Vertessen en Memphis Depay passeren de revue.

Sangaré


We trappen af met 36-voudig Ivoriaans international Sangaré. In de zomer van 2020 arriveerde de inmiddels 26-jarige controleur bij PSV nadat de Eindhovenaren een akkoord bereikten met Toulouse. Zeven miljoen euro werd er voor hem neergelegd. Drie jaar later vertrok Sangaré als echte publiekslieveling naar de Engelse Premier League, waar hij zich aansloot bij Nottingham Forest voor een bedrag van 35 miljoen euro.

Zijn verblijf bij PSV was persoonlijk een groot succes. Met 140 wedstrijden achter zijn naam en vijf prijzen trok hij de deur hevig geëmotioneerd achter zich dicht afgelopen zomer. Elfrink blikt terug op het vertrek van de Ivoriaan: “Hij had het hier, in Eindhoven, zo enorm goed naar zijn zin. Toen hij in augustus vertrok, heb ik hem nog gezien en dat raakte me wel. Ik vond het erg indrukwekkend dat hij hier met tranen in zijn ogen wegging, dat heb ik niet vaak gezien. Als mens heeft Sangaré het in Eindhoven goed gehad”, begint Elfrink.

Waar de opvolger van Sangaré in Eindhoven, Jerdy Schouten, furore maakt en zichzelf in de kijker van het Nederlands elftal heeft gespeeld, heeft de Ivoriaan het een stuk lastiger in Engeland. Dat was niet iets waar de journalist van tevoren op gerekend had. “Nee, het is niet de droomstap geworden wat aanvankelijk gedacht werd. De Premier League past wel bij hem, maar enorm zonde dat het tot nu toe niet positief is uitgepakt voor hem.” Sangaré stond tot dusver twaalf keer op het veld voor the Garibaldi.

Ondanks zijn staat van dienst bij de Eindhovense ploeg denkt Elfrink niet dat Sangaré een onomstreden speler was geworden onder Peter Bosz. “Schouten past wel wat beter bij het type spel dat Bosz wil spelen, maar ik denk niet dat Sangaré per se weg hoefde van Bosz. Sommige wedstrijden vragen om andere type spelers en daarvoor kon je Sangaré goed gebruiken, al zou hij dan niet meer altijd basisspeler zijn”, verwacht Elfrink.

Vertessen


Vertessen maakte de helft van dit succesvolle seizoen nog wel deel uit van de selectie van de Eindhovenaren, maar besloot afgelopen winter zijn eigen plan te trekken. Ondanks dat PSV op koers ligt voor het kampioenschap verkoos de Belg een avontuur bij FC Union Berlin boven een reserverol in Eindhoven. Tot zijn eigen teleurstelling weet Vertessen zichzelf tot dusver echter ook in de Duitse hoofdstad niet te verzekeren van een basisplek.

Elfrink: “Hij heeft heel bewust die keuze gemaakt. Persoonlijk vond ik het erg jammer dat hij vertrok. Je kunt in je carrière misschien maar één keer kampioen worden en bij Union Berlin ga je dat niet zo snel worden. Anderzijds maakt hij die keuze en wil hij gewoon meer spelen, hij zou daar ook beter gaan verdienen en misschien was het zo dat hij echt toe was aan een nieuwe stap, ik hoop alleen voor hem dat hij er geen spijt van krijgt.”

De transfersoap van Vertessen maakte de tongen los in Eindhoven. De houding die de snelheidsduivel aannam door niet langer bij PSV te willen blijven werd niet bij iedereen goed ontvangen. Toch verwacht Elfrink niet dat er sprake is van oud zeer tussen de supporters en Vertessen.

“Ik denk dat de zaakwaarnemer een flinke rol heeft gespeeld en Vertessen enigszins naar de uitgang heeft gedreven. Dat hij op een gegeven moment naar buiten trad met het nieuws stappen te willen maken, maar hij is in ieder geval altijd eerlijk en open geweest. Hij heeft niet gelogen en ik denk niet dat als Vertessen ooit weer tegen PSV speelt, hij wordt uitgefloten. Zo ken ik de PSV-supporters niet en dat zou ook niet terecht zijn. Als ik PSV was zou ik hem uitnodigen en afscheid laten nemen van het publiek.”

Depay


Depay wordt al meerdere zomers gelinkt aan een rentree in het Philips Stadion en ook aankomende zomer gaat PSV de situatie van de 30-jarige aanvaller nadrukkelijk in de gaten houden. Op het moment speelt de 88-voudig international bij Atlético Madrid, waar zijn contract tot medio 2025 doorloopt.

“Als Depay ervoor openstaat om terug te keren, zou hij zelf ook wat salaris moeten inleveren. Maar dat is wel een mogelijkheid. Marcel Brands (algemeen directeur van PSV, red.) heeft het vorig jaar ook geprobeerd, maar hij bleek toen niet haalbaar. Als Depay nog terug wil naar Nederland, hij is nu dertig, dan is dit wel het moment om er serieus over na te denken. Je kunt ook niet te lang wachten. Bij Luuk de Jong is de terugkeer fantastisch uitgepakt, maar je hebt ook het voorbeeld Ibrahim Afellay, waar de rentree net te laat kwam”, besluit Elfrink.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De fans missen jou ook, Ibi. Die big smile, het plezier dat je altijd uitstraalde. Samen met Baka afgelopen seizoen de ware sfeermakers. Zou schitterend zijn om hem ooit weer in ons shirt te zien.

12 maart 2024 om 19:29

Qua persoon absoluut. Maar op voetbalvlak missen we hem toch niet? Miljoenen voor hem gebeurt, en schouten voor een habbekrats opgehaald en is veel bepalender en voetballend veel sterker

Ik zie een speler als Depay eerder richting de zandbak vertrekken voor de laatste jaren als terug naar PSV, en ik kan hem hier trouwens geen ongelijk in geven mocht dit gebeuren.

13 maart 2024 om 07:39

Of naar zijn vriendje in Rusland

14 maart 2024 om 14:44

Zijn vriendje in Rusland gaat daar niet meer spelen. Dit komt naar NL en zit voorlopig vast.

14 maart 2024 om 17:30

Ja nu wel

13 maart 2024 om 09:52

Een dure speler die zo blessuregevoelig is. Zonde van het geld. Laten we het lekker bij Pepi houden, en dan wellicht van Duiven als tweede spits.

14 maart 2024 om 14:55

Memphis heeft nog een contract tot 2025, die zit de komende anderhalf jaar nog gewoon bij Atletico: prima salaris, als reserve speelt hij alsnog vrij veel (Griezmann en Morata zijn ook al voorbij de 30), lekker in de zon…

Kan me zeker voorstellen dat het moeilijk is afscheid te nemen waar je mooie jaren hebt gehad. Leek me ook echt een ontzettend goeie kerel. Sportief voor PSV natuurlijk een meesterzet geweest. Schouten is een stuk beter, plus je hebt er nog veel geld aan overgehouden ook. Sangare had een vrij hoge piek waar hij echt wedstrijden domineerde, maar was op bepaalde vlakken ook wel echt beperkt. Ook verloor hij nog wel eens zn concentratie tegen de kleintjes. Schouten is al met al een stuk stabieler.

als er 1 ding is waar ik echt respect voor heb bij psv is hoe zij spelers en vooral oud spelers behandelen. ik zie nog heel vaak oud spelers reageren op het insta account van psv en die vertrokken spelers hebben altijd een warm hart richting de club.

psv is gewoon een hele mooie club binnen nederland en ook tijdens de afgelopen 5 jaar dat we geen kampioen zijn geworden kijk ik altijd wel met plezier naar psv en hoe de club word gerund.

12 maart 2024 om 21:51

Klopt PSV heeft een zeer sterk management, waar ze veel spelers opleiden en met de juiste mindset. Kijk alleen al naar de aanval die ze afgelopen tijd opgeleid hebben: Malen, Madueke, Bergwijn, Depay, Bakayoko en wellicht vergeet ik er nog een paar. In het verleden ook: Ronaldo9, Van Nistelrooy, Robben, Romario etc

13 maart 2024 om 12:53

Gakpo, vertessen, piroe, huntelaar, bakkali, labyad, die spits van Utrecht nu. Helaas niet allemaal de juiste mindset.

14 maart 2024 om 21:12

Dat hebben we gezien met oud speler en clubicoon Ruud van Nistelrooij. Desalniettemin heeft psv het momenteel goed voor elkaar.

Zijn toch niet echt mensen die verbaasd zijn over sangares succes in het buitenland? Zelfs in de eredivisie was het al 50/50 wedstrijden. Soms een goede redden maar heb ook zo veel vraagtekens bij zijn logge spel gehad...

12 maart 2024 om 18:52

Mwa Nottingham is nou niet echt het niveau wat ik had verwacht. Ok hij heeft mindere wedstrijden maar als hij goed gebruikt wordt denk ik nog steeds dat hij eigenlijk zelfs een betere club aan kan

13 maart 2024 om 06:26

Dat verbaast mij zeer zelfs. Sangaré vind ik beter dan Nottingham. Als de coach het echter niet in je ziet zitten, dan wordt het lastig.

Memphis gaat denk ik afbouwen in de zon op een plek waar hij heel veel geld verdient. Miami/ LA ofzo.

Sangare had totaal niet in het voetbal van Bosz thuisgepast. Voetballen kan de beste man niet

Wat een onzin verhaal. Depay terughalen?? Hahaha.
Zie Elfrink ook continu over Ajax tweeten, beetje standaard minderwaardigheidscomplex.
Moe van

13 maart 2024 om 06:57

Haha die tweets over Ajax zijn geweldig. Hoe meer eronder gemopperd wordt door Ajax-supporters, hoe vaker hij het doet. Lekker een beetje stoken en daarna in de reacties doen alsof zijn neus bloedt. Ik kan daar wel van genieten.

14 maart 2024 om 14:45

Je hoeft ze niet te lezen !?

Sangare zou in het elftal van Bosz geen concurrent zijn van Schouten. Sangare werd door van Nistelrooij misbruikt op die positie, maar dat is nooit zijn kracht geweest. Het meest logisch zou zijn als je hem laat spelen op de plek waar nu vaak Til speelt. En op die plek lijkt hij mij geweldig in het team van Bosz.

Belangrijk om bij Sangare te noemen dat hij een groot deel van de wedstrijden heeft gemist doordat hij naar de Africa Cup was. Tijdens en direct na het toernooi heeft hij 6 wedstrijden gemist. Dan valt die 12 wel mee.

13 maart 2024 om 14:50

Er zijn 25 wedstrijden geweest vanaf het moment dat hij bij de club was, waarvan hij er dus 4 (geen 6) heeft gemist vanwege de Africa Cup. Van de overige 21 wedstrijden:
6 wedstrijden niet bij de selectie
2 wedstrijden bij de selectie, maar zonder speelminuten
1 schorsing
11 wedstrijden basiself
1 wedstrijd ingevallen

Dus dat is toch een slechte score? Bijna de helft in de basis, en bijna 1/3 van de wedstrijden niet bij de selectie

Ik kan me inderdaad nog herinneren hoe Rik Elfrink en Marco Timmer altijd over Sangaré spraken met het kwijl uit hun bek. Als je nu op het forum van Nottingham Forrest kijkt, is men helemaal niet enthousiast. Het zijn gewoon twee -verre van objectieve- clubwatchers zonder voetbalinhoudelijke kennis. Heb ik ook niet. Maar ik verbaas me ook niet dat het anders uitpakt dan dat deze twee hebben beweerd.

13 maart 2024 om 17:45

Beetje gevalletje Sneijder/Marco v Bastem & Van de Vaart

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren