Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dusan Tadic schittert na vertrek bij Ajax: aanvaller opgenomen in fraai lijstje

Laatste update:

Dusan Tadic behoort tot de beste tien linksbuitens van het kalenderjaar 2023, zo oordeelt onderzoeksbureau CIES. Daardoor vindt de 35-jarige Servier, die Ajax afgelopen zomer verliet voor Fenerbahçe, zich terug in een rijtje vol fraaie namen. Opvallend genoeg wordt Manchester United-aanvaller Marcus Rashford gekozen als beste linksbuiten dit jaar.

Tadic trok de deur van de Johan Cruijff ArenA afgelopen zomer achter zich dicht na onenigheid met de inmiddels ontslagen technisch directeur Sven Mislintat. Vanwege zijn bewezen diensten besloot Ajax geen geld te vragen voor Tadic, die tot medio 2025 tekende in Istanbul.

Bij Fenerbahçe is Tadic een vaste waarde onder trainer Ismail Kartal. Fener staat momenteel bovenaan in de Süper Lig, al heeft Galatasaray evenveel punten verzameld. Tadic speelde dit seizoen al 2.283 minuten voor Fenerbahçe, verdeeld over 29 wedstrijden. De linkspoot was elf keer trefzeker en leverde acht assists af.

In het lijstje van CIES moet Tadic vier linksbuitens uit de Premier League voor zich dulden. De prestaties van Marcus Rashford (Manchester United), Jack Grealish (Manchester City), Kaoru Mitoma (Brighton & Hove Albion) en Gabriel Martinelli (Arsenal) worden nog hoger ingeschat.

Ook Belg Yannick Carrasco staat boven Tadic, op de vierde plek. De pijlsnelle vleugelspits verliet Atlético Madrid afgelopen zomer voor een lucratief avontuur in de Saudi Pro League. In zijn eerste vijftien wedstrijden voor Al-Shabab was Carrasco goed voor zes doelpunten en vier assists.

Een opvallende afwezige in het lijstje van beste linksbuitens is Vinícius Júnior. De 23-jarige aanvaller van Real Madrid is door het CIES opgenomen in de lijst met spitsen. City-spits Haaland is in dat lijstje bestempeld tot beste spits van dit kalenderjaar.

Tadic is niet de enige speler van Fenerbahçe die het CIES is opgevallen dit jaar. Arnhemmer Ferdi Kadioglu staat in het lijstje van beste linksbacks op de achtste plek. Kadioglu, die inmiddels is uitgegroeid tot een gewaardeerd Turks international, staat in de belangstelling van meerdere grote clubs uit Duitsland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De aankoop van Bergwijn heb ik nooit begrepen. Dat ligt niet aan de kwaliteit van Bergwijn, want wat velen vergeten is dat Bergwijn voor zijn transfer een tijd fenomenaal speelde in Oranje en bij Spurs het prima deed als rotatiespeler/invaller. Maar 32 miljoen (!) betalen voor een speler terwijl je beste speler daar staat... Voor mij is het wanbeleid daar begonnen.

25 december 2023 om 17:37

Fenomenaal in Oranje en prima bij Spurs? Laten we niet overdrijven. Bij Oranje deed hij het inderdaad prima een paar wedstrijden en bij Spurs hooguit 3 mooie invalbeurten gehad. Op basis van Oranje had je hem best een kans kunnen geven, maar wat je zegt niet voor die prijs.

25 december 2023 om 18:10

En bij oranje was het (volgens mij) in een 2 spitsen systeem

26 december 2023 om 00:24

3 mooie invalbeurten? Ik heb echt heel wat wedstrijden van hem gezien bij Spurs en hij heeft daar best een goede periode gehad hoor. Heeft niet de meeste goals of minuten gemaakt, maar maakte altijd wel impact op het spel bij Spurs. En dan praat ik niet eens over zijn goals tegen City, Leicester en United.Het lijkt alsof hij daar veel scherper was dan de afgelopen anderhalf jaar bij Ajax.

26 december 2023 om 08:11

@Suarez, dat zij ik toen ook en toen werd er gek naar mij gekeken. “Ajax moet doorpakken” en “geld hoort op het veld te staan” hoorde je dan.

Mijn argument was toen (en nog steeds) gebaseerd op het feit dat de aankoop van Bergwijn (EN Brobbey) helemaal idioot was als je ogenschouw neemt dat Brobbey in diezelfde window is teruggekocht. Dan heb je dus je beste speler (en captain) op een plek spelen die een aankoop van 32 mil zou blokkeren. Terwijl je ook een spits terugkoopt waardoor er altijd 1 van de drie het haasje zou zijn.

Grote, grote fout geweest om Bergwijn te halen.

Als je deze lijst toch bekijkt…., weet dat enkele jaren geleden er een lijst kon zijn met: Ronaldo, Neymar, Son, Alexis Sanchez, Hazard, Mane, etc.

Wat is er met het voetbal gebeurd als je naar deze lijst kijkt, haha

25 december 2023 om 17:24

Heeft meer met cies te maken die altijd de gekste dingen verzinnen. Ook met marktwaardes zitten ze er wel eens langs, toen ze taylor bv een waarde van 70 miljoen toedichtte

25 december 2023 om 23:48

In principe is Vini ook een LB dus hij hoort erbij. Grealish is fantastisch, Leaõ en Kvara idem. Mbappe natuurlijk ook.

Een goede voetballer.
Jammer dat hij voor de poen naar Turkije is gegaan maar laat daar opnieuw zijn kwaliteiten zien.
Ze zullen daar erg blij met hem zijn maar ik hoop dat hij daar wel zijn streken verleert.
Ik wens u allen een gezegend kerstfeest toe...
Geef aandacht voor het gezin. Vooral in deze tijden..

25 december 2023 om 18:03

Je reactie slaat nergens op klaas. Hij is niet voor de poen vertrokken. Hij kon vorig jaar al weg toen eth ging maar is gebleven om een nieuw team te bouwen. Toen mislintat maar wat ging kopen wilde die weg.
Niet voor de poen maar voor het sportieve.

25 december 2023 om 18:15

Laten we wel eerlijk zijn dat een stap naar Fenerbahçe niet echt te omschrijven is als “voor het sportieve”.

25 december 2023 om 18:43

Het was altijd al Tadic z'n droom om z'n oude club uit te schakelen in de voorronde van de Conference League 😉

25 december 2023 om 19:09

@jeffrey0487 Dat is precies wat Tadic iedereen wou laten geloven. Even een wit voetje bij de supporters halen en elders een dikke tekenbonus pakken door een transfervrij vertrek te forceren

26 december 2023 om 00:31

Ik betwijfel of hij meer verdient bij Fener dan het absolute topsalaris dat hij bij Ajax verdiende..

26 december 2023 om 07:28

Dan moet je de Turkse statistieken er eens bijpakken. Daar zijn ze niet vies van oudere spelers rijkelijk belonen.

26 december 2023 om 18:20

Tadic heeft Ajax van dichtbij meegemaakt, Fenerbahce is een sportieve vooruitgang als je Ajax dit jaar ziet.

Dat CIES kan ik met momenten toch maar moeilijk serieus nemen hoor. Taylor 60 miljoen waard, Rashford de beste linksbuiten….

Ze zullen heus veel data hebben, maar er zijn duidelijk ook grote problemen met hun methodes.

Tadic was in alle opzichten nog waardevol geweest voor Ajax. Maar hij verliet net op tijd het zinkende schip. Gelukkig hebben we met sterkhouders Bergwijn, Taylor en Rensch, waardevolle vervangers.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren