Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘Aardige jongen, maar de RvC had voor zijn komst moeten gaan liggen’

Laatste update:

Ronald de Boer is content met het feit dat Ajax Michael van Praag in de Raad van Commissarissen wil hebben. Donderdag maakten de Amsterdammers bekend dat er gesprekken gaande zijn met de voormalige RvC-voorzitter over een rol binnen de club. Van Praag was eerder al ruim veertien jaar voorzitter van Ajax, in de tijd dat De Boer er als speler actief was.

"Ik ken Michael uit de meest succesvolle periode uit mijn carrière", zegt De Boer in gesprek met ESPN. "Ik vond het altijd een hele bekwame, kundige man. Iemand met uitstraling en charisma. Iemand écht met een Ajax hart. Het lijkt mij een hele goede zet, ik word er wel vrolijk van." Van Praag moet de lege plek opvullen die Pier Eringa achterliet. Laatstgenoemde hield woensdag kort voor het restant van de Klassieker de eer aan zichzelf.

"Als Ajax-liefhebber vind ik het natuurlijk heel triest dat de club na zoveel mooie jaren, zo in verval kan raken", gaat De Boer verder. "Ik weet uit ervaring dat er altijd een terugval komt na succes en dat moeten ze nu tegen zien te gaan." Als het aan De Boer ligt komen er meer oud-voetballers in de RvC van Ajax. "Jan van Halst zat er natuurlijk in, maar die is tijdelijk algemeen directeur geworden, tegen zijn zin in denk ik. John van 't Schip zou dat bijvoorbeeld ook kunnen doen."

Van de aankopen van voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat kende De Boer alleen Branco van den Boomen. Hij verbaast zich dan ook over de vele aankopen. "We hebben natuurlijk genoeg voorbeelden van onbekende spelers die alsnog doorbraken. Álvarez, Kudus, Neres,Tagliafico en vroeger spelers als Litmanen had ook nog nooit iemand van gehoord. Misschien is die nieuwe linksback Ávila wel de nieuwe Tagliafico, maar nu zijn het er ineens zó veel."

Volgens De Boer is het aantrekken van Carlos Forbs tekenend voor de huidige crisis bij Ajax. "Ik heb niks tegen die jongen persoonlijk, want het lijkt me een goede speler. Maar de allergrootste talenten van de Ajax-jeugdopleiding, zijn allemaal linksbuitens", aldus De Boer, die daarmee doelt op het feit dat er geen jeugd meer doorstroomt. "De RvC had gewoon voor een aantal transfers moeten gaan liggen. Ik hoop dat ze dat met Van Praag aan het roer wel zullen doen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Net als met politiek vind ik het altijd zonder kolder als iemand charmisma of uitstraling heeft. Begrijpen mensen dan niet dat dat puur voor de bühne is? Het maakt je in ieder geval totaal niet geschikter voor de job, het helpt je puur in de beeldvorming. Puur op inhoud vind ik Van Praag redelijk kundig, maar vergeet niet dat hij altijd vrolijk achter Blatter aan huppelde, totdat diens positie begon te wankelen. Toen was hij er als de kippen bij

29 september 2023 om 08:19

Als je geen charisma hebt, dan hou je het geen maand vol in het mediacircus wat er altijd rond Ajax (en andere topclubs ook) hangt, dus dat is wel degelijk nodig.

29 september 2023 om 08:20

Ik zeg niet dat het nutteloos is, het zegt alleen niets over je functioneren.

29 september 2023 om 08:52

Als presentatie (beeldvorming) onderdeel van je functioneren is, dan maakt het wel degelijk uit.

29 september 2023 om 09:05

Zoals Ten Hag?

29 september 2023 om 10:23

Sterker nog: als omgang met mensen de kern van je functioneren is, dan is charisma een onmisbare kernkwaliteitt, zeker op dit niveau.

29 september 2023 om 08:51

In behoorlijk wat functies is het hebben van een prettige uitstraling bijna een vereiste. Als makelaar, verkoper, inkoper, voorzitter en presentator (om maar wat voorbeelden te noemen) is dat misschien wel bijna net zo belangrijk als de inhoud. Zonder een prettige uitstraling kan je het vergeten. Dus het maakt je (in mijn optiek) wel degelijk geschikt voor een job.

29 september 2023 om 09:04

Mensen met charisma krijgen makkelijker de neuzen dezelfde kant op en houden rust in de tent, dus dat is een cruciale eigenschap voor een leider.

Voor mij is Mikautadze de meest onbegrijpelijke aankoop. In dat uur tegen Fortuna heb ik gezien dat hij technisch geen slechte speler is, maar dat maakt hem geen nummer 10. Mikautadze is een spits, en dat schijnt ook de positie te zijn van Brobbey en Akpom. Waarom zou je voor 30 miljoen euro twee concurrenten halen voor Brobbey? Een concurrent, oke; en zelfs dan zijn bedragen van 12 en 18 miljoen voor een concurrent heel veel geld. En die rechtsbuitenpositie? Helemaal niemand! Ja Forbs, een eigenlijke linksbuiten waarbij alle ballen van de voeten springen en die duidelijk op zijn best is in de counter. Overigens: Sosa en Avila halen slaat ook nergens op; 20 miljoen voor twee linksbacks... Wat heeft Mislintat ongelooflijk gefaald.

29 september 2023 om 08:34

Ik ben van mening dat als de club in rustiger vaarwater komt, al die jonge gasten de kans hebben zich te ontwikkelen en het team kan gaan lopen, dat we over een jaar of 2 praten over een aantal goede aankopen van Mislintat. Tenminste, die kans is er wel degelijk.

29 september 2023 om 09:23

@nijogeth,
Er zullen zeker een paar voltreffers bijzitten.
Je ziet bij een aantal spelers dat ze echt wel wat kunnen en zo'm Sutalo en Sosa zijn niet voor niks international van Kroatie.
Ik denk dat er bij Ajax te rigoreus is doorgeselecteerd. Je kunt niet 4 sterkhouders tegelijk laten vertrekken en daar enkel vreemd materiaal voor terughalen. Dan heeft een team tijd nodig om weer vastigheden te creeeren.

29 september 2023 om 09:24

Intussen harken Feyenoord en PSV telkens 100 miljoen binnen met CL voetbal en misschien AZ idem dito als zij zich via de play-offs weten te plaatsen.

Bij Ajax zullen niet of nauwelijk transferinkomsten vloeien. Pas over 4 / 5 jaar, als deze aankopen hebben gerendeerd bij Ajax. Dat is wel een lange periode zonder prijzen.

29 september 2023 om 09:52

Want jij denkt dat een Slot de komende jaren nog bij Feyenoord blijft en dat alles mee zal blijven zitten? Je ziet aan Ajax hoe snel dingen kunnen lopen, volgend jaar zouden zaken weer heel anders kunnen zijn. En ieder jaar 100mio is wel heel optimistisch niet?

29 september 2023 om 10:56

En dat heeft Ajax toch ook jaren gedaan vergeleken bij Feyenoord en psv en waar komen die vandaag en waar staan die nu? Precies kan zomaar weer omdraaien met een goede trainer en en nog gerichte aankopen

29 september 2023 om 08:37

@Suarez, dat heb ik dus ook maar dan met Akpom. Mikautadze is heel anders dan Brobbey, waardoor je met een ander type spits kan spelen. Akpom is gewoon meer van hetzelfde maar dan flink minder (voorslsnog). Forbs vind ik juist niet gek. Die heeft wel wat, ook op rechtsbuiten. Vooral met zijn overzicht en het koele afmaken us het helemaal niet gek om hem met zijn sterke been naar binnen te laten komen om op doel te schieten. Hij is war onwennig, maar pakt het echt wel op. Sosa en Avila is volgens mij 100% Steijn. Begint steeds duidelijker te worden dat Steijn veel meer te zeggen geeft gehad dan hij doet voorkomen. Hij kreeg Avilla als back en back up voor Hato (wat hij gewoon graag wilde hebben). En vervolgens wil hij op de laatste dag toch ook graag Sosa erbij, die Mislintat dan voor hem haalt met het vrij gevallen salaris van Klaassen. Steijn doet vooralsnog of het hem allemaal overkomen is, dat zal vast zo zijn voor enkele spelers, maar echt niet ze alle 12.

29 september 2023 om 08:44

@Ninjakai,

Ik blijf heilig geloven dat de selectie niet zo slecht is. Ja er zijn een paar spelers bij waar ik ook over twijfel zoals Akpom.

Persoonlijk geloof ik dat Sutalo, Sosa, Mannsverk, Tahirovic, Boomen, Mikautadze, Forbs allemaal (meer dan) voldoende kwaliteiten hebben om basis speler te zijn en zelfs heel goed te worden.

Gaaeij en Avila ken ik helemaal niet dus wil ik afschrijven ook.

29 september 2023 om 08:53

Van de boomen, ben ik zelf echt het minst van overtuigd. Speelt praktisch alleen de lange bal en lijkt voetballend gewoon te kort te komen. Dat er bij de aankopen een keer een misser tussen zit is volgens mij ook vrij normaal. Wat ik gewoon zorgelijk vindt is dat het gros van een veel.lager niveau komt en gewoon een contract voor meerdere jaren onder de neus heeft gekregen. Schoon schip maken gaat geld kosten dus, maar laat dat maar snel gebeuren want dit is niet hoe ik het ajax graag wil zien.

29 september 2023 om 09:02

Ajax komt heus wel van de spelers af. Daramy en Bassey waren ook nogal misperen maar toch redelijk vanaf gekomen. Kristensen destijds ook gewoon winst op gemaakt. Marin een grote flop die.voor ongeveer hetzelfde bedrag ging. Magallan is ook gewoon vertrokken na meerdere keren te hebben verhuurd. Er zijn genoeg clubs die minder zijn dan Ajax maar wel met genoeg geld. Ajax komt er wel weer vanaf. De 1 zal iets verlies op gemaakt worden en de ander bij goed presteren met dikke winst verkocht worden maar dat kun je nu nog niet zeggen.

29 september 2023 om 09:20

Vd Boomen en Akpom hebben beiden niet het niveau wat Ajax na moet streven. Het ging vd Boomen zondag en woensdag regelmatig te snel, terwijl ik vond dat Feyenoord nog niet op het juiste tempo speelde.

29 september 2023 om 12:34

Mee eens @fr010frdam die 2 zullen samen met Bergwijn hoog op de lijst staan om als eerste te verkopen. Bizar dat elke voetbal liefhebber dit gelijk ziet maar de Ajax scouting en Mislintat zich daar zo op verkijken.

29 september 2023 om 08:38

Avila is geen linksback! Dat is een centrale verdediger. Enige backup voor Hato. En linksback. Salah Eddine is geen linksback. Wijndal voldeed niet en wat hou je dan over? Niets. Dus hoezo is het raar dat Sosa dan ook nog gehaald is. We hebben verdorie maar 1 echte linksback nu en niet 2

29 september 2023 om 11:11

Dank!! Het is echt meerdere keren teruggekomen in interviews dat Avila voornamelijk als backup van Hato is gehaald, omdat zo’n jonge speler altijd een dip kan krijgen tijdens het seizoen. Verder zou hij op de flanken uit de voeten kunnen. Op een of andere manier komt dit bij sommige mensen niet binnen..

29 september 2023 om 08:44

Tijden veranderen.. En prijzen ook. Tegenwoordig is 20 miljoen voor twee spelers een hele normale realiteit geworden voor clubs zoals Ajax. En Sosa is gewoon een international van een internationaal topland. Leuk dat hij kritiek krijgt na een matige wedstrijd in een elftal zonder automatismen en zonder zelfvertrouwen, maar het betekent niet dat hij meteen opeens niet meer kan voetballen, terwijl hij al uitgebreid heeft laten zien goed te kunnen voetballen. En over Mikautadze en Akpom, ik snap ergens wel de verbazing over 3 spelers voor 1 positie, maar vergeet niet dat Mikautadze en Akpom multifunctioneel zijn, op meerdere posities kunnen spelen, dan is het al een stuk minder gek, En verder zijn er veel spelers die prima op rechtsbuiten kunnen spelen; Berghuis, Godts, Forbs, Mikautadze, Bergwijn. Dat er geen zogenaamde specialist is voor die positie, betekent niet meteen dat we geen spelers hebben voor die positie.

29 september 2023 om 08:50

Akpom, de kazim Richards van ajax.

29 september 2023 om 09:02



Ze hadden een vervanger voor Brobbey moeten halen, geen concurrent. Is een one trick pony. Kan alleen de bal ingespeeld krijgen terwijl hij zijn tegenstander vasthoudt. Hij kan niet koppen, is ook geen geweldige afmaker, dus wat mij betreft komt hij tekort als spits. Op basis van een aantal belangrijke doelpunten na de winterstop 2 seizoenen geleden (toen Haller geblesseerd was), heeft Ajax gedacht een wereldspits in huis te hebben. Dan gaat hij weg en kopen ze hem terug voor een veel te hoge transfersom voor een bankzitter.
Ajax had moeten kijken naar een spits als Pavlidis, waarvan je weet dat hij genoeg zal scoren en Brobbey uit de basis zal verdringen i.p.v. zoals jij al aangeeft 2 onbekende spelers voor 30 MLN.

29 september 2023 om 09:04

ik kan niet in de keuken van ajax of mislintat kijken.
maar het lijkt er sterk op dat mislintat is gaan shoppen zonder het idee dat ajax (altijd) in het zelfde systeem voetbalt.
hij haalt spelers die leuke statistieken hadden bij hun vorige werkgever, zonder naar het geheel te kijken, zo lijkt het in ieder geval.

zo'n akpom speelde bij middlesbrough als een soort valse spits in een 4-3-2-1 of 5-3-2.
dat speelt ajax niet, en gaan ze ook nooit spelen.
zo'n mikautadze was een type spits die rondzwierf voorin. heel ander soort vergeleken met brobbey. daarnaast speelde hij ook wel eens als 10 of als linksbuiten, veelzijdig dus.
heb metz niet op de voet gevolgd, maar speelde ook een soort 4-2-3-1.

29 september 2023 om 09:15

Er zijn simpelweg te veel spelers gekocht. Je moet nu steeds keuzes maken en voor 40-60m op de bank zetten omdat je simpelweg maar 11 spelers kunt opstellen. Tevens heb je nu zoveel keuze dat je steeds twijfelt en wisselt. Steijn is verder een bizar slechte trainer natuurlijk met Sosa Salah Edin Akpom Avila wissels. Bizar.

29 september 2023 om 09:25

Suarez7

Ik begrijo ook niet waarom Mikautadze op 10 gezet werd. Ik denk dat je hem beter in een vrije rol kan zetten op rechtsbuiten.

Verder, zou je kunnen experimenteren met Avilla op 6. Even meer verdedigende aspecten inbouwen.
Dan Vos op 8 en Berghuis 10

29 september 2023 om 09:39

Mislintat heeft niet alleen gefaald. De RvC heeft net zo hard gefaald door Mislintat alle vertrouwen te geven en door alle transfers door te laten gaan.

29 september 2023 om 11:12

Mislintat heeft helemaal niet gefaald want hij heeft zijn eigen zakken goed gevuld. Maar goed voor Ajax heeft hij zeker gefaald.

Het in het verleden behaalde resultaat geven geen garantie voor de toekomst.
Van Praag heeft het inderdaad goed gedaan toen hij jaren geleden bij Ajax zat. Samen met de voorzitter van Feijenoord van der Herik waren ze toentertijd het gezicht van hun club. Of hij dit nog eens kan herhalen, na zoveel jaren te hebben 'gewerkt' voor de KNVB valt te zien

Stroomt er geen jeugd meer door Ronald? Het halve elftal staat vol eigen jeugd man! Woensdag weer een ingevallen en zondag in de basis. Moeten er 11 eigen jeugd spelers in staan voor het een keer goed is? Of blijven we elkaar maar na praten met onzin.

29 september 2023 om 08:56

Alleen zijn de meeste spelers uit eigen jeugd niet goed genoeg op dit moment. Ze stromen zeker wel door, maar ze missen kwaliteit en worden door niemand bij de hand genomen binnen de selectie.

29 september 2023 om 08:56

Sorry, maar ik vind de komst van Forbs echt onbegrijpelijk. Je aanvoerder staat op zijn positie en daarachter heb je met Godts gewoon een prima back-up. Op rechts had je een echte rechtsbuiten in Conceicao, maar daar wordt niet naar om gekeken. Als je Forbs niet haalt, dan had je ook gewoon Kudus een verbeterd contact kunnen geven en de ontwikkeling van Conceicao verder kunnen bekijken dit seizoen.

29 september 2023 om 09:15

Hij doet het op rechts dus wel echt goed. Daar moet hij ook gewoon blijven staan voorlopig.

29 september 2023 om 08:57

Nee het succesvolle beleid van de afgelopen jaren was gebaseerd op de eigen jeugdopleiding aangevuld met enkele gerichte goede aankopen (bij voorkeur herkenbare spelers zoals Blind, Tadic, Ziyech, Bergwijn, Berghuis) met natuurlijk ruimte voor buitenkansjes als Neres, Antony, Martinez, Alvarez. En natuurlijk kan daar een keer een misser in zitten. En ja het halve elftal staat nu vol met eigen jeugd. Maar dat komt ook enkel en alleen omdat we voor ruim € 100 miljoen aan vreemdelingen hebben gekocht die allemaal op de bank of de tribune zitten omdat ze stuk voor stuk het niveau van een gemiddelde amateurvoetballer niet ontstijgen.

29 september 2023 om 09:27

Soccer

Dat zegt Ronald niet, dat is een invulling van de journalist.

Ronald zegt waarom haal je een jonge linksbuiten als je grootste talenten uit de jeugd voornamelijk op linksbuiten kunnen spelen.

29 september 2023 om 17:12

Kudus wou echt weg, en het trekt rare gezichten als je ineens 6 miljoen per jaar gaat betalen oid aan Kudus. Mislintat wou juist het salarishuis omlaag schalen. Conceicao heeft vorig seizoen niet heel veel laten zien, al had ik hem ook meer de kans willen geven maar Forbs lijkt een groter talent. Op rechts hebben we een gat en Forbs kreeg daar ook de kans voor tegen Marseille. En het grote talent Godts heeft een paar aardige invalbeurten gehad maar een wereld talent vind ik het tot nog toe ook nog niet. Voor beide geld dat ze iets meer de kans moeten krijgen.

29 september 2023 om 12:53

Dat zegt hij toch nergens? Hij zegt alleen dat de transfer van Forbs overbodig is gezien schijnbaar de beste jeugdspelers op linksbuiten staan. De vraag is dan is Forbs dusdanig nodig als je al Bergwijn en jeugdspelers op die positie hebt staan? Lijkt mij geen gekke gedachte.

Ronald de Boer zegt helemaal niet dat de commissarissen "voor zijn komst had moeten gaan liggen". Hiermee wordt gehint op de transfer van Forbs, maar De Boer doelt op het grote aantal nieuwelingen. En dat is ook een fout gebleken. Waarschijnlijk zijn de nieuwe gezichten bijna allemaal individueel talentvolle spelers, maar geen team. Tel daarbij de verschillende talent en een gebrek aan voorbereiding op, en je hebt een onsamenhangend elftal.

Het grote Ajax dat zo amateuristisch is om een onbekende scout een blanco cheque te geven en de club voor reanimatie achterlaat.
Onbegrijpelijk dat dit kan gebeuren bij zo’n grote club!!!
Weet niet of oud spelers per definitie geweldige bestuurders zijn. Omdat je goed kon ballen wilt niet zeggen dat je goed kunt onderhandelen of leiding kan geven.
Maar goed. Er zullen ongetwijfeld geweldige oud-spelers zijn die van waarde zijn maar als ik dan hoor dat ze bijvoorbeeld Sneijder ook graag bij Ajax zien dan vraag ik me af waarom…
Wesley “ik bedoel” Sneijder is een mannetje die snel op de tenen getrapt is en rancuneus kan zijn. Of dat nou handig is bij zo’n organisatie is twijfelachtig.
Dat Ajax een tijd nodig heeft om terug naar de top te komen is wel een feit. Veel geld over de balk gesmeten door die Sven en dat krijg je niet snel meer terug.

29 september 2023 om 09:13

Tja Wesley “weejewel” Sneijder, kan die het wel kan die het niet. Voorop voor mij staat, wat H2 heeft gepresteerd en wat Mislintat heeft gepresteerd (voor de hoofdprijs Ajax onwaardige spelers halen) dát kan iedereen in ieder geval dus hij ook. Maar zou hij de rol van TD goed kunnen vervullen?

-Gevoetbald? Ja, absolute wereldtop

- Kent hij de club? Ja

- Heeft hij een internationaal netwerk? Ja, en de telefoons worden opgenomen als Wesley belt

- Doet die het om de juiste redenen? Ja dat denk ik wel, die man doet het niet om het pluche maar is gigantisch gebrand om weer eens iets te doen in de voetballerij, het liefst met hetzelfde succes als toen hij voetballer was

- Kan hij onderhandelen? Dat weet ik niet, maar de man is streetwise en is door zijn status en cariere zeker niet geintimideerd door zaakwaarnemers, woordvoerders en grote namen

- Heeft hij oog voor talent? Dat weet ik niet, maar ik denk dat talent talent herkent, dus ik vermoed dat de man die de meeste Oranjewedstrijden allertijden heeft gespeeld spelers wel op waarde zou moeten inschatten. Bovendien gaan daar de analyses van de scouts aan vooraf

- Is het prettig samenwerken, is er kans op gedoe, komt de continuiteit in gevaar? Mwa, ik denk dat Sneijder snel klaar met iets is, en dat het niet gemakkelijk samenwerken zal zijn. Door zijn status is het continu ‘graag of niet dan stop ik’. Aan de andere kant hij zal beseffen dat hij zelf nu ook geen mislukt avontuur meer kan veroorloven. En hij toont passie en ambitie door met twee studies te beginnen die aan dit vakgebied gerelateerd zijn (laat daarmee zien zich bewust te zijn niet alles te weten), mensen als van Praag, Kroes, dat zijn wel jongens die hij serieus zal nemen in hun vakgebied.

Conclussie, ja ik denk dat Sneijder het goed zou kunnen. Maar we moeten dan geen lichtgewicht als trainer hebben. Zodra Sneijder iemand niet serieus neemt zal hij vrees ik geen tegenspraak accepteren en over hem heenwalsen, of boos de functie verlaten, en dan is het weer gedoe, iets wat we niet meer kunnen gebruiken.

29 september 2023 om 09:27

Netwerk en verleden als topsporter zal allemaal wel, maar ik denk echt dat Sneijder er als TD helemaal niks van zou bakken. Zijn mentaliteit en karakter passen niet bij een dergelijke functie. Daarnaast wordt er veel te makkelijk over onderhandelen en netwerken gedacht. Tuurlijk helpt het als je een bekend gezicht bent, maar geloof mij, als er om miljoenen wordt onderhandeld is dat ineens minder belangrijk.
Daarbij vind ik Sneijder ook niet intelligent genoeg overkomen om een dergelijke functie te vervullen.

29 september 2023 om 10:14

Dat zegt iedereen wel, maar die onderhandelaars aan de andere kant van de tafel zijn geen VN diplomaten he, dat zijn jongens wiens taal Wesley juist spreekt, met een zelfde soort type karakter en persoonlijkheid vaak

29 september 2023 om 14:17

Sneijder heeft geen trackrecord in een bestuurlijke rol en is denk ik gewoon te licht. En met te licht bedoel ik in dit geval te simpel. Hij wil trainer worden, maar vertikt het de opleiding bij de KNVB af te ronden. Hij wil iets bij Ajax doen, maar er geen echte moeite in steken. Laat hem eerst maar als jeugdtrainer of scout iets doen, zien ze daarna wel of hij het echte werk aankan.

29 september 2023 om 15:10

Te licht voor de rol insinueert dat er andere kandidaten ‘zwaarder’ zijn. Noem ze maar op, als er betere zijn die willen uiteraard graag, beter is tenslotte beter. Maar ik ze niet.

Tagliafico was jaren geleden mijn linksback al in het spel football manager. best slecht dat ze hem niet kenden. zou toch een slim plan zijn om 't spel te spelen/volgen, dan kom je makkelijk aan talenten!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren