Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer ziet ‘type-De Bruyne’ bij Ajax: ‘Kan een soort Litmanen worden’

Laatste update:

Ronald de Boer is lovend over Kristian Hlynsson. De negentienjarige IJslander veroverde in oktober een basisplaats bij Ajax onder John van ‘t Schip en bewijst zijn waarde als aanvallende middenvelder.

De Boer had Hlynsson in het verleden kort onder zijn hoede bij Ajax Onder 17. “Een timide jongen, fragiel, met een echt Scandinavisch hoofdje”, zo beschrijft De Boer de eerste indrukken die hij van Hlynsson kreeg tegenover Voetbal International.

“Maar ook iemand van wie je gelijk ziet: die zit wel op voetbal. Niet dat hij veel dribbelde, ofzo. Het zat hem meer in zijn aannames, het op doel schieten, het positie kiezen, zijn oriëntatie, het scannen om zich heen”, somt De Boer op. “Dat soort dingen waren toen al van een heel hoog niveau bij Kristian. Dat is sindsdien alleen nog maar beter geworden.”

De Boer ziet in Hlynsson veel overeenkomsten met Manchester City-sterspeler Kevin De Bruyne. “Het is altijd gevaarlijk om spelers te vergelijken, ik zeg ook niet dat Kristian net zo goed kan worden. Het niveau dat De Bruyne haalt, is maar voor héél weinig spelers weggelegd. Maar qua type lijken ze op elkaar. Kristian is een echte moderne middenvelder met scorend vermogen en oog voor zijn medespelers.”

De Boer looft verder het ‘geweldige loopvermogen’ van Hlynsson en noemt de middenvelder een speler die nooit verzaakt en ook in balverlies geen gekke dingen doet. “De trainer waardeert zijn manier van spelen, dat had ik ook in de jeugd, maar ik raakte hem al snel kwijt omdat hij werd doorgeschoven.”

Hlynsson liet zich in oktober zien met twee treffers tegen FC Utrecht (4-3). Momenteel staat de teller op veertien officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax, waarvan hij er negen in de basis begon. Na zijn twee treffers tegen Utrecht was hij meer recent ook trefzeker tijdens de zeges op Vitesse (5-0) en NEC (1-2).

De nieuwe Jari Litmanen?
De Boer is van mening dat Hlynsson het spel bij Ajax in de toekomst nog meer naar zich toe kan trekken. “Uiteindelijk denk ik wel dat hij een soort Jari Litmanen kan worden bij dit Ajax: de ploeg beter laten spelen door sneller te denken dan de rest en de simpele dingen simpel te houden. Dit seizoen is voor hem nog een kennismaking, volgend jaar moet hij er echt staan. Maar dat hij een heel belangrijke spil kan worden bij Ajax, dat dicht ik hem zeker toe.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is echt weer zo'n typische Ajax hype. Hoeveel nieuwe wereldwonderen hebben de Boer, Spaan en co al niet ontdekt.

Leuk spelertje dat wel, maar door dit soort namen te noemen heb je een grotere kans dat dit de nieuwe Anderson, Fisher of Dolberg wordt dan de nieuwe Litmanen. Nergens voor nodig

6 december 2023 om 08:14

In dit geval denk ik niet dat het een hype is. Een hype betekent toch dat iets beter wordt neergezet dan het in werkelijkheid is?

Deze speler vind ik opvallend positieve uitzondering geweest, ook in de fase dat Ajax meer verloor dan won. Als ik naar zijn basis kwaliteiten kijk, dan denk ik dat ze over een jaar hem als 1 van de eersten op het formulier gaan zetten, omdat hij wekelijks een goal of assist mee gaat pikken, ook als hij bijna onzichtbaar leek.

6 december 2023 om 10:44

Maar tis wel typisch dat talenten bij Ajax ontzettend omhoog geschreven worden. Ik ben zelf enorm gecharmeerd van Saibari. Is inmiddels wel al wat ouder, maar is ook pas dit seizoen doorgebroken. Over hem lees je nauwelijks artikelen waarbij er veren in zijn kont worden gestoken, terwijl over Hlynsson al meerdere artikelen zijn verschenen. Het andere Amsterdamse toptalent Misehouy hoor je niet zo veel meer (wel een leuke speler in jong-ajax, weet niet of hij nog steeds geblesseerd is).

Vroeger werd er altijd door Ajacieden geroepen als het om talenten elders ging, laat het eerst maar een tijd lang zien. Vervolgens, laat het eerst maar in de CL zien. Zullen we dat dan nu ook doen?

6 december 2023 om 10:57

Ik wed dat als je Bjorn van der Doelen of René van de Kerkhof zou interviewen, zij heus wel Saibari zouden roemen op eenzelfde wijze. Dat lijkt me logisch. Zij gaan echt niet ouwehoeren over Ajax talenten.

Dus dat er weinig over psv talenten wordt geschreven, is omdat er denk ik weinig psv dna (zei ik dat echt??) wordt gevraagd naar hun mening. Hebben de meeste analisten ook niet een Ajax achtergrond? Ik weet het niet hoor. O ja, wellicht dat afellay of Waterreus een beetje uit die hoek kunnen komen.

Ik denk ook dat de houding -laat het eerst maar eens daar en daar zien- puur op de diverse fora een ding is. Pochen met spelers van je eigen club. En dat, terwijl er zoveel mooie carrières zijn ontstaan van spelers die niet het pad hebben bewandeld dat door velen als “wijs” wordt omschreven.

Dus nee, ik ben niet geneigd om mee te gaan in de -hij is een hype en moet het eerst maar eens laten zien- trend. Saibari doet het nu goed, maar we hebben geen garantie dat hij dat komende wedstrijd weer zal doen, of over een jaar of over 5 jaar. Maar wat maakt het me dan nog uit? Ik vind het vooral interessant om te zien wat hij voor psv betekent op het veld en of we hem goed kunnen verkopen.

6 december 2023 om 12:46

Ja hou toch op dat mes snijdt aan twee kanten, zoals een Bakayoko, Saibari, Timber bij Feyenoord en Psv rustig de tijd krijgen daar moet Vos bij Ajax na twee wedstrijden Seedorf in zijn prime zijn ofzo.

6 december 2023 om 08:15

Echt hè. Sws vind ik dat we dat in Nederland zo snel kunnen. Ook Bakayoko hoor, leuke speler voor de eredivisie maar dan zie ik hier sommige mensen zeggen dat hij een grote word.. leren we het dan echt nooit?

6 december 2023 om 08:40

Verwacht jij, barcalover, dat Bakayoko zijn plafond in de eredivisie ligt?

6 december 2023 om 08:58

Weet je waarom je dat vind? Omdat je uit Nederland komt en waarschijnlijk niet het nieuws volgt uit het buitenland. Plus in Nederland hebben we ieder jaar een batterij talenten waarvan je denkt, dat kan zomaar iets worden. We hoeven niks te leren want mensen mogen enthousiast zijn. Dat maakt het leven leuker.

6 december 2023 om 08:21

@jorisdijk - er is een verschil tussen hij lijkt in speelstijl op de speler X of hij is de nieuwe speler X.

De Boer zegt helemaal niet dat hij zo goed gaat worden als de Bruyne of Litmanen.

6 december 2023 om 08:57

@Joris: het Nederlandse leesniveau holt schrikbarend achteruit. Blijkbaar behoor je tot de groep die moeite heeft teksten volledig te leren lezen en interpreteren. De Boer heeft het niet over een wereldwonder en vergelijkt niet het niveau tussen de spelers. Hij herkent alleen bepaalde eigenschappen die overeenkomen. Eigenlijk is er niet spannends aan die mening

6 december 2023 om 09:04

Het is echt bizar om te zien inderdaad hoe vaak dit gebeurt. Het lijkt wel of men enkel wat steekwoorden leest ofzo, het wordt toch vrij duidelijk omschreven in de tekst maar de conclusie "nieuw wereldwonder" die jorisdijk eruit trekt komt in de verste verte niet naar voren in dit artikel. Bijzonder wel.

6 december 2023 om 11:20

Zodra de namen van een topspeler en een Ajax-speler in één zin worden genoemd, begint menig VZ-gebruiker al te schuimbekken i.p.v. verder te lezen

6 december 2023 om 09:01

Iets een hype noemen is tegenwoordig ook een hype

6 december 2023 om 12:42

Sorry maar de enige hype is het overmatig gebruiken van het woordje hype waar het helemaal niet van toepassing is. Deze jongen is juist niet gehyped, komt niet als een vd grootste talenten door en stond zo ook niet te boek totaal geen hype dus.

Vind alleen z’n uiterlijk echt overeen komen met de Bruyne. Qua voetballer, althans de flartjes die ik hebt gezien komt hij meer bij Litmanen. Persoonlijk vind ik Litmanen en De Bruyne zowat ook weer 2 uitersten van elkaar op dezelfde positie.

6 december 2023 om 09:07

Mensen vergelijken altijd op uiterlijk. Daarom is Gravenberch de nieuwe Pogba of Rijkaard, was Boadu de nieuwe Kluivert en Brobbey de nieuwe Lukaku.

6 december 2023 om 10:15

Eens. De koppeletjes die je opnoemt lijken voetballend eigenlijk helemaal niet op elkaar. Zie jet al voor je dat Gravenberch centraal achterin speelt? Die jongen is zo zwak verdedigend. Kun je echt niet vergelijken met een Rijkaard.

6 december 2023 om 10:26

Rijkaard was meer dan die laatste paar seizoenen als centrale verdediger

Ik heb toen het vergelijk met de Bruyne ook al eerder gemaakt werd ook al gezegd dat ik het meer een type Litmanen vind. Bij de Bruyne heb ik het gevoel dat dit de speler is die het elftal een smoel geeft en Litmanen was voor mij toch meer de harde werker die met zijn inzet, spel intelligentie en doelpunten heel belangrijk voor het team was. Maar het was (in mijn ogen) niet echt de spelverdeler die ik in de Bruyne wel zie. Ook in Hlynsson zie ik niet echt een spelverdeler.

Daar gaan we weer. Silvano Vos was ook de derde komst van Christus, maar een paar weken later moeten we concluderen dat hij meer gele kaarten dan correcte aannames heeft.

Laat die jongen nou eerst maar eens 2 jaar op rij betrokken zijn bij 15 doepunten. Voorlopig speelt hij bij de nummer laatst in een EL poule en de nummer 8 van de Eredivisie, en is het jantje huilt jantje lacht

6 december 2023 om 08:42

Maar dat betekent dat we in jouw wereld alleen maar lovend mogen zijn over spelers die het hebben laten zien op het aller, aller hoogste niveau. Alles wat daar niets laat zien, daar mag het nooit over gaan.

Gezellige boel.

6 december 2023 om 08:47

Natuurlijk wel maar deze jongen wordt nu na vier doelpunten in ajax 1 al weer vergeleken met Jari Litmanen. De ajacieden worden op basis van zeer weinig gehyped. Als je roept dat Sem Steijn de nieuwe Clarence Seedorf is ga je ook een gesticht in, en terecht.

6 december 2023 om 08:54

@felixforte,

Een 19 jarige middenvelder die zijn eredivisie debuutwedstrijd dit seizoen heeft gemaakt, minder dan 700 minuten met 4 doelpunten, en in Europa league in minder dan 150 minuten een assist. Ik denk dat dat best knap is.

Wil je dat ze hem gaan vergelijken met Stanley Elbers of ?...

6 december 2023 om 08:56

Dit heeft niks met hype te maken. De mensen zijn gewoon enthousiast en proberen spelers te vergelijken. Big deal zeg. Ik ben ook enthousiast over Hlynsson. Vind hem het lichtpuntje van dit dramatische seizoen. Iedereen weet dat je het uiteindelijk allemaal moet afwachten. Dat betekend echter niet dat we niet enthousiast mogen zijn.

6 december 2023 om 09:09

De kans dat hij uiteindelijk het niveau van Stanley Elbers aantikt is groter dan dat van Litmanen ja

6 december 2023 om 09:11

Je mag best enthousiast zijn, maar het gaat altijd wel heel hard bij ajacieden he. Silvano Vos, Hato, Hlynsson, Forbs, Sutalo, Martha, Ramaj. Al die spelers zijn dit seizoen al beschreven als spelers die zich aan de malaise onttrekken op een bepaald moment

6 december 2023 om 09:18

Maar wie hyped ‘m nu eigenlijk? De Boer vergelijkt hem qua stijl en zegt er nadrukkelijk bij dat hij niet in niveau vergelijkt omdat dat voor heel weinige is weggelegd. Daarna lees ik hieronder geen enkele reactie die Hlynsson als de verlosser ziet of die denkt dat hij ooit de CL gaat winnen.

Eigenlijk lees ik alleen mensen die vinden dat hij niet gehyped moeten worden terwijl het hier op dit moment en in het artikel helemaal niet gebeurd.

6 december 2023 om 09:28

@felix - ook jij hebt moeite met lezen. Hij wordt qua stijl vergeleken en niet qua kwaliteit of potentie.

6 december 2023 om 09:57

Hey felixforte, ik vind een hype iets anders dan hoe het nu gaat. Hype is iets veel groter maken dan het is, maar dat is toch niet echt aan de hand? Vind je wel? Als ik een nieuwe speler zie, dan probeer ik m ook te omschrijven en als dat niet lukt dan zeg ik bv; beetje type Luuk de Jong. Dan weet je ongeveer wat je mag verwachten, maar ik bedoel dan niet dat hij er net zo’n carrière op gaat nahouden.

Ik kan ook wel zeggen, het is een spits, beetje type jarno van de Hoevelaken-Konings. Maar dan weet je nog niks ;p

6 december 2023 om 10:00

Exact Ali. Als we een vergelijking gemaakt zien worden, is dat meestal bedoeld om het type speler te omschrijven, maar de trend is tegenwoordig om dan meteen heisa te maken over vergelijken van carrières. Dat hoeft helemaal niet. Ipv een constructieve discussie over de voetballer, wordt dan een welles nietes over niveaus vergelijken.

6 december 2023 om 10:00

Nee dat mag van jou dus niet. Want dan hype je spelers teveel. Het woord hype is overrated. Vergelijk je een speler met een andere topper? Hype. Denk je dat hij een mooie toekomst heeft? Hype. Hoop je dat hij zich snel in de basis speelt? Hype. Het slaat nergens op. Wij zijn een land waar je voornamelijk naar talenten moet kijken. Zodra ze namelijk echt goed zijn komt er een club uit de PL en haalt die ze op. Logisch dus dat mensen fantaseren over spelers wat voor niveau ze kunnen bereiken.

6 december 2023 om 10:01

Felixforte. Was Stanley Elbers een beetje type Richard Knopper?

6 december 2023 om 12:21

De Boer vergelijkt hem qua stijl met Kevin de Bruyne, maar qua impact en potentieel niveau wel degelijk met Litmanen

6 december 2023 om 12:45

Dat is een beetje hoe je het wil lezen over Litmanen. Denk dat het meer over de impact/rol in een team gaat in dat stukje dan daadwerkelijk het niveau. Het waarde oordeel zit ‘m denk ik voornamelijk in de eindconclusie “Maar dat hij een heel belangrijke spil kan worden bij Ajax, dat dicht ik hem zeker toe."
Dat lijkt me een mooie voorzichtige conclusie zonder al teveel verwachtingen.

6 december 2023 om 16:06

Zelfs als dat waar is, is dat de Boer zijn mening. Dat maakt het nog geen hype.

6 december 2023 om 12:49

Wat een logica, dus Vos moest in dit dramatische Ajax zijn volledige potentie tonen? Velen kunnen janken over hypen van Ajax talent en spelers, maar spelers en talenten worden nergens zo snel afgeschreven door de buitenwacht als bij Ajax.

Ronald de boer vind ik echt zo'n type Valentijn Driessen worden. Heeft het voordeel wel dat hij zelf op hoog niveau gespeeld heeft maar je ziet aan sommige opmerkingen dat die verdacht veel weg hebben van het soort 'onzin' of 'zeg dan niks'.

Natuurlijk valt dit lastig te vergelijken en ik zeg niet dat hij ook echt het niveau van Valentijn qua onzin kan halen, maar af en toe zie je wel momenten waarop je denkt, nou Ronald, je komt in de buurt...

On:
Wordt zo moe van die vergelijkingen. Maargoed, het is voor een 'analist' natuurlijk makkelijk om op deze manier commentaar op een speler te geven. Dit wil de media horen en pikken ze snel op.



nieuwe de Bruyne nieuwe Litmanen. Ja dat zijn ook echt dezelfde type spelers. Litmanen was nooit zo goed als dat de Bruyne is en bovendien zijn het totaal andere types

Even serieus. Hlynsson heeft denk ik 3 wedstrijden leuk gespeeld. en dan krijg je dit soort verhalen weer.
Laat hem eerst eens 1.5 leuk voetballen. Als hij Nederlander was geweest was hij het nederlands elftal al ingepraat als de ''ontbrekende schakel''

Eerst zeggen dat deze jongen timide en fragiel is om hem vervolgens te vergelijken met De Bruyne.
De Bruyne is behoorlijk sterk, heeft forse benen, veel loop vermogen en eist alle ballen op.

Ik moet het nog zien of deze jongen hogerop zou kunnen. Maar goed, op je 19e basisspeler bij Ajax is niet voor iedereen weggelegd. Hoop dat hij zich goed doorontwikkeld.

Hylly is buiten catagorie maar ook lekker nuchter gaan wij nog jaren van genieten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren