Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dapper PEC Zwolle verlaat ArenA met opgeheven hoofd

Laatste update:

Dat Ajax tegen PEC Zwolle in de zesde speelronde de nummer een tegen de nummer vier was mocht al een verrassing genoemd worden, maar dat de PEC voorafgaand aan de wedstrijd de nummer een was al helemaal. De ploeg van Ron Jans liet in de Amsterdam ArenA zien dat het niet voor niets bezig is aan de indrukwekkendste seizoenstart uit de clubhistorie. Pas in de laatste twintig minuten kwam het tot dat moment spartelende Ajax los, al werd het in de slotfase nog spannend: 2-1. Het was geen beste beurt voor Ajax, in de aanloop naar het Champions League-duel met Barcelona (woensdag).

/

Zonder de vertrokken Christian Eriksen en Toby Alderweireld en ook nog zonder Siem de Jong (reservebank) had Ajax in de eerste minuten het meeste balbezit, al groef PEC Zwolle zich niet in. De bezoekers kregen met name kansen door Kenneth Vermeer onder druk te zetten bij hoekschoppen, terwijl de grootste kans in de openingsfase voor de Amsterdammers was. Een uitstekende voorzet van nieuweling Lerin Duarte werd ingekopt door de vogelvrij staande Stefano Denswil, ware het niet dat PEC-doelman Kevin Begois zich voor de bal wierp.

Bij Ajax kwam er na het aardige begin zand in de motor en PEC Zwolle kwam juist steeds beter in de wedstrijd. De ploeg zocht enkele keren brutaal de aanval, zo scoorde Mustafa Saymak nadat Vermeer een schot van Stef Nijland niet onder controle had gekregen. De treffer werd, ten onrechte zo bleek later, afgekeurd wegens buitenspel. Na 45 minuten ging het inspiratieloze Ajax onder een striemend fluitconcert naar de kleedkamer en trainer Frank de Boer zal geweten hebben dat er iets veranderd moest worden.

/

Daar leek het in eerste instantie niet op. De eerste grote kans na rust was voor de bezoekers: de weggestuurde Fred Benson vond Vermeer op zijn pad met zijn schot. Aan de andere kant vond Viktor Fischer de vuisten van keeper Begois. Na een uur spelen kwamen De Jong en Bojan de gelederen versterken en zij moesten, samen met even later ook Kolbeinn Sigthórsson, de meubelen redden voor Ajax. In eerste instantie leverde dat nog niets op, want Benson kreeg (niet voor het eerst in de wedstrijd) een goede kans. De aanvaller ging voor eigen succes en schoot voorlangs, terwijl een pass naar een teamgenoot wellicht een betere optie was geweest.

Met De Jong, Bojan en Sigthórsson erbij ging Ajax wel nadrukkelijker op zoek naar de treffer, terwijl PEC loerde op de counter. Circa twintig minuten voor tijd konden de handen dan toch op elkaar bij het tot dat moment ontevreden publiek in de ArenA. Thulani Serero werkte een afgeslagen bal richting doel en via het been van landgenoot Kamohelo Mokotjo was het raak. Dat doelpunt werkte bevrijdend voor Ajax, dat al snel op 2-0 kwam na een harde knal van Sigthórsson. De IJslander vond de paal, maar verdediger Maikel van der Werff werkte het ding op ongelukkige wijze in eigen doel. Het dappere PEC richtte zich weer op, kwam tot 2-1 door een wereldgoal van Giovanni Gravenbeek, maar daar zou het bij blijven. De ongeslagen reeks van PEC Zwolle is zodoende ten einde, maar de ploeg uit Overijssel kan met opgeheven hoofd terugkijken op een zeer geslaagde start van het seizoen.

Vond jij de overwinning van Ajax terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik schaam me dood voor dit Ajax. Onterecht gewonnen en dramatisch veldspel. Bij vlagen weggespeeld door Zwolle, wat een schande.

Dat wordt 8-0 woensdag.

14 september 2013 om 20:38

Balen. Had toch gehoopt op puntverlies voor die Amsterdammers. Ajax komt hier weer ontzettend goed weg.

14 september 2013 om 20:41

je hebt wel gelijk, maar weer? wanneer was het eerder gebeurd dan?

14 september 2013 om 20:43

Zo dat was nog ff billenknijpen zeg door Vermeer... Maar elk punt is een punt op dit moment. We kwamen een aantal keer zeer goed weg met de twijfelachtige afgekeurde goal en de gemiste kansen van Zwolle, maar eens geluk hebben mag ook wel. Op naar Camp Nou!

14 september 2013 om 20:44

Typisch het geluk van Ajax: onterecht afgekeurd doelpunt en 2 onwaarschijnlijke eigen doelpunten...benson die minimaal 2x had moeten scoren(wat een amateur trouwens)...
Begrijp steeds meer dat onze competitie belachelijk wordt gemaakt en dat we niet meer meedoen in Europa!

14 september 2013 om 20:46

Vorige week tegen Groningen misschien? Zeker vanavond had Ajax nergens recht op. Het zou de Boer sieren als hij vanavond aangaf dat het geluk aan zijn kant stond en zeker niet het betere team.

14 september 2013 om 20:49

ik zeg dat hij gelijk heeft over vanavond, maar waar hadden we geluk tegen groningen?

14 september 2013 om 20:51

Ze zijn tegen zowel Heerenveen als Groningen in de laatste minuut (dankzij de paal) aan een nederlaag ontsnapt!

14 september 2013 om 20:52

Op de paal laatste minuut voor Groningen.

14 september 2013 om 20:54

een keer paal maakt het nog geen gelukkige wedstrijd, ajax heeft juist tegen heerenveen op zeer domme wijze goals gegeven. En ze misten tegen beide ploegen grote kansen, dus een keer de paal vind ik niet echt geluk eerder slecht afgemaakt.

14 september 2013 om 20:56

Hey vd.vaart zit jij toevallig ook op ajaxshowtime? Jouw reactie lijkt wel erg op die van mij:
Door pietz0r1, zaterdag 14 september 2013 20:39
Zo dat was nog ff billenknijpen zeg... Maar elk punt is een punt op dit moment. We kwamen een aantal keer zeer goed weg met de twijfelachtige afgekeurde goal en de gemiste kansen van zwolle, maar eens geluk hebben mag ook wel. Op naar Camp Nou!

14 september 2013 om 21:15

Heb gelezen dat Ajax dit seizoen al 4 keer geholpen werd door een eigen doelpunt van de tegenstander maar het enige wat ik lees van vele fans is hoe lullig Ajax zelf de doelpunten weggeeft.......

14 september 2013 om 21:39

Was echt zeer slecht vandaag ik kom net uit het stadion pec domineerde bij vlage gewoon de wedstrijd behalve het eerste kwartier dan en het laatste half uur schande...

14 september 2013 om 21:41

@ali1-ajax
Een bal op de paal in de laatste minuut en je komt niet goed weg? Typisch staaltje redenatie waar Ajax maar ook vele ajax-fans heel bedreven in zijn. Was het andersom geweest dan was er een week over geschreven in alle soorten van media. PEC scoort een prima doelpunt in de Arena en ik lees alleen maar weer iets over een fout van Vermeer wat de grootst mogelijke onzin is.

14 september 2013 om 22:05

Gaan we weer. Ajax is zo vaak genaaid de afgelopen jaren dat dit gewoon onder de noemer karma kunnen scharen.

14 september 2013 om 22:26

twijfelachtig?? Was gewoon een zuivere goal. Zwolle verdiende op basis van lef minimaal een punt

14 september 2013 om 22:53

Rico Suavez;

Typisch het geluk van Ajax? Maak jezelf niet langer belachelijk en hef je account hier op..

On: Ajax is sportief bankroet op het moment, dat krijg je wanneer je de belangrijkste speler op het laatste moment verkoopt. Met hem erbij ging het ook niet soepel maar hij maakte wel het verschil. Ajax zit in een dip maar komt daar wel weer bovenop. Zwolle is een leuke ploeg, wens ze veel geluk.

15 september 2013 om 03:05

@pietz
vd,vaart ben je nou gewoon reacties aan het kopiëren. Wat zielig man weten we dat ook

15 september 2013 om 07:06

Klets niet zo, Groningen is daarvoor ook een paar keer aan de 0-2 ontsnapt, weet je nog wel dat moment van Bojan ? Het was zwaar onverdiend geweest als Groningen met zijn laffe instelling 3 punten had gepakt tegen Ajax.

15 september 2013 om 09:58

De goal was buitenspel. De grens had dit nooit kunnen zien dus hij had niet mogen vlaggen maar hij staat met ze schouder en klein deel van zijn hoofd buitenspel. Dus daar is niks oneerlijks aan.

Kijk maar: (zet m even stil in de herhaling met de getrokken lijn en je ziet t zelf ook)
'Ajax Amsterdam vs PEC Zwolle 2 - 1 samenvatting NOS Studio Sport 14/09/2013' bekijken op YouTube - https://www.youtube.com/watch?v=kMPuS-ym4ho

14 september 2013 om 20:41

Ook slechte wedstrijden moet je winnen.....het was idd slecht....maar uiteindelijk gaat het toch om de 3 punten.

14 september 2013 om 20:57

Ik verlies liever mooi dan dat ik lelijk win.

14 september 2013 om 21:07

Ja toch? Jij word liever mooi tweede in de competitie dan lelijik kampioen. Jij word liever mooi tweede op een wk dan lelijk wereldkampioen.

Geloof je het zelf? : ' )

14 september 2013 om 21:21

Als je ziet dat vd Vaart een bijna vol groen balkje heeft met reacties van andere sites halen die niet van hem zijn en ze hier vrolijk verkondigen. En ik zie dat jij een leeg groen balkje hebt, terwijl ik me altijd in je reacties kan vinden. Daalt het niveau op VZ erg.

On:
Ajax heeft ook een keer geluk, kon helaas de wedstrijd niet zien aangezien mijn wifi raar deed.

14 september 2013 om 21:34

Dat dan weer niet, Niek. Het eindresultaat op een lelijke manier behalen is iets anders dan één van de 34 wedstrijden lelijk winnen. Ga lekker iemand anders irriteren.

15 september 2013 om 08:59

Mooi tweede worden op een WK zijn we trouwens best goed in

14 september 2013 om 20:41

Nou idd ik denk dat Ajax Zwolle op hun blote knieen mogen bedanken voor die 2 doelpunten.
Want zag meer verlies voor Ajax als Zwolle maar soms moet je een beetje geluk hebben.
Maar het moet wel bet want dit is zeker niet het team wat kampioen word zo.

14 september 2013 om 20:43

Zo denk ik er ook over, om je kapot te schamen zo slecht!

14 september 2013 om 20:43

Ik ben bang dat het woensdag dubbele cijfers gaan worden, maar dat dacht ik voor deze wedstrijd al. Ik hoop dat Barcelona zich een beetje in wil houden.

14 september 2013 om 20:48

Ik zeg het al sinds vorig seizoen maar het probleem zit op het middenveld. Schone heeft eigenlijk de hele wedstrijd niet veel gedaan behalve lopen. Hij haalde geen ballen weg en hij voegde aanvallend niets toe. Dat is ook niet vreemd want hij speelde als verd.middenvelder. Maar dit is gewoon niet zijn positie. Ajax is veel rustiger en stabieler met een echte verd.middenvelder met wat body.

Maar ik denk dat De Boer Poulson vandaag ging sparen voor woensdag tegen barca, daar word je zonder een verd.middenvelder heeeeleemaaaaal weggespeeld.

14 september 2013 om 20:55

@plopgeit

Hoe kun je in godsnaam jezelf schamen voor je eigen club?! Pff

14 september 2013 om 20:58

Ben jij dan trots op het spel van vanavond? Vind je het leuk om te zien dat Ajax gewoon niet beter is dan Heerenveen of Pec?

14 september 2013 om 21:19

Geef je groot gelijk, kom er al 25 jaar en zelden een Ajax gezien dat zo onmachtig is. Ik ben gewoon bang voor wat er deze week komen.

14 september 2013 om 21:39

Ajax speelde onwennig. De enige die echt dramatisch waren vanavond waren Schone en Moisander. En 2 dissidenten zijn funest voor het spel van ajax. Serero was echt heel goed vond ik, prima speler. Woensdag wordt het een ander verhaal maar voor nu, drie punten in de pocket.

14 september 2013 om 22:40

Zelfs verloren van de nummer 11 van nu (az)

15 september 2013 om 14:35

Fisher was ook zeer dramatisch. Op Denswill en Hoessen na scoorde niemand een voldoende.

14 september 2013 om 21:04

Idd echt een verschrikkelijke afslachting word het.
Off topic : waar is de arm van serrero op die foto whaha

14 september 2013 om 21:37

Het is niet Serero op de foto, het is Duarte. En zijn arm is inderdaad op magische wijze verdwenen

15 september 2013 om 01:48

Weird shit, ik kan ookgeen arm zien.

14 september 2013 om 21:06

Zei het in het wed topic al, heel schrijnend dit. Volkomen tegen de verhouding in 3 punten gestolen. Hou mijn hart vast, dit kan wel eens heel pijnlijk gaan worden..

14 september 2013 om 22:13

Wie had dat verwacht zeg, Ajax die weggetikt wordt ddor Zwolle? Ja ikkuh.. Mijn complimenten, ik had minimaal een gelijkspel verwacht en Zwolle zette Ajax onder druk en niet omgekeerd. Wederom grote fouten nodig van de tegenstander om tot scoren te komen.

Mokotjo mijn man of the match, wat heeft Feyenoord het verkeerd gezien, bijna geen balverlies geleden op t middenveld, was heer en meester! Positiespel verliep soepel en Ajax wist niet waar t moest zoeken, ok een nieuw middenveld, maar dan nog... Zwolle legde dit Ajax helemaal bloot met mooi en verzorgd en goed positiespel.

Vermeer eruit Cillissen erin!
Sana, Fischer en van Rhijn eruit, Schöne ook, man man man wat een drama!
Wie ook maar dacht aan een stunt tegen Barca...dream on!

14 september 2013 om 22:14

Wie had dat verwacht zeg, Ajax die weggetikt wordt ddor Zwolle? Ja ikkuh.. Mijn complimenten, ik had minimaal een gelijkspel verwacht en Zwolle zette Ajax onder druk en niet omgekeerd. Wederom grote fouten nodig van de tegenstander om tot scoren te komen.

Mokotjo mijn man of the match, wat heeft Feyenoord het verkeerd gezien, bijna geen balverlies geleden op t middenveld, was heer en meester! Positiespel verliep soepel en Ajax wist niet waar t moest zoeken, ok een nieuw middenveld, maar dan nog... Zwolle legde dit Ajax helemaal bloot met mooi en verzorgd en goed positiespel.

Vermeer eruit Cillissen erin!
Sana, Fischer en van Rhijn eruit, Schöne ook, man man man wat een drama!
Wie ook maar dacht aan een stunt tegen Barca...dream on!

Als ik heel eerlijk ben hadden wij vandaag de drie punten niet verdiend, ik heb echt veel respect voor Zwolle gekregen, ze hebben keihard gestreden en kwamen naar de Arena met de intentie om te winnen. Ik sluit niet uit dat Zwolle gewoon in de top 4 eindig, zelfs na het velies van Moktar gaan ze vrolijk door. Zwolle hoeft voor geen enkele (top)club in de eredivisie te vrezen.

De terugkeer van Siem de Jong deed toch wel veel met de ploeg, ik wil het bijna een soort godschenk noemen. Duarte heeft zich razend snel aangepast, en speelde een prima partij en had een goede klik met Serrero. Ik heb ook genoten van Denswil wat een lichtpuntje was dat, ik vind dat wel een erg talentvolle jonge verdediger die jongen lijkt alles te beheeren..

Vermeer is niet echt in beste doen, maar ik twijfel of Cillessen het veel beter gaat doen? In de Jupiler League vind ik hem persoonlijk ook niet echt overtuigen. Moeilijk verhaal stel dat Cillisen het niet veel beter gaat doen, dan zit je met twee keepers zonder zelfvertrouwen.;

14 september 2013 om 20:41

nee je moet niet 1 speler de schuld geven of gelijk vervangen Vermeer heeft Ajax ook vaak in de wedstrijd gehouden en dat vergeten sommige Ajax supperters

14 september 2013 om 20:44

Precies dit, Vermeer is de man die ajax 2 seizoenen geleden kampioen heeft gemaakt. Maar goed mensen vergeten snel met hun korte termijnsgeheugen van 2 weken

14 september 2013 om 20:49

2 seizoenen geleden ja. Dus daarom moet hij nu blijven spelen ? Wat een kutargument zeg.

Iedereen waardeert Vermeer voor alle keren dat hij ons op de been hield, maar hij keept nu gewoon dramatisch en dus mag er best een discussie plaatsvinden.

14 september 2013 om 20:53

frnl

Ik ben een grote fan van Kenneth Vermeer hoor, en heb hem altijd verdedigd en nog altijd. Want zijn verdienste zal ik nooit vergeten, zelfs die actie tegen Feyenoord toen hij een rode kaart kreeg. Hij offerde zichzelf op, en dankzij die actie hadden we toen niet verloren van Feyenoord. En in de laatste drie kampioenschappen, vooral in de eindfase heeft Vermeer zich tig keer positief onderscheiden.

De bedoeling van mijn reactie was puur, dat Vermeer meer krediet verdiend en dat ik niet denk dat Cillesen het beter gaat doen..

14 september 2013 om 20:53

Jerrdrista

Ik ben een grote fan van Kenneth Vermeer hoor, en heb hem altijd verdedigd en nog altijd. Want zijn verdienste zal ik nooit vergeten, zelfs die actie tegen Feyenoord toen hij een rode kaart kreeg. Hij offerde zichzelf op, en dankzij die actie hadden we toen niet verloren van Feyenoord. En in de laatste drie kampioenschappen, vooral in de eindfase heeft Vermeer zich tig keer positief onderscheiden.

De bedoeling van mijn reactie was puur, dat Vermeer meer krediet verdiend en dat ik niet denk dat Cillesen het beter gaat doen..

14 september 2013 om 20:41

Het enige wat Vermeer op Cillissen voor heeft zijn misschien zijn reflexen. De rest kan niet veel slechter zijn, integendeel zelfs.
Die paar reflex reddingen wegen niet op tegen alle standaardsituaties waar Ajax nu problemen mee heeft.

14 september 2013 om 20:58

Ik heb het persoonlijk nooit zo begrepen die hoge pet die zoveel mensen van Cillesen op hebben. Op het seizoen na bij Nec heeft hij niet eens zoveel gespeeld, en ook de wedstrijd vorig jaar tegen Psv. Vond ik die tegendoelpunten ook twijfelachtig, het blijft een moeilijke kwestie.

14 september 2013 om 23:11

Twijfelachtig? Als er opeens 2 man vrij voor z'n goal staan is dat twijfelachtig? En als een (goede) vrije trap via de bal precies terugkaatst voor de voeten van Lens die op 6/7 meter staat is dat twijfelachtig? Nee, toen bij PSV uit kon hij er niks aan doen.

Daarbij, iemand anders dan De Boer had Vermeer allang gewisseld. Maar Vermeer is de oogappel van De Boer, voordat die gepasseerd wordt moet hij eerst de bal 4x in eigen doel schoppen. Cillessen had het op z'n minst in de vorige 2 seizoenen en een beetje verdiend om een aantal wedstrijden achter mekaar te mogen keepen(en dan niet door schorsingen) omdat Vermeer toen behoorlijk zwakke periodes heeft gekend(daarna ook degelijke, maar Cillessen had best een kans mogen krijgen. Een strijd waarvan de uitkomst van tevoren al vast staat noem ik geen strijd)

14 september 2013 om 20:46

Cillessen heeft dan ook nog weinig in de Jupiler League gekeept, waar vooral van't Hart en Schmitz spelen.. Vind dat Vermeer tot de winterstop vertrouwen moet krijgen en dan verkocht moet worden, al dan niet voor een laag prijsje.

Hoop dat de Jong het boeltje komende periode weer wat op sleeptouw kan nemen, maar er moet wel echt wat bedacht worden voor het geval hij vertrekt zeg. Daar staat volgens mij niemand voor klaar in de jeugd. Ook geen type zoals hij.

14 september 2013 om 20:56

Ik bedoelde de wedstrijden die hij wel gespeeld had, maar wat je aanhaalt ik maak me ernstig zorgen als Siem de Jong vertrekt. Want er is inderdaad een type zoals hem in de jeugd..

Wat een slechte wedstrijd van Ajax. Pluspunten Denswil en de Jong. Gaat een leuke week worden zo.

Oh oh oh. Wat had Ajax een geluk vandaag. PEC verdiende minimaal een gelijk spel

Wedstrijd niet gezien, maar zo te zien weer ouderwets spannend.
Hoe speelde Ajax?

Wel blij dat we de 3 punten hebben, nu kijken wat we tegen Barca kunnen uitrichten. Hopelijk spelen we volgende week tegen PSV beter..

goedkoopste overwinning van 2013 niks gecreëerd en toch winnen goal afgekeurd ..... zwak had ik niet verwacht van Ajax

moest gelijkspel zijn, maar goed mij hoor je niet zeuren. Lang geleden dat we geluk hadden
wel complimenten aan pec, die zie ik in de subtop eindigen

'opgeheven hoofd'

koop je niks voor, we hadden er vandaag kunnen winnen en hebben dat nagelaten

jammer, achja in voetbal heb je ook geluk nodig en ik ontken niet dat wij ook het nodige geluk nog gaan krijgen dit seizoen

Als ajacied geef ik toe dat zwolle veel meer verdiende.. tenminste een punt. We moeten maar weer eens opnieuw bouwen aan een goed geoliede machine want wat gaan er veel dingen mis ..pff

Qua veldsport een gelijkopgaande wedstrijd waar PEC de betere kansen kreeg. Al met al was een gelijkspel prima geweest. Helaas moest de scheidsrechter weer beslissend zijn, waardoor PEC ten onrechte punten verliest.

Haha die ene goal van Zwolle had ik nog even nodig voor mijn Toto dank je wel!

Zwolle heeft dapper gestreden en ik neem de jongens bij Ajax niks kwalijk. Allemaal met hun hoofd al in Barcelona natuurlijk. Mooie overwinning en ik hoop dat Bojan, Sigthorsson en Siem allemaal nu wel vanaf de start er staan.

14 september 2013 om 23:15

Dat ze met hun hoofd al in Barcelona waren verklaard de angstige, schijterige en niet-zelfverzekerde indruk die de spelers maakten. Ow ow ow als Barca het wil wordt het gewoon 7/8-0. Al stoppen ze waarschijnlijk bij de 4 of de 5 omdat ze van het weekend vast weer een belangrijke wedstrijd hebben.

Wel knap van zwolle om 3 x te scoren in de arena.

14 september 2013 om 20:41

ja echt heel lullig

14 september 2013 om 21:02

Tegen PSV eerder dit jaar scoorde ze er 3 in het goede goal

On: Slecht pot, gaat nog wat worden tegen Barcelona en PSV! Hard hoofd in.

14 september 2013 om 22:11

*4 keer

14 september 2013 om 22:19

4x ?

14 september 2013 om 23:16

Onterecht afgekeurde (*buitenspel*) goal, na (weer) een blunder van Vermeer.

Echt overdreven hoor, ajax was wel duidelijk beter.
Maar je ziet dat er minder kwaliteit is.
Vooral Boilesen viel me op, man...

14 september 2013 om 21:05

hebben wij naar de zelfde wedstrijd gekeken??

14 september 2013 om 22:05

Hou toch op man,
Er is maar 1 club die recht had op de punten en dat was Pec. Twee lullige tegengoals en een goal afgekeurd! OOk het veldspel van PEC was gewoon beter dan dat van Ajax. Misschien dat Ajax al met de gedachten bij Barcelona zat maar zij hadden recht op niets

PEC verdiende deze wedstrijd minimaal een punt, maar op drie was ook niets af te dingen geweest. Ze hadden grote delen van de wedstrijd niet alleen controle, maar gewoon een veldoverwicht. Ze moeten het zichzelf aanrekenen dat ze niet scoren en in de eerste helft de grensrechter. Maar goed een kampioen moet de slechte wedstrijden ook winnen en dit was er een voorbeeld van. Dus gefeliciteerd Ajax-fans en mijn god kunnen we hier op VZ niet soort van normaal met elkaar omgaan in live meepraten?

PEC mag trots zijn. Mooi om te zien dat je als kleine club ook attractief voetbal kan spelen. ResPECt!

14 september 2013 om 20:42

inderdaad, pec en rkc hebben als promovendus in hun eerste seizoen geod voetbal gespeeld. Ik wil niks meer horen over hoe je gedwongen wordt als club om een bus te parkeren

PEC had hier gewoon moeten winnen. Als je de stand mocht bepalen op basis van het spel dan had PEC hier dik gewonnen.

14 september 2013 om 20:44

Zoveel meer balbezit en kansen hadden ze helemaal niet, je overdrijft.

14 september 2013 om 21:02

Overdrijven is ook een kunst. Ajax was dramatisch en ze waren gewoon gelijkwaardig qua veldspel.

Opgeheven hoofd. 1ste helft doelpunt onterecht afgekeurd van pec.
En dan schiet je 2 keer in eigen doel.

Pec was de betere team vandaag maar zelfs dat staat niet garant voor 3 of 1 punt(en).

Ajax is echt super slecht bezig, barcelona zal amper een zweet druppel laten vallen.

Dit Ajax is om je kapot te schamen. Wat een armoede, inspiratieloos, geen tempo, onsamenhanged, spelers die absoluut niet bij deze club thuishoren. Lichtpuntje is dan toch Denswil. Van Rhijn ook weer ongeconcentreerd en slecht. En dan hebben we de pareltjes Blind en Poulsen nog op de bank.

Duarte is gewoon niet goed genoeg, Hoesen ook, Sana is lachwekkend, Serero gewoon te licht, Schone ook niet goed genoeg. Het is echt behelpen met een grote B. Vermeer is wat mij betreft ook klaar.

Zwolle verdiende gewoon te winnen, zeker als Wiedemeijer gewoon normaal fluit.

Dit wordt een heel, heel lang seizoen. Hopelijk top 4 maar dat wordt nog een hele klus.

En in Camp Nou, voor minder dan 6-0 teken ik

14 september 2013 om 20:47

Geef ze wat tijd man, ze winnen notabene van een sterk Zwolle en er staan 5 andere spelers dan normaal in de basis. Geef ze alsjeblieft wat tijd!

15 september 2013 om 08:56

Een topclub als Ajax pretendeert te zijn heeft geen tijd.
Daar moet je als speler er gelijk staan toch?

14 september 2013 om 21:08

Alles met je eens, behalve die kleine Serrero en Denswil. Deden het prima.

14 september 2013 om 22:40

Gewoon niet het veld opkomen of na 1 minuut eraf lopen. Verlies je met 3-0 reglementair beter dan de afstraffing die we gaan krijgen.

Hadden drie punten voor Zwolle moeten zijn. Maar het zat Ajax mee en leverde hen de volle winst op, ondanks belabberd en ongeïnspireerd spel. Weet niet of ik Ajax wel tegen Barcelona wil zien komende week, ben bang voor een blamage.

14 september 2013 om 20:47

3 is overdreven, puntje was verdiend geweest.

14 september 2013 om 21:07

Nee Zwolle was gewoon beter en verdiende de overwinning totdat ze 2 belachelijke eigen goals maken ... dan verdien je ook niks! Daarmee natuurlijk niet zeggen dat Ajax de punten wel verdiende. Met dit spel mogen ze blij zijn als ze in de top 5 eindigen.

Ajax was in de eerste helft echt de weg kwijt. Langzamerhand hadden ze iets meer controle over de wedstrijd en na de 2 goals helemaal. Totdat de 2-1 viel, toen werd t weer toch spannend...

15 september 2013 om 12:38

Zoals ik in vorige topics ook heb aangegeven, ajax heeft momenteel een dipje. Dit is iets wat in een Jong team kan gebeuren. Ik keur het niet goed hoor, maar ik word doodziek van die simpele debielen die zich ajax supporter noemen en heel ajax aan het afbranden zijn. Echt ongeloofelijk zo'n soort figuren.

En wat te denken van diezelfde ''supporters'' die Overmars aan het afzeiken zijn omdat dit zijn schuld is. Hahaha stomme idioten zoiets kun je niet menen. Ajax krijgt strak weer een flow te pakken en als we in dat geval punten moetten goed maken op een ander team (bv psv of feyenoord) dan doen we dat. Want zeg nou eerlijk, welk team speelt er momenteel wel goed in de eredivisie?

Psv heeft ook al 5 wedstrijden ofzo niet meer gewonnen, Feyenoord verwacht ik terug in de top maar speelt ook nog niet altijd overtuigend. En bij mijn clubje ajax loopt het gewoon niet goed momenteel. Kan gebeuren maar stop met heel die idiote kritiet op Overmars.

jammer van het afgekeurde doelpunt van zwolle,

Veel negativiteit, beseffen mensen wel dat hier een compleet ander elftal staat als aan het begin van het seizoen? Denswil, Boilessen, Sana, Hoessen, Duarte, Serero, dat moet nog vaker samenspelen.

Ajax begon goed in de eerste helft, daarna werd het steeds minder. Er is nog veel werk aan de winkel voor Frank de Boer, zowel in balbezit als druk zetten zonder bal. Beetje geluk met de twee goals maar vond Ajax wel beter in de tweede helft, blij met de drie punten

14 september 2013 om 20:47

nee mensen willen alleen beseffen dat naam ajax alles moet winnen met overtuigend voetbal en met een verschil van 3 a 4 doelpunten. Maar mooi dat jij positief bent en blij bent met de 3 punten dan alleen maar te lopen zeiken over alle wisjes en wasjes zoals vele hier!

15 september 2013 om 12:51

Amen. Jullie hebben allebei helemaal geleik. Je hebt van die "supporters'' die denken dat ze alles beter weten. Kijk bijvoorbeeld naar overmars. Die word door sommigen hier bekritiseert en afgebrand alleen omdat hij slecht heeft gehandeld deze zomer. Ongeloofelijk dom van deze mensen. Ik heb er vertrouwen in dat dit elftal ook kampioen kan worden. We hebben erg goede trainers en een fantastische hoofdcoach.

Ajax heeft momenteel een dipje, het loopt stroef. Kan gebeuren toch! Positief blijven en niet zo lopen janken over onze Ajacieden. Ik word echt simpel van die debielen die er niks van snappen en uit frustratie maar domme kritiek gaan geven op professionele en verstandige bestuurders zoals Overmars.

14 september 2013 om 20:55

ja, alles wat je zegt klopt. Druk zetten moet veel beter en de vorm van een aantal spelers moet wat beter worden.

14 september 2013 om 21:23

@adonai
Ajax beter in 2e helft nee totaal niet pas vanaf de 70e minuut vond ik ze beter voetballen maar nog steeds niet beter dan Pec.
Compleet ander elftal doet er niet toe als Ajax moet je er gewoon staan en dat deden ze niet.
Conclusie Zwolle had recht op 3 punten.

14 september 2013 om 21:38

Ajax begon zeker beter, daarna ging het even gelijk op, voor de goal voelde ik het al aankomen, Ajax werd steeds beter en domineerde daarna.

Dat een compleet nieuw elftal alsnog 2-0 wint in dit soort lastige wedstrijden is gewoon knap, het spel wordt onder De Boer vanzelf beter dat heeft hij keer op keer bewezen.

Dat je vind dat Zwolle recht op 3 punten had is gewoon een grap neem ik aan, ze hadden niet eens meer kansen dan Ajax

14 september 2013 om 22:11

Het was geen 2-0 maar 2-1.
En wat bedoel je met een compleet nieuw elftal?
Er zijn 2 belangrijke spelers weggegaan. Dat de Boer elke keer een ander elftal de wei instuurt is zijn eigen schuld.
Een zwaar onterechte overwinning.

14 september 2013 om 22:42

Vond het niet geweldig vandaag. Ook niet heel erg slecht. Alleen Schone en Vermeer waren, zoals continu de laatste weken heel erg slecht. Sana ook niet geweldig. Anderen aardig tot goed gespeeld, maar ongelofelijk gepiel voor de goal...schiet eens een keer.

15 september 2013 om 14:48

Joh wat heb jij zitten kijken zeg.
2 100% kansen voor Benson terwijl ajax er maar een had en die was van Denswil.
2-0 het was 2-1 volgende keer moet je bril opzetten.
meer kansen hou op wees realistisch Zwolle had gewoon veruit de meeste kansen.

overwinning is overwinning dus niet zeiken en toeleven naar barca

14 september 2013 om 21:10

Dan hoop ik voor alles wat Ajax een warm hart toedraagt dat het er woensdag een team staat wat wel wil voetballen want het sloeg helemaal nergens op wat ze vandaag hebben laten zien.

Als er 1 ploeg verdiende te winnen was het zwolle. Ajax heeft met deze selectie niets te zoeken bovenin de ranglijst. Tegen Groningen kwamen ze gelukkig weg, vanavond helemaal. Ze moeten gaan ingrijpen want dit wordt een hopeloze zaak anders.

Dramatisch dit. Denswill, Duarte en van Rhijn krijgen van mij een voldoende. De rest zwaar onder de maat. Serero en Sana wil ik echt niet meer zien bij Ajax dit jaar, maar ik ben bang dat ik er nog een half jaar tegenaan moet gluren, dramatisch niveau dit, alle kwaliteit verkocht.

14 september 2013 om 23:23

Ga toch fietsen man. Er zijn er een aantal totaal niet in vorm die wel steeds opgesteld worden...maar doe toch niet zo dramatisch. Sana was erg matig, maar Serero speelde gewoon goed. Heb genoten van Denswil. Wat een klasbak.

Mijn god, hoe slecht kunnen we spelen. Zelfs na dat zondagschot van Zwolle (mooi doelpunt) was er weer paniek. Sorry hoor, maar ik verwacht weinig goed als dit zo door gaat. Denk ook dat de achterban niet blij is met deze situatie. Drie jaar rij op rij kampioen en in plaats dat ons team beter gaat worden lijkt het er op dat we steeds slechter worden. Ben erg blij met de punten, maar denk dat we tot januari nog vreselijke wedstrijden gaan zien.

Ajax heeft onverdiend gewonnen vind ik, PEC heeft ze behalve de eerste 10 min weggespeeld, Benson faalt keer op keer om te scoren. Na de 1-0 en de hele snele 2-0 was het over.

PEC was vandaag baas, Gefeliciteerd Ajacieden met de 3 punten !

Erg denigrerende titel. Zwolle was gewoon de bovenliggende partij en hoeft helemaal niet tevreden te zijn met dit resultaat.

Er moet nog een hoop gebeuren bij Ajax willen we nog mee doen voor de titel...
Soms een paar leuke acties rond de 16 alleen vergeten ze te schieten en wordt er een keer teveel gepaast wat weer leidt tot balverlies... Zwolle zie ik nog wel europees voetbal halen dit jaar! Spelen leuk voetbal! Nu lekker onderuitgezakt naar twente - psv kijken!

En nu gaan we wachten op de haters van Vermeer. Schandalig van het publiek. Als ze iemand hadden moeten uitfluiten was het Schone! Maar alles bij elkaar moet ik zeggen dat er maar 2 pluspunten waren en dat waren Serero en Denswil, verder was het om te janken. Schone was echt hopeloos, niet gezien, zorgde ervoor dat er gewoon totaal geen middenveld was, ook omdat Serero en Duarte wat dieper speelde. En ook het mindere moment van Vermeer en het doelpunt tegen zijn gewoon zijn schuld. Zonder de Jong is er gewoon geen leider op het veld, Moisander kan het niet, middenveld is te zwak en de voorhoede te onzeker. Voor woensdag houd ik echt mijn hart vast...

14 september 2013 om 20:58

Vermeer heeft de afgelopen wedstrijden voldoende aanleiding gegeven voor dat gedrag. Als die goal niet word afgekeurd in de eerste helft al helemaal, hij boxt de bal gewoon voor zijn voeten, dat kan niet. Schöne verdient het zeker ook. Vermeer heeft dinsdag in ieder geval een wedstrijd waar hij zichzelf kan onderscheiden met 30 schoten op doel. Serero ben ik niet met je eens, die jongen is 23, geen 17, zoveel rek zit er niet meer in, fysiek onvoldoende, raakt veel te vaak de bal kwijt en laat aan alles merken dat hij maar 1 oplossing in zijn hoofd heeft. Gewoon een gebrek aan kwaliteit. Siem zal Ajax inderdaad op sleeptouw moeten nemen tot de winterstop.

15 september 2013 om 01:50

Aanleiding gegeven voor dat gedrag? Ik schaam me diep voor dit kutpubliek!

Laat ik het maar kort en krachtig zeggen. I love the american denkwijze. Maakt niet uit hoe je de wedstrijd wint als je uiteindelijk maar de 3 punten meeneemt en daar mogen wij Europeanen wat van leren want wij zijn altijd te kritisch op de kleine dingen maar eind van de rit heeft ajax 3 punten meegenomen en das 3 punten dichter naar het kampioenschap!

Mazzel, mazzel en nog eens mazzel.
Brrrrrrr, Serero en Denswil waren goed, Duarte ook niet onaardig.
Bojan en Sigthorsson vielen aardig in en van Rhijn was ook oké maar over het algemeen gezien gewoon allemaal niet goed genoeg.
Vermeer weer bijzonder matig, oef.

Nou, op naar Barca en dan Psv, ai ai ai ai, ik vrees het ergste, ik hoop het beste.

14 september 2013 om 23:30

Psv vrees ik echt niet die waren ook weer erg matig vandaag. Wel strijd in ieder geval. Maar Barcelona wordt heel erg pijnlijk, ben ik bang.

Vond Duarte erg meevallen, maar hij kan dit team niet op sleeptouw nemen...maar dat mag je ook niet verwachten. Vind zelf Vermeer en Schone werkelijk dramatisch tot nu toe. Ben benieuwd wanneer De Boer eindelijk gaat ingrijpen. Verder enorm blij met Denswil. Zou me niks verbazen als die naar Brazilië meegaat. Wat een rust, wat een kracht en wat een timing. Heerlijk. Net als Rekik bij Psv echt een toptalent.

Slecht van Ajax, de backs zijn slecht, verdedigen op 5 meter, met name Boilesen is een blind renpaard die de bal of verspeelt, of buitenspel opheft, of lucht zit te dekken. De tegengoal is zijn verdienste, dat moment mag niet voorkomen als hij gewoon zijn man op minstens 2 meter heeft. De gever van de assist, Saymak volgens mij, kreeg veel te veel ruimte, kijk de samenvatting maar terug jongens.

De vleugelaanvallers doen het niet goed, maar dat is op conto van Frank de Boer, die spelers misbruikt, ook zelfs voor een belangrijke positie als cvm, misbruikt hij spelers. Spelers dus op hun niet natuurlijke plek opstellen, typisch voor dit Ajax. Waardoor iedereen verkeerd loopt en alles in de slop raakt door passes die niet kunnen aankomen omdat niemand natuurlijk beweegt.

Lucky Ajax kan beter hun naam afstaan voor deze wedstrijd, want Ajax 1 was zeer lucky. Toen de Jong erin kwam zag je hoe belangrijk hij is, zonder hem is er geen leider. Siggy heeft in 20 minuten meer laten zien dan Hoesen in zijn tijd bij Ajax, dus de voorkeur daar snap ik ook niet. Vermeer krijgt commentaar terwijl hij bij alle corners goed bezig was, want het leverde geen gevaar op. De afgekeurde goal kwam omdat hij misschien wel mis zat, maar buitenspel was het niet, omdat Boilesen, ja hij alweer, buitenspel opheft.

Het gehype van spelers en de volgelingen hier op VZ of waar dan ook, mogen eens ophouden de Fifa 13 analist uit te hangen door een jong gozertje met snelheid te preferen aan Blind, Ajacied van het jaar en degene die onderdeel was, net als Vermeer, als een beter verdedigend Ajax.

Frank de Boer mag eens bewijzen dat hij echt zo goed is, ipv dat de competitie zo zwak is.

14 september 2013 om 23:32

God, god...ajax heeft het ook weer eens een keer meezitten. Mag het een keertje. Mooi dat De Boer trouwens gewoon toegeeft dat Ajax vandaag eigenlijk te veel heeft gekregen.

PEC speelde beter, maar werd zenuwachtig! Dan gebeurt dat! Ajax moet deze wedstrijd gewoon snel vergeten en doorleven naar Barca, want in de CL speel je als underdog en dan speel je beter dan in de competitie. Niet zo huilen Ajaxfans, een onverdiende overwinning kan toch ook een paar keer welkom zijn.

Die Denswil speelde wel goed eigenlijk, maar ik kan hem niet serieus nemen door het bericht over het 'ploppen'.

14 september 2013 om 20:51

hij heeft het toch niet verstuurd. Hij heeft haar meteen gevraagd om het eraf te halen

15 september 2013 om 12:43

Inderdaad, stel hij word een vaste basisklant en speelt de hele competitie goed, gaan we hem dan maar nooit serieus nemen omdat zijn vriendin niet spoort

Ot, Als ajax goed blijft trainen denk ik dat ze weer in een flow kunnen komen. Je ziet dat het momenteel niet goed loopt en dat het stroef draait. Kan gebeuren toch, Frank ziet dat ook wel en zal deze problemen aanpakken. Daar wordt ie uiteindelijk voor betaald.

14 september 2013 om 20:51

Hij had sex, so what, de slet die foto's maakt van haarzelf, zo serieus is zij, is gewoon een dom wicht dat stoer wilt doen en nergens komt in het leven. Al moet je in de eerste plaats al niet met zo'n meisje willen daten, maar niet iedereen ziet dat aankomen natuurlijk.

14 september 2013 om 21:42

Want jij plopt natuurlijk nooit? Big deal zeg..

On: Denswil speelde prima. Nagenoeg geen balverlies en duels verloren. Mike kan nog wel even banken denk ik.

14 september 2013 om 21:47

Jones

Het gaat toch om zijn voetbalprestaties? Wat voor irrelevante opmerking maak jij zeg?

pfff, wat is ajax vandaag goed weggekomen.
Het was weer Lucky Ajax. Ongelooflijk hoe die eerste bal erin ging. Ik dacht was de bal dan toch meer in de hoek geschoten dan ik dacht, want hij leek mij rechtuit te gaan.
En de 2e was een weggeefertje van de keeper en het geluk van Ajax dat hij via de speler erin gaat, wordt deze niet geraakt dan springt de bal gewoon het veld in.
Dan heb ik het nog niet over het veldspel en de ten onrechte afgekeurde pen.
Als Zwolle zo door blijft gaan (en waarom niet ) kunnen ze net als Vitesse vorig jaar voor plek 1 t/m 4 gaan.
Ajax zie ik europees kansloos ten onder gaan, nationaal gezien zullen ze wel voor 1 t/m 4 mee blijven doen. maar ze zullen het tegen meerdere ploegen lastig krijgen.

14 september 2013 om 23:35

Ajax maakt een kansje tegen Celtic. Voor de rest gewoon genieten van de wedstrijden...punten ga je toch niet meenemen.

Als pec die kansen had benut hadden ze 3punten. Maar dit ajax .. o o o wat was et niet goed.

Denswil en Serero lijken op te staan als vervangers van de twee vertrokken spelers. Duarte en van Rhijn vielen mij ook in positieve zin op. Eriksen en Alderweireld gaan goed vervangen worden. Daarover maak ik mij echt geen zorgen meer. Over de positie van Vermeer kan, wat mij betreft, vanaf nu gediscussieerd worden. Sommigen deden dat al lang(er), maar nu is hij enkele wedstrijden achter elkaar onzeker. Dit jaar kost hij ons punten. Ook over de posities in de aanval is veel onduidelijkheid. Niemand presteert of is top in die linie. Het ontloopt elkaar niet veel. De Boer zal daar iets op moeten vinden en daar heb ik alle vertrouwen in. Hoe dan ook

14 september 2013 om 21:30

Serero komt echt gewoon tekort zo slecht dat hij was.
Denswil oké maar is nog jong en heeft nog bij lange na niet het niveau van Alderwereld.
Dus zie het gewoon somber in voor Ajax die met deze selectie echt geen kampioen wordt.
Uuuhhh Vermeer slecht mensen doe je ogen open hij hield de 2 van Benson er wel uit hij is een niet zo goede uitkomer maar op de lijn is hij zowat onverslaanbaar.

14 september 2013 om 23:39

Ach jongen, ga lekker naar De Vrij en Martins Indi kijken. Serero speelde goed vandaag en behoorde gewoon weer tot de beteren. Dat zielige gedoe over Ajax. Ajax mist Eriksen en De Jong, waarbij De Boer structureel blijft kiezen voor spelers uit vorm.

Denswil was de beste man van het veld en ben blij dat Alderweireld weg is, maar dat was ik al voordat Alderweireld weg was, want zo geweldig is Toby niet als verdediger/opbouwer.

Over Vermeer ben ik het compleet met je eens. Met stijgende verbazing kijk ik naar een hele matige zwakke keeper, die af en toe een uitstekende redding heeft. Wat mij betreft had Cillessen er al na AZ ingestaan.

15 september 2013 om 14:43

Ja Serero deed het niet slecht maar op internationaal gebied zie vorig jaar met steau kwam hij gewoon kracht tekort en dat is wat ik er mee bedoel kijk een Messi is klein maar lost dat gewoon op met zijn talent Serero heeft bij lange na niet dat talent en daarom vind ik het zo jammer dat hij geen De jong naast zich had.
Verder eerlijk is eerlijk Denswil is echt niet zo goed als Alderwereld ja misschien op voetbalgebied maar niet qua ervaring en routine daar mis je gewoon een Alderwereld mee maar denk dat Moisander het daarbij gaat overnemen.
De jong mis je echt wel hij is de belangerijkste speler van Ajax dat bleek ook wel, want toen hij erin kwam vond ik Ajax beter ogen dan voorheen.
Verder hoef ik denk ik niets meer toe te voegen.

14 september 2013 om 21:39

Ik vond Van Rhijn juist erg matig in balbezit, hoeveel inspeel passes zijn aangekomen?

Ik hou me hart vast als Ajacied woensdag tegen Barca, ik vrees minimaal 5-0 pakslaag.
Wat is dit Ajax afgezakt naar een bedenkelijk niveau!

Oeff wat een moeizame wedstrijd, maar wat verwacht je compleet nieuw elftal..
Bah ik wordt echt niet goed van de nepsupporters hier, juist in moeilijke tijden moet je het team steunen. Maar desalnietemin mogen sana schone banken, met name door schone was de samenhang ver te zoeken tussen verdediging en middenveld en sana komt gewoon tekort. Siem gelukkig weer terug met hem erbij zal het een stuk beter gaan, ben ik van overtuigd.
Denswil en serero waren vandaag de lichtpunten en ook duarte vond ik niet onaardig.

14 september 2013 om 21:05

Je vergeet van Rhijn als lichtpuntje. Verdedigend en aanvallend deed hij erg goed mee. Eindelijk ook eens goede voorzetten van een back

Weer eens een belachelijke titel van Vz.. PEC verdiende minimaal een punt!

Ik heb diep respect voor zwolle en irriteerde me zwaar aan Ajax!

Zelfs de fans werden gek, ikzelf ook.

Gelukkig 3 punten, en nu naar huis voor Twente-PSV

Al die bla bla van die zielige gasten van andere clubs.. Gewoon 3punten en fuck de rest!!!!

14 september 2013 om 21:16

Zo kan je ook omgaan met terechte kritiek die je moeilijk kan verwerken...

1 punt uit de laatste twee duels voor Pec. Bevalt mij wel. De babbels uit Zwolle werden irritant.

Veel sterker PEC gezien, maar de 3 punten zijn binnen, snel vergeten deze pot en volgende week PSV verslaan!

Midweekse trip naar Barca; leuk maar wordt niet gewonnen door ons aller Ajax, we pakken daar slechts een punt

Dat wordt geblinddoekt Ajax-Barca kijken

Wat heb ik me zitten schamen daar op de tribune....
Met alle respect, maar zwolle thuis moet je gewoon met 4 of 5-0 kunnen winnen.
Inspieratieloos is denk ik het sleutelwoord voor dit ajax.
Alleen Denswil (toekomstig leider van het Nederlands elftal), Boilesen en onze Limburgse trots hoesen waren het kijken waard. Deze 3 hebben wat mij betreft bewezen een basisplaats te verdienen.
Zwakke wedstrijd met een goed resultaat. Ik ben normaal een positief gestemd persoon, Maar tegen barcelona hebben we op deze manier niets te zoeken.

14 september 2013 om 23:43

Jesus Vesta, welke wedstrijd heb jij naar gekeken?
Boilesen was een ramp vandaag. Als Blind vandaag gespeeld had en zoals Boilesen speelde, dan was de wereld te klein geweest om Daley te verguizen, en jij stelt ddoleuk dat hij goed speelde. Sorry kerel, maar jij had oogkleppen op of je bent verliefd op hem.
Ik hoop dat Daley weer fit genoeg is om tegen Barcelona te spelen. Begrijp me niet verkeerd. Boilesen is een groot talent en hij komt er ook wel, maar dan moet hij niet spelen zoals tegen Zwolle.
Ricardo en Stefano speelden goed in de defensie. Serero op het middenveld en Hoessen was zeker ook goed. Alleen moet Danny wel wat beter af gaan maken. Hij is wel beter voor deze speelstijl zonder echte vleugelaanvallers.

15 september 2013 om 00:16

Er waren in ieder geval al genoeg blikjes bier op voor ik het stadion in kwam, waarschijnlijk dat het daar aan gelegen heeft

Serero was in de vooractie vaak goed, maar de laatste pass kwam vaak niet aan. Leed vandaag erg vaak (onnodig) balverlies.
Dat Hoesen er uit gehaald werd daar kan ik met mijn verstand niet bij. Misschien ben ik niet helemaal subjectief omdat Hoesen de eerste Limburger sinds hele lange tijd, of zelf de enigste Limburger ooit is, maar bij mij kan hij niet kapot.

Sana heeft voor mij bewezen (nog) niet het niveau van Ajax te hebben. Laat hem eerst maar eens een paar keer uitblinken bij Jong Ajax, zoals Andersen en Meleg dat wel gedaan hebben. Frank, geef deze 2 jongens snel een kans, wat zij verdienen het wél.

15 september 2013 om 07:00

Hoesen ging eruit vanwege een blessure. Speelde ook een behoorlijke wedstrijd, alleen moet hij minder breien en vaker gewoon knallen.

15 september 2013 om 19:51

Eens met Andersen. Zou hem er graag ook eens wat vaker willen zien.

15 september 2013 om 09:27

Grappig, ajacieden zien een talent (denswill) in de verdediging een aardige wedstrijd spelen en hup, hij is meteen de toekomstig leider van Oranje. Sjonge jonge, wat een realiteitszin heerst er in die clubcultuur. Wees blij dat je eindelijk weer eens een Nederlandse centrumverdediger achterin hebt staan ipv een paar Belgen, maar leider van Oranje.......wakker worden

15 september 2013 om 10:41

Dat is niet op één wedstrijd gebaseerd. Denswil heeft in de wedstrijden die hij voor Ajax gespeeld heeft gewoon altijd prima gespeeld. Zet hem een seizoen in de basis, en hij kan binnen no-time uitgroeien tot een bepalende speler voor Ajax, en misschien in de toekomst ook voor Oranje. Deze jongen heeft in ieder geval meer talent dan een Martins Indi of de Vrij...

15 september 2013 om 14:53

Meer talenat omdat hij nu een wedstrijd goed gespeeld hebt hou op zeg dit zijn echt domme reacties Bmi en De Vrij hebben hun vorm niet dat kan altijd gebeuren maar die komen heus wel terug en doen het nog steeds perfect.

Ajax eindigt heus wel in de subtop....
En misschien krijgt het technisch hart nu in de gaten dat ze de afgelopen transferperiode even een flinke tuk hebben gedaan....dus in de winterperiode even wat minder zuinig, want het beeld wat beklijft is, dat zonder (vooral) Eriksen en de Jong en - in mindere mate - Alderweireld, er een heel matig team staat met een onmachtig voorhoede en een verdedigend zwak middenveld. Tel daar bij op een linksback die totaal geen gevoel heeft wat waar te doen en een Pipo de Clown op doel en je weet dat dit seizoen het even niet wordt.....

14 september 2013 om 23:48

Onzin. Ajax gaat gewoon meedoen om et kampioenschap. En dat van dat tukken wordt straks weer ingeslikt als ook Andersen een kans krijgt en bijvoorbeeld Meleg en Bazoer aansluiten. Zie geen enkel probleem met de selectie. Alleen moet De Boer niet steeds dezelfde spelers de kans blijven geven als ze slecht presteren. Vermeer, Schone en Sana horen in deze fase en deze vorm niet in de basis te staan.

Als PEC Zwolle een keer had willen winnen in Amsterdam dan hadden ze vandaag daar de ideale mogelijkheid toe. Ajax was flets en is zoekende naar de juiste samenstelling.

Het is jammer dat de competitiespeelronde al 6 wedstrijden oud is en je nu nog moet zoeken naar je ideale opstelling en vorm. Ik heb er wel vertrouwen in dat het goedkomt dit seizoen, Frank de Boer gaat ons wel weer laten genieten.

Misschien is het wel een goed idee om Siem de Jong in de punt te zetten en dan Serero en Duarte erachter. Poulsen op de plek van Schone voor de balans. Ik vind Schone echt helemaal niets, zo traag en zo Ajax-onwaardig in de passing en omschakeling.

Vermeer moet er gewoon uit, want die maakt gewoon meer blunders dan de keeper van FC Bal op het Dak 6. Dit kan zo niet langer, Cillessen verdiend de kans meer wedstrijden achter elkaar!

14 september 2013 om 21:42

Frank zijn ideale opstelling is niet het probleem, het is meer dat de spelers die nu op het veld stonden niet op elkaar ingespeeld zijn (deels door blessures, deels door late transfers).

PEC Zwolle heeft aangetoond dat het dit seizoen op speltechnisch vlak en qua spelopvatting van geen enkele eredivisieclub iets te vrezen heeft. De dolende underdog Ajax onderstreepte dat vanavond pijnlijk duidelijk.

Grappig na al die reacties van voor de wedstrijd. Het zou wel eventjes met alle gemak 5/6-0 worden. Leren die supporters het nou nooit???

Ik was daar:/

ON:

Wat een rotwedstrijd, dacht een spannende, leuke wedstrijd. Wat zat ik fout, Ajax kwam er niet uit en moet echt meer schieten op doel, anders word dit niks woensdag. PEC daarin tegen loerde geduldig op de counter en speelde lekker fel. Bojan en De jong speelde goed en brachten vooral ook nieuwe energie in het team.

Maar wat een leuk uitvak van PEC, stonden heletijd achter het team, zelfs als ze achter stonden.

14 september 2013 om 23:50

Heb jij nou werkelijk de illusie dat het woensdag wat had kunnen worden dan? Wees realistisch, Barca is drie/vier klassen beter. Geen schande, maar wel waar.

15 september 2013 om 11:52

Tuurlijk weet ik dat Barca 4 klassen hoger is, maar je kan altijd hopen Klopper. Ik kijk gewoon uit naar woensdag en hopen dat Ajax zijn beste kant laat zien.

15 september 2013 om 12:00

Ik hoop dan liever op een stuntje in Eindoven hebben we veel meer aan, dan een punt in Camp Nou.

Rest van het seizoen ben ik PEC fan.
Hun geweldige spel maakt elke wedstrijd een genot om naar te kijken

Kan iemand mij vertellen waarom die spelers van PEC een slecht cijfer krijgen? Wat een heerlijk veldspel. Niets geen counter voetbal, gewoon goed veldspel met veel lopende mensen...

Tja gezien het spelbeeld krijgt PEC te weinig en hadden ze moeten winnen in de Arena. Maar aan de andere kant is het ook kwaliteit om kansen af te maken en met een Benson en een Fernandez kom je voorin echt heel veel kwaliteit te kort om doelpunten te maken, zeker in een uitwedstrijd in de Arena.
Verder natuurlijk een normale nederlaag normaal gesproken en Zwolle zal lekker in de hoge middenmoot eindigen met dit materiaal.
Zonde is wel dat ze de wedstrijd vervolgens zelf cadeau geven, met name die tweede goal was echt lachwekkend.

Tuurlijk was het niet best. Maar voorlopig zijn het weer drie punten.
Dat is uiteindelijk wel het belangrijkste. Vertrouwen en automatismen komen met het halen van punten. Het heeft vooral te maken met vorm. Het kan er bij mij niet in dat het alleen Eriksen zo bepalend is.

14 september 2013 om 23:51

Ik hoop alleen dat De Boer Bazoer bij de selectie haalt en Vermeer en Schone op de bank zet.

Gelukkig is tegenstander Barcelona ook niet in goede doen. Goal Sevilla, 2-2, in blessuretijd. En as we speak scoort Barcelona de 3-2 in de 90+4e minuut.

Wat ben ik ontzettend blij dat ze dit uiteindelijk gewoon gewonnen hebben. Mijn stem is nog schor van frustratie. Snel vergeten dit en hopen dat de Jong volgende week kan spelen.

Zwolle verdiende zonder twijfel minimaal een punt.
Had wel gehoopt op puntenverlies voor Ajax.

Ook al speelt de Jong tegen Barca je bent met dit elftal gewoon kansloos. Ajax heeft gewoon een hele middelmatige selectie en het gros is uit vorm en een klein gedeelte vertikt het gewoon om te werken voor zijn geld, lees meneer van Rhijn. De mensen die goed waren zijn weg. Voorhoede zwak, midenveld matig en achterhoede angstig en keeper veroorzaakt zoveel onrust. Het is gewoon niet best en het is zo onwijs niet reeel om te denken dat dit Ajax wel ff weer kampioen wordt. Bovendien is het wisselbeleid van de Boer erg warrig, bepaalde mensen mogen echt maanden ruk spelen en hebben fluitend iedere week een basisplaats. Zeer onterecht drie punten, maar who cares ze zijn binnen. Telraam op school vandeweek en hopen dat het niet beschamend wordt.

Zwolle verdiende inderdaad minimaal een punt, laten we wel wezen. Ze hebben het heel goed gedaan, laten we daarmee beginnen.

Ajax dan. Speelde ten eerst met een compleet nieuw elftal (spelers werden gespaard) dan de afgelopen weken dus onterecht alle kritiek op het veldspel. Het Moet beter dat klopt want van deze spelers mag je meer verwachten. Pec was bij vlagen de bovenliggende partij maar dat was ajax geregeld ook. Maar het was absoluut niet goed!

Wat ik jammer vind van de supporters is dat men iedere wedstrijd (terecht al dan niet terecht) afgeeft op vermeer, die ons vandaag overigens opnieuw een paar keer Goed in de wedstrijd houdt.

Boilesen speelde overigens een ontzettend belabberde wedstrijd. Wat is die jongen soms allemaal aan het doen? Waarom wordt daar niet over gesproken dit is echt vreemd.

Onterechte overwinning en succes alvast met billenknijpen woensdag.

Ajax moet gewoon niet naar Barcelona gaan, nouja misschien wel naar Barcelona, maar dan lekker naar het strand of ergens in de stad een andere voetbalwedstrijd kijken. Niet komen opdagen in Camp Nou zorgt namelijk voor een reglementaire 3-0 nederlaag.....

Het is even behelpen met Ajax. Vermeer zoals gewoonlijk de laatste tijd zwak en onrustig. De Boer moet gewoon Cillessen tegen PSV erin zetten, laat die Vermeer de ballen tegen Barcelona er maar uit halen. Van Rhijn ook niet sterk, Denswil toont potentie, Moisander zwak, Boilesen niet beter dan Blind. Schone ook niet best(eigenlijk gewoon heel zwak), Duarte moet zich nog duidelijk aanpassen en Serero ging nog.

Maar Ajax heeft voorin een megagroot probleem. Geen fatsoenlijke spits, geen fatsoenlijke buitenspelers(fischer uit vorm). Voorspelbaarheid, geen dynamiek. Ajax zou een moord doen voor de aanval van Psv, ondanks dat die misschien wat wisselvallig zijn, die zijn daar zoveel beter. En de ene keer een 8 en de andere keer een 4 is nog beter dan constant een 4.

De Boer maakt er vast weer een team van met meer automatismen, maar dit jaar ontbreekt gewoon de (individuele) kwaliteit om kampioen te worden. Ik blijf erbij dat Psv, ondanks de jeugdigheid, kampioen wordt. Veel meer individuele kwaliteit. En wordt PSV constant en gaat het iets volwassener spelen kan de platte kar al in maart van stal gehaald worden, al zal dat wel niet gebeuren.

16 september 2013 om 11:47

Volgens mij heb jij niet meegekregen dat Bojan, Siem en Sigthorsson op de bank zaten? Luttele minuten nadat de 1e wissels plaatsvonden kwam er al een goal.

Ajax moet gewoon blij zijn met de 3 punten en weer naar de volgende wedstrijd kijken.
Zwaar onterecht gewonnen maar wat maakt het uit de punten tellen.
Wel lang geleden denk ik dat een club 4x in de Arena wist te scoren!
Het is te hopen dat Barca niet teveel energie gaat verspillen en bij 3=0 stopt met voetballen anders wordt het een lelijke avond (misschien kan Cruijf iets regelen ). Maar wat wil je met deze selectie?! Er zit gewoon teveel middelmaat bij.
Een beetje hetzelfde probleem als bij Feyenoord.
Schone, Sana, Vermeer, vrhijn het is allemaal net niet. En dan heb ik Hoesen nog niet eens genoemd. Die heeft hetzelfde niveau als onze 2e spits genaamd Te Vrede.
Denk toch dat Ajax wat geld uit had moeten geven. Niet met miljoenen smijten om Tadic binnen te halen maar een Mokthar bijvoorbeeld had zeker niet mistaan in dit team.
Toch zal het wel weer goedkomen met Ajax. (helaas) zijn er toch altijd weer spelers die opstaan en ondanks slecht spel weten ze toch vaak te winnen.
Denk wel dat dit seizoen weer ongekend spannend gaat worden en misschien wel weer in de laatste week beslist word.psv, Ajax, Twente en Feyenoord zitten qua selectie allemaal heel dicht bij elkaar! Hopelijk kunnen wij er dit jaar eindelijk wel een x van profiteren!

15 september 2013 om 12:11

Zwaar onterecht is natuurlijk wel weer wat overdreven en opportunistisch. Ajax moet in et eerste kwartier gewoon met 1 of 2-0 voor staan. PEC speelde ook gewoon erg goed. Daarnaast is slaat je trieste "wel lang geleden denk ik dat een club 4x in de Arena wist te scoren!" natuurlijk helemaal nergens op. Triest provocerend.

Zo veel middelmaat is het nou ook weer niet. Er zijn gewoon een behoorlijk aantal spelers totaal niet in vorm, zoals Schone, Fischer, Bojan, Poulsen en natuurlijk Vermeer. De fout in het matige spel ligt gewoon bij De Boer, die veel en veel te lang vasthoudt aan zijn heilige huisjes. Kijk naar Denswil, die het met gemak invult. Ook zie ik liever Andersen een kans krijgen, dan Duarte en mag Bazoer bij de selectie komen om in te vallen als Schone weer eens als een Draak speelt. Het slechtste wat De Boer op dit moment kan doen, doet hij: Hij laat Vermeer staan. Die buitenspelgoal was natuurlijk geen buitenspel en was weer een blunder van Vermeer. En de tegengoal...had Vermeer die ba niet gewoon moeten hebben. Nee, mijnheertje stond weer eens te ver voor zijn goal.

Verder heeft Ajax toch een 'mokhtar' gehaald met Duarte. Ik schat ze beiden even hoog in, namelijk net niet goed genoeg voor de top.

Qua selecties zit het inderdaad dichter bij elkaar dan voorgaande jaren. Het kan dus inderdaad nog lang spannend blijven. Vond Psv en Twente gisteren trouwens ook geen geweldige wedstrijd op de mat leggen.

Niks te klagen 3 puntjes mee naar amsterdam ! Na de winterstop wordt het weer knallen en in mei weer fijn een feestje !

het was niet top vanavond, maar de drie punten waren wel verdiend.. Er moet wel veel veranderen willen we wederom kampioen gaan worden..

Ajax was gelukkig vanavond hoop wel dat ze winnen van barcalona, volgende week Psv!!!!
Zwolle had pech tegen een minder spelend Ajax . Ik vond het toch 48-52 balbezit . Wiedemeijr en zijn gele vrienden mogen de Ajax brill ook afzetten,zuiver doelpunt ! Zwolle wordt steeds beter toppop !!

15 september 2013 om 15:00

Winnen van Barca? Hoe wil jij winnen van Barca, als Pec( met alle respect) beter is dan Ajax in de Arena.

Ok jongens. We kunnen al beginnen met tellen.

Ajax heeft tot nu toe al 2 gratis punten gekregen door de onterechte afgekeurde goal van PEC Zwolle.

Laten we dit allemaal onthouden en dan zullen we zien aan het einde van het seizoen wie eigenlijk kampioen had moeten worden.

15 september 2013 om 06:57

Ja, laten we tellen, laten we dan 2 punten aftrekken vanwege die onterechte rode kaart tegen AZ, dan staan we op 0. En laten we ook niet vergeten dat ons gisteren een glaszuivere pingel is onthouden op 1-0.

Was in het stadion en heb genoten van PEC en, als Ajaxsupporter, van de 3 punten. Een gelijkspel was misschien meer op zijn plaats geweest maar geheel onverdiend vond ik het niet. Toen Siem en Sigi erin kwamen was Ajax echt wel sterker.

Jammer dat PEC Mokhtar heeft verkocht, want die had veel meer gevaar en kansen gecreeerd. De aanvallers zijn zwak bij Zwolle (benson, Saymak, Nijland), verdediging en en middenveld is heel goed.

Ajax was niet des Ajax, alhoewel er een vrij nieuw team stond en Zwolle qua positiespel erg goed was. En ja als Miljoenen ontvangt en niks direct investeerd, wat heb je dan te zoeken in de Champions League?

15 september 2013 om 12:17

Vond Ajax het eerste kwartier en laatste kwartier anders prima spelen.

Dit Ajax is los zand, geen team en veel spelers die voor Ajax eigenlijk onder de maat zijn. Tegen Barcelona gaan ze geen kans krijgen en met een beetje pech tegen PSV ook niet . Ajax en met name de Boer ,voor wie ik overigens veel respect heb , zullen moeten proberen de schade te beperken en bidden dat het transferwindow weer snel opengaat , want met dit team wordt het niet veel dit seizoen.

Wat een moeizame wedstrijd vandaag ook wel een beetje de schuld van frank de boer deze keer.
Als je naar de wedstrijd selectie kijkt weet je al van te voren dat hij met sana zal gaan spelen iets wat ik al een verzwakking vind!
Waarom geen meleg eindelijk erbij die jongen laat het week op week zien in de Jupiler!
Het middenveld was wel heel controlerend en ik moet zeggen dat duarte goed debuteerde maar schöne was gewoon slecht en traag en mist iedere creativiteit waardoor de enige echt creatieve serero werd maar die word niet altijd begrepen met dat korte werk en verassende pasjes waar niemand op zit te wachten daarbij is hij gewoon te licht als het op omschakelen aankomt zowel aanvallend als verdedigend!
Je zag meteen toen de jong en Bojan het veld inkwamen en later sigtorson dat het al anders werd dat beste frank zijn gewoon zekere basis spelers!
Ik zou (maar wie ben ik) volgende week voorin meleg sigtorson Fischer midden de jong bojan(op 10 oude Siem rol) duarte(stofzuiger) achter rhijn moisander denswil boilussen(die gister niet goed was) en op doel cilissen dan zie ik ze bij PSV wel kans hebben al is het lijntje dun op moment!! Laat gister de ondergrens alsjeblieft bereikt zijn !!!

Zijn er hier mensen die de wedstrijd niet gezien hebben ofzo?

Eerste 20 minuten Ajax oppermachtig, met aardig wat kansjes. Grootste kans voor Denswil. Daarna zakte Ajax in en sneed PEC een aantal keer kinderlijk eenvoudig door de verdediging zonder echte grote kansen. De goal had goedgekeurd moeten worden, maar het wil niet zeggen of de wedstrijd dan ook definitief gekanteld zou zijn.

De 2e helft bleef Ajax op een laag niveau en op een te laag tempo spelen. Juist toen kreeg PEC een paar kansen. Het zegt genoeg dat Ajax pas een beetje ging voetballen toen De Jong, Bojan en later Sigi erin kwamen.

Uiteindelijk vind ik de uitslag zeker wel terecht, al heeft Ajax wat geluk gehad. Groot respect voor PEC hoe ze de wedstrijd hebben gespeeld.

Over de cijfers hier trouwens.. Sana een lager cijfer dan Boilesen? Boilesen was de slechtste man op t veld....... Snel Blind er weer in.

heb een ajax onwaardige wedstrijd gezien, met alle respect thuis tegen zwolle moet je wel veel overtuigender gaan voetballen..

Ik heb de wedstrijd weldegelijk gezien ook de strafschop die Benson moet krijgen , tel hierbij het afgekeurde doelpunt 0-2 .wiedemijer en zijn gele vrienden hebben de wedstrijd beïnvloed.

Zijn allemaal mensen toch,,,, Zwolle heeft echt een goede team, zijn goed op elkaar ingespeeld van linksback tot rechtsbuiten, neem nu eens de links back van Zwolle ,rochdi Achenteh, heeft heel zijn jeugd bij Psv gespeeld op het middenveld, was toen een heel groot talent, kan nog steeds goed voetballen, het is eigenlijk niet eens zijn Positie links back, maar kom hem maar eens voor bij daar weet Schaken alles van, lol. zijn allemaal gwn goede spelers stuk voor stuk, en verwacht eerlijk waar dat ze het dit seizoen gwn spuer goed gaan doen, linker rijtje sowieso, en alles wat daar boven komt is mooi meegenomen.

Die cijfers die mensen aan spelers geven... Wie geeft nou een 5 aan Vermeer, dat moet toch een dikke 1 zijn. Danny Hoesen, als enigste geweldig gespeeld bij Ajax, een 6,8...

15 september 2013 om 15:28

Waarom een 1 hij deed het gewoon goed en verdiend naar mij een 8 zonder Vermeer had Benson er 2 ingeschoten Vermeer deed waar hij het beste in is een lijnkeeper zijn dat hij top kan ja hij miste een paar ballen bij een corner maar is dat zijn specialiteit nee het is een goede lijnkeeper en dat heeft hij weer bewezen.

16 september 2013 om 14:41

Stop alsjeblieft. Van elke prof keeper word verwacht dat ze kanssen zoals die van Benson kunnen parreren. Daarvoor hoef je geen vermeer voor te zijn. Het gaat er meer om dat in zo een wedstrijd hij 5 x een fout maakt bij een corner waar hij steeds goed weg komt. En eigenlijk maakte Pec een zuiver doelpunt dankzij hem. Gelukkig voor mij en de andere Ajax supporters werd dat doelpunt afgekeurd.

Maar hij maakt dit soort fouten te vaak als je Ajax een beetje volgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren