Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benjamin Mendy vindt razendsnel na vrijspraak nieuwe club

Laatste update:

Benjamin Mendy gaat aan de slag bij Lorient, zo maakt de Franse club bekend via de officiële kanalen. De 29-jarige linksback, die afgelopen vrijdag werd vrijgesproken na een slepende verkrachtingszaak, keert terug in de Ligue 1. Bij Lorient tekent de tienvoudig international van het Franse elftal een contract voor twee seizoenen. De voormalig verdediger van Manchester City staat bijna twee jaar na zijn laatste wedstrijd (15 augustus 2021) voor een terugkeer als profvoetballer.

Afgelopen vrijdag werd Mendy andermaal vrijgesproken van verkrachting. De vleugelverdediger, wiens contract bij City vorig jaar afliep, werd door twee vrouwen beschuldigd, eenmaal van verkrachting en eenmaal van een poging daartoe. Juryleden hebben Mendy na een drie uur durende zitting unaniem vrijgesproken van beide aanklachten. De vrouwen verklaarden in het landhuis van Mendy te zijn aangevallen door de Franse verdediger. Dat zou hebben plaatsgevonden tijdens een illegaal feest, terwijl er in Groot-Brittannië een lockdown was afgekondigd vanwege de coronapandemie.

Mendy heeft de aanklachten altijd ontkend en stelt dat er nooit sprake is geweest van gedwongen seks. Volgens de linkervleugelverdediger verleenden de vrouwen medewerking. In totaal waren er negen aanklachten tegen Mendy, die sinds de beschuldigingen in 2021 in de media kwamen niet meer speelde voor the Citizens. Mendy werd in januari van dit jaar al in zeven van de negen zaken vrijgesproken. De jury was een half jaar geleden niet unaniem over de laatste twee cases, die daarom vrijdag nogmaals behandeld werden. Ook in die zaken is Mendy nu volledig vrijgepleit.

Nu keert Mendy, bij Lorient, terug op het voetbalveld. Bij de club uit de Ligue 1 gaat hij, na het doorstaan van zijn medische keuring, spelen met rugnummer 5. Eerder speelde Mendy in Frankrijk voor Le Havre, Olympique Marseille en AS Monaco. City was tot dusver zijn enige buitenlandse werkgever. Als speler van de Engelse grootmacht won Mendy viermaal de Premier League, viermaal de Engelse League Cup, tweemaal de Engelse Supercup en eenmaal de FA Cup. Met Frankrijk won de linkspoot in 2018 het WK. Lorient kan Mendy na zijn strafzaak transfervrij oppikken, terwijl de linksback in 2017 nog voor ruim 57 miljoen euro van Monaco naar City verkaste.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede zaak, club met karakter

19 juli 2023 om 11:32

Nou juist niet. In deze casus zou een ander standpunt juist meer weerstand oproepen.

19 juli 2023 om 12:15

Dus iedere andere club in de wereld, want die hebben hem niet gecontracteerd, zijn maar een stelletje slapzakken?

19 juli 2023 om 12:27

Kan me inderdaad indenken dat dat de publieke opinie is.

19 juli 2023 om 11:47

Hieronder wordt heel goed uitgelegd hoe onschuldig oordeel toch niet hoeft te betekenen dat er niks gebeurd is. Buiten dat, zon Man City krijgt nu kritiek omdat ze Mendy zouden hebben laten vallen...maar wat moet zo'n club dan? Steunen zoals Ajax en dan later blijkt ie een steker en drugscrimineel te zijn? Die jonge voetballers moeten veel meer begeleiding krijgen nu ze door het excessieve geld en aandacht echt steeds meer denken dat ze koningen zijn.

19 juli 2023 om 11:59

Zaken zijn niet te vergelijken. Bij Promes was al vrij snel bekend dat hij zelf had bekend op tapes. Dan weet je vrijwel zeker dat hij schuldig is. Hier was het 50/50.

19 juli 2023 om 12:02

Als maar liefst 9 vrouwen je ergens van beschuldigen ishet ook heel moeilijk te geloven dat iemand daadwerkelijk onschuldig is. Het is niet iets wat iedereen kan overkomen en waar rook is, is vuur.

19 juli 2023 om 12:03

Bij elke afzonderlijke zaak is het 50/50, bij de 9 aanklachten in totaal ligt dat wiskundig gezien anders natuurlijk.

19 juli 2023 om 12:14

Kan je ook uitleggen hoe dat wiskundig zit?

19 juli 2023 om 12:15

@Lierse: Met 50/50 bedoel ik dat het vooraf haar woord tegen het zijne is en dat het daarom moeilijker is in te schatten dan in de zaak Promes. Uiteindelijk heeft een rechter hiernaar gekeken.

19 juli 2023 om 12:27

Als je onafhankelijk met een dobbelsteen gooit is de kans 1/2 dat je een even getal gooit. Gooi je negen keer na elkaar met een dobbelsteen dan is de kans niet meer 1/2 dat je elke keer een even getal gooit.

19 juli 2023 om 12:32

Als we er zelf niet bij zijn en er zijn geen opnames, dan weten we nooit wat er gebeurd is.

Het enige wat we dan kunnen doen is afgaan op het oordeel in een rechtszaak.

19 juli 2023 om 14:44

Innocent untill proven guilty hanteren. En andersom natuurlijk.

Hij speelde bij City, City steunt hem zolang hij speler is daar en niet schuldig bevonden wordt. Dat verandert wanneer hij niet meer kan spelen (en dus zijn rol als werknemer naar behoren kan uitoefenen).
Nu is hij onschuldig bevonden door de instanties die hiervoor bevoegd zijn, dus is het niet raar dat er clubs als Lorient komen om hem te contracteren.

Dat stukje over een mentale begeleiding ben ik het 100% mee eens.

Mooi dat hij een nieuwe kans krijgt! Het is hem gegund

Blijft altijd lastig zulke zaken ..

19 juli 2023 om 11:17

Wat vindt je er precies lastig aan? Hij is toch onschuldig verklaard.

19 juli 2023 om 11:20

ik denk dat hij bedoeld, dat ja hij is onschuldig verklaard.
maar dat is meer omdat er niks te bewijzen bleek te zijn...

ik zeg hier verder ook niks over, aangezien ik er niet bij ben geweest.

en als er inderdaad zoveel vrouwen er proberen een slaatje uit te slaan is dat natuurlijk afschuwelijk.

19 juli 2023 om 11:20

Niet schuldig betekent te weinig bewijs voor een veroordeling. Betekent het dan dat het niet gebeurd is? Nee

19 juli 2023 om 11:22

Ik ken weinig mensen die door 7 verschillende vrouwen wordt beticht van verkrachting of poging to verkrachting. Feit is dat hij vrijspraak heeft gekregen. Dat maak het een lastige zaak vind ik.

19 juli 2023 om 11:24

Hij is niet onschuldig verklaard, maar hij is niet schuldig verklaard. Niet bewezen. Dat maakt dit zo enorm lastig, omdat er alleen maar verliezers zijn. De aangeklaagde raakt nooit helemaal bevrijd van de aanklacht, er zullen altijd mensen zijn die claimen "waar rook is, is vuur". Het veronderstelde slachtoffer die de bewijslast niet rond krijgt gaat door een hel tijdens het proces en jaren erna.

Natuurlijk zijn er situaties van onterechte beschuldiging, of een schuldige die er mee wegkomt omda bewijs ontbreekt. Ik ben voorstander van de huidige wet - onschuldig tot bewezen schuld - maar bij zulke zaken past maar 1 woord: Lastig.

19 juli 2023 om 11:24

Dus als iemand jou beschuldigd, is het dus maar gewoon gebeurd, met of zonder bewijs?
Wordt een rare wereld dan.

19 juli 2023 om 11:24

Is lastig omdat je niet zomaar 9 (!) aanklachten van verkrachting en seksueel misbruik aan je broek hebt. Mendy is weliswaar vrijgesproken omdat er geen sluitend bewijs is maar het blijft op z'n zachtst gezegd opmerkelijk als er een dergelijk aantal aantijgingen aan jouw adres gedaan zijn natuurlijk. Dit type zaken zijn qua bewijslast het moeilijkst om uitspraak in te doen, blijven in heel veel gevallen onopgelost. Feit dat Mendy onschuldig verklaard is betekent dus niet dat hij per definitie niets verkeerd gedaan heeft. Daar doelt songoale (denk ik) op. Edit: ik ken de details van deze zaak verder totaal niet, heb het proces niet intensief gevolgd ofzo, zoals de meesten van ons hier denk ik.

19 juli 2023 om 11:29

Hij is niet onschuldig verklaard. Hij is vrijgesproken omdat het niet sluitend bewezen is dat hij schuldig is, dat is een fundamenteel verschil. Het is in dit soort zaken ongelooflijk lastig om aan te tonen of iemand schuldig is omdat het vaak woord tegen woord is.

19 juli 2023 om 11:32

Niet schuldig kan ook betekenen niet schuldig

19 juli 2023 om 11:35

@manutd36,

Maar jij kent waarschijnlijk ook weinig mensen met een dikke bankrekening als hem.

19 juli 2023 om 11:45

En zolang ik weet ben je onschuldig totdat je schuldig bent. Zolang je niet schuldig bent, ben je dus onschuldig. Dat je dan alsnog iets gedaan kan hebben, dat kan. Maar voor de wet ben je onschuldig en dat vind ik heel belangrijk. Zeker in zulke zaken, vind ik dat belangrijk. Verkrachting is namelijk tegenwoordig steeds meer iets wat niet te peilen is. Je kan denken seks gehad te hebben, er beiden achter te hebben gestaan en de dame in kwestie is van mening dat dat niet zo is, maar hield haar mond en deed gewoon mee. Achteraf heb je haar dan verkracht ook al heb je er geen weet van.

19 juli 2023 om 11:52

Ik denk ookndat je weinig mensen kent met de status en bankrekening van Mendy. Wat dus ook een reden voor zulke beschuldigingen kan zijn

19 juli 2023 om 11:53

Bij bekende personen gebeurt het heel vaak dat ze heel erg graag sex hebben en dan later geld willen zien.

19 juli 2023 om 12:18

@arsenal890: Dus het begrip 'onschuldig tot het tegendeel is bewezen' kan de prullenmand in?

19 juli 2023 om 12:34

Het betekend dat men in een rechtszaak naar al het ingebrachte bewijs en verklaringen gekeken heeft en men een oordeel heeft gevormd. Dat oordeel was unaniem onschuldig.

Daarmee is de kous af. Speculeren wel of niet voegt niks toe, wij weten nog minder dan de partijen die de rechtszaak gevoerd hebben.

19 juli 2023 om 12:44

Was het oordeel dat hij het niet gedaan had of dat het niet bewezen kon worden dat hij het gedaan had?

19 juli 2023 om 12:58

Het oordeel was unaniem not guilty. Jury bestond uit zes mannen en zes vrouwen.

Hij is vrijgesproken voor verkrachting, voor poging tot verkrachting en voor aanranding. Vrijspraak in drie verschillende gradaties dus.

19 juli 2023 om 13:02

Dat was de vraag niet. Zijn ze tot dat oordeel gekomen omdat het bewezen is dat hij het niet gedaan heeft, of omdat het niet bewezen kon worden?

19 juli 2023 om 13:07

@nacbreda4live,

Dat is het juist. Als hij is vrijgesproken door onvoldoende bewijs, is hij onschuldig.
Als jij geen moord hebt gepleegd, maar je moeder waarbij je nog woont is vermoord, en ze vinden vingerafdrukken van jou, maar hebben geen bewijs dat jij het was, zou jij het dan fijn vinden als mensen jou schuldig blijven vinden?

19 juli 2023 om 13:22

@lierse1997

De zaak is niet geseponeerd wegens gebrek aan bewijs, de jury is om een oordeel gevraagd. Die heeft op alle aanklachten onschuldig geoordeeld.

Meer motivatie krijg je niet van een Britse jury. Als het oordeel niet unaniem is, dan kan de zaak opnieuw gevoerd worden. Is het oordeel unaniem dan is het gewoon onschuldig.

19 juli 2023 om 14:49

@lierse: in een stafzaak is het: wie stelt moet bewijzen.
Dus hij hoeft zijn onschuld niet te bewijzen, de aanklager moet zijn schuld bewijzen.

19 juli 2023 om 11:19

Wat is lastig? Alle bewijs was in Mendy zijn voordeel. Die vrouwen kenden elkaar en waren gewoon glashard aan het liegen "i had the best night of my life" naar vriendinnen sms'en maar in de rechtbank zeggen ze wat anders. En bijna alle verhalen waren identiek dat is heel verdacht.

19 juli 2023 om 11:38

Kun je me vertellen waar je dat hebt gevonden? Ik kom niet verder dan een artikel van The Guardian dat uiteenzet wat de verdediging van Mendy inhoudt en een hoop reddit comments die dat artikel quoten als zijnde bewijs.

19 juli 2023 om 11:59

Dat heeft hij nergens gevonden, Jason is al maanden op bullshit.

19 juli 2023 om 12:11

Ik zie toch hetzelfde bewijs al drie keer in dit topic voorbij komen. De andere leden die dit bewijs gevonden hebben mogen me ook de juiste richting op sturen hoor.

Mocht het allemaal niet waar zijn wat ze allemaal zeggen is het natuurlijk flink schadelijk en mag VZ daar wat mij betreft ook wel tegen optreden.

Haha Lorient, boeffies zijn het. Wanneer hij zijn oude niveau weer aantikt kunnen ze toch wel flink verdienen. Gedurfde zet van ze.

19 juli 2023 om 12:20

Kun je je nader verklaren waarom het boefjes zijn?

19 juli 2023 om 13:01

Waarschijnlijk om dat hij echt net pas is vrijgesproken en hij vrij direct ook een contract heeft getekend voor 2 jaar.
Dan hebben ze, gok ik, ook al langere tijd gesproken.

Mooi voor hem dat hij een kans krijgt zijn carrière weer nieuw leven in te blazen

Top van Lorient! Echt schandlig hoe je een onschuldige man zijn leven kan vernietigen met leugens. Die vrouwen moeten allemaal minimaal 20 jaar de bak in.

19 juli 2023 om 11:20

Ik heb het vonnis niet gelezen, maar vrijspraak betekent niet altijd dat iemand onschuldig is. Vaak gaat het om een gebrek aan bewijs, en zeker dit soort zaken zijn vaak lastig rond te krijgen voor de strafeiser. Als hij echt compleet onschuldig is mogen de dames zelfs levenslang de bak in van mij, maar om dat hier zomaar te roepen lijkt me wat voorbarig

19 juli 2023 om 11:32

Maar als er een gebrek aan bewijs is dan is iemand toch onschuldig bepaald? Anders heeft het hele rechtssysteem geen nut. En hij kan de dames natuurlijk weer aanklagen voor smaad en laster omdat het verzonnen is, maar ik weet niet hoe makkelijk dat is/kans van slagen heeft. Ik denk dat hij nu al blij is met de uitkomst en dat het eindelijk klaar is.

19 juli 2023 om 11:54

Vrijspraak staat gelijk aan onschuldig!!

19 juli 2023 om 11:21

Volgens mij is het zo simpel niet, ookal voelt het niet gerechtvaardigd. Er was (dacht ik) geen bewijs dat hij het wél gedaan heeft. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat hij per definitie niets gedaan heeft. Om daar dan die vrouwen 20 jaar voor de bak in te laten draaien zou voor hen totaal waanzin zijn mocht er wel wat gebeurd zijn. Ben het wel met je eens dat op deze manier iemands carrière en leven kapot gemaakt wordt. Maar dat heeft volgens mij meer te maken met de gerechtelijke macht. Je hebt alleen maar verliezers op deze manier.

19 juli 2023 om 15:18

Deze discussie win je nooit. Dus heb je inderdaad alleen maar verliezers.
Is Mendy erin geluisd? Zijn die vrouwen toch verkracht?
Is er één grote party geweest waarbij Mendy dacht dat alles vrijwillig was maar de vrouwen het toch als dwangmatig ervaren hebben. En alles wat hier tussen zit.

19 juli 2023 om 11:21

Toch vraag ik me af of 9 vrouwen die elkaar niet kenden dit echt allemaal gefaket hebben. Het antwoord zal ik nooit weten maar geloof niet 100% dat hij onschuldig is.

19 juli 2023 om 12:36

Je geloof is nergens op gebaseerd. Je weet er veel minder af dan degene die unaniem geoordeeld hebben dat hij onschuldig was.

In een rechtstaat moeten we afgaan op het oordeel van de rechtszaak.

19 juli 2023 om 11:33

Dan mag je eerst bewijzen dat die vrouwen gelogen hebben. Of geldt dat “onschuldig tot het tegendeel bewezen is” niet?

19 juli 2023 om 11:42

In enkele gevallen is dat volgens mij al wel helder, voor zover ik her en der heb gelezen. . Als je de dag na de vermeende verkrachting appt dat het "the best night of my life was" dan lijkt me dat an sich wel voldoende bewijs. Als ik Mendy was zou ik het laten rusten, tussen gelijk krijgen en gelijk hebben zit een groot verschil.

19 juli 2023 om 11:51

Kans lijkt me heel groot dat die het laat rusten inderdaad.

19 juli 2023 om 12:59

Dat is ook bewezen. Tenminste toch voor een aantal. Zo is er eentje die beweerde de hele nacht tegen haar wil vastgehouden te zijn geweest en meerdere malen verkracht terwijl op camera beelden te zien is dat ze doodleuk door het huis heen huppelt, gaat en staat waar ze wil en meerdere malen drank gaat halen tijdens de bewuste nacht.

19 juli 2023 om 17:58

Lierse, wel bijzonder dat je de rest van zijn reactie links laat liggen, wat gewoon een duidelijke reactie op jou eerste reactie is, en enkel reageert op zijn laatste zin.

Mooi dat hij een nieuwe kans krijgt na 2 jaar. Wel echt zonde van zijn loopbaan. Ik vond hem bij Monaco echt ongelofelijk aan die linkerkant. Die power en die drive. Bij city is het (mede door blessures) nooit helemaal uitgekomen.

19 juli 2023 om 11:33

Zou zo maar kunnen dat hij ook rechtzaken tegen die dames aan gaat spannen voor geleden schade. Je weet het nooit maar zzou zo maar kunnen. En dan zou het ook terecht zijn

19 juli 2023 om 12:40

Net zoals neit bewezen kan worden dat het wel gebeurd is, is het waarschijnlijk net zo lastig om te bewijzen dat het niet gebeurd is. Zo een rechtszaak dicht ik dan ook weinig kans tot slagen toe.

het is natuurlijk ten zeerste de vraag wat zijn niveau nu is, na zo lang niet voetballen op niveau.

hoop dat hij zijn leven weer verder kan oppakken, en een meerwaarde kan zijn bij lorient.
was toch een goede speler, jaren geleden

19 juli 2023 om 11:23

Voetballen verleer je niet, net zoals je fietsen nooit verleert. De vraag is eerder of hij fit kan worden en blijven. Zou opmerkelijk zijn als hij er bij de seizoensstart al zou staan, maar in voetbal weet je het nooit!

19 juli 2023 om 11:53

Heeft zich natuurlijk niet 2 jaar vol gevreten lijkt me. Die zal echt wel zijn blijven trainen.

Mooi en terecht! Volledig vrijgesproken dus niet meer dan logisch dat hij 'gewoon' weer aan de bak kan. Lange tijd niet getraind en geen wedstrijdritme dus wel een gokje van Lorient, maar als hij zijn niveau enigszins weet te behalen natuurlijk een geweldige speler voor ze.

Hartstikke leuk voor hem…


Ik blijf erbij, niet schuldig is niet onschuldig. 9 verschillende aanklachten, 9 verschillende vrouwen met allemaal hetzelfde verhaal. Ik geloof er helemaal niks van dat het niet gebeurd is. Te weinig bewijs is logisch want dat kan ook bijna niet bij verkrachting.

19 juli 2023 om 11:21

Gast lees het vonnis is. Die vrouwen kende elkaar en uit berichten gebleken dat er niks aan de hand was totdat ze geld wouden en een plan gingen opzetten.

19 juli 2023 om 11:27

Uiteindelijk zijn er dus maar 10 mensen die zeker weten hoe het zit, met allemaal andere belangen. De rest van de wereld moet het doen met de gerechtelijke uitspraak. Ik heb er ook mijn twijfels bij, maar dat komt inderdaad omdat er bij zulke zaken te weinig of geen bewijs op tafel kan komen. Alleen maar verliezers zo. Wel benieuwd of hij nog actie onderneemt tegen deze vrouwen of dat hij het hier gewoon bij laat zitten. Als je écht onschuldig bent zou je er werk van maken denk ik dan…

19 juli 2023 om 11:36

niet schuldig is wel onschuldig, waarom zouden we anders een rechtssysteem hebben? niet voor eigen rechter speler aub, dit is de reden dat carriers kapot worden gemaakt.

19 juli 2023 om 12:39

Kortom, je legt het oordeel van een rechtbank naast je neer. Die wekenlang gekeken hebben naar de verklaringen en het bewijs. Geluisterd hebben naar de pleidooien van de aanklager en de verdediging.

Maar dat telt niet, arsenal890 gelooft niet in onschuld, immers er waren negen vrouwen die een aanklacht hadden ingediend. Dan kan je niet onschuldig zijn.

19 juli 2023 om 17:55

Sommige mensen hebben vanaf dag één al geroepen dat hij een verkrachter is en zijn niet mans genoeg om hun ongelijk toe te geven.

Ajax heeft echt liggen slapen... of heeft Lorient FC het salarishuis leeg moeten roven voor deze jongen?

19 juli 2023 om 11:28

Ik denk heel eerlijk gezegd niet dat hij op dit moment nog veel te eisen heeft qua salaris. Gok dat hij allang blij is dat hij zich weer voetballer mag noemen in een voor hem bekende omgeving (lees: land)

19 juli 2023 om 11:30

Ik denk dat het voor Ajax slim is om even geen spelers of mensen aan te nemen die ervaring hebben met justitie...

19 juli 2023 om 11:34

Waarom zou Ajax moeten beginnen aan iemand die al 2 jaar stilzit qua voetbal. En dan nog niet te beginnen over de negatieve publiciteit dit met zich meebrengt. Vrijgesproken of niet , zijn altijd wel mensen die hier iets van vinden.

Het is hem gegund, je bent onschuldig tot de tegendeel is bewezen. Wat ik niet snap is dat Manchester City of zijn teamgenoten geen van alle een stament of steun heb uitgesproken na dat hij vrij kwam. Tevens hoe zit het het met zijn salaris dat die al die maanden niet heeft gekregen.

19 juli 2023 om 11:33

Juridisch onschuldig he. Geen idee wat er wel of niet is gebeurd, maar dat iemand niet veroordeeld wordt door een rechter betekent niet automatisch dat iets niet gebeurd kan zijn. Belangrijk verschil.

19 juli 2023 om 12:25

Zowat de gehele selectie heeft dat jankbericht van Depay geliket en Manchester City stuurde Guardiola naar de rechtszaal zodat ie kon aangeven wat voor een goeie jongen Mendy was. Steun heeft ie gekregen.

Ben benieuwd wie verantwoordelijk gesteld gaat worden voor zijn schade verlies. Buiten het financiële gedeelte is te gek voor woorden dat het zover heeft mogen komen om 2,5 jaar van iemand ze carriere te verkrachten door uiteindelijk valse aanklachten. Veel voetballers worden steeds vaker in deze situatie gezet door jonge dames die financiële toekomst willen veilig stellen

Mendy doet me denken aan Lupin.

Fijn voor hem! Wat zou er met de vrouwen gebeuren, die vergallen zo toch wel zijn carriere. Met alle respect op je 29e bij Lorient, gezien zijn kwaliteiten kon het zo anders lopen.

Verwachtte al dat hij terug naar Frankrijk zou gaan, had excact het zelfde gedaan in zijn schoenen, bij Lorient is er ook geen druk. Perfecte stap. Succes!

Leuk voor hem. Hopelijk vind Mendy snel zijn oude niveau terug, want dat was toch een leuke back bij City. Als die zijn oude niveau terug vindt dan zou dat ook de perfecte revanche zijn voor al die vrouwen die hem onterecht hebben beschuldigd! Wij mannen moeten voor elkaar opkomen in deze tijden waar geld hongerige vrouwen met valse leugens gewoon carrières kunnen beëindigen. Justice voor Mendy!

Ik kijk nu heel anders tegen die oranje mantel aan. Mooi gekozen Mendy...

Even wat anders, kan City Mendy of de dames niet aanklagen voor de 57 miljoen de er betaald is voor Mendy? Ik bedoel, City kan er niets aan doen dat Mendy opgepakt wordt?

Nu gaat 'ie voor noppes naar Lorient. Iemand enig idee hoe dat werkt?

19 juli 2023 om 11:56

Mendy kan er toch ook niks aan doen? Hij werd aangeklaagd, maar is vrijgesproken...

Het is niet da Mendy voor de aanklachten gekozen had ofzo?

De dames wellicht, maar geen idee hoe dat precies werkt.

19 juli 2023 om 11:57

Mendy is onschuldig. Daarnaast heeft City zelf het contract niet verlengd. Dus eigen schuld.

Hoe slecht zijn de mensen op Vz.

Iemand word beschuldigd, vervolgens vrijgesproken, en nog steeds gaan mensen met hem om alsof hij schuldig is.

19 juli 2023 om 12:41

Zo werkt het met mensen. Daarom hebben we in Nederland gelukkig professionele rechters.

19 juli 2023 om 13:10

@speedyafc,

Hij en de dames zijn de enigen die het echte verhaal weten. Als je het verder niet weet, dan kun je toch alleen uitgaan van het bewijs en de uitspraak van de rechter lijkt me? Of zie ik dat verkeerd ?

19 juli 2023 om 13:24

Nee hoor, je ziet het helemaal goed.

19 juli 2023 om 18:32

Je klinkt als een van die mensen die dachten dat R. Kelly ook geen pedofiel was. Die is nu veroordeeld. Maar dan ook voor het eerst rond 2022. Terwijl er al in 2002 gewoon een sextape van die gast was met een minderjarig meisje en iedereen wist dat hij ooit trouwde met een 14-jarige Aaliyah. Maar goed, nooit veroordeeld. Ik zie mensen vandaag de dag ook op dezelfde stomme wijze R. Kelly verdedigen zoals ze nu zo'n Mendy verdedigen. En ze denken dat ze wat nobels ermee doen.

20 juli 2023 om 08:14

@theroscoe,

Maar dat is een ander verhaal.
In het geval van Mendy zijn er geen filmpjes, geen foto's, niets.

Waarom denk jij dat hij schuldig is? Omdat er toevallig wat vrouwen uit zijn op geld, vrouwen die elkaar toevallig kennen, en toevallig bewijs dat ze elkaar hebben gestuurd dat ze een "geweldige avond" hebben gehad, na met Mendy het bed in te zijn gedoken.

Maar jij gaat maar lekker iedereen die ergens van beschuldigd word, aanzien als dader.

20 juli 2023 om 11:38

Geen ander verhaal. Als er een filmpje was vrijgekomen met Mendy erop, dan hadden mensen hem nog steeds verdedigd. Zie Greenwood.

Maar om even wat dingen uit de wereld te helpen; als je als vrouw uit bent op geld, dan ga je niet naar de politie om te zeggen dat je bent verkracht. Want dat leidt in minder dan 5% van de gevallen tot een daadwerkelijke veroordeling. Je bent onderdeel van een proces, als het al naar een rechtszaal gaat, waarbij heel jouw privéleven en jouw wezen wordt geopenbaard. Maandenlang ga je ondervraagd worden, je moet onderzoeken doen. Het is een slopend proces. En dat levert heeeeeel misschien wat op. Buiten dat, ze klagen niet alleen de superrijke Mendy aan. Ze klaagden ook zijn niet-superrijke, superberoemde maat aan. Dus dat is al domme opmerking #1. Domme opmerking #2 is dat de vrouwen elkaar kennen. Het waren zes verschillende vrouwen. Het idee dat ze elkaar kennen is van toepassing op twee van de zes en dat is gebaseerd op dat twee in dezelfde groepsapp zitten. Ken jij elk persoon in elke groepsapp waar je in zit? Ik niet. En dat "bewijs" is domme opmerking #3, want dat hebben de vrouwen niet naar elkaar gestuurd, maar naar vriendinnen die niet een van die zes vrouwen zijn in deze zaak waar de beschuldigingen vandaan komen. Dus je gaat het, op basis van wat wij nu weten, nooit hard kunnen maken dat die twee vrouwen elkaar kenden, laat staan alle zes. Jij mag geloven dat ze dat wel doen + dat het een complot is om geld te pakken van Mendy. Je bent alleen dan wel zwaar hypocriet als je dan een issue hebt met dat ik geloof dat Mendy weggekomen is met een hoop shit omdat rijke mensen altijd wegkomen met een hoop shit en de meeste verkrachters continu wegkomen met hun daden.

Bovendien kan je heel makkelijk iemand appen dat je een fijne tijd hebt gehad en dat er nog steeds vreselijke dingen zijn gebeurd. Want ik kan het ook omdraaien, als je die vrouwen zou aanklagen voor het verspreiden van leugens, dan zou je dat niet hard kunnen maken, want er valt genoeg verklaringen te bedenken waarom bepaalde gedragingen en opmerkingen zijn gemaakt. Je hebt vrouwen die vrolijk in een relatie blijven met een partner die hun total loss slaan en tegen de buitenwereld zeggen dat er niks aan de hand is. Het is niet eens ongebruikelijk dat mensen oppervlakkig een situatie zoals deze positief omschrijven. Daarmee kan je al in een rechtszaak genoeg twijfel brengen om ervoor te zorgen dat die vrouwen niet terug aangeklaagd zouden worden. Als ik dat al kan, dan kunnen advocaten dit helemaal. Waarom denk je dat Mendy hun niet terug aanklaagt? Omdat die verder wilt gaan met zijn leven? Nee. Hij hoeft niet eens super betrokken te zijn in zo'n zaak. Kans van slagen is te laag daarvoor. Als het 100% was, dan ging ie ervoor.

Maar goed Jeroentje, ga jij maar lekker denken dat het recht hier heeft zegegevierd. Ik hoop voor je dat je nooit een dochter krijgt die zoiets meemaakt. Geen fijne ervaring namelijk.

De oranje jas bij zijn vrijspraak had al weggegeven dat het Volendam of Lorient zou worden.

Ben benieuwd naar zijn niveau. Direct ook voor 2 jaar getekend. Benieuwd of hij nog een comeback kan maken op aardig niveau. Lorient is nu niet juh van het, maar om er weer alles op te pakken lijkt het best prima.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren