Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benjamin Mendy grotendeels vrijgesproken in verkrachtingszaken

Laatste update:

Benjamin Mendy is door de rechtbank in het Engelse Chester vrijgesproken van in totaal zeven van de negen aanklachten van verkrachting en aanranding. Van de twee zaken waar Mendy (nog) niet voor is vrijgepleit moet er nog een uitspraak komen, omdat de jury het daarover niet unaniem eens was. Daardoor moet Mendy zich wederom melden in de rechtbank en is de slepende rechtszaak nog niet ten einde. De Fransman is vanwege de zaak sinds augustus 2021 niet meer in actie gekomen voor zijn werkgever Manchester City.

Mendy werd aangeklaagd voor zeven gevallen van mogelijke verkrachting bij vier verschillende vrouwen, een poging tot verkrachting bij een vijfde vrouw en een geval van seksueel misbruik bij een zesde vrouw. De jury is het niet unaniem eens geworden over een geval van mogelijke verkrachting en een geval van mogelijke poging tot verkrachting. Manchester City laat in een kort statement in het midden of Mendy weer welkom is, nadat hij grotendeels is vrijgesproken van de aanklachten. "Aangezien er nog openstaande gevallen zijn in deze zaak, is de club momenteel niet in de positie om verder commentaar te geven." De 28-jarige verdediger oogde emotioneel in de rechtbank en heeft altijd beweerd dat de seks met de vrouwen vrijwillig was.

De zaken speelden zich af tussen 2018 en 2021, onder meer terwijl er in Engeland een lockdown van kracht was wegens de coronapandemie. In zijn villa in Cheshire organiseerde Mendy feestjes, waar hij seks had met de betreffende vrouwen. Nadat Mendy in de zomer van 2021 werd aangeklaagd, schorste City hem voor onbepaalde tijd. Tijdens een rechtszaak in augustus kwamen er heftige details naar voren. Zo zou Mendy de vrouwen naar 'paniekkamers' in zijn villa hebben geleid, om ze daar te verkrachten als zij geen seks met hem wilden hebben. Veel van die vrouwen vond Mendy in nachtclubs in Manchester, vaak met de hulp van de zogenaamde 'fixer' Louis Saha Matturie.

De 41-jarige vriend van Mendy stond eveneens terecht en werd vrijgesproken van drie aanklachten van verkrachting en misbruik. Over zes andere zaken kon de jury nog niet tot een oordeel komen, waardoor een definitief oordeel over die zaken nog moet komen. Twee van de vrouwen hadden de politie verteld dat ze door Mendy en Matturie zijn 'uitgewisseld' in de villa van de voetballer. Vijf vrouwen zeiden verkracht of seksueel aangevallen te zijn door alleen Mendy, terwijl er zes vrouwen zijn die hebben verklaard hetzelfde met Matturie te hebben meegemaakt. Matturie kon zijn tranen niet bedwingen bij het horen van de uitspraak. De nieuwe rechtszaak van Mendy vindt plaats op 26 juni, terwijl Matturie zich in de week van 18 september dient te melden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren