Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Greenwood, sterf’: aanvaller maakt na 1,5 jaar verhitte rentree in profvoetbal

Laatste update:

Mason Greenwood heeft na ruim anderhalf jaar zijn rentree gemaakt in het profvoetbal. De 21-jarige aanvaller, die door Manchester United verhuurd wordt aan Getafe, mocht na 77 minuten invallen in het thuisduel met Osasuna (3-2 winst). De meegereisde uitfans lieten duidelijk weten het daar niet mee eens te zijn.

Greenwood werd in januari 2022 gearresteerd op verdenking van mishandeling en verkrachting van zijn vriendin Harriet Robson. Dat gebeurde nadat Robson beeldmateriaal van de mishandeling had gedeeld op social media. Inmiddels heeft Robson alle aanklachten jegens Greenwood ingetrokken en is ze zelfs weer met hem samen. De voetbalwereld heeft de Engelsman echter nog niet in genade aangenomen.

Zondag kwam Greenwood voor het eerst sinds 22 januari 2022 weer in actie in een profwedstrijd. Bij een 2-2 stand kwam de enkelvoudig Engels international het veld in. De Osasuna-fans waren daar niet van gediend en scandeerden "Greenwood, sterf." Met de aanvaller in het veld trok Getafe in de slotfase nog een overwinning over de streep.

Ook Mendy maakt rentree
Ook Benjamin Mendy mocht sinds lange tijd weer aantreden in een officiële wedstrijd. De 29-jarige verdediger van FC Lorient werd in juli vrijgesproken na een slepende verkrachtingszaak. Na 71 minuten in het thuisduel met AS Monaco – waarin Myron Boadu 90 minuten op de bank bleef zitten – kwam Mendy het veld in voor Vincent Le Goff. Dat was voor het eerst sinds 15 augustus 2021, toen de linksback namens Manchester City in actie kwam tegen Tottenham Hotspur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Los van de acties van de uitfans, als vriendin zijnde ben je mentaal ook niet helemaal lekker? Eerst bewijsmateriaal delen van mishandeling om vervolgens terug een relatie te krijgen...

17 september 2023 om 18:03

Geld en roem is onweerstaanbaar voor heel veel mensen.
Maar iemand de dood wensen schiet niemand wat mee op, zijn vriendin heeft besloten om hem te vergeven dan moet de rest van de wereld het maar ook beter loslaten.

17 september 2023 om 18:31

Vind het ook allemaal wel ver gaan hoor. Greenwood is feitelijk gewoon vrijgesproken van verdenkingen, ook al komt dit doordat de aanklacht is ingetrokken. Hij heeft daarnaast publiekelijk zijn verhaal gedaan en hierin zijn verantwoordelijkheid genomen. Ook is de aanklager op eigen initiatief weer samen. Beste jongen is 22 jaar oud en is kei-hard aangepakt voor zijn acties. Getafe vind ik geen slimme keuze, maar mag deze jongen ook gewoon zijn leven weer oppakken?

De feminisme tak mag ook wel eens kritisch zijn naar zijn vriendin. Die van de hak op de tak met behulp van social media flink wat wenkbrauwen doet fronsen.

Als iedereen nou eens net zo hard was voor die doorgesnoven hooligans bij ze in het vak, of die spelers die bij elke scheet janken en de scheids verbaal mishandelen zal het al een hoop schelen.

17 september 2023 om 18:45

Greenwood is helemaal niet vrijgesproken.

17 september 2023 om 19:58

Dat klopt maar je bent wel onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Die schuld moet worden bewezen in de rechtbank (niet online op het internet) en aangezien dat nooit is gedaan, om wat voor reden dan ook, is Greenwood voor de wet 'gewoon' onschuldig. Hij zou zijn werk als voetballer daarom ook normaal mogen doen.

17 september 2023 om 18:25

Een leuk tasje/horloge/auto en het is weer koek en ei haha.

Heeft nu zelfs een kind van hem toch?

17 september 2023 om 18:32

Iets met geld.

17 september 2023 om 18:50

Dat is dus het werk van een Narcist he. Wij denken hoe kan je naar hem terug gaan maar die weten precies hoe ze het voor elkaar moeten krijgen dat de vrouw hem als slachtoffer gaat zien.

17 september 2023 om 19:30

En daar hebben we weer een reactie van iemand die geen enkel idee heeft hoe dit vaak gaat. Tuurlijk kan het zijn dat het om zijn geld gaat, maar de macht die de dader over slachtoffer heeft is zó groot. Ze blijven hem/haar vergeven. Want ‘normaal doet hij dit niet’ of ‘hij houdt echt zoveel van me’.
Daders kunnen het zelfs zo manipuleren, dat het slachtoffer schuldig denkt te zijn. Het zou fijn zijn als je je eens zou inlezen in dit soort situaties in plaats van dit soort reacties te plaatsen. En dat geldt niet alleen voor jou hoor, dat geldt voor iedereen die jou een like heeft gegeven.

17 september 2023 om 20:26

dat een 'slachtoffer' excuses maakt voor de 'dader' is de verantwoordelijkheid van de 'slachtoffer' zelf. Hoe kan je nou door het leven gaan en continue in de slachtofferrol kruipen en nergens verantwoordelijkheid voor willen nemen?

18 september 2023 om 15:38

@protheus

Dus wat jij zegt is dat zij niet vatbaar moet zijn van de manipulatie, ondanks dat het ergens dus blijkt dat ze daar vatbaar voor en daar geef je haar de schuld voor?

We leven nou eenmaal in een wereld waar ook mensen die dat minder goed kunnen, zich moeten verdedigen tegen gestoord gedrag van anderen en als dat ze niet lukt, zij blijkbaar er verantwoordelijk voor zijn.

Zeg niet dat ik het volledig oneens ben, maar dit is wel heel kort door de bocht. Zo kan ik ook wel oma's de schuld geven dat ze worden beroofd op basis van goedgelovigheid.

Het is altijd raar dat mensen die denken dat ze ethisch/moreel gezien aan de goede kant staan zelf alles denken te mogen maken. Ik ga niet goed praten wat Greenwood heeft gedaan, maar in een stadion naar een jongen roepen dat hij dood moet gaan is ethisch net zo goed walgelijk.

17 september 2023 om 18:37

Eens Ewoud. Zo makkelijk ook. Zelf oordelen, maar blind zijn voor je eigen acties.

Zing desnoods "wij geven het voorbeeld". Zeg je ook genoeg mee en toont puur karakter.

17 september 2023 om 20:09

Vooral ironish dat dit Spanjaarden wordt geroepen. 1 op de 5 vrouwen van 16 jaar of ouder is slachtoffer van huiselijk geweld in Spanje en 1 op de 7 is slachtoffer van sexueel geweld. Maar Spanjaarden denken Greenwood te kunnen veroordelen.

18 september 2023 om 15:41

@achterman

Is er niet daarom een grote kans aanwezig dat ze daarom zo op Greenwood zijn komst reageren? Gewoon een gok.

Ik snap ergens niet hoe je dit typt en niet zelf de link legt waarom.

18 september 2023 om 15:51

Wellicht kunnen de Spanjaarden zich beter richten op de grote problemen in hun eigen land ipv een voetballer dood te wensen die niet eens veroordeeld is. En ja, we kunnen er allemaal wat van vinden hoe dat gegaan is, maar onder streep is Greenwood nergens voor veroordeeld. En dat moeten wij accepteren.

17 september 2023 om 22:30

Ik vind die doodsverwensingen ook heel erg heftig. Hoe Greenwood zijn vriendin heeft behandeld is walgelijk en het is terecht dat hij daarvan de consequenties heeft ondervonden. Ik geloof echter wel in tweede kansen, dus wat mij betreft is het goed dat hij weer de kans krijgt om zijn beroep uit te oefenen. Hij heeft anderhalf jaar niet gespeeld, is uiteindelijk niet veroordeeld en zijn vriendin heeft hem blijkbaar vergeven. Hij zal het echt niet gemakkelijk hebben gehad de afgelopen anderhalf jaar, dus straf heeft hij in mijn ogen zeker gehad op deze manier. Het gedrag van de Osasuna supporters vind ik niet goed te praten.

Greenwood is zeker niet vrij van fouten. Maar zijn vriendin heeft alle aanklachten ingetrokken. Wie zijn wij dan om daar over te oordelen. Al die supporters die dat roepen zijn vrij van fouten ? Verbeter de wereld en begin bij jezelf.

17 september 2023 om 19:50

"wie zijn wij dan om daar over te oordelen."

Theroscoe, Rotterdam, 10 jaar oud. Aangenaam.

Mag hopen dat Osasuna hiervoor bestraft wordt? Zulke leuzen (of spandoeken) worden altijd bestraft en terecht. Als ze het nu door de vingers zien gezien de vermeende misdaden van het doelwit dan is het hek van de dam.

Viel te verwachten. Hopelijk dat de volgende supportersgroep wat minder extreme leuzen scanderen, dan is het goed.

Los van wat je persoonlijk van Greenwood denkt, de commotie zakt altijd wel weg in de praktijk. Ik weet nog goed dat Kluivert en Van Persie ook allerlei spreekkoren tegen kregen (zoek maar op Wikipedia waarom), maar erg lang duurde dat niet, de supporters hebben altijd wel wat nieuws om zich druk over te maken.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren