Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-speler krijgt lof: ‘Er waren ernstige twijfels, nu heeft hij ons overtuigd’

Laatste update:

Wim Kieft en Kees Jansma zijn onder de indruk van Diant Ramaj. De 22-jarige Duitser is door John van ’t Schip aangewezen als eerste doelman, zo vertelde de Ajax-trainer woensdag. De twee analisten kunnen dat wel begrijpen, vertellen ze bij Veronica voorafgaand aan het Europa League-duel tussen Ajax en AEK Athene.

Presentatrice Hélène Hendriks haalt een quote van keeperstrainer Frans Hoek aan, die in gesprek met Voetbal International aangaf dat Ramaj volgens hem gemaakt is voor het moderne voetbal. Vervolgens vraagt ze of Kieft en Jansma het daarmee eens zijn.

“Het is een keeper in de stijl van Ter Stegen, bij Barcelona”, begint Kieft. “Ik vind het echt een heel goede keeper.” Jansma haakt daarop in. “In het begin werd er ernstig getwijfeld aan zijn kwaliteiten, maar hij heeft ons inmiddels wel overtuigd.”

Iets wat veel Nederlandse analisten volgens Kieft belangrijk vinden, is dat de keeper van een Nederlandse ploeg moet kunnen meevoetballen met zijn ploeg. De voormalig Ajacied ziet dat Ramaj ook over die kwaliteit beschikt. “Hij heeft een vrij goede trap ook.”

Verder denkt Kieft dat de veldbezetting vooral belangrijk is voor Ajax donderdagavond in het cruciale duel met AEK. “Je moet gewoon geduld hebben. Ze willen wel graag naar voren altijd, maar de afgelopen maanden hebben we gezien hoe kwetsbaar ze zijn achterin. Dus die veldbezetting is wel vrij belangrijk.”

Aanvoerder Jorrel Hato
Ajax moet winnen om Europees te overwinteren. Dat doet de club met de nog maar zeventienjarige Jorrel Hato als aanvoerder. Bij ESPN licht trainer Van ’t Schip die keuze toe. "Hij is de meest stabiele speler in de afgelopen periode", aldus de Ajax-trainer. "Hij heeft ook de meeste wedstrijden gespeeld."

"Hij spreekt de taal natuurlijk ook, Nederlands en Engels. En daarnaast is het een jongen die al een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft. In de traditie van Ajax, met jonge aanvoerders als De Ligt en Van Basten en noem maar op, vind ik dat hij daar in ieder geval in deze wedstrijd aan toe is", besluit Van 't Schip.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij ajax meedoen en geen dissonant zijn is tegenwoordig genoeg om gezien te worden als fenomeen. Blijft bijzonder, zeker aangezien je het niveau ziet waarop ajax acteert op dit moment.

14 december 2023 om 21:48

Waar je je druk om kan maken. Jij bent de enige die het heeft over een fenomeen. Welke club heeft jouw voorkeur? En gaat het daar niet genoeg over? Je klinkt een beetje jaloers.

14 december 2023 om 21:51

Waar staat precies dat hij gezien wordt als fenomeen?

14 december 2023 om 22:05

"Ik vind het echt een heel goede keeper."

Dat is best bijzonder om te zeggen over een keeper van een ploeg die zowel in de competitie als Europees een kansloos seizoen beleven. Dit hoor je over Matthew Ryan bijvoorbeeld toch ook niet?

14 december 2023 om 22:26

@felixforte aaaaah, je draait zoals gebruikelijk alweer terug.. Dus Kieft vindt het een hele goede keeper? Nou en? En nee,ramaj gaat niet heel veel prijzen pakken dit seizoen, net als Mathew Ryan of Lars Unnerstall. en die laatste is de beste keeper van Nederland...weet je wie ik middelmatig vind? Die Benitez van PSV (dat is toch jouw club?) en die pakt wel de titel straks na zoveel jaar droog staan

14 december 2023 om 22:50

Werd vorig jaar over Olij ook gezegd dat het een hele goede keeper was. Of telt dat niet omdat je dan niet op Ajax kan zeiken?

14 december 2023 om 21:52

Er wordt wat positief gezegd over de keeper van Ajax en je bent gelijk op je teentjes getrapt . Wie zegt dat hij een Fenomeen is dan ?

14 december 2023 om 21:54

Calm your tits, Felix. Werkelijk niemand vind Ramaj een "fenomeen", er wordt enkel over wat Ajax spelers gesproken in een voorbeschouwing van een wedstrijd van Ajax. Meer niet.

14 december 2023 om 23:01

Wat een onzin reactie zeg. Ramaj is een prima keeper. Bijlow heeft het bijv. Europees ook niks laten zien.

Beste aankoop van mislintat. Goede keeper en verwacht dat rulli vertrekt ik de winter gezien de geruchten afgelopen zomer al

Het is een prima keeper, een stuk beter dan Gorter. Ik denk echter niet dat hij beter is dan Rulli, dus die zou ik na de winter wel weer op doel willen hebben mits die niet vertrekt.

15 december 2023 om 10:55

Rulli vind ik niet veel beter, Ramaj is een stuk jonger en zal zich doorontwikkelen. Daarnaast heb ik nooit een wauw geval gehad bij Rulli. Van mijn mag hij in de wintee vertrekken.

Van de keepers die Ajax heeft is hij de beste. Het is een jonge keepers die nog beter kan worden. Zag gisteren best veel uittrappen die niet bij een speler van Ajax aan kwamen. Verder keepte hij goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren