Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kees Jansma stomverbaasd na interview Tijjani Reijnders: ‘Hoepel op!’

Laatste update:

Kees Jansma heeft donderdagavond met verbazing naar het interview van AZ-middenvelder Tijjani Reijnders gekeken. De voormalig perschef van het Nederlands elftal miste gif in de woorden van de 24-jarige Zwollenaar. Reijnders had het na de nederlaag tegen West Ham United (2-1) vooral over de atmosfeer in het London Stadium, terwijl Jansma van mening is dat de teleurstelling de overhand zou moeten hebben in het interview van de controleur.

Reijnders ging na de eerste halve finale van de Conference League in gesprek met verslaggeefster Noa Vahle van Vandaag Inside. Voor de camera liet hij blijken onder de indruk te zijn van de Engelse voetbalsfeer. “Het was een hele mooie atmosfeer. Een mooi affiche, alleen is het zonde dat we hier verliezen.” Reijnders baalt van de verschillen tussen de eerste en tweede helft die AZ speelde. “Waar we in de eerste helft de controle hadden, hadden we daar in de tweede helft moeite mee. We wisten de bal niet langer in de ploeg te houden. Uiteindelijk kom je dan onder druk tegen dit West Ham.”

De middenvelder denkt niet dat AZ het op fysiek vlak heeft afgelegd tegen West Ham. “Dat denk ik niet. Misschien krijg je wat zware benen, maar uiteindelijk had ik niet het gevoel dat we fysiek minder waren dan zij”, aldus Reijnders, die verantwoordelijk was voor de openingstreffer in Londen. “Persoonlijk is dat natuurlijk mooi. Laat ik hopen dat die voor volgende week belangrijk genoeg was.” Reijnders speelde tegen West Ham alweer zijn vijftigste wedstrijd van het seizoen. Tot dusver was de rechtspoot goed voor zeven doelpunten en negen assists.

Valentijn Driessen is in zijn column voor De Telegraaf lovend over Reijnders, maar de middenvelder van AZ kan de nabeschouwing van Jansma op Veronica beter overslaan. De voormalig perschef en journalist is niet kritisch op het spel van de controleur, maar laakt wel zijn teksten na afloop. “Ik mis een beetje gif in die uitspraak, ik zou er echt zwaar de pest in hebben. Voetballend ben je in de eerste helft minimaal gelijkwaardig, maar ze zijn allemaal onder de indruk van de atmosfeer. Hoepel op! Ze waren gewoon de betere voetbalploeg en hadden hier vanavond niet moeten verliezen.” Jansma vroeg vervolgens om goedkeuring van collega-analist Wim Kieft. “Als ik zwijg, ben ik het vaak met je eens.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal met Jansma eens. Ook Beukema zat stralend een interview te geven na afloop, ronduit stuitend. Je staat in een halve finale en hebt zojuist een 0-1 voorsprong weggegeven. Daar moet je doodziek van zijn.

12 mei 2023 om 09:24

De Nederlandse mentaliteit werd zo door Reijnders perfect in een interview gevangen.

Ik zei het gister al: het is op de een of andere manier typisch Nederlands om na een nederlaag lachend voor de camera te staan alsof je net op schoolreisje bent geweest. 'het is wel goed zo'. We weten allemaal hoe het gaat. Volgende week is het waarschijnlijk weer leuk meedoen maar toch aan het kortste eind trekken en daarna 'klasse jongens, goed gewerkt, jammer!' Zoiets als dat we al honderden keren hebben gezien in de Europacup met Nederlandse teams.

Je moet het ijzer smeden als het heet is en niet tevreden zijn met dit. Er zit meer in.

12 mei 2023 om 09:32

Waarom is dit typisch Nederlands? Heb je daar heel veel meer voorbeelden van en als dat al zo is, heeft het dan ook (negatieve) invloed op de prestaties?

Nederland is een klein land, weinig bewoners, maar onze sportprestaties zijn gewoon geweldig te noemen. Op Olympische Spelen staan we bijna standaard in de Top 10, we hebben al 3x de finale van het WK voetbal gehaald, zijn Europees kampioen voetbal, hebben met Ajax, Feyenoord en PSV, AZ (vergeet ik iemand?) meerdere Europese titels en finales behaald.

We hebben in bijna elke sport wereldtoppers en winnaars rondlopen. Als onze 'typische Nederlandse' mentaliteit daar dus invloed op heeft, zou ik die vooral NIET veranderen.

12 mei 2023 om 09:40



Je hebt deels gelijk. Ik had erbij moeten zeggen dat ik het heb over de voetbalsport. Wij trekken altijd aan het kortste eind als het in de slotfase van het toernooi spannend wordt. We hebben wel de kwaliteit om ver te komen, maar het afmaken is een mentaal ding. Ik ben ervan overtuigd dat waar wij onbewust de mentaliteit meenemen van 'het is wel mooi zo' en dat aan de andere kant bijvoorbeeld Italianen een nederlaag in een finale absoluut niet accepteren en alles op het spel zetten om door te gaan. Ik heb 1995 ajax en Feyenoord 2002 meegemaakt en ben bang dat dat het laatste succes is voor Nederlandse teams. Ik heb het al zo vaak mis zien gaan in laatste minuten en met penalties. Of dat we beter zijn en toch eruit vliegen. Het is gewoon bijna elk seizoen raak dat er minstens 1 team uit gaan dat aantoonbaar goed meevoetbalde en 'meer had verdiend', maar toch de bietenbrug op ging. Je kunt gewoon niet zeggen dat we altijd pech hebben. Het is een structureel ding.

12 mei 2023 om 09:53



Uit mijn hoofd even:
Penaltyreeksen van oranje in 1992, 1996, 1998, 2000, 2014 en 2022 en Ajax in 1996 en PSV in 2016
Milan-Ajax in 2003. In de laatste minuut halve finale misgelopen
PSV-Milan 2005. In de laatste minuut uitgeschakeld
AZ-Sporting 2005. In de laatste minuut van de blessuretijd eruit gekegeld
Nederland 2010. 4 minuten van een penaltyreeks voor de wereldtitel
2019 Ajax-Tottenham, niet eens uitleg nodig.
Nederland 2019 nations league finale verloren waarin je ook had kunnen winnen
Ajax in 2020, 2021 en 2022. allemaal europese uitschakelingen waarbij Ajax in het tweeluik beter was.
Ajax in 2017 EL Finale. Ze waren onder de indruk van het podium en verloren kansloos. Mourinho vertelt vaak in interviews dat hij graag tegen Nederlandse teams speelt, want dan weet je eigenlijk al dat je hebt gewonnen. 'Zo naief'
Feyenoord in 2022 Conference league finale
Vitesse in tweeluik met Roma had meer verdiend.

En ik vergeet er een hoop.

We waren echt niet in alle gevallen beter maar het kwartje valt altijd de andere kant dan de onze uit. Gevoelsmatig in 90 procent van de gevallen. Tuurlijk valt er ook wel eens iets goed. Penalties tegen Zweden in 2004 en Costa Rica in 2014. Laatst de penalties tegen anderlecht, maar het is wel typisch dat het dan Anderlecht is, een club uit misschien een nog erger chokeland dan Nederland

12 mei 2023 om 09:57

Ik snap wel wat je zegt. Ik weet niet of het meespeelt dat Nederland minder vaak in finales etc staat dan Zuid-Europese en Engelse teams, maar de wil om alles te doen om te winnen ontbreekt vaak.

Wij praten vaak over mooi voetbal en het hele land is in rep en roer als Klaassen, Simons, Tadic en de Jong als kleine meisjes zitten te huilen, maar dat soort dingen doen ze in zuid Europese landen en ook in Zuid-Amerika aan de lopende band. Die halen alles uit de kast. Winnen staat voorop. Het voetbal wordt toch wel vergeten na verloop van tijd maar die prijs blijft er staan. En die winnen ze ook.

Je moet wel van hele goede huize komen wil je je daar enkel voetballend tegen wapenen. De vraag is wat we willen. Als we dit ook gaan doen dan zien we alleen maar kutwedstrijden. Die wedstrijden zijn dan spannend als je voor een vd clubs bent, maar als je neutraal toeschouwer bent is er geen hol aan. En als je dat niet wil, dan loop je wss een keer tegen een zeperd aan, ondanks dat je de overhand qua spel hebt.

12 mei 2023 om 09:58

Niet mee eens. Ze vonden de atmosfeer mooi maar hun spel heeft er niet onder geleden. Ze kwamen voor, hebben gevochten, net niet gelukt. Zolang die atmosfeer het spel niet beinvloedt, helemaal prima.

12 mei 2023 om 10:28

Ja, Twente haalde ook ooit een Europese finale, dus je woorden kloppen nog meer. 😉

12 mei 2023 om 10:35

Persoonlijk vind ik dit de beste reactie ooit over het Nederlandse voetbal. Mag bij andere overdreven worden gevonden maar het is mijn persoonlijke mening. Ik ben 46 jaar en ben helaas een beetje verzuurd als het aankomt op het Nederlandse voetbal. Ik ben blij voor je als je wat jonger bent en wat optimistischer. Maar wat ik al hebt meegemaakt als Nederlandse supporter, gewoon vermoeiend. Na zoveel jaren heeft het mooie Nederlandse voetbal mij als supporter te weinig gebracht. Ik wil gewoon meemaken dat Nederlandse ploegen prijzen gaan winnen. Het Wk of Ek wil ik nog meemaken in mijn leven. Maar we zitten in een houdgreep en het zal helaas nooit veranderen, ben ik bang voor…

12 mei 2023 om 10:38

Perect uitgelegd. Nu je het allemaal zo opsomt, realiseer ik me pas hoe erg het is. Ik denk dat de betere europeze resultaten van de overige Nederlandse teams het een beetje hebben overschaduwd. Maar puntje bij paaltje Trekken Nederland(se) clubs altijd aan het verkeerde eind.

12 mei 2023 om 11:09

Tsja, meningen verschillen. Als je 46 bent heb je Ek 88 meegemaakt. Tevens, stel je bent een Engelse supporter die voor de zoveelste keer CL wint, is het dan nog speciaal en zou je er net zo van kunnen genieten?

12 mei 2023 om 11:20

Haha wat was EK 88 mooi, heb dat bewust meegemaakt. Na de winst stond ik met broer, zus op het Leidseplein als klein jochie. Huldiging op Museumplein. Ajax 1995, woorden schieten tekort. Fantastisch. Erna helemaal niets. Ben misschien daarom beetje verzuurd. Wat mij vooral bijstaat is wk 2010, kan de beelden nog steeds niet terug zien. Haha trauma. Ajax/ Tottenham. PSV/ Milan. Az/ Lissabon. Ga zo maar verder. Ben trouwens buiten Ajax om fanatiek supporter van de overige Nederlandse ploegen als het om Europees voetbal gaat. Baalde pas geleden nog van feye/Roma, nog een paar minuten hè….

12 mei 2023 om 11:29

Besef wel even dat wij in NL een mini budget hebben he.. Zo een West Ham heeft 100x meer geld dan een AZ, en dat geldt voor heel veel clubs.. Wij doen het echt niet zo slecht met onze baby budgetten.

12 mei 2023 om 11:38

Bedankt Aardbei voor het verwoorden. Helemaal mee eens.
En Reijnders gaf toch nog een korte “analyse” over de wedstrijd dat het goed ging in de eerste helft en wat moeizaam in de 2e. Dus.
En je speelt tegen West Ham, die staan wel laag in de PL, maar maken de meeste top ploegen erg lastig.

12 mei 2023 om 12:02

Je vergeet FC Twente 74/75 Verloren finale UEFA cup tegen Borussia Mönchengladbach.

12 mei 2023 om 12:06

Je hebt echt een punt ja. Maar we zijn vaak zo goed en altijd net niet waarbij ik vaak het gevoel heb dat het niet altijd ongeluk is. Maar dat het een structureel ding is. Ondanks het baby budget wat idd knap is van Nederland zou het toch moeten kunnen afgaande op de lichtingen in het verleden. Portugal ook een klein land heeft het ek nog kort geleden gepakt, zelfs Griekenland nog na Nederland. Respect voor iedereen die meer geduld heeft en het zo prima vind maar ik zie graag dat Nederlandse VOETBAL ploegen nu ook prijzen gaan pakken.

12 mei 2023 om 15:32

Helemaal 100% met je eens Ik erger me hier ook al jaren en jaren aan.

12 mei 2023 om 15:33

Je vergeet eigenlijk zelfs gewoon de WK finales van 74 en 78..

12 mei 2023 om 09:26

Beukema valt dan ook echt niet serieus te nemen, voetbalt als een klein meisje dat voor het eerst op schoolreisje gaat. En vindt dan zelf dat het altijd wel lekker ging, omhoog geschreven speler. Reijnders eerste helft echt prima zoals heel AZ , maar AZ staar er nooit als het er echt omgaat.

12 mei 2023 om 09:46

Helemaal eens met je laatste zin. Dat hebben we in de penaltyserie tegen Anderlecht en de twee wedstrijden tegen Lazio ook kunnen zien. Of gingen die wedstrijden nog nergens om?

Hoepel toch op met je gechagrijn. Niemand had uberhaupt verwacht dat ze zouden scoren. En je mag als AZ speler best onder de indruk zijn van een grote club als West Ham met al zijn doen en laten. Vooral als je nog zo jong bent. Is wat anders dan heracles.

12 mei 2023 om 09:27

Niemand had verwacht dat ze zouden scoren? Hoepel zelf op met je lage verwachtingen. Hoezo zou Az niet kunnen scoren tegen de nummer 15 van de PL? Jansma heeft totaal gelijk in deze. Az is gisteren alleen maar afgetroefd op het 'onder de indruk' zijn. Tot aan de 1-1 was er verder ook niks aan de hand, maar daarna zag je ook dat ze onder de indruk waren van een team dat opportunistisch ging spelen met een heel publiek erachter. Als deze jongens dit soort uitspraken gaan doen, dan weet je dat ook direct dat het zo is.

12 mei 2023 om 11:28

Kappen hoor. Je speelt tegen West Ham en niet tegen Man City. Tuurlijk waren zij de favoriet, maar we moeten niet doen alsof je kansloos bent tegen hen

12 mei 2023 om 12:15

@keyboardheld, zo jong? En stond een tiener van 19 in het veld. Reijnders zelf is al bijna 25, dat is echt niet zo jong meer

Hoepel op? Dat kan Jansma toch alleen maar voor zichzelf bedoeld hebben? Volstrekt zinloze beeldvulling van iemand die zich, maakt niet uit hoe, tracht vast te klampen aan de voetbalwereld. In de jaren '80 van de vorige eeuw werd hij al niet serieus genomen en structureel in de zeik genomen door de voetballers van toen.

12 mei 2023 om 10:22

Ik snap ook niet waarom de journalist Jansma als "voetbalanalist" wordt gebombardeerd (dus hij zou van mij best mogen ophoepelen), maar in de kern ben ik het wel met hem eens. Het is toch merkwaardig te noemen dat AZ-spelers tevreden op de wedstrijd terugkijken, nadat ze verloren hebben? Beukema had bovendien geen al te realistisch beeld van zijn eigen prestaties, want hij ging meerdere keren lelijk de fout in...

Voor een ploeg als AZ kan dat toch gewoon zo zijn. Die spelers zijn dat gewoon niet gewend. Dat is toch hetzelfde als een amateurclub voor de beker naar de Kuip moet? Dat mag je toch gewoon benoemen en ik vindt dat ook gewoon een bepaalde charme hebben.

12 mei 2023 om 11:07

Ga je nou een professionele club, die naar net iets meer dan een factor 3 van eigen stadioncapaciteit en ambiance gaat (en net iets boven de capaciteit van bijv. Ajax en Feyenoord zit) , vergelijken met een amateurclub die nooit in zulke ambiances en stadions spelen en wellicht naar een factor 20 van de eigen normale ambiance gaat?

12 mei 2023 om 11:16

Dat heb je goed gelezen. Sterker nog als ik borsten zie die de factor 2 van de borsten van mijn vrouw zijn dan ben ik ook al hevig onder de indruk.

12 mei 2023 om 11:45

Rochus. Maar je gaat mij niet wijs maken dat je dan net zo veel onder de indruk bent dan als je een vrouw ziet met factor 20 aan borsten van dat van je vrouw Ik denk dat het wtf moment dat toch echt een stuk groter zal zijn.

Misschien was Reijnders onder de indruk van Noa
nee maar Jansma heeft wel gelijk dat je flink moet balen natuurlijk, wedstrijd had zeker niet verloren moeten gaan!

Het viel me ook al op dat vrijwel iedereen (reijnders, Jansen, Beukema) heel erg positief waren na de wedstrijd: de sfeer was mooi, we hebben een goede uitgangspositie, het is een goed resultaat etc. Als je zo'n 1e helft op de mat legt dan moet je toch balen dat je hier niet minimaal een punt hebt meegenomen? Als het 1-1 was gebleven dan had ik me voor kunnen stellen dat je spreekt over een goede uitgangspositie, maar dat is nu toch niet het geval?

Dat de sfeer mooi was dat mag uiteraard benoemd worden, maar op basis van de interviews leek het wel alsof ze 1-2 hadden gewonnen in plaats van 2-1 verloren.

12 mei 2023 om 09:54

Laat Az zijn gang maar gaan. Doen het beter en knapper dan alle andere nl clubs. Zeker als je naar de tegenstanders kijkt. Laat die jongens lekker reageren hoe ze willen. Ze komen tenminste niet als een stelletje domkoppen over. Hoop dat ze het volgende week omdraaien!!

Jansma die probeert de toon van Derksen/gijp aan te slaan is bijna genant. Past 'm totaal niet. Vrij bizar dat de grens van het betamelijk zo is opgerekt dat zelfs dit soort figuren dit soort uitspraken normaal denken te vinden.

Jansma heeft toch gelijk.
Tuurlijk is het knap dat Az in de halve finale staat en maar met 2-1 verliest.
Daar schort het aan in het Nederlands voetbal, de mentaliteit en daarom winnen wij nooit wat of verlies je een pot in de laatste minuut.
Kijk bv al naar het Italiaanse Nationaal elftal hoe die uit volle borst hun volkslied zingen en vergelijk dat eens met die droge kloterige Nederlands elftal.
Daarom is het juist mooi dat er een paar van die gasten zoals Alvarez, Gimenes, Guiterez in je team heb, die vreten het gras op en gaan voor elke meter.

Die jongens beleven iets wat ze nog nooit mee hebben gemaakt. Laat ze toch, Kees. Kees als analist is al niet hoogstaand maar dit soort commentaren kan hij ook maar beter achterwege laten.

Een verliespartij kan je gerust incalculeren. Geen ramp. AZ is 'pas' halverwege en weet nu wat het te doen staat in eigen huis. Alles of niets!

Echt ongelofelijk, wat een eikel die Jansma, eindelijk weer eens iemand die normaal zijn verhaal doet en dan komt zo’n mastodont vertellen hoe zo’n speler zich moet voelen.
Zo’n klein clubje tegen zo’n club in zo’n stadion, ach.

Mixed. Ik ben het eens met Jansma omdat AZ niet had hoeven te verliezen, of in ieder geval niet op deze manier. Je kan minder goed zijn, je kan onder druk staan en je kan gewoon afgebluft worden. Maar enkele spelers van AZ stonden te kijken alsof ze in het Camp Nou stonden. Echter kan ik het ook wel waarderen dat je zo open en eerlijk bent na een wedstrijd, of het slim is betwijfel ik.

AZ kan komende week gewoon nog doorgaan maar het zal lastig worden. Uiteindelijk kwam je knap op voorsprong maar mag je de keeper ook wel bedanken voor zijn gigantische blunder. Niet geschoten is altijd mis, maar deze bal had er nog nooit in gemogen natuurlijk. 1 goal verschil is goed te maken. Ik denk niet dat ze het gaan redden, maar mijn voorspellingen zijn toch altijd ruk.

Ben het helemaal met Jansma eens. Ik gaf het gisteren voor de wedstrijd ook al dat West Ham veel te groot werd gemaakt, terwijl het helemaal geen geweldige ploeg is. Toen werd ik hier door sommigen nog uitgelachen op het forum, maar we hebben gisteren allemaal kunnen zien dat er voor AZ echt wel kansen liggen tegen West Ham. Ze hadden te veel ontzag omdat die club toevallig in de Premier League speelt en wat internationals heeft, maar die nederlaag gisteren was echt niet nodig geweest.

Jansma heeft gelijk.
Tegen Ajax tevreden met gelijkspel en nu totaal onnodig met kleine nederlaag…de lat gaat nooit eens omhoog in Alkmaar.
AZ blijft te bescheiden zo komt het nooit structureel hoger dan 3e/4e plaats.

Wordt het niet tijd dat sommige heren eens met pensioen gaan en lekker op de bank tegen hun vrouw gaan klagen.

Met dezelfde mentaliteit als tegen Lazio uit had AZ hier gewoon gewonnen, AZ stond met teveel toeristen op het veld..

Oeh, bah. Een positieve houding in interviews. Daar moet die jongen zo snel mogelijk van af. Hij moet alleen grommen en wat over 'voetbal is oorlog' mompelen. Heel boos kijken, ook, want hij heeft natuurlijk verloren. Een blik van vastberaden agressie die de teleurstelling nauwelijks verhult, want emoties kunnen niet naast elkaar bestaan.

Zo jammer dat hij 90 minuten strijd en goed voetbal teniet doet door na de wedstrijd geen bokkenpruik te dragen. Hoe kunnen mensen als Kees Jansma nu weten dat hij alles gegeven heeft? Voetbal is niet relevant, Tijjani! Je moet je gedragen als een kind met een driftbui in de supermarkt, want jij hebt jouw snoepje niet gekregen. Ja, dat voelt infantiel en tegennatuurlijk, maar het is cruciaal als je de top wil bereiken. Anders twijfelt Kees, de alwetende, over je instelling.

Oefenen in de spiegel dus:

"grrr. Ik ben boos."

12 mei 2023 om 12:19

Keurig verwoord, hier kan ik me helemaal in vinden, chapeau!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren