Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax bereikt akkoord met eerste assistent voor Maurice Steijn

Laatste update:

Ajax heeft Saïd Bakkati (41) binnen als assistent-trainer, meldt De Telegraaf dinsdag. Beide partijen hebben een akkoord bereikt over een driejarig contract. Bakkati was eerder al eens een seizoen als assistent-coach werkzaam bij Jong Ajax en is dus een bekende in Amsterdam. De voormalig verdediger was tot voor kort rechterhand van Dick Advocaat bij ADO Den Haag. Bakkati assisteerde in het verleden ook nog bij Reading, PEC Zwolle, Feyenoord en FC Cincinnati.

Volgens De Telegraaf spartelt promovendus Almere City FC nog tegen wat betreft Hedwiges Maduro. Ajax wil de voormalig middenvelder van de club graag binnenhalen als de andere assistent van de nieuwe hoofdcoach Maurice Steijn, maar een akkoord is tot op heden niet bereikt De verwachting is echter dat Maduro op zeer korte termijn wordt gestrikt. De interesse in Maduro was sinds zondag al bekend. De oud-middenvelder annex verdediger werd daar tijdens het promotiefeest van Almere nog mee geconfronteerd.

"Ik heb nog een jaarcontract, ik heb het hier enorm naar mijn zin. Als je kijkt naar clubs heb ik ook altijd tegen Almere gezegd: er zijn altijd uitzonderingen. Dat is Ajax, maar ook Valencia bijvoorbeeld. Of ik wat van Ajax heb gehoord? Ik hoor altijd wel wat van Ajax, vorig jaar ook. Ik heb nu gezegd tegen mijn manager Rogér Linssen: alles wat komt, wil ik pas na de play-offs doen", sprak Maduro tegenover ESPN.

Steijn
Ajax hoopt de technische staf zo snel mogelijk rond te hebben voor komend seizoen. Maandag maakte De Telegraaf bekend dat er een akkoord is bereikt met Steijn over een driejarig contract in de Johan Cruijff ArenA. De van Sparta Rotterdam afkomstige trainer is de opvolger van interim-coach John Heitinga, die van technisch directeur Sven Mislintat niet het vertrouwen kreeg om hoofdtrainer te blijven. Ajax hoopt Steijn, Bakkati en Maduro woensdag officieel te kunnen presenteren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb gemixte gevoelens hierover, is dit nou de ideale Ajax coach? Lijkt me sterk dat ze niet naar iemand anders aan het kijken zijn.

13 juni 2023 om 20:15

Dat is dan te laat; de overeenkomst ligt er en zoals je kunt lezen, wordt hij morgen gepresenteerd.

13 juni 2023 om 20:21

NJ en is dit denk je de ideale Ajax coach?
Ik denk dat alles met name afhangt van je selectie. Bij Sparta haalde hij wel het maximale er uit.
Ik heb geen idee hoe dit gaat uitpakken.

13 juni 2023 om 20:25

Ik vind het een prima coach...

... of het een prima coach voor Ajax is, weet ik niet
Mss niet de uitstraling, maar hij zou zo maar positief kunnen verrassen.

13 juni 2023 om 20:28

Ajax verliest haar ziel. Van Bergkamp, Jonk, Cruijff, Davids, Blind, Van Duijvenbode, Molenaar, Overmars en Van der Sar naar Bakatti en Van Halst.

Zowel op als buiten het veld verandert de club in een verzameling vreemdelingen. Erg jammer. Vooral voor Cruijff. Hij had het graag anders gezien.

13 juni 2023 om 21:17

Bergkamp wilde vooral jeugd doorschuiven. Jonk had een absolute visie over zijn jeugdbeleid. Cruijff is er niet meer. Davids wilde tegen Cruijff in. Blind heeft bedankt. Blind Jr. zat liever bij Bayern dan bij Ajax op de bank. Van Duyvenbode is het vooral eens met eigen tegenstrijdigheden. Molenaar wil alleen vanaf de zijlijn iets roepen. Overmars kwam als kleine man met zijn kleine jongen in conflict. En van der Sar kon niet op eigen benen staan. Dus iets met jagers en schieten en eigen voet? En bedenk dat van der Sar Mislintat heeft aangesteld. Die weer Steijn, Bakatti en waarschijnlijk Maduro (wel een jongen met Ajax Dna!!!!) gaat aanstellen. En reeds een jongen uit een jeugdselectie van weleer heeft gecontracteerd! Maar nog geen oplossing heeft voor de kwestie Heitinga. De ziel in Amsterdam doet het maar raar.....

14 juni 2023 om 05:37

En dat Ajax dna… ik walg van dat woord. Als trainer heeft er nu 2 keer in 10 jaar een Ajax man op die positie gezeten. 2 keer verre van Ajax voetbal gezien. 2 buitenstaanders hebben ons wel Ajax voetbal laten zien. Dus het zal mij echt een worst wezen of iemand een Ajax achtergrond heeft. Want die 2 die blijkbaar Ajax iconen zijn die wisten ook niet wat Ajax voetbal in hield.

14 juni 2023 om 07:23

"blind heeft bedankt"
Hebben ze dan serieus Danny Blind gevraagd?
Dat was pas echt een mooie grap geweest als hij het werd.

14 juni 2023 om 07:32

Nou ik vind de naam Ajax dna vreemd , maar besef wel dat er een bepaalde speelstijl bij Ajax verwacht word en werd. Dat zou ik graag zo houden want dat geeft Ajax een beetje een eigen smoelwerk. Als het straks alleen nog maar om winnen gaat zouden we niet blij van worden. Maar winnen en punten halen is wel de eerste vereiste.
Dus ik ben het met je eens dat dat dna verhaal een beetje uitgekauwd is.

13 juni 2023 om 21:37

Vrees dat t m echt gaat worden in principe vind ik dit geen goede keuze. Maar hoop dan maar dat Mislintat een briljante keuze heeft gemaakt. Uiteindelijk ook Steijn steunen natuurlijk als coach van Ajax maar het is bijzonder lastig om dit overtuigend te doen merk ik .

Ajax moet Bogarde terug halen. Dan zijn ze goed bezig

13 juni 2023 om 20:20

Dikkiedik 100% eens, dat zou echt de kers op de taart zijn.

13 juni 2023 om 20:26

Het dream team: Maurice Steijn, Winston Bogarde, en Saïd Bakkati! Real kan maar beter haast gaan maken met Mbappe

13 juni 2023 om 20:44

Ik zou Aad de Mos hier nog graag bij hebben Aadhandgranaat.

13 juni 2023 om 21:12

Welke taart, Sulej ?

13 juni 2023 om 21:26

De taart die Maurice Steijn heet. Ik denk dat zijn arm inmiddels beurs is van het knijpen.

13 juni 2023 om 21:27

Authentieke slagroomtaart van de Hema, en een Limburgse Appelkruimelvlaai.😜

13 juni 2023 om 20:30

Saïd Bakkati is een uitermate capabele assistent. De gehele organisatie bij Feyenoord liep met hem weg. Feyenoord wilde hem toen heel graag behouden maar hij was loyaal aan Stam. Ik snap dat de naam de meeste Ajacieden niet zal enthousiasmeren maar dit is een geweldige versterking voor de staf van Ajax. Ik kan mij ook voorstellen dat Berghuis hem ook warm aanbevolen heeft bij de directie.

14 juni 2023 om 05:39

Ik denk dat berghuis wel met andere dingen bezig is dan de directie tips geven

13 juni 2023 om 20:40

Ja! #winstoncomehome

13 juni 2023 om 21:24

Volgens mij wordt Bogarde de laatste maanden echt veel belangrijker gemaakt dan dat hij was.

13 juni 2023 om 21:45

Nee hoor Miccoli, dat lijkt me niet als zoveel ex spelers hun waardering en urgentie over Bogarde uitspraken. En hoe belangrijk hij belangrijk hij is geweest voor hun carrière.

13 juni 2023 om 22:01

Met alle respect hoor, maar veel spelers namen het zelfs op voor Heitinga en die maakte aantoonbaar aardig wat fouten. Ook over Schreuder waren sommige spelers nog positief.

Ik kan prima geloven dat Bogarde een bepaalde impact had op sommige spelers, maar we moeten niet gaan doen alsof hij het verschil is tussen presteren of niet. In dat opzicht kan ik Miccoli wel begrijpen. Hoe Ajax er het komende jaar uit komt te zien, valt of staat natuurlijk niet bij Bogarde.

13 juni 2023 om 22:08

Bogarde maakt van softies winnaars. Precies wat er ontbreekt in de staf.

13 juni 2023 om 23:46

Ja maar Sirius, jij hebt het over een hoofdtrainerschap. Ik over een coach die gespecialiseerd is in verdedigen, die softies van ons in de achterhoede hebben dat echt nodig. Ik zie in tegenstelling tot jullie wel het verschil, want hoe er toen werd verdedigd en onder Schreuder en Heitinga is een wereld van verschil!

14 juni 2023 om 07:33

In deze woke wereld komt Bogarde niet terug, dan mag Overmars ook terug, maar dat zal.ook niet gebeuren.

14 juni 2023 om 08:40

@sulejmanii, ik ontken ook niet dat Bogarde een goede trainer was, maar veel mensen doen nu alsof hij de missende schakel was. Ik durf te wedden dat als hij wel was gebleven er niet veel anders was gebeurd het afgelopen seizoen. Schreuder en Heitinga zijn dan nog net zo matig en zullen nog steeds slechte beslissingen maken.

13 juni 2023 om 21:35

Nee joh, die heeft geen schoon blazoen. Ze hebben bewust ook niet voor Bosz gekozen, dat zijn allemaal vreemde types. Steijn is echt een normale vent, net als Maduro, prima. Ik denk dat ze een beetje zat zijn binnen Ajax van al die mannetjes

13 juni 2023 om 23:47

Hunter dat kan ook, een down to earth type is niets mis mee. Al was Ten Hag dat ook.

Hopelijk dat ze Maduro ook binnen halen en dan verder gaan om de selectie een kwaliteitsinjectie te geven. Toch wel erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

13 juni 2023 om 20:25

Maduro zit in een traject waar hij hoofdcoach van Almere gaat worden over 2 jaar. Als hij assistent coach van Ajax wordt dan is de kans klein dat hij daar hoofdcoach gaat worden. Je moet je ook afvragen hoeveel kan je leren van de hoofdcoach Steijn als assistent zijnde, en als het mis gaat ben je als assistent ook vanzelf de sjaak. Ik zou als ik Maduro was niet komen.

13 juni 2023 om 20:29

Daar heb je een punt , Reiziger werd ook als assistent weg gehaald bij Sparta, waar hij ook hoofdcoach zou worden. Aan de ander kant echt zekerheid heeft Maduro niet dat hij hoofdcoach zal worden , in twee jaar tijd kan er van alles gebeuren.
Mocht het een succes worden bij Ajax met Steijn en zijn assistenten dan staat dat natuurlijk wel mooi op je cv

13 juni 2023 om 21:37

En dan binnen 1 jaar wellicht gaan degraderen met Almere? Dat is lekker. Zekerheidjes heb je niet in het leven

13 juni 2023 om 22:04

Die garantie heeft Maduro niet. Als Almere City na de winterstop ergens onderin bungelt, kunnen Pastoor en consorten (waaronder Maduro) misschien wel op zoek naar een nieuwe baan. Da's niet eens zo ver gezocht. Die trajecten zeggen alleen iets op een specifiek moment. Daarnaast heeft Steijn toch een heel wat beter CV dan Pastoor, dus hoeveel leert Maduro nou echt van Pastoor? Die kun je dus ook omdraaien.

14 juni 2023 om 05:43

Denn01…. Maduro wil helemaal geen hoofdcoach worden over 2 jaar. Dat is te snel. Hij wil assistent blijven tot het de tijd is om het wel te doen. Hij is tenminste verstandig en als je hem deze week hebt horen praten dan wist je dat ook. En als je je afvraagt hoeveel je kan leren van Steijn dan snap je er echt helemaal niets van. Omdat hij bij kleinere clubs heeft gezeten kan je blijkbaar niets van hem leren? Maar pastoor leert hij wel van? Slaat echt kant nog wal dit.

13 juni 2023 om 20:30

Ik ben ook erg benieuwd. Ik denk dat Steijn vooral Mislintat achter zich nodig zal hebben, een (hopelijk) sterke TD die hem (hopelijk) rugdekking kan bieden. Een beetje zoals van Bommel heeft met Overmars, want ik denk dat van Bommel het moelijker zou hebben bij Antwerp zonder Overmars.

Voor nu is het gewoon lastig in te schatten wat Ajax zal presteren met Steijn aan het roer. Veel zal afhangen van welke spelers ze binnenhalen en dat moeten, zoals jij al aangeeft, spelers zijn die kwaliteit toevoegen. Momenteel heb ik een beetje het idee dat de kans van slagen 60/40 is: 60 procent kans dat het niks zal worden, en 40 dat het wel wat wordt.

Vind Steijn een goede coach, maar heeft het vooral bij clubs uit de onderkant van de Eredivisie laten zien en had dit seizoen een uitschieter met Sparta. Maar ik geef hem gerust het voordeel van de twijfel en het is een interessante optie.

Rulli
van Ewijk
Timber
Hato
Wijndal
vd.Boomen
Varela
Isaksen
Spertsyan
Bergwijn
Brobbey
14 juni 2023 om 13:48

Om eerlijk te zijn zie ik die kansverhouding net andersom 60 dat het wel zal lukken. Het is natuurlijk een mooi moment voor een trainer om in te stappen, als het nog slechter zal gaan dan kunnen we beter stoppen.
Net wat je zegt Steijn zal gesteund moeten worden en zich omringen met mensen waarop hij kan bouwen. Zodat hij sommige dingen kan delegeren en aan iemand anders overlaten. Hij zal het samen met zijn technische staf moeten doen.

Morgen de presentatie en over 2 weken de eerste training. Ik heb mijn twijfels maar geef het graag een kans. Er moet iemand voor de groep staan. En ik denk dat Steijn wel elke met dezelfde spelers gaat spelen en op de juiste plek zet.

13 juni 2023 om 20:24

Zou hij Tadic ernaast durven te zetten?

13 juni 2023 om 20:28

Als ie slim is niet, nog steeds de mvp in een waardeloos Ajax.

13 juni 2023 om 20:34

Steijn heeft ook Auassar er in het cruciale deel van de competitie naast gezet. Dit terwijl hij hier intern (naar het schijnt), zijn onvrede zeer duidelijk over heeft laten blijken. Auassar was de aanvoerder en het waren zijn laatste maanden als prof. Het was dus niet een makkelijke beslissing om te maken. Ik zie Steijn er dan ook wel echt voor aan om Tadic gewoon op de bank te zetten als hij denkt dat dit nodig is.

13 juni 2023 om 20:56

Elke coach met een beetje verstand zet Tadic gewoon in de basis natuurlijk. Hij raakt steeds meer op leeftijd en kan -ondanks dat hij qua fysiek nog absoluut bij de beteren van de selectie hoort- misschien wel eens wat vaker gewisseld worden. Maar "Tadic ernaast durven zetten" is een populistische uitspraak die echt als een tang op een varken slaat. Niemand zet de MVP (5 seizoenen op rij al nota bene) er naast. Hij levert gewoon, ook als zijn vorm minder is, ook als Ajax als geheel door de ondergrens zakt zoals afgelopen jaar.

13 juni 2023 om 21:20

@sander
Nou ben het niet helemaal met je eens. In het wandel tempo waarin Ajax 99% van het seizoen speelde. kan hij gerust nog mee. Maar hoop dat we dit jaar uit een ander vaatje tappen. Daarnaast hoop ik op veel meer variatie en dat we van het 100% voorspelbare voetbal af zijn.
Als we drie tempootjes omhoog gaan, gaat Tadic het gewoon lastig krijgen. Daarnaast had Tadic ook wedstrijden (waar het dus ook even traag ging) waarin hij geen knikker raakte. De uitwedstrijd bijvoorbeeld tegen Sparta. Elke corner was een merkwaardige vuurpijl en niks kwam aan. Dat was de eerste wedstrijd waar ik me het toen al af vroeg of Schreuder Tadic wel durfde te wisselen.

Ik wil dus echt niet suggereren de Tadic weg moet, alleen om zijn instelling al niet. Maar je zal rekening moeten houden dat hij alleen maar minder gaat worden en met name als het tempo wat hoger ligt. Ik hoop dat Steijn ook iets zal doen aan het feit dat Ajax nooit een fatsoenlijke counter hanteert. Daar heb je bij Tadic ook een probleem met zijn snelheid

13 juni 2023 om 21:39

Absoluut eens dat ook Tadic mindere wedstrijden speelt zo nu en dan. En als dat het geval is moet hij zeker geen beschermde status hebben en gewoon gewisseld worden. Maar het ging hier over "hem ernaast durven zetten", dan denk ik aan hem uit de basis halen. Tadic is ook verre van 100 procent voorspelbaar wat mij betreft, hij is nog altijd de belangrijkste creatieve kracht voorin (getuige ook zijn aantal gecreëerde kansen uit open spel). Hij hoort wat mij betreft nog altijd gewoon bij je eerste twee keuzes op zowel linksbuiten als in de spits en is bovendien de captain met een geweldige instelling; ik zou hem dan ook (vrijwel) altijd opstellen.

13 juni 2023 om 21:58

Wel als links buiten, niet als spits is mijn idee

13 juni 2023 om 21:59

Ik denk dat Tadic prima bruikbaar is als je continu op de helft van de tegenstander speelt. Dan legt hij zo nog een aantal panklare voorzetten op de mat. In de topwedstrijden, als je meer van eigen helft moet komen, dan mist hij inmiddels de snelheid, zeker op de flank. Dan moet je centraal een keuze maken tussen hem en Brobbey

13 juni 2023 om 21:02

Ik heb echt wel even aan het idee moeten wennen hoor. Ik vind het eigenlijk een te grote gok, zeker na zo'n dramaseizoen als deze. Maar ja, we doen er weinig aan, dus accepteren we het en hopen we er het beste van!

13 juni 2023 om 22:12

Hij heeft wel een behoorlijke kluif. Je hebt spelers als Tadic, Klaassen en Berghuis die niet meer de jongste zijn, een selectie die niet is samengesteld op de speelstijl waarop Steijn doorgaans speelt en supporters eigenlijk verwachten en daarbij vertrekt Alvarez zeer waarschijnlijk, Kudus waarschijnlijk en lijkt Timber ook te opteren voor een transfer.

Ik denk niet zozeer dat de vraag is of hij spelers op de juiste positie zet, maar wat voor rol die spelers krijgen. We hebben het afgelopen jaar al gezien dat de ploeg kwetsbaar is aan de bal en vooral als er druk op word gezet. Ook hebben we gezien dat Ajax niet goed is met lange ballen en dat ze het niet van fysiek voetbal moeten hebben. Daar is de ploeg ook niet op samengesteld. Echt lopers heeft het ook niet. Steijn zal zich dus aan moeten passen en dan komt hij wel een beetje op onbekend terrein. Dat, of Mislintat moet exact weten wat hij doet. We gaan het zien.

Ongelofelijk waar is Ajax toch in hemelsnaam mee bezig. Hoe halen ze het in hun hoofd om met zo'n lichtgewicht aan te komen zetten, dit belooft weinig goeds voor volgend seizoen voorspel ik. Dat terwijl ze de club zijn met het meeste geld, is er nou echt geen enkele trainer beter dan Steijn die je niet kan halen, lijkt mij niet toch.

Dat ook een of andere Duitser nu alle macht heeft die ook niet bepaald de meest succesvolle carrière heeft gehad vind ik ook een zeer groot risico. Zou me niet verbazen als dit desastreus afloopt.

13 juni 2023 om 20:14

Inderdaad gek dat je bijvoorbeeld een Bosz laat lopen en dan bij Steijn uitkomt.

13 juni 2023 om 20:18

Ajax gokt vaker op lichtgewichten, voorbeelden als Keizer, Schreuder en Heitinga nog vers op het netvlies. Desastreus uitgepakt tot dusver.

13 juni 2023 om 20:20

De keuzes voor Bosz, De Boer en Ten Hag hebben daarentegen wel goed uitgepakt en dat waren ook gewoon “lichtgewichten” voor ze bij Ajax kwamen. We moeten hem dus eerst maar even de kans geven.

13 juni 2023 om 20:20

Mislintat komt vooralsnog prima over. Heeft zich als een malle verdiept in de club en kan zich heel goed verwoorden. Er zijn mensen binnen de club geweest die in 10 jaar niet zo goed over kwamen.

13 juni 2023 om 20:27

Haha die verdieping heeft goed gewerkt zo te zien! Echt een Ajax coach aangesteld die echt bij de speelstijl en de cultuur van de club past. Lijkt mij niet dat je hier de problemen van Ajax mee op gaat lossen.

Met je laatste zin kraam je pas echt onzin uit. Wat heeft hij precies goed gedaan, een goed interviewtje gegeven? Alles wat hij zegt slik jij volgens mij als zoete koek. Naar mijn mening kraamt ook Mislintat wel onzin uit, de meest succesvolle coach die ik ooit bij Ajax heb gezien in mijn leven (ten Hag) had honderd procent zeker inspraak in het transferbeleid, dat zou volgens hem niet de bedoeling zijn.

13 juni 2023 om 21:04

Heb jij een paniekaanval ofzo? Ajax heeft tot nu alleen maar onervaren coaches een kans gegeven. Bosz, de Boer en ten Hag pakten erg goed uit. Van Basten, Adriaanse, Wouters waren een ramp. Dus zeg het maar.
Eerst zien, dan oordelen joh

13 juni 2023 om 22:18

Lichtgewicht en al dat soort zaken vind ik nog niet zo boeiend. Echter kun je vaak wel de afweging maken of iets hout snijdt en de aanstelling van Steijn doet dat totaal niet. Niet qua speelstijl, voor de ervaring op niveau hoef je het niet te doen, hij heeft ook niet een gigantisch charisma. Ik vraag me vooral af of er uberhaupt een profiel is samengesteld. Het is knap wat hij bij Sparta heeft gedaan en bij ADO deed hij het ook nog wel leuk, maar Ajax is totaal anders in elk opzicht.

Het is nog veel te vroeg om al conclusies te trekken, al is het op basis van logica wel aantrekkelijk. Mislintat lijkt in mijn opzicht namelijk in zijn eigen wereldje te leven en opent nog niet overtuigend en het is ook niet zo dat de beslissingen die bij Ajax worden genomen nou zover verwijderd zijn van het hopeloze beleid van het afgelopen jaar. Men lijkt de lijn eerder door te zetten, want puur vanuit het standpunt van een profiel, de geruchten, de geroemde Ajax-filosofie en de al genomen acties lijkt men het spoor bijster. Dat wil niet zeggen dat het sowieso fout gaat, maar er is sowieso reden tot twijfel.

Maduro als assistent lijkt mij een goede zet.

13 juni 2023 om 20:17

Zie Maduro gewoon Almere City blijven waarna Ajax doorschakelt naar Dirk Kuyt als 2e assistent.

13 juni 2023 om 20:30

Ja, is Dirk per direct beschikbaar? Kan vast hele goede data overleggen

Zo ver ik weet is Steijn de eerste trainer van Ajax die niet kaal is na Frank de boer.

13 juni 2023 om 20:22

Als Frank de Boer z’n kaalheid kon accepteren was er lang een mooi rijtje. Maar haarimplantaten doen wonderen.

13 juni 2023 om 20:28

Veel haar heeft ie ook niet meer.

13 juni 2023 om 20:34

@lampen
Ja de geschiedenis van FdB is bekend. Daarvoor hadden we Jol. Was natuurlijk ook niet dik bedeeld met haar. Ik kom dus op Hans Westerhof uit

13 juni 2023 om 22:00

Jol was idd niet dik bedeeld met haar. Maar toch was hij dik.

14 juni 2023 om 07:49

Maar het was niet Dick Jol

13 juni 2023 om 20:51

Heitinga had nog wel gemillimeterd haar 😂

Ik weet niet wat ik hier van moet vinden we moeten het er mee doen

Zondag leek het nog een slechte 1 april grap, nu is er geen weg meer terug. Ik ben net zo sceptisch als bij Schreuder, ik zie het niet goed eindigen en mocht dit inderdaad slecht uitpakken dan is dit het zoveelste geval van gokken op een lichtgewicht in een cruciale fase. Het is wat het is, hopen op het beste maar. Uiteindelijk moeten de spelers het doen, laten we hopen dat met Steijn er in ieder geval veel salaris en een afkoopsom bespaard is om die extra in spelers te steken en Steijn in ieder geval mentaliteit in de groep weet te krijgen.

13 juni 2023 om 20:27

En toch kan Steijn zich beter verwoorden tijdens persconferenties dan die malloot van een Schreuder en is het een leukere persoonlijkheid. Daar moeten we het voor nu even mee doen, hopelijk verrast hij sportief.

RIP Ajax! Van de succesvolle Knutsen naar KKD/rechterrijtje-coach Maurice Steijn? Onbegrijpelijke zet van buitenstaander Sven Mislintat. Zij hebben bij Ajax kennelijk niets geleerd van de eerdere misstap met Schreuder en Heitinga!

13 juni 2023 om 20:21

sorry hoor, maar je doet net alsof bodoglimt een europese topclub is.
de noorse competitie stelt echt geen reet voor. de oude bekende club rosenborg is echt geen schim meer van de jaren dat ze kampioen werden achter elkaar.

daarnaast doet knutsen het daar geweldig, dat geef ik eerlijk toe. en ik was ook wel benieuwd hoe hij het eventueel zou doen bij een ajax.
maar mensen praten nu alsof het niveau nagelsmann, guardiola, klopp etc is...

13 juni 2023 om 20:21

Het blijkt nu dus dat vd sar hier zelfs een hand in heeft gehad in het begin. Niet alles op mislintat schuiven want die bepaalt niet alles in zn eentje.

13 juni 2023 om 20:41

@orealy
Nou wat jij zegt, heb ik hier twee weken geleden aleens geopperd. Ik had totaal geen vertrouwen in Knut en had het idee dat hij Ajax aan het lijntje hield. Ik heb toen hier voorgelegd dat je net zo goed Steijn kon nemen ipv Knut. Die heeft het op een lager niveau toch ook goed gedaan. Ik zou zelf bij beide heren niet uitkomen. Maar dan liever Steijn die wel graag wil komen toch

13 juni 2023 om 22:22

@hansje1969 - Ik denk dat je je vooral af moet vragen waar een Ajax-coach aan moet voldoen en of Steijn aan de criteria voldoet. Ik denk namelijk van niet. Dat wil niet zeggen dat hij een slechte trainer is of dat je hem nu al moet afschrijven, maar feit is wel dat Mislintat een cultuurshock teweeg gaat brengen als dit project kans van slagen wil hebben. Het zal totaal andere soort spelers moeten halen en aanvallend voetbal met een hoge lijn en veel druk op de helft van de tegenstander kun je niet verwachten van een coach die redelijk haaks staat daarop.

In tegenstelling tot die vreselijke Schreuder, geloof ik wel in de vakmanschap en kunde van Steijn. Ik had liever Knudsen gezien, maar van mij krijgt Steijn het voordeel van de twijfel. Van de Feyenoorders heb ik al veel goede dingen gehoord over onze eerste assistent, nu nog Maduro binnen halen. Ik heb nu al vreselijk zin in het nieuwe seizoen, veel succes Steijn hopelijk kan je doorontwikkelen tot een topcoach voor ons.. 💯👍🏾

13 juni 2023 om 20:22

Steijn is gewoon een goede, prettige, ervaren trainer. Niets mis mee; hij heeft de schijn een beetje tegen als ik de reacties van vooral de Ajacieden lees. Die praten zichzelf in een wak.

13 juni 2023 om 20:44

NJfromVOL dat idee heb ik ook, al bied het geen garanties natuurlijk. Maar ik weiger om de pessimist uit te hangen, en ook wat ik al eerder aangaf. Mijn geloof in Steijn is nu al veel groter dan in Schreuder, maar er is met Feyenoord voornamelijk en ook Psv wederom geduchte concurrentie.

13 juni 2023 om 20:48

En je selectie heeft wat opfrissers nodig. Daarom is het goed dat er snel duidelijkheid over een trainer is na het afhaken van Knutsen.

13 juni 2023 om 20:53

Ben ik weleens pessimistisch Sulejmanii?
Maar ik heb er ook echt nu alweer zin in. Na zo’n dramatisch seizoen merk ik ook al dat ik nauwelijks nog kan wachten. Alles valt en staat bij een aantal directe versterkingen die we moeten halen. Weer een jaar geen CL is dodelijk

13 juni 2023 om 20:56

Haha Hansie Hansie, je bent wellicht al vele jaren de meest pessimistische Ajacied van voetbalzone. 😋 Al valt het de laatste tijd wel mee moet ik zeggen, maar goed het Ajax onder Schreuder en Heitinga maakte je meestal ook echt sprakeloos. 😮‍💨 Maar inderdaad er is veel werk aan de winkel voor Mislintat, de belangrijkste stappen zijn gezet.

13 juni 2023 om 21:03

Wel nee, joh Hans... Een extra jaartje zonder CL komen jullie vast wel overheen....

13 juni 2023 om 20:24

Ik waardeer je positiviteit maar ben toch wel benieuwd waarop het gebasseerd is. Dat het een lichtgewicht is die nog niets bewezen heeft is 1. Maar er heeft tot dusver toch ook nog nooit een ploeg onder hem aanvallend fris voetbal gespeeld? Een Jonk is bijvoorbeeld ook een lichtgewicht, maar daar zit nog wel een filosofie achter die bij Ajax zou passen. We moeten het er mee doen maar ik zie werkelijk in ieder opzicht een mismatch

13 juni 2023 om 20:52

Diego ik begrijp je zorgen heel goed, Steijn was ook niet mijn eerste keuze geweest. Maar zoals ik al een paar keer eerder had aangegeven vond ik Steijn wel altijd al een kundige vakman, iets wat ik bij de vreselijke Schreuder nooit gehad heb! Natuurlijk is het een behoorlijk risico, maar ik sta positief in het leven en probeer niet te pessimistisch te zien. En bovendien is de keuze al gemaakt door het bestuur van Ajax, en kunnen wij er helemaal niets aan doen. Dan kies ik er voor om Steijn te steunen, het zou inderdaad een mismatch kunnen worden. Maar dat had net zo goed met Knudsen gekund, stel dat hij niet in Nederland of Ajax kon aarden. Ik hoop dat Steijn ons allemaal positief verrast, ik gun het hem van harte dat had ik toen ook met Ten Hag. Die helemaal werd vernietigd voordat hij nog maar één training had geleid. Jonk had ik ook een goede optie gevonden, en misschien wel logischer maar ik heb het idee dat er sommigen zitten die Jonk niet pruimen. Bij die clubs waar hij zat is fris aanvallend voetbal ook niet echt slim, hij is een Nederlander en kent de filosofie van Ajax. Dus ik ga er vanuit dat hij lijn wel gaat volgen, en ik vermoed dat Maduro daar heel belangrijk in gaat worden.

13 juni 2023 om 20:30

Exact Suljemanni, Ik vond het bericht dat Schreuder kwam vorig jaar erger (walgelijke man) dan deze compleet onverwachtse zet.

13 juni 2023 om 20:58

KingB was het ook helemaal eens met jou eerdere reacties, laten we van het positieve uitgaan en hopelijk met eindigen met een landstitel. Natuurlijk is Steijn een risico op een mismatch, zoals Diego eerder aangaf in zijn betoog. Maar voor hetzelfde geld was Knudsen dat ook, omdat hij niet had kunnen aarden en acclimatiseren bij Ajax.

Bakatti en Maduro kan ik helemaal begrijpen als assistenten. Prima keuzes. Steijn heb ik mijn twijfels bij, want die moet zich op dit niveau en zeker als er druk bij komt kijken, nog echt bewijzen. Ik had persoonlijk liever een trainer gehad met meer ervaring in deze fase waar Ajax zich nu in bevindt.

Dan kan ajax gaan kijken naar de selectie en flink gaan versterken maar ook verkopen.
Alvarez..verkopen
Klaassen..verkopen
Kudus..verkopen
Timber..verkopen
Bassey..verkopen
Sanchez..verkopen

Versterkingen:
Ewijk..Heerenveen RB
Rouault..toulouse RCV
Vivão..shaktar RCV
L.Krejci..Sparta Praag LCV
M. Hjulmand.. lecce CVM
Spertsyan.. CAM
Guler.. Rechtsbuiten
Kristiansen..bronby Spits

Als Steijn een goede selectie heeft kan ook hij denk slagen bij ajax niet met het materiaal wat er nu is.

13 juni 2023 om 20:31

Wil je Taylor ook nog even in het “te verkopen” rijtje zetten aub

13 juni 2023 om 20:40

Ik wil niet vervelend zijn maar het rijtje aankopen dat je noemt heeft toch ook nog totaal niet bewezen het gewenste niveau te hebben? In mijn ogen allemaal twijfelgevallen, moet toegeven dat ik er een aantal niet vaak heb zien spelen.

Prima, maak het z.s.m. officieel. Hoe eerder hoe beter. Dan samen met Sven naar het elftal kijken en doorselecteren.

En ja Maurice is geen Van Gaal, Ancelotti, Guardiola of klopp, maar Ajax heeft nooit grote namen gehad als trainers. Juist door Ajax zijn bepaalde trainers groot geworden. Maurice verdient dan ook een eerlijke kans. Klagen en zeiken kan altijd nog nadat we hem aan het werk hebben gezien.

13 juni 2023 om 22:34

Idd Marc. Geef Steijn gewoon een kans. Wie weet doet hij het goed bij Ajax. Al hoop ik van niet

13 juni 2023 om 22:44

Lampen, begrijpelijk dat jij dat niet hoopt
Jullie ook veel succes met Bosz! Op naar hopelijk een mooi seizoen.

14 juni 2023 om 00:58

Bedankt man. Ja wel benieuwd naar Bosz of die zijn eigen speelstijl gaat inbrengen of de gebruikelijke speelstijl van PSV. of dat Bosz der een Mix van maakt.

Ik denk dat dit best een goede combinatie kan zijn,, jonge coach die toch 11 jaar coach is erghongerig om zich te bewijzen..... geweldige prestatie geleverd met oa Sparta 6de plaats
Eric Ten Hag werd 6de met Utrecht
Ik denk dat je hier meer aan hebt dan een gevestigde naam die ze naam mee heeft en leiding geeft met een lakse houding van Ik ben De grote meneer en je doet wat ik zeg.

Kijk Naar Advocaat en slot

Volgens Advocaat kon je niet aanvallend spelen met feyenoord, jonge coach Slot neemt het over en die zegt jawell ze moeten gewoon rennen, conditioneel top veel traingsuren opnieuw en opnieuw kost veel tijd.....heb vaak het idee dat geariveerde coaches niet die honger hebben om alles te geven, (uitzonderingen daar gelaten)

Ik denk dat deze coach ze op de hielen zal zitten en ze zal laten zweten en conditioneel ze op niveau brengen waar ze horen.. kijk naar de bekerwetstijd tegen PSV (schandalig)hoeveel spelers met kramp liepen dat kan niet als je een Ajax speler bent dat zal de basis moeten zijn.

druk zetten pressen combineren snel handelen dan zullen ze wetstrijden weer domineren zoals we gewend waren. Ik denk dat ajax zo een trainer nodig heeft.

13 juni 2023 om 20:34

Ja maakt nogal een aantal scheve vergelijkingen. Slot en Ten Hag lieten bij hun eerdere clubs een vernieuwende stijl zien. Steijn is een resultaten trainer die het bij diverse clubs goed heeft gedaan en bij een aantal clubs wat minder.

Druk zetten, pressen, combineren. Dat zijn nou niet dé kenmerkende elementen van de speelstijl van Steijn.

Desalniettemin kan hij het prima gaan doen bij Ajax. Als hij zijn selectie naar behoren laat presteren is de kans vrij groot dat ze meedoen om het kampioenschap.

Was boukhari niet de (tokkie) assistent van Steijn bij Sparta? Opvallend dat hij hem niet meeneemt ook gezien zijn Ajax verleden. Desalniettemin een interessante keuze van Ajax om voor Steijn te gaan. Het verwachtingspatroon zal niet zo hoog zijn als wanneer er nu een gearriveerde toptrainers zou komen. Dat geeft deze TD en trainer de tijd om te bouwen, hoewel ze natuurlijk wel gewoon moeten presteren en minimaal bij de eerste 2 moeten eindigen. Er is nogal wat werk te verrichten gezien het aantal gearriveerde, matig presterende spelers in de selectie.

Ik was sceptisch, maar ik hoop gewoon dat Steijn een visionair is en bij zijn clubs gewoon het maximale eruit heeft geperst met zijn spelersmateriaal. Met NAC en VVV heb je hele beperkte middelen, en wat hij dit seizoen met Sparta liet zien is dan wel weer erg fraai.
Maar het is duidelijk dat hij met 0-2 achterstand begint, want als de P/O EL niet goed gaat wordt hij direct uitgekotst.

13 juni 2023 om 20:36

Draai het liever om. Het verwachtingspatroon is ietsjes lager dan bij een gearriveerde topcoach. Als hij in die eerste potjes zijn elftal fris en aanvallend laat spelen, zal het sentiment juist snel positief zijn.

Tja, dit is gewoon heel klote. Mijn verwachtingen zijn nagenoeg 0. Een kleine vooruitgang vergeleken met Heitinga. En die was weer iets beter dan Schreuder.

In dit tempo hebben we in 2050 ongeveer weer een echte toptrainer. We zullen maar geduld moeten houden.

13 juni 2023 om 20:37

Noem mij eens de laatste trainer die Ajax aanstelde die toen al de classificatie ‘echte toptrainer’ droeg? Exact, en hoe waren de prestaties de afgelopen pak hem beet 10 seizoenen? Exact. Geef de man een kans.

Ik kan niks negatief zeggen , was met ETH ook .. veel mensen sceptisch en daarna hosanna, hopend dat er wat goede aankopen komen en dat hij mensen durft te banken . En de machine op tijd aan t rollen krijgt . Hij is er nu eenmaal SUCCES maak ons trots.

de ajacieden moeten elkaar niet zo napraten, heb je ajax gezien afgelopen seizoen???

zag veel Bvtjes rondlopen geen team en als de Trainer wel iets heeft bewezen is het van een simpele ploeg een team maken. even terug naar de basis nederig zijn en hard trainen en dan de schaal heroveren zo simpel is dat geen grote bek niks na zo een seizoen moet je nederig zijn.

Maduro is een topcoach aan het worden die moeten ze binnen halen dan komt het goed

Naast Bakkatti Bogarde, Maduro en Reiziger erbij!

Ten hag heeft een hele goede lichting gehad en had overmars. En daarbij ten hag was ook niet geliefd dat die naar ajax kwam. Nu moeten we opnieuw beginnen. De elftal was zeer Zwak zooi verkopen en door. Wie weet komt het goed. Trainer is niet altijd de schuldige. Spelers moeten het ook doen en het elftal van nu die jankerts word het ook niks. Maarja we zullen zien.

Zeer benieuwd naar de resultaten. Ik hoop dat Steijn de tijd krijgt.. ik denk wel dat hij de kwaliteiten heeft maar misschien niet de juiste achtergrond/connecties om overeind te blijven in de arena, wat soms een slangenkuil kan zijn

Waarom allemaal zo weinig vertouwen wie weet verbaast die iedereen.
S6 steijn ik denk dat je het waar gaat maken geef hem gewoon het vertrouwen net qls toen met Frank de boer wie weet wordt dit ook een s6 voor ajax.

13 juni 2023 om 21:41

Eens, het is een prima vent, eindelijk een keer een normale vent voor de camera. Met Maduro erbij, ook gewoon een normale kerel gaat Ajax misschien weer een beetje respect afdwingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren