Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay lovend over Ajax-duo: ‘Zij waren de twee spelers die het voortouw namen’

Laatste update:

Ibrahim Afellay heeft genoten van de optredens van Brian Brobbey en Steven Berghuis tegen NEC. Ajax won zondagmiddag met 1-2 in De Goffert en had dat volgens Afellay vooral te danken aan het goede spel van de twee uitblinkers.

Brobbey was opnieuw goud waard voor Ajax met een assist op Kristian Hlynsson, terwijl Berghuis aangever was bij het doelpunt van Carlos Forbs. “Brobbey en Berghuis namen samen het voortouw tegen NEC”, zegt Afellay in Studio Voetbal. ”Berghuis was weer enorm op dreef.”

De analyticus haalt onder andere een moment uit de 25ste minuut aan, waar Brobbey als aanspeelpunt fungeerde, waarna Berghuis eronder kwam en het spel verlegde naar Steven Bergwijn. “Moet je kijken met welke intensiteit Brobbey en Berghuis daarna zelf het zestienmetergebied in rennen om aan te sluiten. Alsof hun leven ervan afhangt”, stipt Afellay aan.

Afellay ziet Brobbey de laatste weken een goede indruk maken. “Ondanks de situatie waar Ajax dit seizoen in verkeert, vind ik het wel knap hoe hij zich staande houdt. Er is wat kritiek geweest op zijn balaannames en zijn afwerking, maar ik vind het wel knap dat hij zich op 21-jarige leeftijd zo sterk houdt bij Ajax en daar een van de dragende spelers is.”

Brobbey was afgelopen donderdag twee keer trefzeker in het verloren Europa League-duel met Olympique Marseille (4-3). Afellay zag de spits van Ajax in het Stade Vélodrome zijn beste wedstrijd van het seizoen spelen. “En hij stond toen tegenover die twee fysiek sterke beren uit de Ligue 1 (Samuel Gigot en Chancel Mbemba, red.)”, aldus de oud-prof.

Bart Vriends, eveneens aanwezig in het praatprogramma, denk dat je als directe tegenstander beter wat afstand kunt houden bij Brobbey. “Hij is sterk en leunt naar achter. Je moet een moment vinden om voor hem te komen of een ploeggenoot hebben die voor hem kruipt. Bij die goal tegen NEC komt hij volledig in zijn kracht door te leunen tegen zijn directe tegenstander. Dan is er bijna geen verdediger die eraan te pas komt. Als hij dan met zijn lichaam draait, zit je bijna op zijn rug.”

Tot slot laat Afellay weten dat Brobbey hem doet denken aan Arouna Koné, de voormalig Ivoriaans international die speelde voor onder meer PSV, Sevilla en Everton. “Hij was ook supersterk. Dat was bijna fraude, zo sterk was hij. Als je voor hem wilde komen op de training van PSV, leek het wel alsof je een muur aan de kant moest zetten. Dat was echt bizar.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Tja en toch blijf ik als spits een voorkeur hebben voor de looplijnen van Akpom. Brobbey doet maar 1 ding en dat is steeds zijn kont erin zetten en dan kaatsen of draaien. Maar hij zoekt dus altijd het duel met de verdediger op. Akpom zie je steeds in ruimtes lopen en juist het duel vermijden. Zo krijg je een veel dynamischer en meer onvoorspelbare aanval.

4 december 2023 om 08:33

Ene didier drogba speelde ook altijd met zijn kont naar de goal, nu is dat een van de beste ooit daarin en brobby mag niet eens zijn veters strikken, maar met een goede tien de bijsluit zal hij ook beter renderen. Is heerlijk voetballen als je altijd een kaats kan maken voorin

4 december 2023 om 08:35

Ik zou zeggen beide: brobbey spits, Akpom erachter.

Akpom is geen sierlijke 10 maar als je ziet hoe makkelijk spelers als Til, Klaassen, De Wit in het hedendaagse voetbal scoren, dan kan Akpom dat zeker.

4 december 2023 om 08:43

Hij voegt wel nog minder toe voetballend gezien dan de spelers die jij noemt. Ik zie in hem geen nr 10 of middenvelder.

Momenteel is Hlynsson ook in goede vorm en aangezien het elftal al niet overloopt van de creativiteit, zou een basisplaats van Akpom dat niet goed doen.

Toevallig was Brobbey goed, het is gewoon omdat hij van beton is gemaakt dat hij zo balvast is. Verder is het echt helemaal niet zo'n bijzondere voetballer en maakt veel te weinig kansen af. Al moet ik zeggen dat het deze week wel beter ging (ook in Europa). Akpom is toch een veel betere en praktischere spits welke de snelheid van het spel in zijn voordeel gebruikt.

4 december 2023 om 08:52

Brobbey is anders ook aardig snel ondanks zijn bouw, heeft een hard schot, en is daarnaast nog steeds maar 21 jaar. Ik denk dat hij over heel dit seizoen bekeken de beste speler bij Ajax is, in ieder geval het meest constant. Je moet deze jongen nu gewoon de kans geven. Akpom valt ook telkens goed in, wat dat betreft jammer dat die niet op linksbuiten kan. Want ik word er echt moedeloos van om maar telkens naar Bergwijn te moeten kijken. Die speelt 1 leuke pot per 6 wedstrijden, de andere 5 zijn allemaal brandhout.

4 december 2023 om 09:26

Ben ik met je eens, zijn spel is echt niet slecht maar hij moet wel echt effectiever gaan worden. Ben benieuwd wat de spitsentrainer aan hem gaat leren de komende maanden. Geeft ook een geweldige assist gisteren, progressie zit er zeker in maar het mag allemaal net iets beter. Wel speelt hij in slecht draaiend team, wat langzaam aan ook beter wordt. Dat zal voor hem ook alleen maar positief zijn.

En onze aanvoerder, onze grote leider, Bergwijn liet wederom helemaal niets zien. Snel verkopen die gast.
En ik blijf geen fan van de speelwijze met Brobbey in de spits. Kont in de verdediger en kaatsen. Ik zie liever het dynamische spel voorin van afgelopen week.

4 december 2023 om 09:06

Dat was tegen Vitesse, gister viel Akpom in voor Brobbey na een uurtje en het spel werd er echt niet beter op, juist minder.. De kans die hij mist had Brobbey niet moeten doen want dan was iedereen aan het klagen, Akpom prima breekijzer, geen basis materiaal

4 december 2023 om 09:50

Dat zag ik ook maar lag dat gister niet meer aan dat ze zich vooral naar achteren lieten drukken en meer die voorsprong vast leken te willen houden? Ik zag gister sowieso de hele wedstrijd amper een drang om lekker te willen aanvallen. Alles ging zo traag en ballen gingen weer continu naar achteren.

4 december 2023 om 12:54

Eens Kokkie, Brobbey laten staan en Akpom is onze subersub.

Ik vind de manier hoe Ibi praat altijd zo cringe ofso. Dan bedoel ik de woorden die hij uitkiest en die spreekwoorden die hij gebruikt het lijkt alsof ie voor de uitzending dan dat uit zn hoofd heeft zitten leren want vind het gewoon echt niet bij hem passen. Kan me ook niet herinneren dat hij zo praatte als toen hij voetbalde. Ben ik enige die dat heeft?😂

4 december 2023 om 09:06

Dat gevoel heb ik ook. Ook de termen die hij weleens gebruikt passen niet bij hem , zoals "mijn hemel wat was die goed".

4 december 2023 om 09:15

Haha dit had ik dus precies hetzelfde. Hij heeft een aantal zinnetjes voorbereid en die dreunt hij er dan uit maar het klinkt voor geen meter. Beetje open deuren her en der, niet mijn analist.

4 december 2023 om 10:13

Toen hij voetbalde in Nederland was het een jochie. Je zag bij hem dat hij daarna volwassen is geworden en ook zo is gaan praten. Die gast tikt bijna de 40 aan dan vind ik logisch dat je netter gaat praten, je focust op de inhoudt etc. Zijn intonatie is zoals het is dat kin je niet veranderen. Is verder ook gwn lkr objectief, was super kritisch op PSV vorige jaar ondanks dat Rutten en van Nistelrooy vrienden van hem zijn. Is kritisch op zijn huidige werkgever Feyenoord als het minder gaat en looft Ajax als het team of een Ajax spelers het verdient. Ik heb dit liever dan analisten die op de man spelen, agenda’s erop na houden en geen normale zin kunnen formuleren.

4 december 2023 om 10:24

Het is ook nooit goed bij sommigen….

4 december 2023 om 12:13

Als je het een paar octaven hoger afspeelt heb je een directe versie van het polygoon journaal
"Het was een lust voor het oog"

4 december 2023 om 14:10

Ibi krijgt het voor elkaar om veel te praten en weinig te zeggen.

In dit licht erger ik me steeds meer aan Bergwijn. Waarom het bij hem niet lukt weet ik niet, maar het lijkt erop dat hij allang iets anders heeft gevonden en in de winter weg is..

4 december 2023 om 09:21

Als dat het geval is, zou het echt een godgeschenk zijn voor Ajax

Open deuren intrappen. Hij had geen tijd voldoende om een paar spelers bij Ajax te noemen die weer eens voor de zoveelste keer niet thuis gaven. Maar wel steeds een basisplaats krijgen.

Brobbey gaat denk ik heel goed renderen in een 2-spitsensysteem. 4-4-2 of 3-5-2 zie ik alleen nooit gebeuren bij Ajax, maar 4-2-3-1 met een schaduwspits wel. Je geeft dan wat creativiteit weg doordat je Hlynsson niet kan opstellen, maar ik zou het wel eens willen zien.

Ramaj
Gaaei
Sutalo
Hato
Sosa
Tahirovic
Vd Boomen
Berghuis
Akpom
Bergwijn
Brobbey

Ik blijf me verbazen dat mensen hier op Vz akpom liever in de basis zien als brobbey, ook
Gisteren brobbey ging er uit en het aanvalspel werd gelijk minder bij Ajax, akpom in in mijn ogen een goeie invaller maar zeker geen basis speler

4 december 2023 om 13:16

Waarschijnlijk vanwege het altijd maar beschermen van spelers terwijl er geen prestaties zijn. Zo werd iedereen gek van Tadic. En nu heeft Brobbey 10 kansen nodig voor een goal maar mag wel steeds blijven staan. Ook mede door zijn gemiste kansen heeft ajax in het begin zoveel verloren. En dan krijgen mikautadze en in mindere mate akpom geen kansen. Terwijl akpom elk duel scoort en mikautadze bij Georgië er nog meerdere in schoot. Net als dat Bergwijn nu ook steeds mag blijven staan puur als aanvoerder

Brobbey zit ondertussen wel in goede vorm, hij kon altijd een bal vasthouden, maar lijkt nu te hebben geleerd hoe hij een bal moet meenemen. Ik vond die kaart op Donderdag ook zonde want ik vind dat Berghuis ook echt goed speelt en de belangrijke passes geven.
De zonde van Steijn voelt toch alweer een tijdje geleden, er word weer gevoetbald met een idee, er komt eigen jeugd door het elftal en sommige van de aankopen lijken opeens wel te kunnen voetballen.

Ik zou toch eens 442 spelen met akpom en brobbey, middenveld : vos hlysson berghuis en godts achterin: rensch sutalo hato en martha.

Vraag me af of die 2 voorin kunnen renderen met aansluiting van dit middenveld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren