Feyenoord haalt huurling terug: ‘Hij moet de concurrentie aangaan’

Vrijdag, 19 mei 2017 om 20:23

Jari Schuurman mag in de voorbereiding op het aankomende seizoen gaan proberen om een plekje in de selectie van Feyenoord af te dwingen. De landskampioen geeft de middenvelder, die in de afgelopen jaargang werd verhuurd aan Willem II, de kans om Giovanni van Bronckhorst te overtuigen van zijn meerwaarde.

“Schuurman begint op 3 juli bij Feyenoord aan de voorbereiding. Hij moet proberen de concurrentie aan te gaan. Als hij dat goed doet, dan blijft hij bij Feyenoord”, vertelt technisch directeur Martin van Geel aan het Brabants Dagblad. Schuurman sloot zich vorig seizoen vanwege verplichtingen bij Oranje Onder-19 pas later aan bij Willem II en het duurde daardoor even voordat hij op gang kwam.

“De speeltijd die Schuurman gekregen heeft bij Willem II is ons tegengevallen. Hij was een deel van de voorbereiding weg. Dan wordt het team gevormd. Vervolgens loop je achter de feiten aan”, laat Van Geel daar over weten. In de laatste weken van het seizoen kwam de middenvelder van Jong Oranje wel geregeld aan spelen toe. Schuurman staat nog tot 2020 onder contract in De Kuip.


Poll

Denk jij dat Jari Schuurman een meerwaarde zal zijn voor Feyenoord?


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door cyberize7x)

Ik weet nog wel dat Schuurman een aantal jaar geleden in het zelfde rijtje werd gezet als bijvoorbeeld Nouri. Dit seizoen heeft hij niet heel erg veel klaargespeeld bij Willem II. Denk niet dat hij van waarde kan zijn voor Feyenoord.

19 mei 2017 om 20:40

Waarom de vergelijking met Nouri? Want dat is inmiddels een gearriveerde vedette?

19 mei 2017 om 21:18

Beide grote talenten, beide even oud, beide middenvelders. Nouri is verder doorgegroeid schuurman staat stil. Duidelijk genoeg zo?

19 mei 2017 om 21:24

Schuurman heeft zich ook ontwikkeld, kwam daardoor op het eind ook meer aan spelen toe.

19 mei 2017 om 21:32

Nouri heeft ook zijn doorbraak nog niet beleefd en lijkt wat achter te raken bij (in ieder geval) v Beek en ook de Jong. Ik moet zien dat hij het redt.
Geldt mogelijk nog meer voor Schuurman.

19 mei 2017 om 21:33

Nouja, Nouri heeft voornamelijk gespeeld in de Jupiler League (wel overtuigend!) terwijl Schuurman het in de Eredivisie mocht laten zien. Daar tegenover staat de ervaring die Nouri in Europa en de beker heeft kunnen opdoen terwijl Schuurman op dat gebied een achterstand heeft. Beide zijn jong en kunnen nog groeien, maar Nouri dicht ik wel een grotere toekomst toe dan Jari Schuurman die toch ietwat stil blijft staan in zijn ontwikkeling en die grote belofte die het in de jeugd was lijkt zich niet helemaal te ontpoppen.

19 mei 2017 om 22:12

Schuurman heeft meer eredivisie minuten. Het zegt allemaal niet zoveel. Beide zijn nog aan het groeien. Nouri wordt gezien als een absoluut top talent maar heeft dat nog niet laten zien in de eredivisie. Maher zou ook de absolute top halen die begon fabelachtig maar kwam te kort voor Psv. De tijd zal het leren.

19 mei 2017 om 22:17

In dat opzicht heeft nouri veel betere spelers voor zich bij Ajax. Bij Willem 2 heb ik mijn twijfels wat betreft schuurman.

Dit soort spelers moet je als kampioen zijnde niet in je selectie willen hebben. Pure middelmaat, was bij Willem II ook geen geweldige speler. Dus dan moet je hem als grote ploeg ook niet willen hebben. Vooral met de champions league op komst, moet je een grote maar vooral sterkte selectie hebben. Ook de bank moet wedstrijden voor je kunnen winnen, en ik denk niet dat hij daar een onderdeel in kan zijn.

Ik heb niet veel van hem gezien. Wat ik heb gezien viel erg tegen. Mag hopen dat ze met hem niet de CL ingaan.

Een jongen die echt wel veel talent heeft maar gewoonweg fysiek te zwak is voor het middenveld, en niet de snelheid/dynamiek heeft voor een rol vanaf de vleugel. Wat hij wel heeft is gevoel voor ruimte. En hoe je het ook stelt hij heeft een ontwikkeling meegemaakt dit jaar aangezien hij tegen het einde aan toch een basisplaats bemachtigd heeft.

Ondanks dat hij te weinig minuten heeft gemaakt denk ik wel dat het een leerzame seizoen was. Denk dat hij voor het eerst met tegenslag te maken had en dat is ook eens goed. Vooral aan het eind liet hij zien zich ontwikkeld te hebben. Ik ben benieuwd naar de voorbereiding.

Bedankt voor je inzet afgelopen jaar Jari. Naar mijn mening had je veel vaker in de basis kunnen en moeten starten. Onze trainer zag het helaas niet in je zitten, en heeft besloten om je creativiteit en je drang naar voren de kop in te drukken. Ik hoop dat je komend jaar bij Feyenoord voldoende aan spelen toekomt en dat Gio je capaciteiten beter in kan schatten.

Wat mensen niet moeten vergeten is dat Schuurman een voetballer is die beter rendeert in een voetballend elftal, Feyenoord zal veel meer de overhand hebben in wedstrijden dan Willem 2, hierdoor kan jari meer laten zien wat hij kan. Heb hem vaak op varkenoord gezien en het is geen speler die achter iedereen aan moet rennen, en probeer dit niet te serieus te nemen maar er zit wel een kern van waarheid in, Messi rendeert ook minder bij een club als atletico Madrid dan bij een voetballend Barcelona, bekijk dit in perspectief, niet de vergelijking Messi en Schuurman want dat snap ik ook wel. Bedoel alleen te zeggen dat een speler als jari beter rendeert in een team dat de overhand heeft in de wedstrijd.

19 mei 2017 om 21:31

Dan past hij toch net niet bij feijenoord. Je kunt veel zeggen, maar feijenoord een voetballende club noemen gaat toch wel erg ver. Zeker als hij niet van achter een man aanlopen houdt heeft hij toch niets bij feijenoord te zoeken

19 mei 2017 om 22:16

Feyenoord speelt zeker in Nederland 9 van de 10x op de helft van de tegenstander en moet dan het spel maken. Je doet net of Feyenoord alleen maar achter de bal aan rent en countert dat is natuurlijk onzin. Feyenoord is veel vaker de baas op het veld dan dat ze onder druk komen te staan.

19 mei 2017 om 23:33

Het gaat ver om Feyenoord een voetballende club te noemen? Feyenoord speelde Ajax en psv zoek in de eigen kuip, daarbij komt dat de 95 procent van de rest dit seizoen ook prima is gespeeld.

19 mei 2017 om 21:35

Heb mijn twijfels of Messi bij atletico niet zou kunnen renderen. Met zijn snelheid zou hij het toch best goed kunnen aarden. Kijk een Carasco of een Griezmann die doen het daar prima. Als je nu Suarez had gezegd oké.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

4 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Als Conte deze zomer wel bij Chelsea blijft, wil Willian vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren