Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tweede duel gestaakt in Keuken Kampioen Divisie; Younes Taha laat zich gelden

Laatste update:

PEC Zwolle heeft vrijdagavond zonder problemen een nieuwe stap gezet richting het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper won in eigen huis aan de hand van Younes Taha, die een hattrick maakte, met 4-0 van FC Dordrecht. Tegelijkertijd verspeelde ADO Den Haag tegen Helmond Sport de laatste kansen op nacompetitie en werd het duel tussen MVV en Jong AZ - net als PEC - Dordrecht eerder op de avond - vlak voor tijd stilgelegd omdat er voorwerpen op het veld werden gegooid.

PEC Zwolle - FC Dordrecht 4-0
De promovendus kreeg een strafschop nadat Ryan Thomas onderuit was gehaald in de zestien. Lennart Thy tekende vervolgens vanaf elf meter voor de 1-0. Na een vlotte counter tekende Taha na twintig minuten voor de tweede Zwolse treffer met een fraaie bal achter het standbeen. Het duel werd daarna kort gestaakt door arbiter Martin Pérez omdat Dordrecht-middenvelder Jari Schuurman vanuit het publiek werd bekogeld met een beker. Na de onderbreking ging Taha vrolijk verder met scoren, ditmaal met een knal van buiten de zestien. In de blessuretijd van de eerste helft was zijn hattrick compleet. De derde treffer viel na een fraaie combinatie van de thuisclub. PEC was ook na rust dominant, maar een nog grotere uitslag kwam er niet.

ADO Den Haag – Helmond Sport 2-2
ADO was in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg, maar wist de kansen niet te benutten. Helmond was een stuk effectiever, toen Arno Van Keilegom in de 36ste minuut raakschoot na een lage voorzet van Jarno Lion: 0-1. Direct na rust zorgde de net ingevallen Sacha Komljenovic met een kopbal uit een corner voor de 1-1. ADO leek vol energie op jacht te gaan naar de 2-1, maar na ruim een uur spelen profiteerde Martijn Kaars van een gebrek aan communicatie tussen Denzel Hall en Sonny Stevens: 1-2. Tien minuten voor tijd maakte Thomas Verheydt met een schuiver de 2-2. Daarna was ADO ook nog dicht bij de winnende treffer, maar Mario Bilate raakte de paal.

MVV Maastricht – Jong AZ 1-3
Beide ploegen kregen in de eerste helft een aantal goede mogelijkheden op de openingstreffer, maar de ban werd pas in de tweede helft gebroken. Enkele minuten nadat Ernest Poku er al dicht bij was met een knal van afstand op de lat, kreeg Jong AZ een strafschop: Rein van Helden tikte de bal met zijn hand uit de goal en kreeg rood. Yusuf Barasi benutte de penalty: 0-1. Acht minuten voor tijd zorgde Dailon Livramento voor de 1-1 door doelman Daniël Deen na een lange bal te omspelen. Toch gingen de punten mee naar Alkmaar, want een minuut later scoorde Finn Stam uit een voorzet van Jurre van Aken: 1-2. Vlak daarna werd het duel nog enige tijd stilgelegd nadat er voorwerpen op het veld werden gegooid. Nadat het duel werd hervat tekende Poku ook nog voor de 1-3.

FC Eindhoven – Jong FC Utrecht 2-0
FC Eindhoven opende al na zes minuten de score via Naoufal Bannis, die eenvoudig een lage voorzet van Charles-Andreas Brym kon binnentikken. Laatstgenoemde was twintig minuten later zelf het eindstation bij de 2-0: de Canadees kopte binnen uit een corner. In het restant van de wedstrijd was Eindhoven via onder meer Brian De Keersmaecker en Mawouna Amevor dicht bij de derde treffer. Gescoord zou er echter niet meer worden.

TOP Oss - Almere City FC 0-5
Almere City FC verzuimde om binnen tien minuten op voorsprong te komen in Oss. Anthony Limbombe versierde een strafschop, maar Lance Duijvestijn zag zijn penalty gestopt worden door doelman Thijs Jansen. Limbombe bleef gevaarlijk namens de bezoekers en kopte na ruim een halfuur spelen raak. De aanvalsleider had de smaak te pakken en tikte de bal kort voor rust binnen na opnieuw goed voorbereidend werk van Pascu. Álvaro Peña maakte aan alle spanning een einde door na een uur spelen raak te schieten in de bovenhoek. Rajiv van La Parra verzorgde de 0-4 met zijn allereerste doelpunt voor de club uit Almere, waarna Jeredy Hilterman uit een penalty (na overtreding Ilounga Pata) de eindstand op het bord zette: 0-5.

VVV-Venlo - Jong Ajax 0-1
Bij Jong Ajax mocht het Belgische toptalent Mika Godts vrijdag wederom in de basis beginnen. Vanwege de finale van de TOTO KNVB Beker komende zondag moesten de Amsterdamse beloften het ditmaal doen zonder grote namen. Toch wist het elftal van trainer Dave Vos prima weerstand te bieden tegen VVV-Venlo, waardoor de brilstand bij rust op het scorebord stond. In de tweede helft was VVV een stuk sterker, maar slaagde Jong Ajax erin de drie punten te pakken. Een makkelijk gegeven penalty werd benut door middenvelder Kristian Hlynsson: 0-1.

FC Den Bosch - Telstar 0-1
Bij de eerste doelpoging in Stadion De Vliert was het vrijdagavond direct raak. Een bekeken schot van Telstar-middenvelder Anwar Bensabouh belandde in de verre hoek: 0-1. Vlak voor rust ontsnapten de Bosschenaren, toen David Min met een doelpoging de lat raakte. In het tweede bedrijf zocht FC Den Bosch meer de aanval op, maar dat leidde niet tot doelpunten. Joey Konings dacht te scoren, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden vanwege een duwfout. Door de zege stijgt Telstar twee plekken op de ranglijst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een ontzettend domme maatregel is dit. Leuk zeg, elk weekend een paar gestaakte wedstrijden.

28 april 2023 om 22:20

Prima aanpak. Niet voor de lange termijn maar wel voor een aantal weken/maanden. Misschien leren mensen zich dan eindelijk eens te gedragen.

28 april 2023 om 22:23

Zo lang je plastic bekers in het stadion zelf mag gaat dit never nooit veranderen. Of je moet gaan straffen met meldplicht maar dat gaat er ook nooit van komen. We kunnen tot 2030 voetballen maar met de huidige regels gaat er echt niks veranderen ondanks dat ze nu zo makkelijk staken.

28 april 2023 om 22:23

Nee. Er zit altijd wel iemand tussen die zoiets kan doen.

28 april 2023 om 22:43

Spoilers: dat doen ze niet. Het enige wat deze maatregel doet, is dat het de mensen die continu zeiken over hoe soft de samenleving is enigszins een fijn gevoel geven. Ik vraag me af hoe lang mensen kunnen doen alsof dit een prima aanpak is, totdat ze het doorhebben dat het totaal niet werkt.

28 april 2023 om 22:21

Moet men zich maar gedragen

28 april 2023 om 22:32

Een vol stadion dat zich kan gedragen is een illusie.

28 april 2023 om 22:40

Als jij daar bij hoort, dan moet je lekker thuis blijven en daar de bierblikken naar de tv gooien. Kijken of je vrouw daar zo blij mee is.

28 april 2023 om 22:57

Je gaat gewoon niet er voor zorgen dat er nooit een bekertje gegooid gaat worden. Onmogelijk wanneer er zo veel mensen in het stadion zit. Dan maar de hele competitie op z'n kop?
Krijg dejavu van zulke draconische regels voor iets wat niet zo zeer ernstig is. lekker overdrijven met z'n alle en heel stoer zeggen dat mensen zich maar moeten gedragen. Alsof wedstrijden staken de enigste middelen zijn om mensen te straffen.

28 april 2023 om 22:21

Wat een ontzettend domme mensen op de tribune. Leuk zeg, elk weekend een paar gestaakte wedstrijden.

28 april 2023 om 22:31

We weten toch al lang hoeveel domme mensen er in zo'n stadion zitten. Daarom gaat zo'n maatregel ook totaal niet helpen.

28 april 2023 om 22:56

Nou, je kan ze helaas niet van tevoren bij de poorten gaan scannen op de waarschijnlijkheid dat ze een bekertje op het veld gaan gooien, dus je kan of verder gaan met jezelf te stoten aan de spreekwoordelijke steen door verder te gaan met dit circus of een betere maatregel proberen te verzinnen. Ach, wie hou ik voor de gek, ik ga alvast een aanloop nemen, misschien trap ik die steen in de kruising.

28 april 2023 om 22:22

Wellicht even omdraaien… laten we gewoon gezellig met gemengde tribune voetbal kijken.

28 april 2023 om 22:22

Wat een ontzettend domme supporters zijn dit. Leuk zeg elk weekend debielen op de tribune.

28 april 2023 om 22:22

Wat een ontzettend dom en onderontwikkeld volk moeten wij zijn om dommer dan een ezel te wezen. Je kent inmiddels de regels toch?

28 april 2023 om 22:23

@benzema, wat moet er dan gebeuren? Niks doen en gewoon laten gooien? Laat mensen zich eens gedragen, het is maar voetbal

28 april 2023 om 22:25

Geen idee, maar dit werkt totaal niet. Er zal altijd wel iemand in het publiek zitten die zoiets doet, ongeacht consequenties. Nu krijg je gewoon heel veel gestaakte wedstrijden en frustraties.

28 april 2023 om 22:37

De domme mensen worden wel verwijderd net als dat jongetje van acht met zijn vader. Iedereen heeft je gezien en nemen je dat heus niet in dank af. Lekker door gaan ermee.

28 april 2023 om 22:44

Geen idee, dat is altijd makkelijk. Wel lopen zeuren dat er een maatregel genomen wordt, maar zelf niet met een andere oplossing komen...

Dit is gewoon prima. Blijven volhouden tot er niets meer op het veld gegooid wordt. Die volwassen vent ook die in Maastricht die iets naar een speler van Jong AZ gooit. Wat een hoopje treurigheid ben je dan zeg.

28 april 2023 om 22:24

Wat een ontzettend domme reactie. Lekker elke week spullen gooien. Deze mensen willen het gewoon verzieken. Niks emoties, die moet je maar onder controle houden. Wat een zwakzinnige mensen die met dingen gooien

28 april 2023 om 22:28

Ik praat het gooien van spullen niet goed. Vind alleen de maatregel dom.

28 april 2023 om 22:30

Ik heb speciaal voor jou een account aangemaakt om te kunnen reageren. De maatregel is perfect. De mensen zijn dom. Gedraag je. Ik gooi ook geen glas bier naar mijn boekhouder of de dame die mijn brood afrekent. En in beide gevallen betaal ik (natuurlijk mede) hun salaris. Iedereen doet zijn best. Geniet ervan of blijf thuis.

28 april 2023 om 22:34

Fijn. Ik zeg ook niet dat het geen domme mensen zijn. Lijkt me vrij duidelijk dat dat zo is.

Werkt goed die nieuwe maatregelen. Lijkt wel alsof men zichzelf nog cooler vindt als dit door hen persoonlijk gebeurt. Dan stijg je in aanzien. 🤦‍♂️

28 april 2023 om 22:23

We zijn bezig met een enkeltje nooit meer supporters in het stadion waar ik alleen dacht dat uitsupporters verboden zouden worden. Klasse bezig aan de hersenlozen die het verkloten.

28 april 2023 om 23:49

Bizar nietwaar?!

Zelfs de inhoud is al te veel.
Nou er wordt genoeg vloeistof gegooid bij goals.
Gaan voor een nieuw record gestaakte wedstrijden.

Waarom wordt er gestaakt? Geen beker op het veld gegooid bij MVV.

28 april 2023 om 22:44

Er staat nergens dat het alleen om bekers hoeft te gaan

Heey zijn we nou zo dom , naïef, stupid maar wtf wie verInt deze maatregelen dan. Ik ben van mening en zeer overtuigd dat als je €20000,- boete geeft coor het gooien van voorwerpen in een voetbalstadion dat mensen niks meer gaan gooien. Maar we gaan steeds voor de mildere aanpak hier in Nederland. Zoals gewoonlijk moet het eerst volledig mis gaan voordat ze ingrijpen. Ik hoop dus niet dat iemand dood moet gaan voordat ze gaan beseffen dat staken helemaal niks uitmaakt en dat als je dot wil uitroeien moeten de straffen dusdanig zijn dat je wel 5 keer ga nadenken. Ik zeg 3 maanden zitten en €20000 boete niemand gooit geen shit meer.

Frustratie is een ding, maar het gooien met objecten naar spelers slaat nergens op. Ze voeren daar het werk uit. Die spelers komen toch ook niet naar kantoor toe of de lokale Jumbo (gezien die ene knaap van eerder vnv) om even een toetsenbord of pak spaghetti naar het hoofd van deze ''supporters'' te slingeren?

Maar ik denk dat staken ook niet de oplossing is, het dupeert de verkeerde groep en verhoogt vooral het risico op acties jegens de verstoorders.

Je moet deze regels gewoon blijven handhaven totdat en zodat een jongentje die notabene met zijn vader in het stadion is niet op het idee komt om zijn bekertje te gooien.

Hoogstwaarschijnlijk nog een seizoen in de KKk-divisie voor Ado.

Ik weet wat er schuilt acher dit maatregel, maar als ik dat zeg dan wordt er gecensureerd en je bericht wordt verwijderd.

Wat een stelletje deugneuzen hier. Jarenlang worden er zaken op het veld gegooid. Wat is het volgende? Niet meer mogen uitfluiten omdat sommige spelertjes zich gekwetst voelen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren