‘Real Madrid heeft tiener van 45 miljoen euro al binnen’

Vrijdag, 19 mei 2017 om 18:58

Real Madrid werd onlangs al in verband gebracht met de zestienjarige Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior, ook wel Vinícius Júnior genoemd, en de Koninklijke lijkt al verder te zijn met de komst van het supertalent dan in eerste instantie werd gedacht. Kleber Leite, de voormalige voorzitter van diens club Flamengo, beweert namelijk dat de transfer al in kannen en kruiken is.

“Ik ben verrast door de dingen die ik lees, zie en hoor. Mensen zeggen bijvoorbeeld dat Vinícius zijn contract heeft verlengd om dichter bij Real Madrid te komen en vrienden, dat klopt ook. Hij zit al bij Real”, schrijft de oud-preses op zijn blog. “Het is geen toeval dat de transferclausule voor buitenlandse teams is verhoogd van 30 naar 45 miljoen euro en dat is precies het bedrag dat Real in termijnen, die nu van start gaan, betaalt aan Flamengo.”

Marca weet dat Real zich gedwongen voelt nu toe te slaan omdat het een scenario als bij Neymar wil voorkomen. De Braziliaan vertrok uiteindelijk naar Barcelona, dat ook geïnteresseerd zou zijn in Vinícius. Kleber Leite weet ook wanneer we het talent, die dinsdag nog zijn contract bij Flamengo verlengde, in het Santiago Bernabéu kunnen verwachten: “Zijn vertrek volgt waarschijnlijk volgend jaar en we zullen hem in januari 2019 bij het Braziliaanse nationale elftal zien, of, en dat is waarschijnlijker, in juli 2019.

FOTOSPECIAL | De 16-jarige Vinicius Junior lijkt volgend jaar voor 45 miljoen euro de overstap te maken van Clube de...

Geplaatst door voetbalzone op vrijdag 19 mei 2017


Poll

Denk jij dat Vinícius Júnion zijn vermeende transfersom waar gaat maken?


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door 291110)

Haha kopen ze hem komt hij niet aan spelen toe gaan ze hem verhuren aan een andere club in de de Spaanse competitie dan mislukt hij daar. Dan gaat hij naar Heereveen en zakt ook nog is door de mand. Zonder dollen: Ik hoop dat hij eerst wordt verhuurd want hij gaat toch niet spelen als je Ronaldo, Vazquez en Bale voor je hebt. Ik hoop dat hij zijn geld waarmaakt, maarja zo goed als Neymar lijkt me sterk.

19 mei 2017 om 19:22

Hij gaat natuurlijk eerst meedoen met real madrid castilla. Dacht je nou echt dat hij al direct met eerste mee mocht doen.

19 mei 2017 om 19:53

Omdat dit met Odegaard gebeurde betekent niet dat dit met iedereen gebeurt, en er spelen veel spelers uit de jeugd van real in top competities in europa nu lol

20 mei 2017 om 07:48

Tegen dat hij klaar is voor het grote werk zal Ronaldo niet meer spelen. Dus lijkt mij een goede aankoop. Laat ze hem maar bij Castilla spelen. En eventueel aan een Spaanse subtopper uitlenen, kan alleen maar goed zijn voor zijn ontwikkeling.

Als die jongen het schopt om een jaar basisspeler te worden bij real, is de transfersom al behaald. Een aanvaller van real kost gewoon dat bedrag. Maar het betalen voor iemand van 16, om hem maar alvast binnen te hebben, dat is wel een gokje zeg maar..

19 mei 2017 om 20:58

Het is wel riskant ja, maar dat zijn de andere transfers toch ook? Ook als je een jonge talentvolle speler haalt, die zich al bewezen heeft op International niveau, blijft het een gok. Kijk naar James, die meer dan 80m heeft gekost. Heeft hij het waargemaakt? Ik vind van niet; al 2 seizoenen oprij een bankzitter. En zn eerste seizoen was naar behoren. Wat Vinicius op 16jarige leeftijd doet heb ik bijv een Neymar niet zien doen. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat hij evengoed of zelfs beter zal worden.

45 miljoen, 16 jaar, wauw.

19 mei 2017 om 19:04

En ook nog is uit de Braziliaanse competitie, het moet niet gekker worden

19 mei 2017 om 19:19

Braziliaanse competitie heeft geen moer te maken, Neymar was het dubbele uit diezelfde competitie.

19 mei 2017 om 20:14

Ja maar als je in de Spaanse competitie er 20 kan inleggen betekent dat vaak wel dat je dan beter bent dan als je dat in Brazilië doet

Wordt weer zo Odegaard gevalletje.

Belachelijk veel geld. Hoe kom je erop? 16 jaar pas. Allemachtig, ff lekker normaal doen.

19 mei 2017 om 19:09

Gelukkig een Madrid fan die zelf ook inziet dat dit erg schandalig is. Erg objectief van je!

19 mei 2017 om 19:20

Het bedrag van Ødegaard is toch wel een ander geval dan die van Vinicius. Dat bedrag konden de Eredivisie-teams nog betalen.

Manchester United betaalde vijftig miljoen euro voor Anthony Martial. Een speler die zich het seizoen daarvoor bewees in de Champions League in een verrassend goed Monaco. En die vijftig miljoen euro schokte de voetbalwereld omdat dat een krankzinnige transfersom zou zijn voor een talent dat zich nog niet over meerdere seizoenen bewezen had. Real Madrid gaat nu, zoals ze dat in het verleden al deden door krankzinnige bedragen te betalen voor hun Galacticos, nog een stapje verder. Een bedrag dat hoort bij een aanvaller van wereldklasse die de netten aan flarden schiet bij een Europese subtopper wordt nu betaald voor een 16-jarig talent dat zijn eerste seizoen op het hoogste niveau in Brazilie nog moet spelen.

Teleurstellend dat een jong talent al voor zijn doorbraak al de keuze maakt voor het grote geld. Zo had je bijvoorbeeld ook een paar jaar geleden een dergelijk bedrag neer kunnen tellen voor Hachim Mastour. Dat was ook een toptalent dat de wereld zou gaan verbazen (en zelfs al in reclames met Neymar zat). Waar speelt hij nu? PEC Zwolle.

19 mei 2017 om 19:20

Hoe oud was neymar toen er 89 miljoen voor is betaald? Ook onder de 20

19 mei 2017 om 19:40

Neymar speelde al wel op het hoogste niveau. Speelde daar iedereen weg. En dat op jonge leeftijd.

19 mei 2017 om 19:53

Neymar was 21 jaar en al lang international van Brazilië, sterker nog, hij wist op internationaal niveau al wedstrijden te beslissen. De Braziliaanse competitie had hij ook al lang in zijn zak.

19 mei 2017 om 19:59

Ten eerste was de vaste transfersom van Neymar 57 miljoen euro, dat door variabelen (waaronder bijvoorbeeld de boete op het mogelijk afzeggen van een vriendschappelijke wedstrijd, salaris voor de stichting van zijn vader, etc.) kon oplopen tot een soortgelijk bedrag als je noemt. Dus als we dan bij de berekening van een transfersom dit soort kosten ook meenemen, dan moeten we dat doen bij iedere transfer. Tel dan de geldsom die Raiola kreeg bij de transfer van Pogba dan ook bij die 105 miljoen op. Is dat eerlijk? In mijn ogen niet.

Dan over Neymar. Natuurlijk een totaal ander geval dan dit jonge talent. Neymar was op zijn achttiende al de op twee na beste speler in Zuid Amerika en won voordat hij transfereerde naar Barcelona al het landskampioenschap, de Braziliaanse beker, de Copa de Libertadores, de Recopa en was in (bijna) al die overwinningen de grote man bij Santos. Daarnaast natuurlijk al international en besliste op zijn jonge leeftijd al wedstrijden voor de nationale ploeg. Verder was hij ten tijde van zijn transfer twintig jaar (of toch 21?), dus wel even een ander soort transfer dan deze Vicinius Junior.

20 mei 2017 om 09:43

Het is een gok, maar die jongen kan er wel geraken denk ik. Neymar stond op 16-jarige leeftijd niet verder dan hem, maar heeft wel de kans gehad om eerst de Braziliaanse competitie te domineren, waar Vicinius het zal moeten hebben van het tweede (of derde? ik weet het niet precies) niveau van Spanje.

De ontwikkeling van zo'n jongen is belangrijk om later tot een ster uit te groeien. Voorlopig is Odegaard een goed voorbeeld van hoe het niet moet, al zal die uiteindelijk zijn weg wel vinden denk ik. Talent komt bovendrijven, maar je moet er voorzichtig mee omspringen om hem niet op te branden.

Real heeft nu een talent gekocht voor een enorm bedrag, maar ik zou denken dat ze er goed aan doen om hem nog een paar jaar in Brazilië te houden. Ervaring opdoen op het hoogste niveau in Brazilië, daarna de stap maken naar de eerste ploeg van Madrid. Niet verpieteren in een lagere klasse waar je niets van leert.

19 mei 2017 om 19:29

1: bedrag Martial kan/kon dacht ik oplopen tot 85(!) miljoen.
2: dit zijn geruchten. Wat teleurstellend is, is dat jij zulke loze berichten direct voor waarheid aanneemt. Wacht eens totdat het contract getekend is.

19 mei 2017 om 20:05

Hoe hoog de transfersom van Martial uiteindelijk wordt is natuurlijk afhankelijk van die variabelen en waaruit die zijn opgebouwd. Wilde enkel die geboden 45 miljoen euro in perspectief plaatsen door het vergelijk te trekken met de overgang van Martial.

Verder lijkt er toch een flinke kern van waarheid te zitten in de berichtgeving. Hoor steeds meer geluiden van (betrouwbare) Braziliaanse journalisten over deze mogelijke overgang.

tot nu toe zijn er echt maar weinig spelers die ik vind die hun hoge prijzen hebben waargemaakt : Ronaldo , Suarez , Neymar en Cavani

19 mei 2017 om 19:24

Ik reken Bale, Ramos, en in een ver verleden Zidane, Ronaldinho, Rivaldo, Ronaldo9, Figo, etc. ook tot spelers die hun prijskaartjes waard waren.

19 mei 2017 om 19:39

Ramos sowieso maar die was niet duur en Bale vind ik nog van niet hij heeft veelste weinig laten zien. Bale was duurder dan Ronaldo zelfs. Zidane was ook heel duur 68 dacht ik zo precies uit mijn hoofd die heeft het ook sowieso waargemaakt. die 3 brazilianen ik weet niet hoeveel zij koste maar denk niet torenhoog

19 mei 2017 om 19:39

Eh..ibracadabra...

19 mei 2017 om 20:27

Bale heeft t echt wel laten zien, alleen omdat ronaldo in het zelfde team speelt valt het niet op. Toch zou bale van mij mogen vertrekken, teveel geblesseerd en isco is beter

19 mei 2017 om 22:07

Bale is toch nooit zijn bedrag waard geweest, voornamelijk doordat hij zo ongelooflijk veel mist door blessureleed? Een miskoop is het absoluut niet, maar ik vind niet dat Bale het genoeg heeft laten zien om meer dan 80(?) miljoen waard te zijn

20 mei 2017 om 07:54

Bale? Vind jij echt dat Bale zijn prijskaartje van 100milj. waar maakt? Dan zie je niet veel wedstrijden van Real, denk ik. Bale zal nooit zo in de boeken van Real komen zoals Raul, Ronaldo (de beide Ronaldo's), Zidane, Roberto Carlos en Figo en dan vergeet ik er nog van in een verder verleden. Nee, Bale maakt zijn transfersom echt niet waar. Integendeel!!!!

Dit zijn weerzinwekkende bedragen en helemaal voor iemand van zijn leeftijd. Het is bizar wat hedendaags wordt neergelegd voor spelers. En dit zijn de bedragen die wij als publiek te horen krijgen. Wie weet wat voor extra clausulebedragen etc. nog meer van toepassing zijn van voor dit jochie.

Kunnen de Braziliaanse volgers wat zeggen over deze speler? 45 miljoen is nogal veel geld voor een zestienjarige.

Mesen vergeet niet dat Ödegaard voor een paar miljoen is opghaald niet voor 45 het is wel een gigantisch bedrag maar ik denk wel dat Real Madrid een rede heeft om hem te kopen

Die Braziliaanse competite volg ik dus helemaal niet, maar die bedragen de laatste jaren zijn niet mis. Ben ook benieuwd of hij ook zo'n impact heeft als Neymar en Jesus

Als Flamengo al 45 miljoen kan krijgen voor een nietszeggend talent die nog niks heeft bewezen dan kan Ajax gewoon richting de 100 miljoen gaan vragen voor Dolberg of Sanchez.

De voetbalwereld is totaal gestoord, maar dat wisten we al. Het feit dat die grote clubs ons nog steeds kunnen verbazen zegt genoeg.

19 mei 2017 om 20:10

Ja maar deze jongen word veel beter dan Dolberg dat kan een ieder met voetbal verstand al zien, ik denk niet dat real interesse heeft in Dolberg..

19 mei 2017 om 20:28

Hoe weet je dat?

19 mei 2017 om 20:31

Omdat ik het internationale voetbal volg.

19 mei 2017 om 21:47

Daar kan je helemaal niets van zeggen, of een zestien jarige speler zijn belofte waar maakt of niet is maar afwachten. Wellicht wordt het een tweeede Neymar maar het kan ook zomaar mis gaan. Remember Freddy Adu, dat was ooit het grootste jeugd talent, alle top clubs wilde hem hebben. Speelde op zijn zestiende in het Amerikaanse elftal.

20 mei 2017 om 09:46

Dolberg is anders één van de talenten die 'backed by Messi" zijn, een initiatief van Adidas die heel talentvolle jongens heeft uitgezocht. Dus of Vicinius sowieso beter wordt, dat is echt nog een groot vraagteken.

Dolberg is nog belachelijk jong en heeft een halve finale EL mee helpen beslissen, dat zijn toch mooie prestaties denk ik.

19 mei 2017 om 20:23

Dolberg vergelijken met hem? Ik kijk zijn wedstrijden ook bij het jeugdelftal van Brazilie en het is echt een goede speler is overal de grote uitblinker

Dit is wel een hele riskante aankoop. Hij kan talent hebben maar 45m is aan de dure kant voor een 16 jarige. Hoop echt dat deze gast in de buurt komt van Neymars niveau.

Enorm getalenteerde jongen en ik snap dat Real er snel bij wil zijn maar betaal dan 5 miljoen voor een eerste optie of zo. Dan kan je hem misschien over een jaar halen als hij daadwerkelijk heeft getoond het ook op het hoogste niveau in Brazillie te kunnen. Dit vind ik wel een enorm risico, hopelijk pakt het goed uit maar dat weet je nooit

Nieuwe trend in de voetbal is geboren,45 miljoen voor een 16 jarige talent die het goed doet in de jeugd elftallen wow, word gekker met de dag de voetbal wereld, welke club zal er hier na volgen met 50 miljoen voor een jeugdspeler.

Wordt denk ik een Robinho of Odegaard gevalletje omdat dit veel te vroeg is, voor absolute toptallenten vind ik dat vanaf 19 jaar dit kan betaald worden, wel goed geregeld dat hij nog 2 jaar daar kan blijven ontwikkelen en met 45 miljoen konden ze een topverdediger in de plaats van Pepe halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4214 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8364
4.Valencia6526
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
IscoMiddenvelder286
Karim BenzemaAanvaller275
MarceloVerdediger252
CasemiroMiddenvelder255
Keylor NavasKeeper250
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

1271 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
2013/2014 Barcelona 26 9 6 0

In de wandelgangen

Zaterdag 21 april
Mocht Luis Enrique de nieuwe manager van Arsenal worden, dan mogen de supporters van de club een spectaculaire transferzomer verwachten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren