Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neymar en zijn vader weigeren Dani Alves te helpen met betalen van borgsom

Laatste update:

Neymar en zijn familie willen niets meer met de situatie van Dani Alves te maken hebben, zo heeft de vader van Neymar geschreven in een post op Instagram. Verschillende Spaanse media schreven dat de Neymar-clan de miljoen euro borgsom ging betalen voor Dani Alves, maar dat blijkt dus onjuist.

Op 22 februari jongstleden werd Alves schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van een vrouw in een toilet van een nachtclub in Barcelona eind december 2022.

De Catalaanse rechtbank oordeelde dat Alves voor vier jaar en zes maanden achter tralies moet zitten, nadat het Spaanse Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van negen jaar en een schadevergoeding had geëist.

Geen van de procederende partijen was eind februari tevreden met de rechterlijke uitspraak. Het kamp van de voormalig voetballer heeft de aantijgingen meerdere keren ontkend, al waren Alves’ verklaringen niet altijd waterdicht en paste hij ze meerdere keren aan.

In afwachting van de behandeling van het hoger beroep vroeg Alves om een tijdelijke vrijlating en de rechter heeft dus besloten dat de Braziliaan zijn beroep in vrijheid kan afwachten voor een borgsom van één miljoen euro.

Dani Alves kon de borgsom zelf niet betalen en hoopte op steun van voormalig FC Barcelona en Brazilië-ploeggenoot Neymar. Hij en zijn vader trekken echter hun handen van de situatie af.

Op Instagram schrijft Neymar senior: “We hebben Dani Alves in een eerder stadium proberen te ondersteunen. Dat was voor de veroordeling van het Spaanse hof. Voor ons is de situatie nu over.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jezus wat een passende foto. Lekker van die vader ook om er een soap van te maken door op Instagram te reageren.

Kijk dat is gewoon top van Neymar en zijn familie. Memphis, kijk je mee?

22 maart 2024 om 10:47

Memphis postte een foto waar Promes en hij op stonden. Dat is toch totaal niet te vergelijken met een borgsom betalen.

22 maart 2024 om 10:54

Het gaat vooral om deze reactie:
“We hebben Dani Alves in een eerder stadium proberen te ondersteunen. Dat was voor de veroordeling van het Spaanse hof. Voor ons is de situatie nu over.”

Dat is wel top. Niet meer steunen, een persoon als hem.

22 maart 2024 om 10:55

Het gaat erom dat Memphis Promes blijft steunen. Terwijl Neymar en zijn familie aangeven niks te maken willen hebben met Alves.

Zoals Faptherooster ook aangeeft.

22 maart 2024 om 11:13

Dat is een keuze die familie Neymar maakt. Memphis maakt een andere keuze en laat Promes niet vallen. Prima dat ze maten blijven. Je kiest ze uiteindelijk zelf. Vond de openlijke steunbetuiging van Memphis niet handig en zelf wat overbodig. Maar dat hij kiest een vriend niet te laten vallen, valt te prijzen, misschien. Iemand die Promes na de straf probeert te helpen het beter te doen.

22 maart 2024 om 11:14

Faptherooster is een van de beste VZ profielnamen die ik ben tegengekomen

Verder wel eens, hoewel de situatie Promes en Alves niet helemaal vergelijkbaar zijn. Natuurlijk is het absurd om iemand met een mes te steken of om in drugs te dealen maar ik vind verkrachten nog wel een treetje erger. Zeker als je zo'n rijke voetballer bent die echt wel aan zijn trekken kan komen. Dan is er echt wel iets helemaal mis in je hoofd. Kan me best voorstellen dat je publiekelijk van zo iemand afstand wil nemen.

22 maart 2024 om 11:15

Misschien ligt de aard van de beschuldiging ook wel anders en laat je, jezelf niet meer in met iemand die voor dit type vergrijp veroordeeld is. Drugs is niet goed, absoluut fout zelfs, maar beter te vergeven in mijn ogen dan aanranding/verkrachting

22 maart 2024 om 11:24

@jtjvtt
Ik vind het wat moeilijk om dit soort dingen met elkaar te vergelijken en dat te kwalificeren op 'hoe erg' het is.

Promes heeft zijn neef in zn been gestoken. Maar hij heeft tegen zijn familie aangegeven:
'waar heb ik hem geraakt? (...) Dan heeft ie nog geluk"

En tegen zijn vader:
'je sprong voor hem. Anders steek ik hem dood, dat weet je toch?"

Daarnaast is het op grote schaal handelen van drugs een enorm probleem dat heel veel families ontwricht en mensenlevens vernietigt.

Promes was ook een rijke voetballer, die alsnog geld probeert te verdienen met drugshandel. Dat had hij ook helemaal niet nodig.

22 maart 2024 om 11:40

Memphis vind het maar wat interessant om met criminelen geassocieerd te worden. Dat bevestigd zijn door hemzelf gecreëerde straat-imago.

22 maart 2024 om 12:35



hehe,eindelijk iemand die ziet hoe deze nepgangsters in elkaar zitten en het ook gewoon benoemt. Stoer de crimineel uithangen ... wie er wat van zegt is racist. Wil je iets van hun gedrag begrijpen? Dagje Blijdorp en je weet genoeg. Apenrots ... primitief dus.

22 maart 2024 om 13:08

Wie weet blijven Neymar en Alves ook wel vrienden. Steunen ze hem alleen financieel niet meer.

22 maart 2024 om 13:15

Zo klinkt het ook Marton…

Op Instagram schrijft Neymar senior: "We hebben Dani Alves in een eerder stadium proberen te ondersteunen. Dat was voor de veroordeling van het Spaanse hof. Voor ons is de situatie nu over."

22 maart 2024 om 14:58

@mhda

Nee hier wat van vinden maakt je geen racist. Donkere mensen met apen vergelijken in blijdorp dan weer wel, dus dat is wat je een racist maakt.

Je krijgt er nog 5 likes voor ook. Top niveau weer.

22 maart 2024 om 15:39

/stoer de crimineel uithangen ... wie er wat van zegt is racist.
/
Maar wat zou je dan allemaal moeten zeggen dat iemand je in dit geval als een racist zou wegzetten. Je kan een crimineel prima bekrititiseren zonder jezelf hierbij racistisch of discriminatoire uitingen neer te pennen. Het jeukt bij sommigen als de neten, maar zaken als huidskleur of afkomst hoeven niet altijd benoemd te worden.

/dagje Blijdorp en je weet genoeg. Apenrots ... primitief dus.
/
Oh, je bent er zo een

22 maart 2024 om 23:24

Altijd moeilijk te bewijzen, verkrachting, zijn genoeg vrouwen die vals zijn en een verkrachting acteren om financieel hun slag te slaan. Vaak word de kant van de vrouwlijke aanklager gekozen maar kijk wat de situatie Benjemin Mendy heeft opgeleverd, een voetballer in de bloei van zijn carriere die alles kwijt is geraakt door leugens .

22 maart 2024 om 23:55

lol er zijn mensen die nog steeds denken dat Benjamin Mendy vrij is omdat hij niks heeft gedaan en niet omdat hij idioot veel geld heeft

22 maart 2024 om 10:51

Jij hebt volgens mij geen echte vrienden, of jij weet niet wat dat inhoud. Memphis zeg terecht imo, dat hij vrienden en/of familie nooit zal laten vallen daarmee praat hij niet goed wat ze doen maar hij zal ze nooit laten vallen. Dat zijn pas vrienden die zijn er in slechte slechte tijden, en niet alleen mee hoppen in alle succes.

22 maart 2024 om 10:56

Ik heb zeker echte vrienden, maar zodra deze vrienden criminelen worden wil ik niks te maken hebben met ze. Als je zo graag vrienden wilt zijn met criminelen zegt dat heel veel over jou als persoon.

22 maart 2024 om 11:04

Even ingelogd om hierop te reageren. Want juist als je echte vrienden hebt zullen zij eerlijk zijn.

Een lange jeugdvriend van mij die ik 15 jaar als beste vriend heb mogen meemaken besloot in een aangeschoten bui een weerloze meid van net 18 aan te randen en bruut te verkrachten. Leuk en aardig maar dan hoef ik helemaal niks meer met je te maken te hebben, of je nou een echte vriend was of niet.

22 maart 2024 om 11:08

Joh in elke vriendschap zijn er grenzen. Als Promes de moeder van Memphis zou neersteken, dan moet je eens zien hoe onvoorwaardelijk die steun nog is.

22 maart 2024 om 11:28

Echte vrienden durven ook grenzen te stellen aan het gedrag hun vrienden. Mijn vrienden moeten wel in mijn eigen kader van normen en waarden passen. Anders is de basis voor onze vriendschap weg.

Ik gebruik de standaard die ik voor mezelf heb ook voor anderen. Daarbij is het nog wel heel belangrijk hoe je met een situatie omgaat. Als je enorm spijt hebt van je daden, dan wil ik het gesprek nog wel aangaan.

Maar Promes heeft geen spijt. Hij lijkt zelfs trots op wat hij deed. Hoe moet ik vrienden zijn met iemand die blij is dat hij mensen neersteekt en drugsverslaafden faciliteert en daar heel veel geld mee verdient?

22 maart 2024 om 12:06

De wereld is wel een beetje hypocriet. Als ik alle films en series van topcriminelen zie, worden ze als helden gezien. Van Al Capone tot Pablo Escobar tot El Chapo enz. Dat zijn een soort van helden. Maar nu het over Promes gaat is hij opeens de duivel. En ik denk niet eens dat hij zelf bij de deal betrokken was. Denk alleen dat hij de lading heeft voorgeschoten aangezien hij geld zat heeft, en hier door vrienden hem een dikke winst op belooft is.
En natuurlijk is dat niet goed en moet je dit voor de jeugd niet promoten, maar als je echte vrienden bent laat je elkaar niet vallen. Ondanks wat diegene gedaan heeft. En ik ben ervan overtuigd dat als Memphis en Promes echte vrienden zijn Memphis echt wel gezegd heeft, he gast waarom heb je dit gedaan.

22 maart 2024 om 12:36

/En ik denk niet eens dat hij zelf bij de deal betrokken was. Denk alleen dat hij de lading heeft voorgeschoten aangezien hij geld zat heeft, en hier door vrienden hem een dikke winst op belooft is./

Haha, eindelijk iemand die dit zegt. Het is verbazingwekkend om te denken dat Promes een criminele organisatie zou runnen als profvoetballer.
Dat de politie / justitie hem als dusdanige hoofd van zo'n organisatie presenteert is ongeloofwaardig. Ze laten logischerwijs het achterste van hun tong niet zien en geven geen duidelijke uitleg wat zijn rol in het geheel is.
Hij zal hoogstens als geldschieter hebben gefungeerd, maar hij is zeer waarschjnlijk nooit "strong-arm" op straat bezig geweest met dit soort praktijken, want hij zou TE snel herkend worden.

22 maart 2024 om 13:00

Haha meen je nou echt alles wat je zegt of is dit een slechte grap?

22 maart 2024 om 15:03

@feye_88

Het neersteken van zijn neef, waar wij allen geen idee hebben van hoe die neef is, dat is vrij gek ja.

Maar drugsverslaafden faciliteren? Dat is hetzelfde als zeggen dat Gall en Gall drankverslaafden facililiteert.

De markt bestaat omdat mensen drugs willen gebruiken, niet omdat ze onder schot worden gehouden. Velen zijn dus zelfs blij met mensen als Promes, want zonder deze mensen, konden zij zichzelf niet volstoppen op feestjes tegen een vrij goedkope prijs.

22 maart 2024 om 11:26

Man man man wat kunnen jullie goed bezig zijn met hoe een ander mens zijn leven invult en omgaat met wie hij wil omgaan. Er zitten volwasse mensen op dit forum, het leven van een ander te beoordelen alsof zij alles goed doen.

22 maart 2024 om 15:09

Niet alles goed doen of een zwaar misdrijf plegen zit nog al wat verschil tussen. In mijn sociale omgeving heeft niemand ooit een zwaar misdrijf gepleegd, niemand ooit in de cel gezeten. Dat wil ik graag zo houden maar gezien de mensen in mijn sociale omgeving is de kans vrij groot dat dat ook wel zo blijft

22 maart 2024 om 12:28

Wat mogelijk meespeelt is dat Neymar ten onrechte werd beschuldigd van verkrachtiging door een vrouw die kennelijk bepaalde motieven erop nahield. Ik denk dat het bewijs tegen Alves daardoor nog meer in het verkeerde keelgat schoot bij Neymar en z'n vader, omdat dit toch enigszins persoonlijk voor Neymar is.

22 maart 2024 om 13:04

Ik denk dat hij gewoon niks te maken wil hebben met een verkrachter.

23 maart 2024 om 05:02

Wat een onzin jouw reactie en zegt behoorlijk veel over jou. Memphis is niet schuldig voor eventuele fouten van zijn vrienden en heeft niks met de situatie van Promes te maken.

23 maart 2024 om 07:27

Als je heel graag vrienden wilt zijn met criminelen zegt dat veel over jou als persoon.

Dani Alves kan geen miljoen betalen voor z’n borg? Die heeft flink z’n best gedaan dan de afgelopen jaren.

22 maart 2024 om 11:07

Hij heeft een vermogen van 55 miljoen, 1 miljoen cash heeft hij blijkbaar niet liggen, ook niet heel gek dit komt vaker voor met vermogende mensen.

22 maart 2024 om 11:15

Als hij een vermogen heeft van 55 miljoen dan moet het voor hem geen enkel probleem zijn om ergens een lening van 1 miljoen af te sluiten om de borgsom te betalen.

22 maart 2024 om 11:18

Bij niet vermogende mensen ook wel....

22 maart 2024 om 12:10

Zijn banktegoeden zijn bevroren omdat hij in een juridisch gevecht met zijn ex-vrouw is verwikkeld voor het niet betalen van alimentatie.

Hoe kan hij nou geen miljoen hebben liggen? Man heeft gigantisch veel salaris gekregen in zijn tijd, maar daarnaast wel het type dat het elke avond uitgeeft in de club en dan na zijn carriere realiseerd dat er dan ineens niet het zelfde bedrag binnen komt elke maand. Stakker

22 maart 2024 om 11:46

Kan ook zijn dat meneertje zijn geld ergens heeft zitten en in afwachting van de schadevergoeding zich voordoet als een arme stakker.

Maar het zou me niet verbazen als deze gast al zijn miljoenen aan drank, drugs en vrouwen heeft uitgegeven.

Tjah hij kan nog altijd aankloppen bij zijn mattie Memphis. Zijn steun aan familie en vrienden is onvoorwaardelijk en kent geen grenzen.

22 maart 2024 om 11:20

Een beetje sneu z’n opmerking. Ik ben verre van een crimineel, maar als mijn jeugdvriend de keuze maakt een partij coke in te voeren, zijn we niet opeens minder goede vrienden. Maar je bent niet alleen in Nederland , z’n 80 procent vind dat je vrienden moet laten vallen. De NSBers waren met vele vroeger.

22 maart 2024 om 11:31

Dus jij vindt het oke dat veel drugsverslaafden en hun families lijden omdat je vriend zo nodig geld moet verdienen over hun rug? Daar heb je geen problemen mee? Je spreekt hem er zelfs niet op aan en het maakt je niet 'minder goede vrienden'?

Iemand anders aanspreken op zijn gedrag is juist een goede eigenschap. Je vergelijking met Nsb'ers is stuitend.

Ik hoef geen vrienden die geen problemen hebben om t leven van andere mensen kapot te maken.

22 maart 2024 om 12:07

Sneu is als jou goede vriend is veroordeeld en zijn straf niet uit wil zitten en vlucht. Nog sneuer is dat jij hem daar vervolgens op gaat zoeken doet alsof je neus bloed en met hem gaat feesten en er publiekelijk mee loopt te pochen.

Het sneust vind ik dat je kennelijk geen moraal besef hebt dat crimineel gedrag bestraft hoort te worden, en het vind kunnen dat mensen hun straf ontvluchten.

Dat je een vriend laat vallen vanwege crimineel gedrag maakt jou geen slechte vriend, in tegendeel. Het is juist een wijze les voor je goede vriend om te reflecteren op zijn eigen gedrag waar klaarblijkelijk geen rem op ligt. Als je daadwerkelijk een goede vriend zou zijn dan houd je je vrienden op het rechte pad, of zorg je er voor dat ze weer op het rechte pad komen.

Een vriend die zijn eigen misdaden niet onder ogen wil komen zoals Promes dat doet, dat zijn geen vrienden.

22 maart 2024 om 12:13

Dan heb jij dus ook problemen met mensen die in een Casino werken. Want zij helpen mensen ook de verdoemenis in. Of alle mensen die in een koffieshop werken ook. Of is dat dan minder erg. Omdat het volgens de wet legaal is. Hou toch op. Je moet de handelaar niet altijd de schuld geven. De drugsgebruikers hebben er ooit zelf voor gekozen om aan de drugs te gaan. Want ze kunnen zonder drugs niet gezellig zijn op feestjes. En casino,s zijn hetzelfde toch. Daar zijn mensen ook kapot door gegaan. En laten we het over drank niet hebben (spreek uit ervaring). Dus als vrienden van jou in een van deze branches aktief zijn dan zeg jij de vriendschap op ?

22 maart 2024 om 12:29

Wie zegt dat Memphis dit niet achter de schermen allemaal heeft gezegd tegen Promes? Ik vind het wel goed dat hij hem niet ineens publiekelijk afvalt of aan de schandpaal nagelt.

22 maart 2024 om 12:31

Dus volgends jou logica zijn alle winkel eigenaars die tabak verkopen ook idioten? Uiteindlijk kies je er zelf voor om een gram of 2 door je neus heen te douwen. Als een vriend van mij een vrouw verkracht is het over met de vriendschap. Maar als een vriend de drugs in gaat, zal ik hem nooit verraden. misschien jij wel, maar dat zegt dat ik meer over jou als vriend zijnde dan dat het wat zegt over Depay.

22 maart 2024 om 12:42

@mirnes Hanic
Dus omdat andere mensen slechte dingen doen, vind jij het niet erg als jou vriend slechte dingen doet?

Ja ik heb problemen met mensen die verslaafden faciliteren. Ik heb ook geen vrienden die zoiets doen. Als een vriend van mij verslaafden zou faciliteren, dan zou ik daar absoluut bezwaren tegen hebben.

Nou is het zo dat je met drugshandel niet alleen verslaafden faciliteert, maar dat je voor cocaïne ook nog te maken hebt met drugskartels, die arme mensen in het land van herkomst uitbuiten.

Overigens beginnen veel drugsgebruikers in hun jeugd en adolescentie met gebruiken. Dat is nou niet bepaald de fase in een mensenleven waarin je gevolgen van je acties goed kunt overzien. Dat is een onderdeel van volwassen worden. Daar maken de drugshandelaren gretig gebruik van. Om hen op eigen verantwoording te wijzen is een zwaktebod.

Nog een punt: cannabis is een softdrug. Ik heb niet zo'n moeite met coffeeshops. Het is juist een van de veiligste recreatieve middelen.

22 maart 2024 om 12:43

niels....jongen ....nsb en criminele vrienden achter je laten. Mijn god ....wat een vergelijking. Ga het niet eens proberen uit te leggen. Misschien op marktplaats kijken of er nog hersencellen te koop staan ? Twee erbij, en misschien zie je dan zelf de debiliteit van je vergelijking

22 maart 2024 om 14:00

Dan kan je het verhaal ook omdraaien, Promes is ook jong. Misschien heeft ook hij niet goed na kunnen denken over zn acties. Of vind je eigenaren van tabakwinkels ook slecht? Aan roken gaan ook mensen dood namelijk.

22 maart 2024 om 15:11

@niels op t moment dat ik met vrienden om blijf gaan die aan drugs importeren doen, komen mijn kinderen er dus ook mee in aanraking. Dus ja... zo iemand zal geen vriend meer van mij zijn en daar denkt de rest van mijn sociale omgeving precies t zelfde over

Volgens mij zijn ze tegoeden bevroren

Je gaat zo'n schoft toch ook niet helpen. Laat hem lekker in zijn sop gaarkoken. Sleutel weggooien.

Veel reacties als 'Waarom kan hij geen miljoen betalen?'

Alves zijn banktegoed en zijn bevroren in verband met een geschil met zijn ex. Daarom heeft hij ook in een eerder stadium aangeklopt bij Neymar zijn familie, die toen nog wel financieel heeft ondersteund.

Zo blijkt uit alles dan Dani Alves eigenlijk een groot klein kind is. In zijn gedrag waarvoor hij vast zit en het er doorheen jagen van al zijn fortuin. Overigens overkomt dit veel profvoetballers. Zijn niet geïnteresseerd in hun verdere toekomst maar leven vooral in het hier en nu waarbij ze elkaar de loef willen afsteken van wie het het beste heeft.

22 maart 2024 om 12:40

Zijn tegoeden zijn bevroren. Lees je eerst ff in, voordat je domweg wat gaat roepen.

Van je vrienden moet je het hebben. Wel humor van de rechter, een borgsom opleggen terwijl zijn tegoeden bevroren zijn.

De Neymarretjes zijn hypocriete gasten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren