Van Bronckhorst: ‘Het wordt cruciaal voor Ajax, maar ook voor ons’

Vrijdag, 21 april 2017 om 14:23

Op weg naar het kampioenschap wil Feyenoord zondag afrekenen met Vitesse. De tegenstander uit Arnhem speelt een week later de bekerfinale. Giovanni van Bronckhorst kan het goed begrijpen wanneer Vitesse zondag al rekening houdt met de eindstrijd in de KNVB Beker. Zelf zat de Feyenoord-trainers vorig jaar immers in dezelfde situatie.

“We hadden toen net voor de bekerfinale een week met drie duels”, zei de coach vrijdagmiddag op de persconferentie. “Toen heb ik ook wissels doorgevoerd. Henk (Fraser, red.) neemt beslissingen in belang van Vitesse, niet kijkend naar andere teams.” Met die andere teams bedoelt Van Bronckhorst Ajax, dat hoopt op puntverlies van Feyenoord. De Amsterdammers plaatsten zich donderdag voor de halve finale van de Europa League. “Het ging alle kanten op, er zat alles in. Het is een enorme prestatie waar we trots op zijn in Nederland. Ajax wilde door en dat hebben ze gedaan. Die moeten nu uit naar PSV, maar voor mij is de wedstrijd tegen Vitesse het belangrijkste. Hoe minder wedstrijden te gaan, hoe crucialer het wordt. Dat geldt voor Ajax, maar ook voor ons.”

Het strijdplan voor zondag heeft Van Bronckhorst al klaarliggen. “We zijn een paar keer snel op achterstand gekomen, dat willen we nu voorkomen. Het was geen kwestie van slap beginnen. We willen nu snel zelf scoren”, aldus de trainer, die het nog moet doen zonder Bilal Basacikoglu. Rick Karsdorp is snel hersteld van zijn knieblessure en maakt zondag mogelijk zijn rentree. “Het herstel van Rick gaat goed. Na de laatste training bepalen we of hij zondag bij de selectie zit.”


Poll

Wat verwacht jij van Vitesse - Feyenoord?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Tja ik denk de week van de waarheid.

Ajax gisteren een super zware wedstrijd gehad die echt zijn tol gaat eisen bij sommige spelers. De ronde verder zal een boost geven ook al was het spel niet zo best. Echter ik zou het knap van ajax vinden al zouden ze nu kunnen winnen in Eindhoven.

Feyenoord moet gewoon zelf hun plicht doen als ze kunnen opbrengen om met dezelfde beleving als tegen utrecht het veld in gaan zie ik Feyenoord wel winnen. Vitesse zal denk ik ook geen 100 procent spelen die gaan vol voor de beker en dat snap ik ook nog eens.
Volgens mij was er vorig seizoen ook zo 'n situatie.

Na deze wedstrijd een week rust en dan volgen er voor ajax weer 4 op een rij. Super zwaar programma en daarom verwacht ik dat e meer punten laten liggen dan Feyenoord. Ik hoop dat uiteraard ook natuurlijk.

21 april 2017 om 14:40

Achja. In dit stadium is er denk ik geen ajacied die de titel ook maar een beetje boeit. We kijken allemaal naar die EL. De titel kan altijd nog, EL halve finale is een keer in de zoveel jaar. Een unicum. Win je van het weekend, prima. Verlies je, ook prima.

21 april 2017 om 14:46

Nou dat heb je verkeerd hoor, in ieder geval voor mij. Ik zie Ajax het liefst beide prijzen winnen en dat is nog steeds mogelijk. Ik mag ook hopen dat Bosz dit weet over te brengen naar de spelers: "nog 3 a 4 weken keihard bikkelen! Daarna heb je een hele zomer rust." Ik kan ook niet zeggen dat ik liever de EL heb dan het kampioenschap.

21 april 2017 om 14:51

@mentalist

Wat heb jij gerookt? De titel boeit niet?

On: Gaat zeker interessant worden dit weekend. Ga er zelf vanuit dat Ajax punten gaat laten liggen en Feyenoord gaat winnen dit weekend.

21 april 2017 om 14:54

Mentalist wel bijzonder.

Al ga je er de volgende ronde uit en je verspeelt kampioenschap heb je helemaal niks. Dus eigenlijk een weggegooid seizoen. Niemand die over 5 jaar zeg he das leuk Ajax speelde halve finale europa league dat is niks tastbaars.

Denk dat er maar weinig zijn die zelfde denken als jou.

21 april 2017 om 15:09

We zijn de afgelopen week doodgegooid met die knappe halve finale van PSV tegen Milan en die van AZ tegen Sporting. Dit is dus zeker wel een belangrijke en knappe prestatie van Ajax.

21 april 2017 om 15:09

Bliek, dan heb je niks? Verspild seizoen? Je staat Europees weer op de kaart, hebt een landstitel aan miljoenen binnengeharkt, nieuwe talenten ingepast, aantrekkelijke spelwijze ingeslepen... ga toch weg met je verspild seizoen. 2e worden, uit de beker en voor de winter exit Europa DAT is een mislukt seizoen. Hoe kun je voor het eerst in 20 jaar een Europese halve finale halen en spreken van een mislukt seizoen? Schande.

21 april 2017 om 15:18

Ik snap het wel hoor, de EL titel kun je halen op eigen kracht en de laatste 4 staan wat dat betreft allemaal gelijk. Als Feijenoord gewoon hun potjes gaat winnen (wat niet onmogelijk is) dan heb als Ajax zijnde niets. Een EL titel winnen is wat aanzien betreft (zeker in het buitenland) toch een stukje meer dan een landstitel. Ik ben geen Ajacied of Feijenoorder, maar ik zou het een prima seizoen voor het Nederlands voetbal vinden als Feijenoord de landstitel zou pakken en Ajax de EL titel

21 april 2017 om 15:25

Tja tis maar net wat je wil.

Talenten hadden anders ook ingepast geweest. 2 van de 3 punten heb je iid niet.
Als je er deze ronde uitvliegt heb je jet knap gedaan in europa en is een compliment waard , alleen heb je er weinig voor.
En wat ik zeg over 3 jaar zegt niemand meer zo ajax kwam tot de halve finale het is niet tastbaar.
De naam in europa had ajax al en zal niet zomaar weggaan.

Wat jij allemaal opnoem had je ook zonde de europa league voor elkaar gekregen. Dus ja als je geen kampioen word heb je idd niets tastbaars.

21 april 2017 om 15:32

Niets tastbaars, behalve financiële crescendo, weer een monstertransfer in de zomer en je pakt punten voor Nederland en op de clubranglijst waardoor je gunstiger loot. Maar zeg vooral nog een paar keer dat het niets oplevert

21 april 2017 om 15:41

Prima dat jij als aandeelhouder denkt en vooral het financiële wil benadrukken, maar bij de gemiddelde supporter staat toch het sportieve voorop. Heel knap dat Ajax de halve finale heeft gehaald, en dat gaat een andere Nederlandse club voorlopig ook niet evenaren, maar bliek heeft gewoon gelijk, als Ajax uitgeschakeld wordt en geen kampioen wordt dan sta je sportief gezien met lege handen.

21 april 2017 om 15:44

@mentalist; ik kan je wel volgen hoor. Een Eredivisie is de (zoveelste) bevestiging dat Ajax de meest succesvolle club van de Eredivisie is. In Europa is het laatste resultaat 15 jaar geleden geboekt. Omdat het zo zelden voorkomt kan ik me dat nog herinneren, terwijl er (voor mij) aan de landstitel van 2004 bijv nauwelijks een herinnering naar boven komt.

21 april 2017 om 15:51

Wandering wat een slap gelul? Ik denk als aandeelhouder omdat ik de EL interessanter vind? Het begint afgunstige vormen aan te nemen zeg. Wat Ijsmuts zegt. Ajax wordt de komende 10 jaar nog 5 keer kampioen. Lekker belangrijk. Hoe vaak halen ze halve finale EL? Boeit mij die zinken schaal.

21 april 2017 om 15:53

Het sportieve staat bij mij toch ook voorop...ik geef alleen aan wat de vruchten zijn van de SPORTIEVE topprestatie in Europa. Misschien is het nieuws niet up-to-date in de twenterand maar wel staan in de halve finale (wat volgens jullie niets is) groetjes

21 april 2017 om 15:56

@mentalist,

Je staat Europees weer op de kaart als je op 24 mei daadwerkelijk die beker omhoog kan houden.
Een halve finale spelen is een knappe prestatie maar je hebt nog niks , AZ stond in 2005 ook in de halve finale en stond daarmee ook niet Europees op de kaart.

En komende 10 jaar 5x kampioen ?? dat is ten zeerste te betwijfelen.

21 april 2017 om 16:17

@fcdc1 tuurlijk sta je nu weer wel op de kaart en dat zal in de zomer blijken als er weer spelers voor een enorm bedrag worden verkocht. AZ in europa vergelijken met Ajax is hetzelfde als de prijzenkast met die van Feyenoord en Ajax. Een naam hebben in Europa betekent meer dan een landstitel waar je elk jaar kanshebber van bent, voor Ajax en Psv dan teminste. Waarom zou Ajax geen 5x kampioen kunnen worden? Ze delen al jaren de dekens uit samen met Psv.

21 april 2017 om 16:30

Nee geen Twenterand San bartolome de la torre Andalusië en daar is het nieuws vrij aardig up to date, echter niet heel veel te vinden over Ajax gewoon een artikel over de wedstrijd. Buiten dat typte ik dat de prestatie voorlopig niet door een Nederlandse club zal worden geëvenaard, dus zeker een goede prestatie, maar net als het WK in 2014 je hebt er sportief gezien niet zoveel aan. Wint Ajax de EL dan kan ik mij voorstellen dat het kampioenschap er niet toe doet, maar liever halve finale halen dan kampioen worden? Dan zou ik ook nooit meer zeuren als een andere club het behalen van de 2e plek viert

21 april 2017 om 16:45

@ metalist, ik wil het allebei. PSV een crisis intikken, Feyenoord een trauma bezorgen die zijn weerga niet kent en genoemd worden als de laatste Nederlandse club zijn die een Europese prijs pakt voor de komende 15 jaar. I want it all

21 april 2017 om 17:01

@ grasveld7,

Ik zeg niet dat Ajax niet 5x kampioen kan worden in komende 10 jaar maar ik betwijfel het wel.
Dat komt hoofdzakelijk door de prestaties van afgelopen jaren Ajax werd sinds de eeuwwisseling 6x kampioen van Nederland en werd dit steeds met een gering punten aantal 73, 80, 73, 76,76 en 71! Met PSV dat het nu minder doet maar ongetwijfeld terug komt en een Feyenoord dat terug lijkt uit de crisis zal het ook moeilijker worden voor Ajax.

En ja die prijzenkasten zeggen natuurlijk niet zo veel aangezien het merendeel van die prijzen uit diep van de vorige eeuw is binnen gehaald.
Maar goed ik snap die honger wel naar Europees succes het is immers al een stuk langer geleden dan het laatste kampioenschap van Feyenoord

21 april 2017 om 17:11

@mentalist "sportieve topprestatie in Europa" Ja dat klopt inderdaad als Ajax daadwerkelijk de EL wint. Op dit moment hebben ze met alle geluk van de wereld van Schalke (nummer 11(!) in DL) en Kopenhagen gewonnen. Een kinderhand is blijkbaar snel gevuld.

21 april 2017 om 17:50

@mentalist
Tja, het is ook maar een beetje wat je uitkomt toch? Je wint in de EL en staat in de halve finale. In de competitie sta je een punt achter op de koploper. Zodra je zondag eerste staat heeft dat prioriteit.
Bovendien is het winnen van de competitie veel gunstiger. Dan heb je een garantie op CL miljoenen. Meedoen in de groepsfase is al bijna lucratiever dan de EL winnen. Moet je dan gokken op Lyon en United verslaan, of ga je voor het ene punt achter op Feyenoord?

21 april 2017 om 18:24

Mentalist slaat de spijker op de kop, de titel boeit Ajacieden totaal niet meer. Ajax heeft een kans om de finale EL te halen en zelfs een kansje om hem te winnen. Dat zijn momenten die eens in de tien, twintig jaar voorkomen.

Gewoon jong Ajax sturen naar Psv, we worden toch wel tweede. Dan kan iedereen optimaal herstellen voor het tweeluik tegen Lyon.

21 april 2017 om 18:26

@feye88

Als Ajax de EL wint en tweede wordt, is Ajax direct geplaatst voor de groupsfase Cl.

Je gokt niet op Lyon of op de winnaar van Man U tegen Celta, Ajax heeft dat zelf in de hand. In de eredivisie heb je dat niet,. als Feyenoord alles wint,z ijn ze kampioen.

Overigens is Ajax bij een tweede plek zonder EL winst ook de hoog geplaatste club in de voorrondes.

Ik denk dat Feyenoord dit weekend een grote stap gaat maken naar het kampioenschap. Ik verwacht een niet te sterk Vitesse, dus die winnen we wel. PSV - Ajax wordt een hele zware pot voor Ajax, zeker met de wedstrijd van gisteren in hun benen. Come on PSV, help ons!!

21 april 2017 om 14:37

Juist als iedereen denkt dat het wel goed gaat en de scenario's ideaal zijn is Feyenoord als geen ander in staat om het te verknallen.

21 april 2017 om 15:20

Inderdaad zeg. Feyenoord is altijd tot de meest onverwachte en onbegrijpelijke dingen in staat geweest zodra er echt iets voor het grijpen ligt.

21 april 2017 om 15:48

'als geen ander'? Ik kan mij vorig seizoen anders een wedstrijd herinneren waar een ander toch wel het toppunt van verknallen bereikte..

21 april 2017 om 16:13

Wat was dat prachtig zeg, ik genoot ervan als buitenstaander dat was echt zo mooi op de laatste speeldag dat het zo beslist werd. En dan die bus nog die ze al hadden bestickerd, dat was echt smullen!

21 april 2017 om 16:47

Moet je eens voorstellen hoe wij Ajacieden ons voelen als we iets soort gelijk doen bij de aartsrivaal.

21 april 2017 om 21:16

Iedereen heeft het dan weer over die wedstijd tegen de Graafschap en nu weten we dat wel. Feyenoord is de afgelopen 18 jaar amper in de buurt van de 1e plek geweest. En kijk naar de EL, ze winnen van Manu en iedereen hosanna en blij en vervolgens worden ze nog 4e in de poule ook. Ik vind prima dat er gelachen wordt als Ajax op de laatste dag de titel verspeelt, maar Feyenoord is kwalitatief de mindere van Ajax(dat hebben we recent wederom gezien) en is er nog niet. Dat het wel goed komt is de grote valkuil en dan is het leedvermaak ook heel groot bij de gemiddelde Ajax fan als het Feyenoord toch niet lukt. Er hangt een sensatie in de lucht en zondagavond is Ajax er misschien al voorbij. PSV bakt er niets van, ook zondag niet.

Precies! Feyenoord moet nu toeslaan. Gelijk al met 2-0 voorstaan na 20 minuten, geef je meteen een signaal af aan Ajax dat de laatste hoop op een kampioenschap verdwijnt.. Al hoop ik dat dat niet gebeurt..

21 april 2017 om 14:52

De laatste hoop verdwijnt pas na het laatste fluitsignaal tegen Feyenoord - Heracles en Willem 2 - Ajax. Dan pas valt er niks meer te hopen. En als je gaat zeggen dat dat niet klopt refereer ik even aan de laatste speeldag vorig seizoen.

21 april 2017 om 16:57

Gewaagde uitspraak van je. Makkelijk scoren van je dat je alleen wilt wijzen naar vorig seizoen, zat seizoenen geweest dat het niet op de laatste dag aankomt en al helemaal niet op het laatste fluitsignaal.

Feyenoord zal nog van een koude kermis thuis komen als ze Vitesse onderschatten zoals veel fans hier doen, Vitesse win je zeker niet zomaar en Feyenoord heeft mazzel dat van Wolfswinkel een onbegrijpelijke kaart pakte laatste wedstrijd. Hele vreemde actie van hem maar dan nog kan Vitesse punten afsnoepen. Kijken of Feyenoord tegen de echte druk kan en daarna zijn er nog 2 wedstrijden dus ben overtuigd dat ze punten gaan verspelen. Ajax kan lekker rouleren tegen PSV en dit PSV is laatste weken hopeloos uit vorm dus Ajax moet gewoon voor de drie punten gaan en dan is de titel binnenkort inzicht

Zeker vol erop klappen! Maar ook waken voor alweer een snelle tegengoal in een uitwedstrijd.
Want daar ben ik het met Gio niet mee eens, helaas bij te veel uitwedstrijden juist wel slap beginnen, niet scherp in ieder geval. Je kan ook proberen het ritme de eerste minuten er juist uit te halen en dan een versnelling hoger gaan. Maar goed ik verwacht een pittig potje met hoop ik de winst voor Feyenoord.

Als psv er vol voor gaat tegen Ajax moet Ajax wel echt een wereldprestatie neerzetten willen we winnen. Psv heeft gewoon een goeie selectie dat het niet loopt heeft met veel zaken te maken maar niet met kwaliteit van de spelers. En Ajax heeft echt wel een slijtageslag gestreden gisteren.

Feijenoord gaat Vitesse echt helemaal van de mat vegen verwacht ik. 4-0 of 4-1 ofzo. Vitesse is maar met 1 ding bezig en dat is de beker. En als je niet mee gaat in de strijd die dit Feijenoord doorgaans op de mat legt heb je geen kans. Snap niet dat mensen verwachten dat Feijenoord het moeilijk gaat krijgen. Verwacht meer weerstand van Excelsior en Heracles als van Vitesse.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

136 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Elia: ‘Bij sc Heerenveen waren ze al blij als hij één goede actie had’

Eljero Elia kan deels wel verklaren waarom Feyenoord het succes van 2016/17, waarbij de landstitel werd veroverd, geen vervolg kon geven. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst won afgelopen seizoen...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Als Conte deze zomer wel bij Chelsea blijft, wil Willian vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren