wk2018

Update: Bosz hakt knoop door en passeert topscorer Dolberg

Donderdag, 20 april 2017 om 08:38

Het is nog onduidelijk wie er donderdagavond tegen Schalke 04 in de spits staat bij Ajax. Bertrand Traoré kreeg afgelopen zondag tegen sc Heerenveen (5-1) rust en derhalve verscheen Kasper Dolberg weer in de punt van de aanval van de Amsterdammers. Peter Bosz wilde op de persconferentie nog niet verklappen wat hij besloten heeft.

“Wie er gaan spelen? Dat ga ik vanavond eerst mijn spelers duidelijk maken, dus ik ga het nog niet zeggen”, zo werd de trainer geciteerd door Ajax Showtime. “Ik weet zelf al wat we gaan doen, maar dat gaan we eerst bij de spelers bekendmaken.” Bosz voegde er nog wel aan toe dat hij Dolberg liever niet negentig minuten had laten spelen tegen Heerenveen.

“Dat was ook niet het plan, maar Nick Viergever en Davy Klaassen hadden wat last. Ik vond het daarom belangrijk om hen te wisselen. Met Kasper ging het prima, maar we moesten hem noodgedwongen laten staan”, aldus Bosz, die nog wel vertelde tevreden te zijn over het spel van Traoré in de laatste weken: “Hij kan zowel spits als rechtsbuiten spelen. Maar als spits heeft hij het beter gedaan bij Ajax.”

Update 20 april 08.38 uur - Bosz hakt knoop door en passeert topscorer Dolberg
Peter Bosz wilde er op de persconferentie niet veel over kwijt, maar het Algemeen Dagblad weet wie er donderdagavond in de punt van de aanval staat bij Ajax. De krant schrijft dat de trainer heeft gekozen voor Bertrand Traoré en dat betekent dat Kasper Dolberg moet plaatsnemen op de reservebank. Justin Kluivert en Amin Younes bezetten de flanken.


Poll

Wie zou jij in de spits zetten bij Ajax?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door zsvajax)

Gek genoeg zou ik morgen kiezen voor Traore met Kluivert op de flank. Puur voor de snelheid het eerste uur. Mocht je iets moeten forceren dan kan Dolberg altijd gebracht worden. Zondag tegen PSV zou ik juist weer kiezen voor Dolberg.

19 april 2017 om 21:25

Traore op de vlank is geen succes. De reden dat hij als spits een stuk beter is dsn op de flank is omdat hij 2 kanten op kan gaan en veel kansen kan creëren. Op de flank gaat traore altijd binnendoor en dat is makkelijk te voorspelen. Ik zou neres en Kluivert op de flank en dan beginnen met traore of dolberg.

19 april 2017 om 23:13

Volgens mij zegt hij ook Traore in de spits, kluivert op de flank? ;d

20 april 2017 om 08:54

Ja inderdaad Traore als spits met Kluivert en Youness op de flank. Dat leek me vrij duidelijk.

20 april 2017 om 08:59

Hij plaatste zijn reactie voordat deze 'update' verscheen, was dus niet nog 'bekend' voor zover we dit nu al kunnen bevestigen. Great minds think alike hoop ik.. Nu is in elk geval de kans om het af te maken, de nul houden voor rust is echt heel belangrijk denk ik om Schalke niet direct teveel hoop te geven. Ze zijn thuis een stuk sterker, maar ik denk dat als Ajax 1x weet te scoren dat het einde oefening moet zijn. Laat dit nou de dag zijn waarop Traore geen oogkleppen op heeft.

20 april 2017 om 01:31

Nou joostfan, ik zie toch liever Younes op de linkervleugel. Die verdediger van Schalke is nog steeds een beetje duizelig van afgelopen donderdag. Alleen kan snelheid wel eens een mooi wapen zijn in de return, omdat Schalke natuurlijk vol op de aanval moet. En dan ligt er ruimte met Kluivert en Neres.
Ik geloof dat ik deze wedstrijd toch voor Traore zou kiezen. Gewoon omdat, zoals Bosz al zegt, Dolberg afgelopen zondag langer speelde dan de bedoeling was na die blessure. Laten we die jongen lekker heel houden. Twee fitte topspitsen zou geen overbodige luxe zijn, mochten we ook nog eens de halve finale halen.

20 april 2017 om 08:49

Die directe tegenstander van Younes is helaas geschorst voor de return. Vind hij zelf niet zo erg denk ik. Traore lijkt me met zijn beweeglijkheid in dit geval een betere optie in de spits tegen die houthakkers achterin bij Schalke.

Ik ben geen ajax fan, maar wat hou ik van zijn manier van spelen! Iemand deed hier een analyse over zijn tactiek en ik zag het precies tegen shalke, het was echt een lust voor het oog!

Dolberg is de betere spits, maar ook de meest effectieve van de twee. In een wedstrijd waarin je met een enkel doelpunt de tegenstander op bijna onoverbrugbare achterstand kan zetten moet je kiezen voor degene die het best omgaat met de kansen die hij krijgt. Lekker met Dolberg spelen in de spits, dan kan je Traore alsnog brengen om iets te forceren.

19 april 2017 om 19:35

Ligt er natuurlijk ook aan hoe je wilt gaan spelen. Ga je je voorsprong verdedigen, kan je beter spelen met een counterspits dus dan zou ik voor Traore kiezen. Kies je ervoor om snel voor een doelpunt te gaan kan je denk ik beter voor Dolberg kiezen, al ging het vorige week ook goed met Traore. Aangezien je zondag tegen Psv speelt en daar waarschijnlijk effectief moet zijn, zou ik daar met Dolberg spelen. Daarom zou ik donderdag voor Traore kiezen.

19 april 2017 om 20:40

Toure heeft op de counter in recente weken nou niet laten zien een 'counterspits' te zijn. Snel absoluut, maar in de afronding drama. Tegen Kopenhagen kan ik me nog 3 kansen herinneren waar hij faalde.

Desondanks zou mijn keuze op Traore vallen, puur omdat je 100% fit moet zijn. Dolberg kan na een absentie van een paar weken nog niet 100% zijn, onmogelijk.

20 april 2017 om 01:32

Toure is toch ook een verdediger of cvm?

20 april 2017 om 08:54

Traore creeert ook weer heel veel kansen door zo ver in te zakken en zelf de aanval op te zetgen, daarbuiten komt er veel meer ruimte juist door dat inzakken voor de buitenspelers, wat levensgevaarlijk is voor het trage centrum van Schalke.

19 april 2017 om 19:58

Ik zou het dus andersom doen. Dolberg zoekt vaker de fysieke duels op, iets wat tegen de sterke Duitsers een stuk lastiger is dan in de Eredivisie. Ik zou voor de bewegelijkheid en snelheid kiezen met Traore en moet er nog gescoord worden kan je Dolberg altijd nog brengen voor een middenvelder.

20 april 2017 om 08:43

Ik dacht dat ik had gelezen dat dolberg toch vaak in thuiswedstrijden scoort en een stuk minder buiten de arena. Ook al is dat natuurlijk geen goede reden zou ik daar toch rekening meehouden en traore in de spits houden.

20 april 2017 om 08:55

Dolberg heeft het gehele seizoen nog niet in en uitwedstrijd zich laten zien. Daarnaast is hij iets makkelijker te verdedigen. Traore is zeer onvoorspelbaar.

20 april 2017 om 09:53

Je staat 2-0 voor. Schalke moet, en geeft daardoor ruimte weg. De verdedigers zijn groot en sterk, maar ook langzaam. Ik zou on dit geval kiezen voor snelheid en dus Traore. Bal onderscheppen en dan direct diepte zoeken lijkt mij nu het beste. Je moet niet uitgaan van het beslissen van de wedstrijd door een doelpunt te maken, je hebt er al 2. Dus eerste prio is geen goal tegen krijgen. Het hoeft vanavond niet mooi, als je maar doorgaat!

Traore is op elk vlak beter dan Dolberg behalve afmaken, aangezien Ajax niet hoeft te scoren zou ik dus voor Traore kiezen. Ook raakt hij nooit vermoeit daar zullen die verdedigers het ook lastig mee hebben later in de wedstrijd. Dolberg kan je altijd brengen als dat nodig is.

19 april 2017 om 19:55

Hahahahahaha op elk vlak beter behalve afmaken? Meen je toch niet serieus hoop ik. Dolberg is een beter aanspeelpunt, kan beter koppen, kan een bal schieten/passen met zijn zwakke been, heeft meer overzicht aan de bal, kan beter passen/voorzetten, heeft een betere aanname, beter afstandschot, sterker in de duels en draait bij vlagen net zo makkelijk weg als Traore (heereveen bij 4-1 dit weekend en heeft hij nog veel vaker gedaan dit seizoen). Het enigste wat Traore (veel) beter kan is rennen en dan is Dolberg op de sprint ook nog is aardig snel. Over dat hij nooit vermoeit raakt is onzin, want ik heb hem dit seizoen wedstrijden zien spelen dat hij geen meter te veel heeft gelopen. Dolberg is 3 klasses beter dan Traore, dus ik zou altijd voor Dolberg gaan.

19 april 2017 om 20:36

Ik denk dat je beter een andere sport kan gaan kijken man.... wat 3* Ajax al zegt Dolberg is op bijna elk punt beter en kan (niet onbelangrijk) makkelijker scoren dan traore.

Groot fan van Dolberg, maar zou tegen slopers als Höwedes en Nastasic gaan voor de bewegelijkheid van Traore. Mocht Schalke pressie gaan spelen zou ik voor Traore gaan puur om zijn bevliegingen, snelheid en bewegelijkheid. Zou overigens Neres ook opstellen ipv Kluivert. Ik denk dat Neres minder onder de indruk is van het Schalke publiek gezien zijn Braziliaanse ervaringen.

19 april 2017 om 19:44

Las ergens dan Howedes twijfelgeval is. Zou wel ideaal zijn, want dan blijft er verdedigend helemaal niks over.

why change a winning team, tegen Schalke was de trio kluivert-traore-neres bijna niet te stoppen.
Lekker zo houden! Schalke heeft duidelijk moeite met die bewegende spitsen.

19 april 2017 om 19:43

Ja klopt Younes zat op de bank inderdaad.

19 april 2017 om 19:45

Younes speelde die wedstrijd hoor ipv Neres die viel alleen in.

19 april 2017 om 23:48

Younes was echt niet normaal die wedstrijd die moet er zowiezo in

20 april 2017 om 01:35

Deel ik met je Fnoordajax
Die trekt ook altijd twee verdedigers naar zich toe omdat in z'n eentje die jongen haast niet af te stoppen is. Dan komt er lekker ruimte voor een bv inschuivende Klaassen.

20 april 2017 om 08:57

Youness speelt zijn beste wedstrijden tegen landgenoten. Als hij vanavond weer zo speelt wil heel Duitsland hem halen.

Mijn voorkeur gaat uit naar Traore omdat hij topfit is en Dolberg nog niet helemaal. Bovendien heeft Traore bewezen zeer balvast en behendig te zijn. Na verwachting gaat Schalke zeer aanvallend spelen en dan kan een Traore met zijn snelheid tot veel kansen komen. Na een wedstrijdje rust zal zijn vizier wellicht ook wat beter afgesteld staan. Dat afmaken heeft hij wel in zich maar het zelfvertrouwen ontbreekt nog bij hem.

Dolberg is nu al beter als Traore. Traore moet eerst een 2 jaar aan zijn traptechniek werken, koelbloedigheid, overzicht en leren koppen. Zo'n speler die 10 kansen nodig heeft om 1 te scoren wordt nooit een topper in het afwerken

Het zijn alle twee klasse spitsen, waarbij Dolberg makkelijker kansen afmaakt en Traore ze makkelijker creeert. Aangezien andere spelers al genoeg kansen creeren is het handiger om een spits op te stellen die de kansen makkelijker afmaakt.

20 april 2017 om 01:39

Het is gewoon hartstikke mooi dat we nu 2 topspitsen (in spe) in het arsenaal hebben. Met het oog op de mogelijke zware maand die er aan komt is dat geen overbodige luxe. Mochten we de halve finale halen dan kan er gewoon rust gegeven worden. Het elftal wordt er dan immers niet minder op. Enkel anders.

Traore, puur omdat die wendbaarder is en meer diep gaat. Tegen de cv's van Schalke kan dat erg belangrijk zijn. Enige grote minpunt is dat die niet kan schieten en de kalmte heeft van een puppy.

Maar goed, beide zou ik kunnen begrijpen.

Moeilijke keuze. Eã©n ding is zeker: het gaat stormen in Gelsenkirchen. Kies je dan voor het pure voetbal en de snelheid in de omschakeling (traorã© dus) óf pas je je aan, laat je ze uitrazen en zet je Dolberg als aanspeelpunt neer (in 1e instantie lange bal van achteruit om de fysieke druk te ontwijken) om van daaruit te proberen tot voetballen te komen? Lijkt me een interessante discussie binnen de technische staf.

Bosz kennende zal hij van eigen kracht uitgaan en het eigen spel willen spelen. Dat speelt de tegenstander eigenlijk in de kaart (dat is wat ze verwachten, vandaar de aankondiging van het hoog druk zetten). Dus ook meer risico (zeker als je er vroeg eentje om de oren krijgt).

Tactisch zou je ze juist kunnen verrassen door in 1e instantie (eerste kwartier) de lange bal te spelen op aanspeelpunt Dolberg, hun druk te vermijden en proberen van daaruit gevaar te stichten. Lekker laten razen en als de storm gezakt is alsnog omschakelen naar het vertrouwde spel om de genadeklap toe te dienen. Dat kan met Dolberg net zo goed als met Traorã©.

Erg benieuwd hoe de wedstrijd gaat verlopen, alleen jammer da'k niet live kan kijken wegens reizen...

Ik zou tegen die gekke grote stijve verdedigers juist kiezen voor Traorã©. In deze vorm is hij gewoon een prima speler met snelheid en een leuke actie in huis. Zondag tegen PSV zou ik dan kiezen voor de effectievere Dolberg. Ik ben meer fan van Dolberg, maar als Traore zo doorgaat, dan mag Ajax hem van mij ook best proberen definitief vast te leggen ipv een Huntelaar. Traore heeft ook gewoon behoorlijk wat talent, het is nu alleen te hopen dat dit het begin is en dat het er eindelijk echt begint uit te komen bij Ajax!

Nee Bosz, Traore kan niet rechtsbuiten spelen en spits. Hij is pas opgebloeid sinds hij in de spits speelt.

Goede zaak, Traore is in vorm en heeft meer snelheid voor de counter, moet alleen wel effectiever voor de goal worden. Dolberg komt pas net terug van een blessure. Schalke uit is niet de wedstrijd voor om uit te proberen of Dolberg ze vorm terug heeft. Daarnaast kan Dolberg er altijd nog in, wanneer Ajax extra moet scoren.

Goede keus van Bosz! Hoe je het ook wendt of keert, Traore staat gewoon goed te ballen in de spits. Daarnaast met een Younes op de flank, die toch echt 9 van de 10 keer naar binnen kapt, zou Dolberg ook minder aanvoer krijgen via zijn kant en Traore creeert gewoonweg de laatste tijd vaak zijn eigen kansen. Prima zo

Ik denk vanwege zijn net herstelde blessure dat hij Dolberg spaart want vandaag en zondag is waarschijnlijk tekort voor deze jongen en kan weer een blessure veroorzaken dus vandaag Traore en ik hoop zondag dan Dolberg

Ik hoop als Feyenoorder dat Ajax wint dat is goed voor het Nederlandse vodtbal. Iedereen roept al jaren dat we kansloos zijn in Europa dus dit kunnen we wel even gebeuiken. Ik moet wel eerlijk zeggen. Ik hoop dat Ajax doorgaat na verlenging op penalties. Dat is gunstig voor Feyenoord. Vermoeid aan de aftrap in Eindhoven Zondag

20 april 2017 om 09:33

Maak je niet druk Daveke. Ajax gaat door na 90 minuten en verschijnt fris en getergd aan de aftrap zondag in ehv

20 april 2017 om 12:07

Laten we dan maar hopen dat PSV net wat frisser en beter is zondag

20 april 2017 om 18:28

Feijenoord kampioen Ajax de Europacup en Psv heeft dan tog gewoon ook kans op voorronde CL vanwege de nieuwe regels? Want dat zou ik als voetbalfan geweldig vinden. En ook voor PSV in dit mindere jaar die je afentoe hebt.

Met veel ruimte voorin zal de actie en het loopvermogen van Traore de doorslag kunnen geven. Is ook net even wat volwassener, dus lijkt de juiste keuze inderdaad. Dolberg en Neres fit voor Zondag tegen Psv.

Wrm die traore man sodemieter op ik wil dolberg sjonge jonge bosz goeie trainer rare keuzes riedewald en tette beide beter dan veltman en viergever ook zoies

Gelijk spel of winst moet lukken vandaag Come in Ajax! Hopen met de loting op een Belgische club als die ook door gaan en maak nederland weer een beetje trots.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

113 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 23 6 0 0
2016/2017 Ajax 29 16 1 0
2014/2015 Silkeborg 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajacieden hebben nauwelijks vakantie: ‘Maar je hebt ook rust nodig’

Ajax begint op 24 juli met een thuiswedstrijd tegen Sturm Graz aan de tweede voorronde van de Champions League. Dat betekent dat de WK-gangers van de Amsterdammers amper vakantie zullen hebben,...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Het lijstje met geïnteresseerde clubs in Daniel Arzani neemt zienderogen toe. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren