AC Milan houdt na sensationele ontknoping punt over aan derby

Internazionale heeft de Derby della Madonnina zaterdagmiddag in extremis uit handen gegeven. Het team van Stefano Pioli leek AC Milan met 2-1 te kloppen, maar in de slotseconden kwam de rivaal langszij. In de vijf minuten blessuretijd, die werden opgerekt tot circa zeven minuten, scoorde Cristián Zapata uit een hoekschop. Doellijntechnologie wees uit dat de bal over de lijn was. Nummer zes Milan behoudt daardoor een voorsprong van twee punten op Inter. Het was voor Milan de eerste wedstrijd na het tijdperk-Silvio Berlusconi.

Na 35 minuten opende Antonio Candreva de score voor Inter. De aanvaller werd op het randje van buitenspel gelanceerd door een heerlijke pass van Roberto Gagliardini over de verdediging van Milan. De bal werd verkeerd ingeschat door Mattia De Sciglio, waardoor Candreva ineens kon uithalen vanuit een lastige hoek. Zijn inzet was doelman Gianluigi Donnarumma te machtig: 1-0. Inter was niet eens zo sterk begonnen aan de wedstrijd. De eerste goede kansen waren voor Milan, dat in 2010 voor het laatst een uitduel met Inter in de Serie A won.

Gerard Deulofeu was de gevaarlijkste man aan de zijde van Milan. Binnen twee minuten stormde de huurling af op het zestienmetergebied van Inter, om vervolgens Samir Handanovic tot een goede redding te dwingen. In de rebound volleerde Carlos Bacca van dichtbij over. Na een klein kwartier trof Deulofeu de paal met een laag schot na een corner. Ook vlak voor de 1-0 meldden i Rossoneri zich: Bacca schoot op het dak van het doel. Vervolgens was het aan de overzijde dus de beurt aan Candreva om de score te openen. Kort voor het rustsignaal werd het zelfs 2-0.

Mauro Icardi zette Internazionale op een 2-0 voorsprong.

Inter zette vanaf de linkerflank een vloeiende aanval op. Ivan Perisic en Mauro Icardi combineerden fraai en de Kroaat wist zijn ploeggenoot ook een tweede keer te vinden. Donnarumma was geklopt en Icardi kon eenvoudig binnentikken. Vervolgens kwam Inter sterker uit de kleedkamer dan de opponent. Candreva schoot enkele minuten na rust naast het doel van Donnarumma, terwijl Perisic op aangeven van Icardi een uitstekende kans op de 3-0 onbenut liet. De jonge Milan-keeper pareerde zijn inzet.

Gaandeweg de tweede helft haalde Inter de voet van het gaspedaal. Daardoor kon Milan dreigender worden in de jacht op een aansluitingstreffer. Deulofeu, vermoedelijk de beste speler op het veld voor Milan, vroeg tevergeefs om een strafschop na een tackle van Danilo D'Ambrosio. De Spanjaard dwong Handanovic even later tot een redding, na een fraai schot. De 2-1 kwam er alsnog via Alessio Romagnoli, die zijn been strekte na een voorzet van Suso en de bal in de rechterhoek zag verdwijnen. Milan geloofde erin en het slotoffensief betaalde zich diep in de blessuretijd uit. Zapata stond op de juiste plek om via de lat af te ronden na een corner. Gary Medel werkte de bal achter de lijn weg.

Wie eindigt dit seizoen hoger?

1
2

Jaaaaaaaaaaaa!!! In de laatste secondes de 2-2 binnen werken!!!! Heerlijk!!!!

Ondanks inter de overwinning verdiende en verdedigend zeer solide was, is de 2-2 wel rechtvaardig aangezien de vorige wedstrijd inter de 1-1 binnen prikte in de laatste secondes! Gerechtigheid! Voelt zo goed!

15 april 2017 om 14:38

Zeker, maar joh dat doelpunt van zapata gaf mij kippenvel. Nu focussen op de volgende wedstrijd.

15 april 2017 om 14:39

Vorige wedstrijd was ook 2-2... je kan ook zeggen Deja Vu maar dit keer in voordeel voor AC Milan. Heerlijk toch

Schandalig dat het hier nog 2-2 word

15 april 2017 om 14:46

Want?

15 april 2017 om 15:00

2-0 bij rust voorstaan in eigen huis en dan nog gelijkspelen is gewoon een regelrechte schande!

15 april 2017 om 17:08

Tsjah, hoeveel is ''eigen huis'' waard in dit geval eigenlijk. San Siro is ook de thuis basis van AC Milan namelijk

Verdiend gelijkspel en uiteraard had Milan hier gewoon kunnen en, naar mijn mening, moeten winnen. Werd na de 2-0 een frustrerende wedstrijd, maar daar stond Usher Zapata en de 2-2 was een feit. Heerlijk om mijn familieleden en vrienden die voor Inter zijn even terug te kunnen pakken. Die dachten in de rust namelijk al dat ze gewonnen hadden Forza Milan!

We hebben echt een Belotti nodig in de spits

15 april 2017 om 15:04

Zeker weten, zou meer dan welkom zijn en is tevens een echte Milan fan. Daarnaast hebben we echt wat creativiteit nodig op dat middenveld, want er wordt simpelweg te weinig gecreã«erd. Ook in de verdediging moet er flink de bezem doorheen gehaald worden, aangezien we matige backs hebben en op Romagnoli na een goede centrale verdediger missen. Er is nog flink wat werk aan de winkel voor onze grote vriend Li.

15 april 2017 om 15:14

Bouw een team rondom Donnarumma, Romagnoli, Calabria Locatelli en je hebt ook meteen een team voor de toekomst

15 april 2017 om 15:20

En Bonaventura niet te vergeten, wat wordt die nu gemist zeg.

15 april 2017 om 15:27

Heb juist het idee dat een versterking als Mateo Musacchio geen overbodige luxe zou zijn voor Milan. Dan heb je meteen met Romagnoli en Musacchio een waanzinnig sterk centrum en met Paletta en Gustavo Gomez uitstekende back-ups. Het middenveld kan inderdaad creativiteit gebruiken, maar daar betaal je vandaag de dag meteen enorme bedragen voor. Als ik namen als Fabregas, Isco en James hoor vallen maak ik me toch wel zorgen hoor. Denk dat Milan beter de weg der geleidelijkheid kan bewandelen als het gaat om het middenveld. Met Bonaventura (helaas nu geblesseerd, maar wel een uitstekende speler) en Locatelli heb je al twee jongens waarmee je naar de top kan groeien. De vraag is alleen welk type speler complementair is aan hen. Daarom denk ik dat je met een jong Spaans talent als Dani Ceballos of Pablo Fornals al een heel eind komt, waarbij je dan nog budget overhoudt voor een echte balafpakker op het middenveld als William Carvalho of Grzegorz Krychowiak.

Verder denk ik dat het niet onverstandig is om ervaren spelers aan te trekken om in de eerste jaren aan een hechte clubcultuur te bouwen. Laat jongens als Thiago Silva of Zlatan Ibrahimovic maar de leiders in de kleedkamer worden en de jonge jongens in het gareel houden. Zeker Ibrahimovic zal met het nieuwe project te porren zijn voor een terugkeer. Tenminste, dat is mijn onderbuikgevoel.

15 april 2017 om 15:58

Guaporta, ben het gedeeltelijk met je eens. Musacchio had ik ook al heel graag zien komen aan het begin van het seizoen. Gomez is inderdaad een goede back-up en Paletta een fijne, ervaren kracht. Ik snap dat het lastig is met betrekking tot sommige prijskaartjes. Toch vind ik dat we als Milan fans nu wel wat grote aankopen mogen verwachten na al die tijd. Onderhandelen over de prijs kan altijd en ik denk dat Real James wel kan missen, haha. Maak daarnaast een keuze uit wat goede en jonge Italiaanse voetballers (zappacosta, Pellegrini, Bernardeschi, Bastoni, Politano) en het komt wel goed.

Echt waar, ik waardeer je idee over Zlatan en Thiago Silva aangezien ze beide leiders zijn en nog steeds van Milan houden. Echter, ik denk dat dit eerder een emotionele en nostalgische keuze zou zijn. Juist nu dat Milan een frisse wind nodig heeft.

Bizarre slotfase.

Ac Milan is constant blijven proberen om terug in de wedstrijd gekomen en dat is gelukt met de 2-1. Terecht ook.

Wel bizar hoeveel tijd de scheids erbij telde waardoor er nog een corner viel waaruit de goal voor de gelijkmaker viel. Zuur voor de Inter fans, maar over de gehele wedstrijd is een gelijkspel mijn inziens terecht.

Wat een krankzinnige slotfase zeg! Internazionale had al eerder in de wedstrijd (onverdiend) afstand genomen van een aardig spelend Milan, maar krijgt juist op het moment dat ze beter in de wedstrijd zitten het deksel op de neus. Gelukkig kon doellijntechnologie helpen bij de beslissing van de scheidsrechter, met het blote oog was het doelpunt van Zapata namelijk ontzettend lastig te zien. Gerard Deulofeu was eigenlijk tot halverwege de tweede helft de beste man aan de kant van Milan, maar was in de slotfase duidelijk zowel mentaal als fysiek uitgeput. Desalniettemin was ik echt onder de indruk van zijn werklust; verdedigde meermaals de back van de tegenstander tot de eigen zestien mee, maar toonde voorin ook zijn talent. Hoop dat er een deal gesloten kan worden met Barcelona dat hij ook komend seizoen nog (op huurbasis) in Milaan speelt.

Twee keer in de Derby della Madoninna dit seizoen een 2-2 uitslag met de gelijkmaker in de blessuretijd. Leuk voor de Milanisti dat ze nog gelijk maken, Calabria is overigens wel een leuk spelertje, al moet hij nog wat ervaring opdoen want hij is 'foutgevoelig'.

Edit: Ben overigens blij dat doellijn-technologie in Italia verplicht is en niet alleen de grote clubs erover beschikken. Hier zie je maar weer dat het van onschatbare waarde kan zijn.

Wat Heerlijk!!! Forza Milan🔴⚫️

Als Juve dit was geweest hoorde je nu iedereen lang over praten

15 april 2017 om 14:47

Want...
Omdat er na de 5 min extra tijd werd gescoord???
5 min staat voor minimale blessure tijd.
Aangezien inter in ene heel veel blessures kreeg de laatse minuten, word er altijd door gevoetbald.

15 april 2017 om 14:49

Klopt, zelfde geldt voor tal van onterechte penalty's die Napoli dit seizoen heeft meegekregen door het duikelaar trio Insigne - Mertens - Callejon. Daar hoor je niemand over, als Juve een keer een half-onterechte penalty meekrijgt ookal staan ze 6-0 voor dan staan de kranten een week lang vol.
Maarja, gewoon negeren en er niets mee doen. Heeft geen zin om je over zoiets simpels op te winden.

15 april 2017 om 14:53

Komt denk ik omdat juve vaak in de top duels lichte mazzel heeft.
Bijv tegen inter en napoli.
Maar word ook altijd een beetje moe van de complot theorieën

15 april 2017 om 15:25

Waar moet over gepraat worden dan? De scheids gaf aan dat hij langer zou door laten spelen toen Gagliardini tijd aan het rekken was. Er gebeurde zat in de blessuretijd om nog door te laten spelen.

Leuke wedstrijd gezien dom van Inter om 2de helft de voorsprong vast te willen houden. Spannende slotfase en ontknoping daardoor.

Maar die Deulofeu is slecht man!

15 april 2017 om 14:52

Deulofeu slecht? Welke wedstrijd heb jij gezien? Op dr laatste 10 min van de wedstrijd na was hij de beste man van het hele veld.

gewoon zuur dat inter het nog weggeeft. totaal onnodig en ze hadden gewoon moeten doordrukken voor de 3-0 en niet kiezen voor de wedstrijd rustig uitspelen. verder wel terecht dat het gelijk in geã«indigd. maar toch is een 2-0 voorsprong weggeven in de derby iets om doodziek van te worden en iets wat eigenlijk niet mag gebeuren.

Waarom is deze wedstrijd op zo een raar tijdstip gespeeld? Dacht dat gewoon om 20:45 zou zijn. Nu heb ik gewoon de derby gemist.. Trouwens weer een 2-2, Inter zal wel balen na dat ze dus 2-0 voor stonden

Sorry mensen, Natuurlijk even helemaal vergeten dat natuurlijk bij pasen niet gevoetbald word

15 april 2017 om 15:08

Werd zo vroeg gespeeld door dat nu beide clubs in Chinese handen zijn en het in China nu avond is.

15 april 2017 om 16:02

Ach neeman hebben we niks mee temaken met china in europa kijken 8 keer zoveel mensen

15 april 2017 om 20:22

Ja duss...
Het gaat erom dat de eigenaren van beide clubs chinees zijn en ze allebei aan populariteit willen winnen in China door een wedstrijd als deze om een tijd uit te zenden, dat ie zo wel hier als daar bekeken kan worden.
Toch niet zo moeilijk om te begrijpen??

Heeft gewoon op meerdere Italiaanse websites gestaan

Al met al leuke derby gezien. Prachtige slotfase, Milan heeft gestreden voor wat het waard was. Suso en Deulofeu waren helemaal kapot en dan beukt Zapata die 2-2 er nog even in na de corner van Suso.

Voelt als een overwinning, net zoals de vorige derby, die ook 2-2 werd, als een overwinning voelde voor de Interisti.

Ik kon de wedstrijd vandaag niet zien. Aparte tijdstip. Helaas heel zuur als je 2-0 voorsprong weggeeft. Dit kan en mag niet op zo'n niveau. Maar goed seizoen is al beetje zonder glans voor beide teams. Ik hoop dat ze volgende seizoen meestrijden om. Wel leuk dat Icardi eindelijk wist te scoren tegen Milan.

Jose sosa wat genoot ik van jou bij besiktas. De supporters hielden van je. Je was een van onze sleutelspelers en kon je naam zeer groot maken bij ons. Maar jij wilde per se weg en wij hebben je kunnen verkopen voor 7,5 miljoen. Je speelt nu minder dan 1-2 jaar geleden. Ik ga wel even off topic.

On topic: ik vond dat inter de betere ploeg was, maar 2-0 weggeven aan je stadsrivaal dan vraag je erom. Gefeliciteerd milan fans met de gelijkspel. Als jullie nieuwe eigenaars wat geld investeren in een paar topspelers dan zie ik milan geleidelijk weer terug in de top van italiaans voetbal.

Een sterke eerste helft gezien van Inter waar wij de bovenliggende partij waren. Milan af en toe dreigend voor de goal maar over de eerste 45 minuten gezien waren wij met afstand de betere partij. We speelden verzorgd voetbal en lieten de bal zuiver en in goed tempo over het veld circuleren. Verdedigend stonden we ook goed in de eerste periode.

Mister Pioli zag dat we de controle hadden over de wedstrijd en besloot dan toch om zijn tactiek aan te passen in de tweede helft door ver terug te zakken en Milan te laten komen. Oliedom tactisch geklungel van de trainer en zijn assistenten. Ongelofelijk dat je met nog een helft te gaan besluit op de rem te trappen en afwachtend voetbal te spelen tegen een team die je in het eerste bedrijf aan het domineren was. Naar het publiek en de fans toe verdien je daar als trainer ook zeker geen respect mee.

Mijn grote complimenten voor het getoonde karakter van Milan in de tweede helft. Ze hebben ons een mooi lesje geleerd vanmiddag.

15 april 2017 om 17:35

Domineren ? Milan had allang 0-2 voor kunnen staan in de eerste helft, Inter komt dan 2 keer voor het doel en scoren 2 keer door ontzettend slecht verdedigen. Milan was van slag na die 0-2. Had niet verwacht dat Milan het nog geen rechttrekken, maar het was een geweldig moment. Ze hebben het aan zichzelf te danken, iedereen van Inter liep constant naar achter, en Handanovic en co maar tijdtrekken , dan is het alleen maar rechtvaardig als je toch nog een doelpunt tegen krijgt

15 april 2017 om 17:42

Ik gaf ook aan dat Milan in de eerste helft af en toe dreigend was inderdaad. Maar als we kijken naar het spel over die helft dan was Inter gewoon de betere partij en dus terecht dat wij voor stonden.

In de tweede helft hebben wij het helemaal weggegeven door terug te zakken en Milan te laten komen. Pioli heeft zijn team en de fans enorm tekort gedaan.