Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Galatasaray boekt moeizame overwinning en verstevigt koppositie

Laatste update:

Galatasaray heeft dinsdagavond een zeer moeizame zege geboekt. In eigen huis werd het tegen Hatayspor 1-0. Mauro Icardi zette de thuisploeg al vroeg op een 1-0 voorsprong en die gaf de koploper niet meer uit handen. De voorsprong op nummer twee Fenerbahçe bedraagt nu weer vijf punten.

Galatasaray begon met Hakim Ziyech in de basis en kwam al vroeg op voorsprong. Uit een hoekschop van Dries Mertens zette Icardi zijn tegenstander slim opzij, waarna de topscorer vrij kon inkoppen: 1-0. Het was voor Icardi zijn achttiende doelpunt van de competitie, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met Edin Dzeko.

Ook na de openingstreffer was het Galatasaray dat de meeste kansen kreeg. Zo trof Mertens met een knappe poging de lat en werden enkele inzetten van Icardi en Wilfried Zaha geblokt door de defensie van Hatayspor.

Na rust kabbelde de wedstrijd wat voort, zonder dat het echt gevaar opleverde voor beide doelen. Het eerste moment van opleving na rust was na een klein uur spelen, toen Carlos Strandberg de bezoekers op gelijke hoogte dacht te schieten. De VAR gooide echter roet in het eten en keurde het doelpunt af op basis van buitenspel.

Galatasaray kwam met de schrik vrij, maar was ook daarna zelf niet in staat de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. De thuisploeg kreeg nog een aantal hoekschoppen, maar zo effectief als die in de twaalfde minuut werden ze niet meer.

In de absolute slotfase wilde Hatayspor nog wel voor de gelijkmaker gaan, maar het kwam niet verder dan een aantal hoekschoppen. Galatasaray trok de overwinning uiteindelijk verdiend over de streep.

Galatasaray komt door de zege op een totaal van 84 punten. Met nog zeven wedstrijden te gaan heeft de ploeg een voorsprong van vijf punten op Fenerbahçe, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Zondag strijden beide clubs tegen elkaar in de Supercup-finale.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moeizaam inderdaad, daar is alles mee gezegd. Het gaat nu enkel en alleen om de punten. De bal ligt bij Fener.

2 april 2024 om 21:44

Wanneer gaat het in Turkije niet enkel en alleen om de punten?

Slechte wedstrijd van ons, 3 punten zijn binnen, Icardi scoort weer, afgekeurde goal van Hatay is terecht (buitenspel) op naar de volgende. Gefeliciteerd broeders.

Troep voetbal met zoveel sterren. Gala gaat het dit jaar niet halen. Er gaat net als kasimpasa weer een tegenstander komen en meer geluk krijgen dan wij. Want alles wat wij winnen is 70% onkunde van de tegenpartij. Change my mind

2 april 2024 om 21:49

Hier doe je de spelers wel erg tekort, vooral Icardi. Hij scoort toch maar mooi eventjes de punten binnen.

2 april 2024 om 22:19

Het spel is zo dramatisch. Dat icardi scoort is gewoon puur dat hij een killer is. Als je kijkt naar de voorgaande wedstrijden, zag je ook dat icardi beinvloed werd door het belabbert spel van gala

2 april 2024 om 22:16

Ja 70%. Aangezien je direct uit bent op beledigen ipv de mening waarderen van je renktaş en een tegenargument geven, weet ik dat jij een broekie bent

Slechte spel, goede resultaat. Die Okan Buruk mag wat mij betreft aan het einde van het seizoen zijn koffers pakken.

2 april 2024 om 21:44

Wie wil je ervoor in de plaats hebben dan? Pep Guardiola?

2 april 2024 om 22:21

Doe maar Jurgen Klopp als je toch bezig bent

2 april 2024 om 21:47

Ben het met je eens over Buruk, maar zolang hij resultaten behaalt zal hij blijven. Bizar dat we op papier wellicht de sterkste Galatasaray aller tijden hebben, maar zo slecht spelen.

2 april 2024 om 21:59

Niet alleen sterkste Galatasaray, maar ook sterkse Super Lig team aller tijden. 84 punten na 31 wedstrijden is ongekend.

2 april 2024 om 22:23

Okan hoeft niet perse weg,maar ik vind dat hij wel kritisch op zichzelf mag zijn.

Een blinde zou zelfs zien dat Demirbay ontzettend traag is en geen gaten dicht kan lopen. Onze middenveld wordt zo makkelijk overlopen. En dan tegelijkertijd met Mertens op het middenveld is gewoon niet best. Vandaag heb ik me geërgerd aan Mertens. Zoveel onnodig balverlies. Hij kan het ook niet meer belopen. Maar Okan die wèèr bijna te laat was met wisselen. Demirbay heeft niets goed gedaan, maar mag 80 min blijven staan. Is maar dat de goal van Hatay terecht buitenspel was. Vervolgens gooitie Kaan Ayhan in wat ik ook niet begreep. Man o man wat is hij slecht de laatste weken.....

Het team is niet in balans. Ik probeer altijd zo te kijken naar een wedstrijd van Galatasaray: Zou dit genoeg zijn tegen een Europese (sub)topper? Het antwoord daarom is nee. Demirbay is in balbezit absoluut een meerwaarde, maar komt loopvermogen en snelheid tekort. Er is geen enkele speler op ons middenveld die dat compenseert. We hebben gewoon helemaal geen diepgaande spelers. Zaha, Ziyech, Mertens willen de bal in de voeten, want ze zijn niet snel. Het is allemaal genoeg voor de Turkse competitie, maar dat mag nooit je graadmeter zijn.

Volgend seizoen een box-to-box halen en een fatsoenlijke 10, ondanks dat Mertens het voor zijn leeftijd echt meer dan goed doet.

2 april 2024 om 22:34

Ik corrigeer even je antwoord op je vraag:

"Het antwoord kan je vinden bij Kopenhagen en Praag. Zelfs bij Molde kan je het vinden"

3 april 2024 om 08:05

Kan Galatasaray niet een back of twee gebruiken?

Jeetje, de tweede helft was inderdaad troep. Als ze nu meteen de tweede scoren gaat het gemakkelijker maar nu maken ze het zichzelf wel moeilijk. Nu wedstrijd voor wedstrijd de punten pakken en de titel komt in zicht. Haydi CimBom, BomBala!

Met Zaha begonnen na alle kritiek op Kerem en je ziet geen enkel verschil aan de linkerkant. Ziyech daarentegen verliest de bal niet snel en geeft de bal niet zomaar weg. We waren niet goed in de eerste helft en na de wissels ging het zelfs nog slechter. Vinicius ipv Mertens vond ik echt een rare beslissing met nog maar 4 minuten officiele speeltijd. Icardi wordt met 2 man gedekt maar er wordt door Okan te weinig aan gedaan waarom hij niet zoveel in gelegenheid komt om te scoren. 3 punten zijn binnen nu afwachten wat Fener doet.

Na een goede frisse start hebben wij de overwinning toch wel met moeite over de streep getrokken. Voetballend gezien niet onze beste wedstrijd want tegen dit Hatayspor moet je gewoon domineren thuis, voorrin klikte het niet goed tussen de 3 heren Hakim, icardi en Zaha als ik het niet mis heb spelen de 3 ook na een lange tijd weer vanaf de basis. Snap de basisopstelling daarintegen wel van Okan Buruk dit is op dit moment je beste selectie, we hebben het helaas ook niet heel breed bij met onze buitenspelers.....


Motm Torreira 100% zonder hem had je hier weleens punten kunnen verliezen, ik hoop dat we aankomende 7 wedstrijden gefocust kunnen blijven en dan zie ik ons echt wel kampioen worden. Ik hoop dat het bestuur al bezig gaat met de plannen voor volgend seizoen want versterking is zeer nodig. Ndombele, Oliveira, Zaha, Tete mogen van mij weg daarnaast mogen Kerem, Zaniolo, Yunus, Nelsson dat ook voor een mooi bedrag.

Moeizame overwinning van gala. Alleen wel vreemd hoe Mertens steeds wegkomt met zijn overtredingen. 2 keer een overtreding waar geel voor gegeven moest worden.

Ik heb Erden vaak genoeg gebasht, maar deze transfers zijn ook onder goedkeuring van Okan gebeurd. Dat het team niet in balans is, is dus ook zijn verantwoordelijkheid. Wat mij betreft kan hij blijven, maar dan moet er een sportieve baas boven hem komen te staan. Iemand zoals Overmars. Dat is nodig, want deze zomer zal er heel wat bewegen binnen de spelerskern.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren