‘Ik heb Kompany zien komen, De Ligt doet daar zeker niet voor onder’

Maandag, 20 maart 2017 om 19:21

Matthijs de Ligt speelde pas veertien wedstijden in de hoofdmacht van Ajax, maar de zeventienjarige verdediger mag zich deze week al voor de eerste keer melden bij het Nederlands elftal. Robert Maaskant ziet een fraaie toekomst weggelegd voor De Ligt, die zondag nog fel werd bekritiseerd na het competitieduel met Excelsior (1-1).

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Matthijs de Ligt is het grootste defensieve talent van Nederland


Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door neutralefannl)

de Ligt, hoe goed en talentvol hij ook is, hij word wel erg omhoog geprezen zo. Lijkt me lastig die verwachtingen waar te maken. Dan kan het bijna alleen maar tegenvallen.

Laten we die jongen nou gewoon eens een poosje voetballen.

20 maart 2017 om 19:51

Daarnaast vind ik de vergelijking met Kompany een beetje scheef. Prima verdediger hoor, maar mist toch een beetje de verdedigende intelligentie waar de Ligt zo bekend om staat. Nesta of Maldini vind ik een betere vergelijking.

20 maart 2017 om 19:58

Lol, kompany mist intelligentie... had je nu een blessurevrij lichaam gezegd

20 maart 2017 om 20:09

Kompany mist intelligentie? Man man man.. Dan heb je echt geen kijk op voetbal..

20 maart 2017 om 20:14

Waar de ligt om bekend staat?? 2 maanden geleden kende niemand die jongen.

Wat bezielt mensen toch om talenten zo op te hemelen?

20 maart 2017 om 20:18

Kompany mist intelligentie. Juist ja. Dat is hetzelfde als zeggen dat Zlatan kracht mist, of Bellerin snelheid.

20 maart 2017 om 20:27

Kompany nooit in zijn jonge jaren zien spelen neem ik aan? lol
Ik snap juist wel waarom hij hem met Kompany vergelijkt, heeft datzelfde verdedigende overzicht, neemt risico's mee in zijn spel en heeft flair als verdediger. Of hij dat niveau haalt is een andere vraag natuurlijk. Van Rekik bijvoorbeeld vond ik ook dat ie wat weg had van een Kompany maar die stagneert.

20 maart 2017 om 20:29

Ik dacht ik voeg die laatste zin ook nog even toe om de sarcasme extra duidelijk te maken. Valt toch tegen zo te zien.

20 maart 2017 om 20:35

Je zou toch beter moeten weten dat sarcasme en een forum niet echt samengaan? Sowieso is geschreven sarcasme vrij onduidelijk om te achterhalen.

20 maart 2017 om 21:00

Precies. Wie is Kompany nu eigenlijk. Een zwaar overschatte Belgische verdediger die de absolute top niet heeft gehaald. Doet het een beetje leuk in de PL maar op internationaal topniveau laat hij het keer op keer afweten. Ik zou niet eens weten wanneer hij op dat niveau heeft geacteerd. Oh ja WK 2014, maar in de diverse Europese clubcompetities (CL en EL) nooit een rol van betekenis gespeeld.

20 maart 2017 om 21:13

You got me ...

Inderdaad lastig te onderscheiden wanneer serieus wanneer sarcastisch.

+1 van mij

21 maart 2017 om 00:32

Asroma8, ik kon de sarcasme wel duidelijk herkennen in jouw reactie! Lol.. ☺️

21 maart 2017 om 07:47

Kompany is een oerbeest van 190m en 100kg. De ligt is met 188m, maar wel onder de 80 kilo. te licht voor een centrale verdediger.

Ajacieden houden ervan om 17 jarige jongens op te hemelen. Eerst was het Nouri en nu de ligt. Het zijn gewoon doodnormale spelers. Iedereen ziet het, behalve Ajax supporters.

21 maart 2017 om 12:12

Goh.. Kompany is ook een stuk ouder en verder ontwikkeld, de ligt gaat nog groeien, wellicht nog in de lengte een paar cm en zeker qua gewicht, hij is vrij stevig gebouwd.

Ik denk dat het wel mee valt met die ajacieden, waarom is men niet gewoon blij en enthousiast dat een 17 jarige zich zo goed staande houdt tegen bv. Kopenhagen... Nee we moeten allemaal lekker blijven zeiken, een talent als de Ligt moet je koesteren.

21 maart 2017 om 13:26

Blieke, niet altijd. Ik had wel door dat gij sarcastisch was.

21 maart 2017 om 10:57

@danniealberts

Je schrijft: "de Ligt, hoe goed en talentvol hij ook is, hij word wel erg omhoog geprezen zo. Lijkt me lastig die verwachtingen waar te maken. Dan kan het bijna alleen maar tegenvallen".

Complete onzin. Het is de normaalste zaak van de wereld dat je een bonus krijgt in de vorm van complimenten als je het goed doet, terwijl het net zo normaal is dat je een malus krijgt in de vorm van kritiek als je niet naar behoren presteert. De lofuitingen die De Ligt krijgt voor zijn prestaties zijn meer dan terecht omdat hij binnen amper twee jaar tijd is doorgestroomd van de B-junioren naar de hoofdmacht en bij elke stap die hij maakte binnen de kortste tijd tot de uitblinkers behoorde. Dat is een unieke prestatie en daarvoor is een unieke beloning op zijn plaats. Ik begrijp helemaal niets van dat Calimerogedrag. Een compliment is niets anders dan een aanmoediging om op dezelfde voet door te gaan met waar je mee bezig bent. Ik vind het bizar dat iemand kritiek uit op de complimenten die een speler krijgt die een uitmuntende prestatie levert en daar als argument voor aandraagt dat hij bang is dat hij de verwachtingen niet waar kan maken of naast zijn schoenen zal gaan lopen. Bij iemand als Matthijs de Ligt hoef je voor beiden sowieso niet bang te zijn en bovendien zijn zowel het publiek als de technische staf van Ajax zo kritisch dat een speler die gaat zweven binnen de kortste keren vanzelf weer met beide benen op de grond belandt als hij niet navenant presteert.

De Ligt is een uitzonderlijk talent maar dat maakt je nog geen uitzonderlijke voetballer. Talent betekent niets anders dan natuurlijke aanleg en dat is een eerste vereiste om een mooie carriere als profvoetballer te kunnen bewerkstelligen. Daarvoor zijn echter ook andere kwaliteiten nodig. Dat heeft iemand als Sulejmani bewezen, die barstte van het talent maar door een gebrek aan karakter nu als een vrij anonieme voetballer door het leven gaat. Ook El Hamdaoui heeft te weinig uit zijn carriere gehaald als je in ogenschouw neemt hoe hoogbegaafd hij is. Alle supertalenten, van Ajax van wie door velen uit afgunst wordt gezegd dat ze worden gehyped, beschikken over een meer dan bovengemiddelde aanleg om het ver te schoppen in de voetbalwereld. Hoeveel van hen het ook daadwerkelijk zo ver zullen schoppen, is echter koffiedik kijken omdat dat niet alleen afhankelijk is van talent, maar dat daar ook andere factoren bij komen kijken als een gezond portie doorzettingsvermogen, het maken van de juiste keuzes en een flinke dosis geluk. Dat ze talent hebben, kan echter een blinde met zijn stok zien en doordat glashard te ontkennen of bagatelliseren, zet iemand zichzelf alleen maar voor gek. Maar dat recht heeft iemand natuurlijk.

Verhoog de druk op die jongen nog wat meer. Mijn hemel, gedoemd om te mislukken dit.

Laat geweldige dingen zien op die leeftijd, maar al die complimenten en zelfs zijn oproep voor Oranje is echt veel te veel van het goede.

20 maart 2017 om 19:49

Wie weet heb je gelijk, maar bij komt de ligt erg nuchter over en weet hij ook wel dat men de ene keer je de hemel min praat en de andere week kan het weer andersom zijn

Oftewel, die staat over een jaar of 5 lekker bij een Hertha te voetballen. Altijd maar dat getetter, vergelijkingen en heisa over Nederlandse talenten... De enige van de afgelopen jaren die zijn verwachtingspatroon aan het waarmaken is, is Wijnaldum. De rest zit nu een beetje bij Swansea en Middlesbrough in te vallen. Wat staan wij telkens voor gek in Europa zeg, wie wij allemaal wel niet de hemel in geprezen hebben die uiteindelijk totaal van het podium verdwenen. Man man man, zelfs de Engelsen doen op dat vlak voor ons onder.

20 maart 2017 om 19:59

Daley Blind?

20 maart 2017 om 20:13

Blind overtreft zijn verwachtingspatroon juist. Mijn punt is dat we altijd iemand naar de zevende hemel prijzen, en diegene dan vaak zwaar tegenvalt. Nu werd Blind door veel Nederlanders afgezeken, en die is nu wel succesvol. Fischer, Clasie, Boetius, BMI, El Ghazi, ga maar even door.. allemaal opgehemeld op jonge leeftijd en allemaal middelmaat.

20 maart 2017 om 22:17

Geen 1 van die spelers vond ik nu indruwekkend. Dat je casie noemt.is schrijnend want die is als cvm gewoon 20 cm te klein. Als je zo klein bent moet je ala xavi kunnen voetballen. Verdedigen is ook makkelijker dan aanvallen en de ligt heeft gewoon een erg goede bouw. Geen nl verdediger is zo breed als hij op 17 jarige leeftijd. Daarnaast is het een nuchtere jongen

20 maart 2017 om 20:02

Niemand buiten Kampen wist wie Jaap Stam was op 17 jarige leeftijd. Is uitgegroeid tot een van Nederlands beste verdedigers ooit. Je zou toch bijna zeggen dat een route a la Stam veel beter is met die hijgerige, extreme media van tegenwoordig. Sneu voor die jongen vind ik het. Mede mogelijk gemaakt door de bondscoach.

20 maart 2017 om 20:10

Ach kom op. Seedorf, Davids, Kluivert, Sneijder, Van der Vaart, Eriksen en noem ze maar op hadden op hun 18de dezelfde verwachtingspatronen als Nouri, De Ligt en Dolberg vandaag de dag. De echte wereldsterren kunnen met die druk om gaan. De spelers die dat niet kunnen (El Ghazi en Kishna) eindigen bij Lille, maar de spelers die dat wel kunnen Ronaldo, Modric, Pogba, etc. eindigen bij een topclub.

20 maart 2017 om 20:14

Ik beweer nergens dat geen enkel talent het haalt. Ik zeg alleen dat ik me voor kan stellen dat voor veel jonge voetballers de weg der geleidelijkheid beter zou zijn dan wat er nu telkens met de talenten gebeurt.

20 maart 2017 om 20:16

Heeft niet (alleen) met omgaan met druk te maken, maar vooral met de aanwezige voetbalkwaliteiten.

20 maart 2017 om 22:18

Idd zoals gezegd el ghazi en kishna werden omhoog geschreven maar waren technisch geen toppers

20 maart 2017 om 23:50

Kishna technisch geen topper noemen, El Ghazi was een stuk brandhout met vreselijke techniek en waardeloze stapfrequentie maar Kishna was enorm technisch onderlegd, van manier van lopen tot aannames tot lichaamsbeweging en de controle erover. Kishna was een moeilijke jongen met slechte knieën maar technisch echt sterk.

20 maart 2017 om 21:07

Helemaal waar. Ik vind dat je helemaal gelijk hebt. We roepen tegenwoordig heel snel dat een talent een toptalent is en de absolute top gaat halen. Eerst maar wachten maar ja...de kranten moeten ook gevuld worden en de diverse site's...

21 maart 2017 om 12:17

Helaas hebben veel talenten foute keuzes gemaakt, waar clubs als Chelsea ook een kwalijke rol in hebben gespeeld. Denk dat Ake bv. veel verder was geweest als hij bij Feyenoord zat. Het is eigenlijk al begonnen met Owusu Abeyie en Drenthe, wereldtalenten destijds, maar allemaal voor het geld gekozen en niet voor de ontwikkeling. En nu heb je weer Bouy Ould Chilk, Castillo..

Gelukkig zijn er een aantal talenten die het nu ook inzien dat snel geld niet heilig is en leidt Ajax in ieder geval een stuk beter op, het was de laatste jaren kommer en kwel bij ons, teveel middelmaat maar er komen steeds beter jongens aan, waarvan ook een groot deel nederlands.

Ook Mensah, groot talent komt nu niet aan de bak en wordt straks jaar op jaar verhuurd, bij Ajax had hij op LB in de basis gestaan en had hij zich veel sneller ontwikkeld.

21 maart 2017 om 18:01

Makkelijk om dat allemaal achteraf te komen beweren. Die gasten weten dondersgoed dat wanneer ze bij clubs als Chelsea en United op de loonlijst hebben gestaan, ze door heel Europa nog zat mogelijkheden hebben als het bij hun oorspronkelijke club niet lukt. Echter, wanneer je bij een Ajax flopt dan sta je de rest van je carrière bij een Roda of NEC te voetballen. Al die theorieën over hoe ver ze wel niet waren geweest als ze bij Feyenoord of Ajax gebleven zouden zijn is puur speculeren.

Vlaar, Heitinga, van der Borre, van Rhijn, Marcellis, allemaal hadden ze een grote toekomst. Blessures vormverlies, verloren concurrentiestrijd noem maar op. Er zijn zoveel verschillende manieren waarop dit fout kan gaan, en we helpen de knul niet om hem langs een meetlat te leggen over hoe goed hij kan worden. Wel kunnen we hem beoordelen op hoe goed hij nu is. Wat al akelig dicht bij het niveau van een basisspeler bij Ajax zit. Iets wat indrukwekkend is voor een jongen die pas 1 seizoen op topniveau traint.

Maar kom op, 14 wedstrijden en meneer Maaskant begint De Ligt al te vergelijken met wereldverdediger Vincent Kompany... Blijf eens lekker normaal doen over die jongen en laat hem lekker ballen.

21 maart 2017 om 12:17

Prima vergelijking.. Als je kijkt naar de opkomst van Kompany en de Ligt zie je de overeenkomsten, sommigen zijn te zuur om dat te kunnen zien.

22 maart 2017 om 17:09

14 wedstrijden, welke opkomst bedoel je man?

Grappig dat we precies dezelfde verhalen hoorde over Riedewald, Bazoer en El Ghazi... Die werden ook te vroeg opgeroepen. Leten we dan niks van het verleden? Laat die jongens met rust tot ze een jaar lang constant presteren in de ED. 1 jaar is al aan de korte kant, ook daarna kunnen ze nig een enorme dip krijgen. Deze de Ligt maakt nu ook een reuze blunder tegen Excelsior. Zijn die 190 minuten ED nou echt genoeg om te zien of deze jongen het aan kan op een hoger niveau?

20 maart 2017 om 20:07

Exact. Die jongens gaan er zelf in geloven, krijgen een minder periode en moeten weer "opnieuw" beginnen. Al vind ik dat Bazoer en Riedewald het ook een beetje te danken hebben aan een "zoekende" trainer. Als Frank was gebleven waren ze dit jaar verder geweest, maar ik denk nog steeds dat Bazoer en Riedewald wel het talent hebben om ooit vaste basiskracht in Oranje te worden (we hebben ook niet veel beters toegegeven). Alleen moeten ze nu wel mentaal weerbaar zijn. Maar zie het zo kunnen ze nu niet met de druk om dan nooit niet. Sneijder, Messi, Ronaldo allemaal een mega verwachtingspatroon en die presteren wel gewoon jaren op top niveau.

De laatste tijd hoor je wel erg veel over Matthijs de Ligt. Maar ja, dat hoort erbij en nu vooral nu hij al vrij snel voor het Nederlands elftal is opgeroepen. Talent heeft de Ligt zeker en of het al terecht is dat hij nu al bij het Nederlands elftal zit: misschien wel.

Als Ajacied vind ik de Ligt een prima verdediger en sinds bekend werd gemaakt dat hij bij het Nederlands elftal zit, is hij natuurlijk onderwerp van discussie en vooral na zijn fout tegen Excelsior, maar eigenlijk vond ik de Ligt, op z'n fout bij het doelpunt na, een goede wedstrijd tegen Excelsior spelen: veroverde vrij veel ballen, was de enigste speler van Ajax met een goede kans (kopbal werd gekeerd door Hahn) en vlak voor z'n fout voorkwam de Ligt met een geweldige tackle een doelpunt van Excelsior, maar helaas maakte hij dus een beslissende fout.

Tegen FC Groningen en de 1ste wedstrijd tegen FC Kopenhagen vond ik de Ligt juist niet echt goed spelen. In de 1ste wedstrijd tegen Kopenhagen kwam het 2de doelpunt van Kopenhagen ook doordat de Ligt niet goed stond en dat gaf hij na de wedstrijd, net als tegen Excelsior, ook toe en tegen Groningen had hij het ook vrij moeilijk, maar 'n paar maanden terug in de beker tegen Willem ll speelde hij prima en scoorde hij meteen bij z'n debuut, tegen Heracles Almelo 'n paar weken terug viel hij ook erg goed in, de 2de wedstrijd tegen Kopenhagen speelde de Ligt ook weer zeer goed en tegen Excelsior speelde hij, op z'n fout na, eigenlijk ook gewoon een goede wedstrijd.

De Ligt doet mij juist denken aan een kruising tussen Vincent Kompany en Jan Vertonghen. Met name in de lucht vind ik hem vrij sterk en hij heeft volgens mij echt een hard en goed schot in z'n benen, net zoals Vertonghen die ook heeft.

Ondanks dat het eigenlijk vroeg is dat hij nu al bij het Nederlands elftal zit en alles wat hij doet momenteel onder een vergrootglas ligt (door z'n oproep voor Oranje), denk ik wel dat de Ligt in de toekomst zeker materiaal voor het Nederlands elftal zal worden, alleen moet hij gewoon nog stappen maken in z'n ontwikkeling, maar dat is wel te verwachten bij iemand van zijn leeftijd en nee, ik praat z'n fouten niet goed.

20 maart 2017 om 20:10

Die jongen moet ook fouten maken en hij is potentieel Oranje materiaal. Maar potentieel Oranje materiaal is niet genoeg voor het hedendaagse Oranje. Hij had gewoon met rust gelaten moeten worden voorlopig door onze bondscoach.

De hype gaat dus gewoon verder, zelfs als je in drie wedstrijden twee cruciale fouten maakt.

De Ligt is de zoveelste talent bij Ajax die een grote toekomst wordt voorspeld. Het gaat nu wel heel erg ver voor een 17 jarige jongen die net komt kijken. Om die reden is het ook niet gek dat veel spelers amper enig vorm van kritiek kunnen accepteren. Als je op deze wijze meerdere malen wordt gewierookt, is het niet heel gek dat je uiteindelijk jezelf heel goed gaat vinden.

20 maart 2017 om 19:50

Dat hypen zal ook nooit meer minder worden ben ik bang. Als je 5 goede wedstrijden speelt ben je een enorm talent en de volgende wereldspeler, maar als je een dipje hebt wordt je ook direct weer met de grond gelijk gemaakt. Het is denk ik steeds belangrijker voor zo'n jongens om enorm sterk in de schoenen te staan en de juiste mensen om zich heen te hebben.

20 maart 2017 om 21:31

Het hypen zal zeker niet minder worden en ik denk dat er een hele goede kop op zit omdat ik zag hoe streng hij was over zichzelf

Zien wel weer over 5 jaar hoe het er voor staat. Je zou onderhand toch denken dat we eens op moeten houden met het overhypen van jeugdspelers.

20 maart 2017 om 19:52

Hoe kun je dit soort talenten al vergelijken met gevestigde spelers als Maldini? Maldine was een wereldspeler en de jonge Maldini kun je ook amper vergelijken daar het voetbal veranderd is... Vergelijken is zinloos.

Laten we eerst maar eens zien hoe hij zijn ontwikkeling doorzet en hoe dat in zijn koppie gaat. Die vergelijkingen met gevestigde en bewezen topspelers wordt een beetje lachwekkend en lijkt de talenten eerder tegen te werken dan te bevorderen. Geef deze jongen nou eerst maar de tijd om zich te bewijzen, zonder er op 17 jarige leeftijd al de vergrootglas op te leggen en ze te vergelijken met topspelers....

Hey, een ajaxtalent dat veel te veel veren in zijn reet krijgt. Dat hebben we vaker gezien! Manman, laat die jongen eens met rust. Zo verpesten wij al onze talenten...

Give this guy a break. Hoe moet je nu nog aan de verwachtingen voldoen als je met zulke spelers nu al wordt vergeleken, je een seniele bondscoach hebt die het een verstandig idee lijkt om je nu al op te roepen voor Oranje ongeacht het afbreukrisico. Waarom neemt niemand hem in bescherming?

Ik heb te doen met de Ligt. In het talentenkerkhof wat Ajax de laatste jaren is geworden, lijkt hij inderdaad op een uitzonderlijk talent, maar als je zo wordt bewierookt kan het haast alleen maar tegenvallen.

Laat dat jong toch met rust. Typisch Nederland. Dat betweterige gedoe allemaal. Nu snap ik ook waarom Nederland zo is afgetakeld.

20 maart 2017 om 20:26

Zo zijn we niet alleen in Nederland hoor. Lees ook regelmatig de nieuwe messi neymar Ronaldo e.d. langskomen in buitenlandse media. Helaas ontkom je daar tegenwoordig niet meer aan met alle media die er nu is.

Het gaat erom dat het nergens op slaat dat die is opgeroepen. Ten eerste, wat heeft die bewezen? Hij speelt in de JL en heeft een paar wedstrijden in Ajax 1 gevoetbald. Wedstrijden tegen Kopenhagen wat je kan vergelijken met de subtop van de eredivisie stelt ook niet heel veel voor. Bovendien speelde die uit bij Kopenhagen niet best en faalde die tegen Excelsior.

Oranje moet je verdienen, dat doe je door wekelijks een constant niveau te halen en uit te blinken. Dat heeft die nog niet gedaan. Dit is ook een lekker signaal van Blind door een bankzitter die net komt kijken op te roepen en andere spelers zullen zich wel benadeeld voelen. Zo creã£â«er je een scheve verhouding.

Als De Ligt bij Feyenoord of PSV had gevoetbald, dan was die niet opgeroepen. Blind heeft eerder hetzelfde gedaan. Hij riep Tete, Riedewald, Bazoer, El Ghazi en Dijks op nadat die net in Ajax 1 speelden. Allen zitten nu of op de bank of zijn vertrokken en laten zien dat Blind met deze keuzes keihard heeft gefaald.

Oranje is geen liefdadigheidsinstelling, Oranje is geen opleidingsinstituut voor talenten met potentie voor in de toekomst. Voor Oranje selecteer je de beste spelers en spelers die regelmatig speeltijd hebben. Bovendien gooit Blind nu een enorme hoeveelheid druk op die jongen wat niet goed kan zijn.

Vind 'm juist erg op Vlaar lijken. Zelfde fysieke kwaliteiten, geen snelheidswonder maar wel veel body. Ws debuteert de Ligt straks ook tegen Italie en we weten hoe dat bij Vlaar ging.

20 maart 2017 om 21:40

Ik snap waarom de mensen die hem alleen in het eerste van Ajax hebben gezien dat zeggen maar de Ligt zou de ideale inschuivende CV kunnen worden. Hij kan op RCV en LCV omdat hij bijna perfect tweebenig is zowel qua schot - zoals die pegel tegen Heracles - als met tackles zowel tegen Groningen als Kopenhagen gooide hij een paar goede tackles over zijn zwakkere linker been eruit. Wat hem in veel situaties echt kan helpen, ik durf wel te stellen dat hij nog enorm veel op extra safe speelt en dat hij nog veel beter kan als dat hij laat zien en dan vooral mbt inschuiven en passing. Is jammer voor die jongen dat hem tegen Excelsior bij de goal alles fout gaat, bal die vreemd stuitert op het gras waardoor hij verkeerd staat, herstelt dat en glijd weg waarna hij te gehaast de bal speelt erna die opgepikt word door de spits omdat Sanchez te diep stond en net alert was. Dat zo'n bal voorlangs lijkt te gaan en Tete hem dan intikt maakt het extra zuur. Verder speelde bij echt niet slecht waar hij 3 100% kansen kon voorkomen door slim te staan en dan die geweldige tackle. Hij komt er wel, hij liep ook het hardste van iedereen om het goed te maken en kopt dan nog bijna zelf de winnende in.

Hopelijk presteert Oranje met De Ligt dan wel stukken beter dan Belgiã« met Kompany. Voor Kompany duurde het namelijk ruim 10 jaar vanaf zijn debuutwedstrijd (18 februari 2004) tot aan de eerstvolgende wedstrijd van Belgiã« op een Fifa eindtoernooi (17 juni 2014).

Overigens was Kompany al verder toen hij voor het eerst werd opgeroepen en ook meteen zijn basisdebuut maakte. Hij speelde toen al een ruim half seizoen basis bij Anderlecht. Toch een verschil vergeleken De Ligt (en eerder ook Tete) die na een handjevol (halve) wedstrijden meteen door Ajacied Blind is opgeroepen.
Had De Ligt (en eerder ook Tete) al een halfjaar in de basis gespeeld (en ook goed) bij Ajax, dan zou de ophef veel minder zijn geweest.

20 maart 2017 om 21:48

Tete vind ik een ander verhaal eigenlijk, die speelde al langere tijd in Jong Ajax, was er aanvoerder en speelde zijn directe concurrent eruit bij Ajax en maakte een goede indruk terwijl er eigenlijk amper alternatieven hadden, zeker niet met zijn verdedigende kwaliteiten. De Ligt is 17 ( u18 speler ) die zich stormachtig ontwikkeld, Tete was en speler die al bijna 2 jaar Jong Ajax erop had zitten en zich eindelijk Ajax 1 in speelde. Hij was op dat moment ook gewoon een logische keuze, de Ligt geef ik je gelijk in. Is te vroeg maar snap ik wel waarom Blind naar de toekomst kijk op een 5e positie op CV in te vullen, was TFM of De Ligt geweest voor die positie omdat ik me kan voorstellen dat hij een rechtsbenige CV erbij wilde, dan snap ik dat je de Ligt kiest omdat TFM niet alles voor de u23 speelt en zelden invalt en de Ligt wekelijks minuten maakt en net een goede wedstrijd in de EL had gemaakt. Zal een leuke beleving worden voor Matthijs maar was beter geweest als Bruma of Van Dijk fit was geweest, had hij bij de u19 eliteronde kunnen spelen.

Iedereen heeft het over zijn fout gisteren, maar ik vond Sanchez bij de goal nog erger. Niet in beweging en kan daardoor de zwakke bal van De Ligt niet onderscheppen. Samen doen ze het niet goed daar, maar je kunt niet zeggen dat die goal 100% de fout is van De Ligt. En ook niet dat die pass nou zo vreselijk slecht is. Matig, ja, dat wel. Maar ik zie in de wissel van Sanchez ook een afrekening voor deze tegengoal.

Ja precies, dat is de vergelijking die ik al van het begin maak. Kompany stond destijds ook al als 17-jarige ukkie in de basis, had een indrukwekkende fysiek en gaf meteen leiding aan zijn ploegmaats. Dat zie je allemaal bij de Ligt ook terug. Die jongen haalt ook ooit de wereldtop, net als een Varane of Zouma die doorbraken. Ik durf niet met zekerheid te zeggen dat hij ooit bij de beste vijf centrumverdedigers zal horen maar het kan wel.

Ik heb toch wel medelijden met De Ligt. 17 jaar, man waar hebben we het over? Ongelofelijk hoe de Bondscoach, coryfeeã«n en andere lui het verwachtingspatroon opschroeven. Ik hoop dat deze jongen mentaal ijzersterk is, maar ik zou het volledig logisch vinden als hij hierna in een dip terechtkomt. Dit soort zaken zijn te voorkomen door hem rustig te laten gedijen bij Ajax en Jong Oranje, maar de bondscoach moest zich weer van zijn creatiefste kant laten gelden.

Laat die jongen toch eens met rust! Pfff vergelijken met die en met die en selectie NL elftal.
Kom op man hij is 17 met een paar wedstrijden in Ajax 1...
Ja het is een talent en heeft goede dingen laten zien, kan zeker een hele goeie worden.
Maar hij heeft ook fouten gemaakt, is dat gek? Nee zeker niet.
Meteen weer ophemelen, dat werkt vaak gewoon averechts, zijn genoeg voorbeelden.
Hij moet zich verder ontwikkelen en geef hem de tijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2181 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

269 fans
Verdediger, 32 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Manchester City 17 1 6 0
2016/2017 Manchester City 11 3 5 0
2015/2016 Manchester City 14 2 5 0
2014/2015 Manchester City 25 0 7 0
2013/2014 Manchester City 28 4 6 1
Laatste voetbalnieuws

Kompany lyrisch: ‘Hij beschikt over kracht die mensen zelfs niet kennen’

Vincent Kompany is een van de beste verdedigers ter wereld en heeft in de loop der jaren tegenover verschillende aanvallers van wereldklasse gestaan. De stopper van Manchester City legt in het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Justin Kluivert gaat wellicht vader Patrick Kluivert achterna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren