Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vink schrikt opnieuw bij Jong Oranje: ‘Hij voetbalt twee tempo’s te langzaam’

Laatste update:

Marciano Vink is voor de tweede keer in een week tijd kritisch op Jong Oranje-linksback Ian Maatsen. Volgens de analist van ESPN stelt de 21-jarige Vlaardinger teleur in het Nederlandse beloftenelftal. Maatsen zat tijdens de vorige interlandperiode nog bij de selectie van bondscoach Ronald Koeman, maar heeft deze week in twee duels met Jong Oranje allesbehalve een goede indruk achtergelaten op Vink.

Jong Oranje boekte maandagavond een knappe zege in en tegen Zweden (2-4). Maatsen speelde de volledige wedstrijd uit, maar zijn spel kon de tafelgasten bij Voetbalpraat niet bekoren. Analist Kees Kwakman trapt af. “Als ik Maatsen heb zien spelen de afgelopen wedstrijden heb ik niet direct het idee: die kan naar het Nederlands elftal.”

Sportjournalist Tijmen van Wissing van RTV Oost sluit zich daarbij aan. “Daar schrik ik echt van! De eerste bal ging direct over hem heen, dat is toch ongelooflijk na een paar minuten al? Dat mag toch niet gebeuren op dit niveau…”

Vink begrijpt er niets van. “Het gekke is dat hij bij Burnley vorig seizoen een goed seizoen heeft gedraaid onder (Vincent, red.) Kompany. Vervolgens gaat hij bij Chelsea de voorbereiding in met (Mauricio, red.) Pochettino, die hem goed genoeg vond om bij de selectie te houden. Hij mocht niet weg.” Vink ging echt voor Maatsen zitten tegen Jong Gibraltar (1-0) en Zweden. “Ik verwacht dan wat.”

Die verwachtingen wist Maatsen volgens Vink absoluut niet waar te maken. “Dan krijg ik een speler te zien waarbij het erop lijkt dat hij twee tempo’s te langzaam voetbalt. Alsof het allemaal langs hem heen gaat. Tegen Gibraltar dribbelde hij ballen over de achterlijn waarvan ik dacht: huh?”

Kwakman denkt te weten waar het misgaat bij Maatsen. “Hij speelt ook gewoon nooit en valt af en toe een paar minuten in. Dat helpt niet mee voor zo’n jongen. Richting het Nederlands elftal wordt die kans dan ook steeds kleiner.” Kwakman denkt dat Maatsen zich opnieuw moet laten verhuren door Chelsea om in aanmerking te komen voor Oranje. “En dan nog drie klassen beter gaan spelen”, voegt Vink toe.

Kieslijst
Maarten Wijffels, journalist van het Algemeen Dagblad, denkt wel dat Maatsen nog altijd kans maakt op het EK in Duitsland. De linkspoot maakt deel uit van een kieslijst met 41 namen die de ochtendkrant dinsdag heeft gepubliceerd. In de AD Voetbalpodcast licht Wijffels de naam van Maatsen in zijn lijst toe. “Koeman is heel erg gecharmeerd van Ian Maatsen. Stel je voor dat die jongen na de winterstop ineens veel gaat spelen, misschien neemt hij hem dan wel mee voor de linkerkant. Hij kan spelen als linksback, op het middenveld en eventueel aanvallend. Dat zou zomaar een verrassende speler kunnen zijn.”

Maakt Maatsen nog kans op een plek in de EK-selectie van Koeman?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maatsen staat op dit moment gewoon in de pikorde onder meerdere spelers. Hartman lijkt me voor nu gewoon de vaste linksback is zowel aanvallend als verdedigend op dit moment de beste optie.

21 november 2023 om 11:58

Malacia komt ook weer terug, samen met Hartman zijn dat wel de twee linksbacks van Oranje. Maar goed, er kan er altijd eentje een schop krijgen.

21 november 2023 om 12:13

Malacia heeft het niet hoor. Compenseert echt heel veel op felheid en intensiteit en dat is precies het probleem. Hij is constant aan het compenseren voor zichzelf op het veld en komt daardoor amper aan voetballen toe. Hij startte sterk bij United omdat Shaw het toen een paar wedstrijden helemaal niet had, maar is echt ver teruggevallen.

Aké als linksback met Frimpong/dumfries aan de andere kant in een 4-3-3 lijkt me de beste keuze. Centraal hebben we toch genoeg te kiezen en dan kun je alsnog een verkapte 4-3-3 spelen, zo speelde hij bij City ook afgelopen seizoen. Hartman verrast me tot nu toe erg in Oranje. Kijk niet zo vaak Feyenoord, maar hij behoorde gewoon steeds tot de beteren en dat voor een debuterende linksback die nog niet zo gek veel ervaring heeft. Afgelopen wedstrijd was wat minder, maar ik had het idee dat hij van Koeman alles moest terugspelen op Blind, dan is dat niet anders; voor de rest denk ik inderdaad dat hij voorlopig de linksback van Oranje is.

21 november 2023 om 13:21

Malacia moet eerst weer ergens aan spelen toe gaan komen, want die invalbeurtjes doen het hem niet en de (ambierende) top van de Premier League is ook gewoon te hoog voor hem gegrepen. Voor nu lijkt Hartman me de beste optie.

21 november 2023 om 13:44

Maar als je Hartman goed vind en de voorlopige linksback van oranje, waarom zou je dan Aké als LB opstellen? Ake moet gewoon centraal naast van Dijk spelen, dat zijn momenteel gewoon de beste Cv's. Gewoon met twee opkomende backs spelen en mooi aanvallend verzorgd voetbal spelen.

21 november 2023 om 13:49

@FR. Het voordeel wat je wel hebt met Akè aan die kant is mocht je de wedstrijd domineren, kan je altijd met 3 achterin spelen waardoor je Dumfries/Frimpong kan laten gaan, de hele wedstrijd lang, op die rechterkant.

21 november 2023 om 16:11

@FR-Berend:

In een 4-3-3 tegen gelijkwaardige of mindere landen zou ik inderdaad opteren voor Aké centraal en Hartman linksback omdat je dan een goede passer in het centrum hebt staan en die Van Dijk meer vrijheid geeft omdat Aké altijd bezig is met zijn positionering en dus de gaten van Van Dijk dicht kan lopen als die een keer met zijn man meeloopt.

De hele reden waarom we weer 3-4-3 spelen onder Koeman is hij omdat hij een 4-3-3 gewoon niet aandurft. Hij heeft geroepen weer 4-3-3 te gaan spelen om zieltjes te winnen bij de selectie en het publiek, is daar een keer hard mee op zijn bek gegaan omdat hij hem veel te naã¯ef instak en durft geen 4-3-3 meer te spelen waardoor hij zelfs tegen Ierland 3-4-3 speelt. Door met Aké op linksback te spelen bouw je simpelweg meer verdedigende zekerheid in omdat die bij City ook als verkapte LCV speelt. Datzelfde kun je dan bij Oranje doen zonder terug te gaan naar de 3-4-3 van nu waardoor je Dumfries of Frimpong veel meer vrijheid geeft aan de andere kant.

Dat is een beetje hetzelfde systeem als Bosz speelt bij PSV de laatste weken. Dat is zonder meer een 4-3-3 volgens de Hollandse school (met een 6,8 en 10), maar in balbezit kantelt het spel een beetje waarbij Dest aan de linkerkant veel verder opstoomt dan Teze aan de rechterkant die wat blijft hangen. Dan wordt de verdedigende zwakte van Dest gecompenseerd terwijl hij aanvallend zijn waarde blijft hebben en kan Teze (die aanvallend toch niet supersterk is) verdedigend bijspringen waar hij wel heel goed in is.

Lang verhaal kort: Aké moet altijd spelen, maar dan dus als extra verdedigende zekerheid op linksback en anders Aké centraal met Hartman op linksback.

edit: Ik lees net mijn eigen stukje terug en er ontbreekt inderdaad een verband/bruggetje van het eerste naar het tweede deel @FR-Berend, het staat er wel een beetje apart inderdaad

Maatsen lijkt me op geen enkele positie in de top 3 van die positie staan, ik zie het niet gebeuren.

Maatsen moet sowieso weg bij Chelsea. Die gaat zich nooit in de basis spelen met spelers als Chilwell en Cucurella voor zich en dan is het moeilijk om in je ritme en in vorm te komen. Die moet eerst wekelijks gaan spelen en dan kun je hem ook beter beoordelen. Ik denk wel dat er het nodige talent in zit, maar dat gaat er niet uitkomen als je veelal op de bank zit en af en toe wat minuten in mag vallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren