Rutten geniet van Feyenoord: ‘De beste eerste helft van het seizoen’

Feyenoord leek zondagavond een 1-2 nederlaag te incasseren tegen AZ, maar in de blessuretijd perste men er door een doelpunt van Jordy Clasie toch nog een gelijkspel uit. Trainer Fred Rutten vond dat zijn elftal een overwinning had verdiend en was vooral over de eerste helft bijzonder enthousiast.

/

Bij rust stonden de Alkmaarders door treffers van Muamer Tankovic en Wesley Hoedt echter met 0-2 voor. “Misschien speelden we wel onze beste eerste helft van het seizoen. Het was ongelooflijk dat we bij rust met 0-2 achter stonden. We gaven AZ geen moment de mogelijkheid het spel te spelen dat ze graag wilden”, zei Rutten in gesprek met FOX Sports.

Rutten zag dat zijn spelers na rust ‘het gevecht’ aangingen en al gauw wat terugdeden via Colin Kazim-Richards: “Misschien kwam er daarna wat te weinig overleg in ons spel, want AZ kreeg een of twee heel goede kansen. Dat we toch nog scoorden, daar ben ik heel gelukkig mee.”

'Het was de beste eerste helft van Feyenoord dit seizoen'

1
2

Nee Fred, dat was tegen Ajax. Veldspel was gelijk, maar tegen Ajax werden minimaal 5 open 100% kansen gecreëerd en dat was vandaag niet het geval.

14 december 2014 om 22:46

Tegen Ajax was het tog anders...
Toen moest Feijenoord veel meer jagen .... vertekend beeld
Nu waren zen in balbezit ijzersterk en benutte elke meter
De eindpass was minder dan in de wedstrijd tegen ajax ... daar hadden ze meer kansen met veel minder balbezit
Kijk de stats er maar op na

van PSV en Nac winnen en je doet gewoon nog mee. bijna alle moeilijke uitwedstrijden al gehad. vandaag az kapotgespeeld maar 2 foutjes in de verdediging en een scheidsrechter die 3 penalties over het hoofd zag hebben ons 2 punten gekost.

14 december 2014 om 20:21

3 penalties over t hoofd zag? welke dan als ik vragen mag.

14 december 2014 om 20:23

In de eerste helft een keer Kazim. En een twijfel moment met hands...

14 december 2014 om 20:22

Huilen huilen Pedro. Gelukkig verdienden Immers en Boetius geen rode kaart he.

14 december 2014 om 20:45

rode kaarten had aan beide kanten gekunt. die penalties waren overduidelijk en dus zijn we zwaar benadeeld. alle 3 al binnen het half uur.

14 december 2014 om 20:47

Waarom moesten ze dan een rode kaart krijgen? Waarom stond Esteban dan wel nog op het veld?

On: Ik heb betere 1e helften van Feyenoord gezien, uiteindelijk wel tevreden met het punt.

14 december 2014 om 22:50

Inderdaad
Tevreden met een punt
Gezonde werklust en laten zien dat je tot alles in staat bent bereid om het recht te zetten
Daar horen ook de kansen van Az bij
Vermeer laat zien dat hij punten kan pakken
Het hele team is bereid tot het uiterste te gaan voor elkaar

Misschien kijk ik wel niet objectief maar dit was toch gwn 90m lang de bal in de 16 pompen ?
Is hun goede recht maar az had niet zo heel veel moeite om dit te verdedigen.

14 december 2014 om 20:29

Ben het met je eens, zeke in de tweede helft creerde feyenoord nauwelijks echt kansen en hadden ze geluk dat vermeer ze op de been hield. Denk dat ze de gelukkigste zijn geweest vandaag

14 december 2014 om 22:55

Denk dat het tot de 20ste minuut alleen maar Feijenoord is geweest met sterke passing en zeer verzorgd positiespel
Naarmate de wedstrijd vorderde kwam er meer oppertunisme in het spel met daarbij de strijd om de bal zo snel mogelijk naar voren te krijgen
Az heeft veel geluk gehad met de goals en Feijenoord veel pech
Ik vind het knap van Feijenoord dat je tog die punt haalt en laat zien dat de kuip van hun is

In de eerste helft werd er wel goed combinatievoetbal gespeeld, al creëerden we geen grote kansen. Ik vond de eerste helft tegen Ajax bijvoorbeeld beter. De tweede helft werden er zonder enig rendement tientallen ballen de 16 in geslingerd inderdaad, dat trok op niets.

We hadden ook een hoop corners, die ook allemaal waardeloos waren.

14 december 2014 om 22:57

Dat bij die corners er gewoon geen dreiging uitkomt vind ik echt ongeloofelijk
Ze kunnen beter dan die spelsituatie als doeltrap bestempelen
Scheelt conditie voor vBeek en Kongolo
;-)

14 december 2014 om 22:25

De eerste helft was dat het helemaal niet. Ze combineerden heel goed. Alleen de eindpass ontbrak steeds. Daarnaast kan Kazim totaal niet voetballen, dat help ook niet.

Laatst zei iemand dat er bij Feyenoord een gebrek aan creativiteit was en op basis van deze wedstrijd klopt dat helemaal. Als je 75 % balbezit hebt moet je er meer mee doen dan in de eindfase telkens in de 16 slingeren. Met Pelle hadden daar 3 goals uitgevallen, nu werkt het niet meer. De eerste helft tegen Ajax was sowieso beter.

14 december 2014 om 23:00

Vind ik wel erg makkelijkom Pele zo te bejubelen
Hij heeft misschien wel meer van het afmaken maar Kazim maakte een hele moeilijke goal waar ik niemand over hoor
Wat Kazim wel heeft en Pele miste is de kracht en overtuiging met druk zetten ..
Waardoor je nu veel meer balbezit heb en toen niet

15 december 2014 om 00:51

Pellè (schande dat je als fan niet eens zijn naam kunt spellen trouwens) is toch echt wel 10 klassen beter dan Kazim. Kazim is absoluut een slechte spits die niet weet wat scoren is. Heeft zn fysiek en zn uitstraling mee en werkt hard. Maar is gewoon en hele beperkte voetballer. Met een spits als Pellè stonden ze nu bovenaan.

15 december 2014 om 04:38

Arwinos jij hebt ook maar beperkt voetbalverstand.

Sinds Kazim er is wint Feyenoord bijna al zijn wedstrijden, oké het is geen pellè maar hij is sowieso beter dan Sigthorsson, Castaignos en Luc De jong.

Dus wees vooral niet te snel met hem afbreken, het is misschien geen pure afmaker, maar qua meevoetballen, kracht, dribbel, diepgang en afstandschoten is hij echt super. Onze technische staf is zeer tevreden met Kazim en ik verwacht dan ook dat zijn optie gelicht wordt eind dit seizoen en dat hij blijft vechten om de spitspositie bij Feyenoord.

Waarom die euforie? Zo sterk speelde Feyenoord nou ook weer niet. Daarnaast was Esteban best matig, bij die eerste goal van Feyenoord stond hij gewoon verkeerd.

14 december 2014 om 22:05

Haha ze tikte az helemaal zoek, draaide weg bij aannames en tikte zo verder zonder moeite, het was wachten op de goal, maar het was az met een dosis geluk want het waren echt lucky goaltjes, mislukt schot etc. Maar goed ik heb nog goede hoop tegen psv.

14 december 2014 om 22:06

Juist! Dat Feyenoord 2x scoort is te danken aan Esteban. Verder hebben ze erg weinig gecreëerd, zeker gezien de hoeveelheid balbezit. AZ heeft de beste kansen gehad. Vermeer redt een puntje voor Feyenoord.

14 december 2014 om 22:28

Euforie is een nogal groot woord.

Het veld spel is gewoon ontzettend verbeterd sinds de begin van het seizoen. Zeker als je kijkt hoeveel er is vertrokken vorig seizoen. Mensen blijven maar vergeten dat Feyenoord elk jaar de goede spelers moet verkopen omdat ze nog steeds aan het opbouwen zijn.

Ik vond de eerste helft vandaag ook uitstekend. Onze spits kan echter niet voetballen en de eindpass was, toegegeven, ook te vaak slordig om echt grote kansen te creëren. De twee goals van AZ kwamen echt totaal uit het niets. Dat ze dan in de tweede helft er een aantal keer levensgevaarlijk uitkomen is logisch aangezien Feyenoord vol op de aanval moet spelen.

14 december 2014 om 23:01

Hij stond bijna naast zijn paal en springt ook nog eens raaar op
Mort wel zeggen dat Kazim hem perfect in de lange hoek legt

Bizar hoe mensen feyenoord afschrijven, kijk naar de goals enkel counter en nog eens een flinke dosis geluk terwijl ze werden weggespeeld, en dan heb ik het niet eens over hoe laf ze speelde vanaf minuut 1 enkel counter en met veel man in de 16 staan, feyenoord tikte ze helemaal zoek maar tegen een muur voetballen blijft lastig, tegen psv is het veel meer open ben benieuwd.

14 december 2014 om 23:04

Psv zal wel wijs zijn om met meer controlerende middenvelders te spelen
En de opbouw niet aan Rekik en die andere held Bruma over te laten
Egte topper
Verwacht er veel van

Vond het een goede 1e helft, maar dit is wel weer een beetje overdreven. Als je weinig kansen creert en de tegenstander krijgt 3 kansen en scoort 2x is het gewoon eigen schuld helaas.

Qua veldspel speelde Feyenoord AZ compleet weg, dat is gewoon zo, maar Feyenoord creerde te weinig of verprutste te veel.
Zeker in de 1e helft kwam vanaf links geen een bal goed aan! Heel slordig allemaal, zeker Nelom, met iedere keer die blinde ballen richting de 16 die amper aankwamen. En dan ook nog zo'n trucje doen bij 0-2 achter. Maar goed voor de rest speelde ze wel goed.

AZ was gewoon erg effectief en we hadden geluk dat ze er niet nog 2 in knalde.
Maar goed, het is wel knap om bij 0-2 alsnog op 2-2 terug te komen. Er zit echt vechtersmentaliteit in deze ploeg.