Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta Rotterdam benaderde voormalig Oranje-bondscoach voor hoofdtrainerschap

Laatste update:

Sparta Rotterdam heeft Danny Blind tevergeefs benaderd om de nieuwe hoofdtrainer te worden. Dat vertelt de 62-jarige Zeeuw aan RTV Rijnmond. Sparta is op zoek naar een nieuwe trainer na het vertrek van Maurice Steijn naar Ajax en benaderde Blind, maar hij besloot om het aanbod van de Spangenaren af te slaan.

Blind was vereerd door het interesse van Sparta, maar besloot uiteindelijk ‘nee’ te zeggen, omdat hij geniet van het leven dat hij momenteel leidt. “Dat verandert als ik ‘ja’ zeg tegen Sparta”, aldus de oud-verdediger, die tussen 1979 en 1986 voor de club uit Rotterdam speelde, tegen het regionale medium. “Dan moet ik 24/7 beschikbaar zijn en – bij wijze van spreken - m’n bed neerzetten op Het Kasteel. Voor een land, met of zonder Louis van Gaal, sta ik nog open. Voor een club niet meer. Dat heb ik Sparta netjes laten weten.”

Blind was in het verleden twee keer actief als hoofdtrainer: in 2005 en 2006 bij Ajax, en van 2015 tot 2017 bij het Nederlands elftal. Bovendien fungeerde hij bij zowel Ajax als Oranje lange tijd als assistent. Afgelopen winter was Blind ook nog assistent van bondscoach Louis van Gaal, tijdens het WK in Qatar. Dat was vooralsnog zijn laatste klus in een technische staf.

Eerder was Gregg Berhalter al in beeld om de nieuwe trainer van Sparta te worden. Hij besloot echter terug te keren als bondscoach van de Verenigde Staten. Vervolgens werden ook Ron Jans en Erwin van de Looi genoemd. Jans heeft echter aangegeven voorlopig niet aan het werk te willen, terwijl Erwin van de Looi, die momenteel met Jong Oranje actief is op het EK in Georgië en Roemenië, zei dat hij niet met Sparta gesproken heeft.

Fred Rutten
Een andere kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer van Sparta te worden is volgens RTV Rijnmond Fred Rutten, die deze zomer vertrekt als assistent-trainer bij PSV en graag weer op eigen benen wil staan. Sparta hoopt nog deze week iemand aan te kunnen stellen, daar aanstaande maandag de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint. "De intentie is er uiteraard om maandag een nieuwe trainer voor de groep te hebben staan”, aldus technisch directeur Gerard Nijkamp. “Als dat niet lukt is er geen man overboord, want het seizoen begint niet op 3 juli maar pas in augustus. We hebben een goede en capabele staf die uitstekend de eerste trainingen kan leiden."

Denk jij dat Fred Rutten de nieuwe trainer van Sparta Rotterdam wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fred Rutten zou een leuke keus zijn. Uitstekende trainer en goed voetbal.

26 juni 2023 om 22:03

Goed voetbal? Weet niet hoe hij het bij andere clubs heeft gedaan maar in de periode 2009-2012 heb ik weinig goed voetbal gezien bij PSV onder Rutten.

27 juni 2023 om 00:48

Feyenoord speelde onder Rutten goed voetbal, met name in de periode voor de winterstop toen ze o.a. van Sevilla wonnen en als groepshoofd eindigde. Probleem is dat zijn teams dat nooit volhouden en op het einde inkakken.

26 juni 2023 om 22:10

Denk alleen niet dat Rutten nog hoofdtrainer wil worden. Is de laatste jaren een beetje naar de achtergrond gegaan. Bij FC Twente en NEC de laatste jaren in de raad van commissarissen gezeten. Heeft de laatste vijf jaar alleen Anderlecht een aantal maanden gedaan. Daarom denk ik dat Rutten liever een andere functie zou ambiëren.

Sparta zet hoog in en waarom ook niet? Ik ben benieuwd wie het gaat worden. Uiteindelijk blijkt een trainer belangrijk voor een team, kijk maar naar bijvoorbeeld Ajax.

26 juni 2023 om 21:39

kijk maar bijvoorbeeld naar elke club ...

26 juni 2023 om 21:40

Vind je?

Danny Blind heeft wel een grote naam in het Nederlandse voetbal, maar als je puur naar zijn trainerscarriere kijkt, dan kun je die toch niet al te best noemen. Wat dat betreft vind ik het dus zeker niet hoog.

Rutte heeft als trainer wel mooie dingen laten zien, maar dat is al weer lang geleden.

26 juni 2023 om 21:40

Zet hoog in? Blind is totaal mislukt als trainer en weet door zijn netwerk vooral leuke baantjes binnen te harken. Sparta was net zo goed op weg met Steijn. Dan is Blind aanstellen een enorm risico aan alle sportieve ambities.

Waarom niet van de looi benaderen?

Even het idee dat men van Gaal gecontact hadden, vanwege die foto. Maar zou je Blind willen als trainer? Ik zou Jans polsen … wie weet. Niet geschoten is altijd mis.

27 juni 2023 om 07:55

Hoe vaak moet Jans nog zeggen dat hij niet wil?

27 juni 2023 om 09:15

Jans is net als een Advocaat een voetbaldier. Die willen gewoon een club trainen.

Flinke meevaller voor de Sparta supporters. Je zou maar Danny Blind aan het roer krijgen…

Ik denk niet dat je Blind als hoofdcoach moet neerzetten. Is in mijn ogen wel een goede assistent, net als bijv de Boer.

Komen we goed weg, nu nog hopen dat het niet van der Looi wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren