Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta grijpt mis: Fred Rutten zet zinnen op andere uitdaging

Laatste update:

Fred Rutten wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van Sparta, zo meldt Voetbal International woensdagochtend. De zestigjarige trainer ziet het niet zitten om Maurice Steijn op te volgen in Rotterdam-West, daar hij hoopt in het buitenland aan de slag te gaan. Zodoende moet Sparta verder op zoek naar een nieuwe oefenmeester. De Kasteelheren beginnen maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar hebben nog altijd geen eindverantwoordelijke aangesteld.

Rutten, die in het afgelopen seizoen assistent was van Ruud van Nistelrooij bij PSV, gaf eerder al aan dat hij ervoor openstaat om weer hoofdtrainer te worden. Op Het Kasteel had de Wijchenaar die functie kunnen bekleden, maar hij wacht liever op een mooi avontuur in het buitenland. Buiten de Eredivisie stond Rutten al eens voor de groep bij Schalke 04, Al-Shabab, Maccabi Haifa en Anderlecht. Dat is hem klaarblijkelijk goed bevallen, daar hij zijn geluk opnieuw buiten zijn geboorteland wil beproeven. Momenteel lijkt er echter nog niets concreet te zijn.

Voor Sparta is het bedankje van Rutten een aderlating, daar de Rotterdammers graag voor het begin van de voorbereiding een nieuwe trainer aanstellen. Dinsdagavond laat kwam ESPN met het nieuws dat Sparta dicht bij een akkoord met Rutten was, maar dat blijkt nu toch anders te liggen. Zodoende hebben de Rotterdammers nog altijd geen opvolger voor Steijn en gaat de zoektocht verder.

Steijn vertrok deze zomer naar Ajax, dat de ontsnappingsclausule in zijn contract op tafel legde. Sparta zoekt sindsdien een opvolger van de succescoach, die de club naar een zeer verdienstelijke zesde plek in de Eredivisie leidde. Sparta probeerde het bij Danny Blind, die als speler zeven jaar op Het Kasteel actief was. Blind was daardoor vereerd, maar bedankte voor de functie omdat hij geniet van het leven dat hij momenteel leidt. Dick Schreuder, die ook op het lijstje zou staan, zou al hebben gekozen voor een avontuur bij de Spaanse derdeklasser CD Castellón.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde! Was een goede coach geweest! Snap Rutten ook wel, kans op nog zo’n seizoen is lastig en nog een klus in het buitenland is ook niet verkeerd.

28 juni 2023 om 09:09

8 artikelen eerder: Fred Rutten is heel dichtbij terugkeer als hoofdtrainer in de eredivisie. On: vond dit al geen match, maar zou niet weten wie het wel moet doen.

Haha na dit topseizoen van Sparta durft er helemaal niemand meer.

28 juni 2023 om 09:32

Vul de schoenen maar eens van de beste eredivisie trainer allertijden, Maurice Steijn. Parel van een trainer, De diamantogen van Mislintat hebben dat goed gespot. Heb ook wel vertrouwen in hem eerlijk gezegd. Voor Sparta had ik Reiziger een goede gevonden maar die gaat nu naar Jong Oranje helaas.

28 juni 2023 om 10:29

Is natuurlijk voor een trainer een moeilijk moment om in te stappen na zo'n seizoen.

Binnen 24 uur uit het niets de nieuwe trainer van Sparta, ooh nee toch niet!

Ik zei toch : Robert Maaskant(je) of anders The Champ!

28 juni 2023 om 09:11

Ik dicht Aadje Afkoopsom ook wel een goede kans toe.

Nee alle gekheid op een stokje, er gaat geen trainer zijn die meer uit deze spelersgroep haalt dan Steijn dus ik snap wel dat het lastig is om bdaar nu in te stappen.

28 juni 2023 om 09:43

Erwin van de Looi is eerder beschikbaar dan verwacht. Met hem zie ik sparta lang ongeslagen blijven.

28 juni 2023 om 11:24

Zou 34 punten genoeg zijn voor handhaving?

28 juni 2023 om 20:19

1 April is volgend jaar pas oitaginha... Beetje laat om daar nu mee aan te komen met andere woorden!

Ik denk dat Rutten niet de juiste man voor Sparta is

28 juni 2023 om 09:05

Dat denk ik ook niet idd

Ambitie mag je natuurlijk altijd hebben, maar Sparta is een leuke club waar je volgens mij als trainer in alle vrijheid jouw visie kan uitvoeren. Na al zijn assistent-taken is dit toch een leuke club voor Fred.

28 juni 2023 om 09:10

Aan de andere kant, met een beetje pech vecht je weer tegen degradatie. De verwachtingen zijn na zo'n topjaar natuurlijk altijd hoger, maar niet even realistisch.

28 juni 2023 om 09:12

Dat denk ik dus niet. Zo lang je niet degradeert kun je het eigenlijk niet slecht doen bij Sparta. En met Excelsior, Fortuna en Volendam in de competitie ben je niet automatisch de gedoodverfde degradant.

28 juni 2023 om 09:21

Je vergeet Zwolle. Die hebben net hun trainer verloren en hebben het kwa financiën ook zwaar te halen, die zie ik er zo weer uit vliegen dit jaar.

28 juni 2023 om 09:22

Jij schaalt de promovendussen gelijk al een stukkie hoger in dan bovengenoemde namen?

28 juni 2023 om 09:27

2e seizoen in de eredivisie blijkt vaak moeilijker dan het 1e seizoen, maar we gaan het zien, bedoel begin van het seizoen had niemand Groningen verwacht

28 juni 2023 om 12:27

1 promovendus en 3 promovendi.

28 juni 2023 om 22:42

Ha nee Inke, het ging er meer om dat Sparta niet de gedoodverfde degradant is.

Eigenlijk zou Ruud van the Man het moeten gaan doen. En dan gun ik hem alle succes zodat psv een poepie kan laten ruiken!
Maar Rutten zou goeie zijn geweest voor Sparta, benieuwd wie het wel gaat worden...

28 juni 2023 om 10:19

Waarom is Rutten een goeie? Haast overal gefaald als trainer. Iedereen praat elkaar maar na omdat het een aardige vent is.

Welke interessante opties blijven er nog over voor Sparta? Niemand durft het aan om na zo'n succesvol seizoen in te stappen bij Sparta lijkt wel omdat het je alleen maar gezichtsverlies kan opleveren.

28 juni 2023 om 09:37

Wormuth? Afgeserveerd bij FC Groningen, maar achteraf bleek hij het toch niet heel slecht te doen. Ik had Sparta ook een mooie club voor Frank de Boer gevonden, maar hij loopt liever rond met zijn kruiwagen vol oliedollars.

ik denk dat rutten nog wacht op een klus in het midden-oosten ergens.
nog even voor de laatste keer een flink pak geld pakken.

of hij wacht gewoon op een leuke europese club ergens, kan ook natuurlijk

Zonde voor Sparta. Rutten is één van de betere trainers die mijn club gehad heeft. Die kreeg het voor elkaar om met de Kazim-Richards van deze wereld daadwerkelijk goed voetbal te spelen. Was oa ook degene die in Rick Karsdorp een rechtsback zag!Man, wat komen wij eigenlijk van ver. 😆

Snap dat hij dit niet doet. Seizoen als vorig jaar ga je niet snel meer evenaren. Afbreukrisico ligt op de loer.

Zo kennen we Fred. Geen lef/durf meer om verantwoordelijkheid te nemen. Tevens een geldwolfje geworden. De man is geen schim meer van de trainer die hij ooit was. Onbetrouwbaar ook. Hij heeft niets voor niets een bijnaam. Sparta moet blij zijn. Fred denkt alleen nog maar aan Fred.

28 juni 2023 om 10:12

Geldwolf? Hoezo dat dan, heeft jaren niet gewerkt, op wat adviezen bij Twente en NEC na en voor het geld wordt je geen assistent bij PSV plus in de voetbalwereld moet je wel aan jezelf denken, want clubs hebben ook maling aan je vorige resultaten, enige wat die belangrijk vinden is de volgende wedstrijd(en)

28 juni 2023 om 10:24

Hij leeft nog van zijn afkoopsommen. Bijna overal de laan uitgestuurd en nu laat hij een mooie club als Sparta liggen (waar hij blijkbaar al zo goed als mee rond was) omdat hij in het buitenland kennelijk meer kan verdienen. Nare man geworden. Liet Twente in de steek in de meest moeilijke periode uit het bestaan van de club omdat hij het niet aandurfde om in te stappen en de club te helpen waar hij groot is geworden als speler en trainer en alles aan te danken heeft. In plaats daarvan nam hij liever plaats op de hoofdtribune naast Marcel Boekhoorn om NEC vanuit een veilige (lees niet verantwoordelijke) positie van adviezen te voorzien.

28 juni 2023 om 10:34

Uuh hij heeft 3 jaar tot 2020 bij Twente gezeten dat was de meest moeilijke periode, toen Streuer en Jans kwamen is hij weggegaan

28 juni 2023 om 11:22

In een nietszeggende rol in de RvC. Toen Fred werd gevraagd in te stappen als trainer weigerde hij. Blijf hem maar verdedigen maar voor mij en veel Twente supporters heeft hij voorgoed afgedaan. Erg jammer want Fred was een clublegende die de club zowel als speler en als trainer ook veel goeds heeft gebracht.

28 juni 2023 om 22:57

Daarom paste die zo goed bij psv. Een club met weinig uitgesproken ambitie, ideaal als opvolger voor Ruud geweest.

Waarom gooit Sparta niet een hengeltje uit naar Gio? Heeft geen club wil graag in Rotterdam blijven heb ik het idee en is echt een gentleman voor de kasteelclub.

Waarom proberen ze niet bij Louis! Die heeft ook nog een mooi verleden bij Sparta

Toch wel jammer, er blijft weinig over zo. Zeker wat Nederlanders betreft, er is vast wel een Vlaamse trainer die in de Belgische 2de klassen 6de geworden is,bij een kleine club met leuk voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren