Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Gio’ weer aan de slag? ‘Topcompetitie lonkt na sabbatical van tien maanden’

Laatste update:

Giovanni van Bronckhorst is een van de kandidaten om hoofdtrainer te worden bij Villarreal, zo meldt journalist Matteo Moretto van Relevo donderdag op Twitter. De 48-jarige Rotterdammer, wiens naam in de voorbije weken aan FC Utrecht werd gelinkt, zit al tien maanden zonder werkgever nadat hij zijn congé kreeg bij Rangers vorig seizoen. Villarreal is op zoek naar een nieuwe trainer nadat Quique Setién deze week al na vier wedstrijden op straat werd gezet.

El Submarino Amarillo heeft volgens de Spaanse berichtgeving meerdere namen op het lijstje staan. Marcelo Gallardo behoort daar niet toe, maar onder meer Pacheta (clubloos), Julen Lopetegui (clubloos), Rodolfo Arruabarrena (bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten) en Raúl González Blanco (Real Madrid Castilla) staan op het lijstje bij de Spaanse club. Vele trainers hebben echter al aangegeven niet open te staan voor de klus, waardoor Villarreal ook oefenmeesters in overweging neemt die worden aangeboden.

Van Bronckhorst zou tot het groepje trainers behoren dat is aangeboden bij de nummer vijftien van LaLiga. Volgens Moretto ziet Villarreal hem als een serieuze kandidaat. De journalist schrijft over ‘belangrijke dagen’ waarin een beslissing gaat vallen. Van Bronckhorst was als speler actief in Spanje namens Barcelona. In 154 wedstrijden voor de Catalaanse club was de linkspoot goed voor 7 doelpunten en 18 assists. Met Barça won hij eenmaal de Champions League, tweemaal de Spaanse landstitel en twee keer de Supercopa de España.

‘Gio’ begon zijn trainerscarrière als assistent van Ronald Koeman en daarna Fred Rutten bij Feyenoord, waarna hij vanaf 2015 zelf het roer overnam. De Rotterdammer loodste zijn jeugdliefde in 2017 naar het eerste kampioenschap in bijna twintig jaar. Verder won Van Bronckhorst als trainer van Feyenoord tweemaal de TOTO KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. In juni 2019 zwaaide hij af, waarna hij een lucratief avontuur bij Guangzhou City aanging. Vervolgens trok Van Bronckhorst naar Rangers. In Glasgow beleefde hij een succesvol eerste seizoen waarin hij de beker won en de finale van de Europa League bereikte. Na een tegenvallend begin van jaar twee werd hij in november 2022 echter weer op straat gezet.

Moet Villarreal in zee gaan met Van Bronckhorst?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor Villareal een prima trainer. Vertegenwoordigt de club goed, spreekt de taal en heeft het toch bij Feyenoord en Rangers in het eerste jaar goed gedaan. Ik zie in Gio geen tactisch wonder maar het is wel een hele goede people manager.

7 september 2023 om 15:51

Vind hem juist heel moeilijk in een hokje te plaatsen. Hij is tactisch goed maar geen Cruijff. Goede peoplemanager maar geen Hiddink. Houd van Discipline maar is geen Michels. Goede veldtrainer maar geen Van Gaal.

Denk dat hij gewoon zeer allround is en veel rust uitstraalt maar nergens echt in uitblinkt.

7 september 2023 om 16:37

En toch staat hij in de finale met Rangers en is landskampioen plus wint Knvb.

7 september 2023 om 16:45

Dat is het dan ook wel ongeveer in zijn jaren van coach zijn. Niet slecht, niet heel goed. Eigenlijk sluit het dus precies aan bij wat hierboven beschreven is.

7 september 2023 om 16:46

Ja, daarom denk ik ook een prima trainer voor een mooie club als Villareal. Voor de echte top is overal goed in zijn misschien niet voldoende en moet je ergens in uitblinken.
Voor een topclub van een kleinere competitie als de Eredivisie of Schotland een goede trainer of subtop in een top 4 competitie.

7 september 2023 om 16:53

Ik zie hem in de toekomst wel uitgroeien tot een Anceloti

7 september 2023 om 16:53

Relatieve nog prille carrière als trainer (op lange termijn basis) dus wellicht dat hij uiteindelijk ook TOP kan worden.

7 september 2023 om 19:36

Is voor weinig weggelegd Ancelotti maar ik snap de vergelijking wel.

Ik zou nog even wachten met tekenen als ik Gio was. Als Oranje deze week weer punten morst, zie ik hem zowaar op pole position staan om het stokje over te nemen van Koeman. Niet dat ik Gio de meest geschikte trainer vind voor Oranje, maar ik zie tactisch sterkere trainers als Slot en Ten Hag niet nu al bondscoach worden.

7 september 2023 om 16:00

Koeman is ook gewoon een betere Manager dan Gio.
Daarbij gooit de knvb Koeman er zeker niet uit.
De negativiteit rond Koeman gaat sowieso nergens over.
Enkel omdat hij bij zijn eerste selecties terugviel op oude bekenden (echt heel raar ja), omdat hij Frimpong niet selecteert en omdat hij zijn vorige contract niet uitdiende doet iedereen ineens alsof hij er niks van kan

7 september 2023 om 16:06

Het gaat er niet om of hij beter is dan Gio of niet. Bij puntverlies deze week wordt de kans steeds kleiner dat je je kwalificeert en gezien de spelers die we hebben kan het natuurlijk niet zijn dat je onder Griekenland of Ierland eindigt (frankrijk beschouw ik als een zekerheidje voor de eerste plek).

7 september 2023 om 18:57

Een van deze 3 zal de opvolger wel worden van Koeman denk ik. Maar Koeman vliegt er niet uit voor het EK24

Leuke stap denk ik, ben benieuwd!

Als ik dat lijstje zie, dan denk ik toch dat ze bij Lopetegui uit gaan komen. Onderbuik gevoel, nada mas.

Misschien gek maar had hem wel bij Ajax willen zien. Als je hen hoort zegt die vaak ook verstandige dingen.

7 september 2023 om 16:42

Ja, ik ook. Maar 't schijnt gevoelig te liggen. Heeft het verkeerde DNA.

Vind het wel jammer dat hij vertrekt bij Viaplay. Ik weet niet meer welke PL wedstrijd hij analyseerde maar luisterde graag naar hem. Het is hem gegund.

Hij is van het kaliber, Frank de Boer en Cocu. Het is het allemaal net niet. Zullen nooit een succesvolle carrière hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren