Kuyt trefzeker bij doelpuntrijke oefenwedstrijd in Stadio Olimpico

Bij Besiktas - Arsenal werd niet gescoord, maar bij een duel van een andere Turkse topclub vielen dinsdagavond zes doelpunten. Fenerbahçe speelde in het Stadio Olimpico een oefenwedstrijd tegen AS Roma en verspeelde door twee late doelpunten van Mattia Destro de overwinning: 3-3. Namens Fenerbahçe had Dirk Kuyt nog voor de 1-2 gezorgd.

I Giallorossi presenteerden voor aanvang van de wedstrijd zijn selectie, inclusief de geblesseerde Kevin Strootman en de felbegeerde Mehdi Benatia. Roma begon goed en kwam na een klein halfuur spelen op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Francesco Totti. De voorsprong bleef echter maar kort staan: een prachtige vrije trap van Bruno Alves betekende vijf minuten na de 0-1 de gelijkmaker.

Roma kreeg hierna een paar goede kansen, maar scoorde niet, waardoor Kuyt Fenerbahçe vijf minuten na rust op voorsprong kon brengen. De aanvaller benutte een strafschop, die was gegeven na een overtreding van Davide Astori op Alper. Moussa Sow maakte de 1-3 en zo leek de overwinning binnen voor Fenerbahçe, maar in de laatste tien minuten wist Destro nog twee keer te scoren voor Roma. Alessandro Florenzi had de thuisploeg zelfs aan de zege kunnen helpen, maar in extremis wist hij een pass van Salih Ucan niet tot assist te promoveren.