Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dirk Kuijt zet reuzenstap richting promotie in België: ‘Maar met Feyenoord...’

Laatste update:

Dirk Kuijt heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om promotie naar de Jupiler Pro League. In eigen huis was koploper Beerschot met 1-0 te sterk voor Jong KRC Genk. Een doelpunt van Marco Weymans bepaalde de wedstrijd in het voordeel van de Kielse Ratten, maar Kuijt wil absoluut niet te vroeg juichen en denkt terug aan zijn tijd als speler van Feyenoord.

Door de zege staat Beerschot met 53 punten uit 27 wedstrijden bovenaan in de Challenger Pro League. Naaste achtervolger Lommel SK heeft uit 26 wedstrijden respectievelijk 48 punten verzameld. De club van voormalig Feyenoord-talent Karim Dermane komt zondag nog in actie op bezoek bij Patro Eisden.

In gesprek met Het Laatste Nieuws wilde Kuijt absoluut nog geen voorschot nemen op een eventuele titel. “Ik heb al genoeg meegemaakt in het voetbal. Met Feyenoord heb ik het meegemaakt dat we tegen degradatiekandidaat Excelsior afgingen met 3-0.”

“We blijven het wedstrijd per wedstrijd aanpakken”, ging Kuijt verder. “Er bestaan geen gemakkelijke wedstrijden in deze reeks. Zes ploegen doen mee voor de promotie. Het heeft geen zin om vooruit te kijken.”

Kuijt durft wel te dromen. “Het zou een fantastische prestatie zijn als we dit kunnen afmaken. De jongens verdienen het.” Volgende week wacht voor Beerschot het uitduel met KV Oostende, dat op een teleurstellende veertiende plaats staat op het tweede niveau van België.

Kuijt staat sinds 28 december 2023 voor de groep bij Beerschot. In het Olympisch Stadion van Antwerpen ligt de 43-jarige Katwijker tot het einde van dit seizoen vast. In de Belgische havenstad lijkt Kuijt hard op weg naar zijn eerste succes als hoofdtrainer van een eerste elftal.

Kuijt kende vorig jaar een valse start van zijn trainerscarrière in de Keuken Kampioen Divisie. De Feyenoord-icoon werd in september 2022 aangesteld als trainer van ADO Den Haag, maar moest in november alweer vertrekken vanwege de teleurstellende resultaten. Beerschot wist zes van de eerste elf duels onder Kuijt te winnen. Drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel, twee keer verloor Beerschot.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gun het hem van harte. Werd hier alweer afgeschreven als trainer (alsof we zoveel goede trainers hebben....), maar doet het daar gewoon verdienstelijk. Zeker als je ook kijkt naar ado, die het met een veel betere selectie, nu niet heel denderend doet.

30 maart 2024 om 11:05

Kuijt zijn fout is natuurlijk geweest dat hij te snel gestart is. 2 jaartjes bij de onder 19. Daarna vertrekt hij bij Feijenoord omdat hij dan al wilt beginnen aan iets groters. Trainer zijn is iets anders als speler en daarin moet je natuurlijk ook groeien.je wordt een leider van een elftal en moet opeens alles bepalen van de wedstrijden en de spelers. Dit is een grotere stap dan een wedstrijd spelen.

Dan kiest hij er ook voor om bij Ado in te stappen. Waar het al jaren te onrustig is. Daar moet je als beginnend trainer nooit instappen. Hoop voor hem dat hij het gaat redden. Vind het een sympathieke vent en heb altijd wel een zwak voor spelers die het van hun werkethiek moeten hebben. Zulke spelers gaan voor het vuur voor een ploeg. En het lijkt een uitstervend ras.

30 maart 2024 om 11:37

Sorry hoor toen hij instapte in de winter stonden ze al bovenaan!

30 maart 2024 om 12:17

Dat stond NEC ook toen Lijnders kwam.

30 maart 2024 om 12:17

Daarom wilt Ajax hem nu ook!

30 maart 2024 om 12:17

Heh? Onder Kuijt zijn leiding, en toen hij ontslagen werd, stond Ado 17e. Ado eindigde na zijn ontslag uiteindelijk als 12e. Dit seizoen staan ze 5e, dat is toch echt een hele andere situatie en een flinke verbetering tov toen Kuijt er zat? 🤣 Beerschot stond eerste toen Kuijt instapte en staat dat nu nog steeds, het is vooral de vraag hoeveel invloed Kuijt op de huidige situatie van Beerschot heeft gehad.

30 maart 2024 om 13:43

Ado had een belabberde selectie. Dit seizoen staat er een volledig nieuwe ploeg, met echt een paar goede spelers, waar Ado voor het kampioenschap had moeten gaan. 17e was natuurlijk te laag, en terecht ontslag. En 12e is een mooie prestatie uiteindelijk, maar ook na zijn ontslag was het heel wisselvallig.

Beerschot doet hij het gewoon goed. Juist instappen bij een ploeg dat 1e staat is moeilijker dan instappen wanneer een ploeg 17e staat. Op papier heeft van 's Schip het ook fantastisch gedaan. Maar dat maakt hem niet direct een goede trainer....

30 maart 2024 om 12:26

Haha aldus de andere kant van het spectrum. Kuyt kreeg terechte kritiek door waardeloze prestaties.

30 maart 2024 om 13:44

En nu doet hij het dus goed toch

30 maart 2024 om 12:36

Ik op zich ook wel hoor, maar heb geen idee of hij het nu goed, normaal of slecht doet met het materiaal dat hij heeft.

Ik hoop dat we kampioen worden. Mooie reden om weer eens naar antwerpen te gaan om het feestje mee te vieren

Had nog een mooi interview bij mid-mid. Over zijn vader en waar die was opgegroeid, voetbalcarriere (dat die eigenlijk overal was afgeschreven in nederland), zijn persoonlijke drive en verhalen over het nederlands elftal. Wat me bijbleef is dat hij zo vaak persoonlijk werd aangevallen door de voetbalmedia en mensen in nederland, terwijl in belgie hem meer afrekenen op zijn prestaties in plaats van hem als persoon. Daar hebben we in nederland echt een handje in en zijn we eigenlijk een best strontvervelende volk op dat vlak.

30 maart 2024 om 11:14

Hoewel je gelijk hebt, kennen ze hem in België natuurlijk een stuk minder 'persoonlijk' dan in Nederland.

30 maart 2024 om 12:04

Naja, het nederlandse nieuws werd ook overgewaaid naar belgie natuurlijk. En bij midmid kwam dat dus ook ter sprake. Sam (de presentator) is best wel van op de hoogte wat er in Nederland speelt, mede omdat hij naast Anderlecht supporter ook Ajax fan is.

30 maart 2024 om 12:06

Ook wel een vreemde vergelijking. Hij is nu een paar maanden trainer op het tweede niveau in België. Voor Nederland heeft hij meer dan 100 interlands gespeeld en was hij aanvoerder van een van de grootste clubs. Dan wordt er toch wat meer over je gepraat en dus niet alleen over je prestaties.

30 maart 2024 om 12:46

Het gaat om het feit dat we in Nederland het vrij persoonlijk maken. In Engeland wordt er door de analisten en media (op de boulevard kranten na) alleen op prestaties gefocused. Waarom kunnen we dat niet in Nederland? Maar iedereen praat elkaar na en focussen we op randzaken naast het voetbal (uiterlijk bijvoorbeeld). Als die een criminele misdrijf heeft gepleegd, dan mag je daar wel over praten. Maar wat die naast het veld doet, tja, wie zijn wij dan om daarover te oordelen?

30 maart 2024 om 13:53

Misschien dat ik het gemist heb maar wat is er over Kuyt gezegd wat zo persoonlijk was?Heb zelf zijn interviews na de wedstrijd ook wel eens afgezeken omdat hij (net als bijvoorbeeld Heitinga) alleen maar dingen riep die zijn eigen aanhang wil horen maar dat hoort er ook wel een beetje bij.
Zover ik weet is iedereen het erin Nederland het er over eens dat hij de ultieme voorbeeldprof was die het maximale uit zijn carriere gehaald heeft.

30 maart 2024 om 23:43

Denk dat hij doelt op zijn affaires, de botox en zijn nieuwe vrouw, onder andere.

30 maart 2024 om 13:01

Joh, er zal een wereld voor je open zijn gegaan. Het is niet eens alleen in de media. Ook op de werkvloer bijvoorbeeld wordt er in ons land keihard op de man gespeeld. Lig je niet lekker in bepaalde kringen of past je karakter minder goed in de meute, dan zul je daar op beoordeeld worden in plaats van op je kwaliteiten.

Dit had ik uiteraard wel verwacht.
Eindelijk komen zijn voetbalkennis en zijn trainingscapaciteiten tot zijn recht.
Ajax is op zoek naar een nieuwe trainer.
En dit zou een kans voor beide partijen zijn om weer terug naar de top te keren.

30 maart 2024 om 12:33

Het zou echt volkomen debiel zijn als Ajax in zee gaat met Kuyt. Die beste man moet eerst maar eens bewijzen structureel een club te kunnen leiden. Leuk dat hij het nu goed doet op zo'n laag niveau, maar Ajax heeft nu een zwaargewicht nodig.

30 maart 2024 om 13:19

Zeker Totti, als Kuyt deze stijgende lijn weet vast te houden, dan zijn clubs die zich in de (sub)top bevinden, kansloos voor Kuyt. Kuyt zijn harde werken I.c.m. zijn tactisch vermogen, kan hij na velen ervaringen goed op zijn team toepassen. Met velen emoties en zijn grote woordenschat, weet hij waarschijnlijk de juiste toon te laten, die ontiegelijk motiverend werkt daar in België. Vind het ook overigens wel jammer dat hij nu ineens zo hard groeit. Had stiekem gehoopt dat Utrecht hem nog kon halen, mocht Jans van het einde seizoen willen stoppen. Maar helaas, Utrecht is voor Kuyt een gepasseerd station...

In Nederland veel gedoe om de persoon Kuyt, maar van Kuyt weet je gewoon één ding, die doet alles om de top te halen en geeft nooit op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren