Chelsea blij met Rutten: ‘In Engeland zien ze ook het verschil dat hij maakt’

Woensdag, 5 december 2012 om 12:35

Zowel de clubleiding van Vitesse als trainer Fred Rutten is blij met de prestaties van de Arnhemmers, die momenteel de tweede plaats bezetten in de Eredivisie. Daarnaast wordt er ook bij Chelsea met tevredenheid in de gaten gehouden hoe de diverse voetballers van Vitesse zich ontwikkelen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind je Fred Rutten een toptrainer?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door lolbroekje)

Doet hij idd heel netjes, hopen dat van Aanholt zich blijft ontwikkelen.
Kan BMI naar het centrum en van Aanholt als back worden opgesteld

Het valt niet te ontkennen dat Rutten inderdaad spelers beter maakt!
Ben daarom ook erg blij dat hij toch naar Vitesse is gekomen.
Hoop dat hij gaat bijtekenen en zich nog veel langer aan Vitesse bind!

5 december 2012 om 12:48

Dat Rutten goed is in het motiveren van spelers, was natuurlijk al lang bekend.. Bij Twente heeft hij het fantastisch gedaan, maar als je dan kijkt bij Schalke en Psv, waar de verwachtingen wat hoger zijn en er meer met gelouwerde spelers gewerkt moet worden, dan zie je dat hij het moeilijk krijgt..

Zijn valkuil tot nu toe is (bij PSV althans) gebleken dat hij niet in staat is om door te drukken als dat nodig of mogelijk is.. Bij PSV heeft hij enkele keren meegemaakt dat een riante uitgangspositie voor het kampioenschap uiteindelijk toch verspeeld werd. Ofwel: kan hij de druk aan?

5 december 2012 om 13:07

Denk dat je de spijker op zijn kop slaat. Daarbij heeft Rutten natuurlijk in zijn periode met Hiddink vooral laten zien dat hij een fantastische trainer is, maar op het gebied van technisch management en inzicht nog veel moet leren. Hij leert wel bij, dat zag je ook in zijn laatste fase bij Psv, maar hij blijft de man van de onlogische wissels en twijfelachtige tactieken.

Maar individuen begeleiden en beter maken is echt iets wat hij fantastisch kan, zeker als het jonge jongens zijn die ook iets willen leren. Ik denk alleen wel dat hij een type trainer is dat een zeer beperkte houdbaarheid heeft, ik zie hem niet 3 jaar dezelfde spelers beter maken. Die hebben het wel een keer met hem gehad, lijkt me.

5 december 2012 om 13:09

Ik denk dat het verkopen van zeer belangrijke spelers door PSV in de winterstop hem de das om hebben gedaan.

5 december 2012 om 14:05

@nummer1gld
dat is iets waar je als trainer invloed op hebt als het goed is.. En daarbij.. ik heb het niet alleen over afgelopen seizoen, maar over alle seizoenen van PSV onder Rutten.. Hij komt op mij simpelweg niet over als winnaar, niet als de persoon die een stel zenuwachtige voetballers kan motiveren om vooral te blijven doen wat ze de afgelopen 25 wedstrijden gedaan hebben...

Om misverstanden te voorkomen: het is niet zo dat ik het Rutten niet gun, maar dit is mijn mening op basis van de afgelopen 6 jaar (zijn periodes bij achtereenvolgend Twente, Schalke & Psv)...

5 december 2012 om 14:09

Motiveren en het beter maken van spelers is wel wat anders.. Hij kan spelers, vooral jonge spelers zeer goed maken, maar ik heb nooit echt het gevoel gekregen dat Rutte goed kan motiveren. Dat was althans niet bij Psv.

5 december 2012 om 14:27

Misschien lag dat vooral aan de spelersgroep zelf en niet zo zeer aan Rutten.

5 december 2012 om 14:53

Ik vindt dat je niet helemaal gelijk in hebt, ik heb hem niet mee gemaakt bij twente en schalke, maar het enige wat ik wel had bij psv, was als hij een interveau moest geven, dat hij niet goed overkwam. Als je nu ziet hoe wisselvallig psv nog is, heeft het echt niet aan hem gelegen, maar aan de spelers.
Zeker zal hij een rol er in hebben gehad, maar hoe hij behandeld is geworden vond ik niet terecht. Ik zelf hoop dat ze nog meer op hen neus krijgen daar bij psv, vond het geweldig dat vitesse won, je zag het niet aan rutte, maar ik kan me niet voorstellen dat hij niet innerlijk genoot ervan, hoe ze onderuit gehaald werden.

5 december 2012 om 15:53

Ik denk dat het probleem bij PSV meer bij het bestuur ligt.
Rutten is niet de enige trainer die het daar moeilijk had.
Kijk o.a. nu maar naar Dick Advocaat bij Psv.

5 december 2012 om 20:03

als je kijkt naar het PSV van nu en van de jaren Rutten, blijven ze hetzelfde probleem houden namelijk de defensie. Advocaat zal dit ook aan het einde van het jaar kenbaar maken als ze net weer niet CL halen.

Weet nog wel dat van Aanholt destijds naar Chelsea ging. Was ook een toptalent van PSV net zoals Bazoer. Zo zie je maar dat de stempel toptalent nog helemaal niets zegt. Van Aanholt doet het momenteel prima, maar 5 jaar geleden, zal men hebben gedacht dat hij nu al veel en veel verder was.

Overigens laat Rutten inderdaad wel zien deze spelers gemotiveerd te krijgen, en weer een goed elftal te kunnen kneden net als destijds bij Twente. Jammer dat het hem bij PSV niet gelukt is, maar laat toch weer zien dat het voor de (sub)top een prima trainer is.

Vorig jaar moest Van Aanholt gewoon Buttner voor zich dulden.

Daarnaast is het wel zo dat de talenten van Chelsea bij Vitesse een prima mogelijkheid hebben om zich te ontwikkelen

5 december 2012 om 13:02

Bij Vitesse praat niemand meer over Büttner en dat is dus een compliment voor van Aanholt.

5 december 2012 om 14:31

Mooi gezegd ;d

Fred Rutten doet het inderdaad erg goed vergelijken met zijn voorganger John vd Brom en speelt met Vitesse erg mooi voetbal en heel aanvallend. Ik gun Rutten wel de beste als trainer van Vitesse en spelers als Van Aanholt doen het gewoon naar behoren onder hem. Ik krijg meer sympathie voor Vitesse die het tot nu toe erg goed doen zonder dure aankopen maar meer met goed beleid.

Ik vind vooral Kalas een groot talent en kan uitgroeien tot een ijzersterke verdediger. Hij ontwikkelt zich stormachtig en dat kan prima in onze competitie. Ik ben alleen bang dat hij het alleen nooit zal gaan redden bij Chelsea, vanwege de dure aankopen etc. Dan maar via een omweg!

Misschien wordt Fred wel de nieuwe trainer van Chelsea!
Dat zou wat zijn...kijk uit naar de interviews, haha (mocht het ooit zo ver komen)..
Qua zijn trainerscapaciteiten zou het niet eens zo een slecht idee zijn!

5 december 2012 om 13:52

Hij traint nu het tweede elftal al, dus waarom niet.

Van Aanholt kan zich beter focussen op een wedstrijd, waardoor de vele foutjes die hij in het verleden maakte (vooral verdedigend, aanvallen vaak te nonchalant) er langzaam maar zeker uitgesloopt worden. Kalas doet het al tijden goed, terwijl Kakuta de laatste tijd meer speelt. Vooral voor Patrick van Aanholt ben ik blij, aangezien hij, mocht hij zich zo blijven ontwikkelen, de nummer een linksback van Nederland kan worden en dan kan Bruno Martins Indi naar het centrum.

Rutten doet het inderdaad heel goed en maakt zoals Piet de Visser zegt spelers echt beter. Piet zegt in het hele artikel dat hij graag nog andere spelers naar Vitesse ziet gaan, maar dat er in het verleden te weinig vertrouwen was in de kwaliteiten van de club. Ik ben benieuwd welke spelers hij bedoelt.

Wellicht is uiteindelijk op topniveau een rol als die van Rene Meulensteen het beste voor Rutte.
De belangrijkste veldtrainer voor Chelsea in de toekomst?
Neem aan dat hij weinig zin heeft om een stapje terug te doen (van hoofdtrainer naar assistent-trainer), aan de andere kant zou dat de kans kunnen zijn om in de top aan de slag te komen.

In elk geval is het duidelijk dat Rutten spelers beter maakt, en als Chelsea dat ziet kan dat wel eens leuk zijn voor de Nederlandse competitie op de langere termijn.

Rutten is de beste transfer voor Vitesse dit seizoen, niks ten nadele van J.d.brom maar vanaf de eerste trainingen zag je grote verschillen, spelers als v.d Heijden en van Aanholt zijn opgebloeid en Reis word steeds beter en hij heeft zelfs van Bony een werkpaard gemaakt! (wel eentje met klasse dan) plus dat de conditie veel beter lijkt dan vorig seizoen.

5 december 2012 om 14:05

Denk je niet dat ervaring ook mee telt, v/d brom is geen slechte trainer en die gasten kwamen voor het eerst naar vitesse. Reis kwam terug van een zware blessure dus ik vind dat je rutte nu een beetje overschat en v/d brom onderschat.

Bony was vorig jaar al goed en dit jaar nog veel beter ook dat heeft met ervaring te maken.
Je kan ook zeggen dat ze vorig seizoen veel vanv/d brom geleerd hebben

Edit: kijk maar naar zijn periode bij ado, derriijck, verhoek, immers, toornstra en bulykin presteerden daar boven hun kunnen, als je ziet hoe ze nu spelen. Dat lijkt me een prestatie van meneer v/d brom

Iedereen wist natuurlijk dat Fred Rutten een trainer is die spelers daadwerkelijk beter maakt. Het probleem bij de topclubs waar Fred Rutten werkte, is dat hij niet goed met die druk om kon gaan. Van Vitesse wordt dit seizoen niets verwacht, en prompt staan ze gedeeld eerste. Dit zijn de weken van de waarheid voor Fred Rutten en Vitesse. Blijven ze bij de top aanhaken, of zakken ze terug naar de subtop?

Vergeet niet dat Fred Rutten vooral goed is om jonge spelers beter te maken. Kijk naar van Aanholt, Kalas, van Ginkel, Ibarra, Kakuta, Bony. Allemaal spelers onder de 23 jaar, die toch echt stappen dit seizoen hebben gemaakt. Ik snap dat Chelsea hier tevreden over is, want dit is toch datgene waar Chelsea naar op zoek is bij een samenwerkingsverband.

Jordania zal ook tevreden zijn. Zijn oogappeltje van Ginkel maakt enorme stappen, iets waar Jordania al twee jaar lang vertrouwen in heeft.

5 december 2012 om 13:37

Iedereen wist natuurlijk dat Fred Rutten een trainer is die spelers daadwerkelijk beter maakt.

Ve4rtel mij dan eens wie hij bij PSV daadwerkelijk beter heeft gemaakt want ik kan ze niet ontdekken

5 december 2012 om 13:43

Ik heb wel eens het gevoel dat er maar weinig trainers in staat zijn om er bij PSV iets van te maken. Zoveel grote namen in de afgelopen jaren en allemaal was het niks. Je gaat je dan toch afvragen of het wel aan de trainer ligt....

5 december 2012 om 14:58

Wat denk je van advocaat, die heeft het nu ook lastig, en dat is toch een van de toptrainers die nederland bezit, samen met van gaal en hidding.

5 december 2012 om 15:00

ehvtje,
Wat dacht je van Jonathan Reis.
Maar Rutten geeft ook duidelijk aan dat hij een speler beter kan maken als deze ervoor open staat. Als je een paar rotte appels in het elftal hebt ben je al bedankt. Maar een jongen als Lazovic wist hij ook te raken en dat was zeker niet de makkelijkste.

Rutten levert echt fantastisch werk bij ons, hij zorgt ervoor dat bijna elke speler optimaal kan renderen en laat talenten helemaal tot bloei komen, evenals wat oudere spelers zoals Reis en vd Heijden. Daarnaast speelt hij geweldig met lef en geeft hij zijn spelers veel vertrouwen.

Een groot verschil met vd Brom vorig jaar, terwijl je bijna dezelfde selectie hebt.

'jongens die op een dood spoor zijn geraakt moeten in Nederland opbloeien.'

Fernando Torres ???

Wanneer van Aanholt zo doorgaat dan speelt hij zichzelf in de kortste keren in oranje. Kalas is echt een fantast van achteren op rechtsback en Kakuta was een gigantisch talent en laat daar nu wat van zien.

Ik kan me voorstellen dat chelsea er in de winter nog 3 naar vitesse stuurt.

Fredje doet het wel goed als veldtrainer, maar is qua uitsraling niet echt het visitekaartje voor een club. Wat extra mediatraing zou bij hem ook geen kwaad kunnen.

5 december 2012 om 16:26

fred doet het toch geweldig bij de spelers, ze lopen met hem weg. En hij kan ze het goed duidelijk maken,wat hij van ze vraag. Een betere uitstraling kun je niet hebben. Daar heb je toch geen mediatraining voor nodig?

5 december 2012 om 17:09

Achja Carlos, die mediatraining kunnen wel meer mensen gebruiken. Rutten is gewoon zichzelf gebleven en wil graag inhoudelijk over voetbal praten voor de camera en niet over al die randzaken. Kunnen sommige nog eens een voorbeeld aan nemen.

5 december 2012 om 23:11

Relax; waarom noem je mij Carlos? Ik zag dat je ook al een prive bericht naar mij had verzonden. Ik denk dat je de verkeerde persoon voor je hebt. Misschien kun jij ook een of andere training gebruiken Je mag best kritiek op mijn mening hebben, maar noem mij gewoon bij mijn naam; Pablo. En als die naam je niet bevalt mag je mij ook "baas" of "patron" noemen....

Om on topic te blijven; Fredje heeft wel degelijk media training nodig. Als hij voor de camera staat ziet hij er uit als een of andere onzekere angsthaas. Over zijn trainerskwaliteiten heb je mij niet horen nuilen, dat heeft Fredje goed onder de knie. Hij maakt de spelers beter, dat heeft hij meerdere malen bewezen.

5 december 2012 om 18:16

Daar zijn natuurlijk meer trainers van in de eredivisie, zoals de schijnheilige Pastoor.

eerlijk is eerlijk. Ik hoorde in de zomer de naam Rutte en moest een beetje lachen en was er niet mee eens.

Nu na bijna een half jaar moet ik zeker erop terug komen. Deze man heeft al zoveel top sport mentaliteit erin gebracht.
De jongens zijn fitter dan ooit. Ze worden beter met de week.
En wat me ook erg opvalt is dat iedereen tevrede is. Zelfs de spelers op de bank.
Nu kan je natuurlijk zeggen dat de prestratie dat ook doet. Want het draait en dan hoor je weinig mensen klagen.
Maar het is toch de hand van Rutte die het zover heeft gekregen.

Hoop alleen niet dat Chelsea nu opeens 3e rangs spelers hier gaat plaatsen ipv 2e garnituur.

We maken stappen. En dat is mooi om te zien. Ook het beleid heeft hier natuurlijk een bijdrage in.
Niks wordt overhaast gedaan. Er zit een goede voetbal visie achter.

Al met al zie ik veel mooie en goede dingen. Wat ik ook niet had verwacht toen Jordania kwam ( vooral na het eerste jaar ).

Geen succes supporters op de tribune, puur echt fans.
Nu proberen de Eredevisie live supporters van Vitesse nog overhalen en we hebben weer net als in 2000 weer gewoon 20 tot 24 duizend mensen zitten.

9 december 2012 om 13:47

Helemaal mee eens had precies hetzelfde in de zomer.
Zou leuk zijn als we aan het einde van het seizoen nog mee strijden om een plek in de top 3 maar we weten dat het een moeilijke klus gaat worden. Zeker wanneer Bony naar de Africa Cup gaat of misschien zelfs wel word verkocht. Hopelijk kunnen we dan Piazon huren van Chelsea geweldige voetballer

Is er op Voetbalzone ookal geen vrijheid van meningsuiting ??

Hoezo hebben jullie mn reactie verwijderd ??
Ik heb toch gewoon mijn mening gegeven over de club Vitesse, ik vind t gewoon pure competitie vervalsings dat halve Chelsea en die criminele Georgieer.. Hoezo is dat fout als ik dat zeg ???

Ik kan er ook niks aan doen dat mijn reactie niet waarderen, maar iedereen mag zijn mening geven.

Graag even reageren Voetbalzone

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6637
6.Vitesse4916
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

43 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren