'Nederland staat al twee jaar stil, andere landen zijn juist beter geworden'

Maandag, 18 juni 2012 om 09:45
/

Ruud Gullit vindt de uitschakeling van Nederland op het EK in Polen en Oekraïne 'een verrassing', maar de Europees kampioen van 1988 zag het sportieve onheil rond Oranje al aankomen. "Nederland staat al twee jaar stil", vertelt de oud-aanvaller maandag aan diverse Britse media. "Dit is het resultaat ervan. Op het WK speelde Nederland in een bepaald systeem en dat werkte. Maar men heeft zich sindsdien niet ontwikkeld. Duitsland, Portugal en andere landen zijn juist beter geworden."

Gullit betreurt de beslissing van bondscoach Bert van Marwijk om tegen Denemarken (1-0) en Duitsland (2-1) met twee controleurs, Nigel de Jong en Mark van Bommel, te starten. "Ze ontberen creativiteit", oordeelt de oud-international. "Het zijn twee Roy Keanes. Met die twee in het elftal kunnen de vier aanvallend ingestelde spelers niet in stelling worden gebracht. Eén controleur is goed, maar twee niet. Iedereen schreeuwde om een meer creatieve middenvelder, maar zelfs na de nederlaag tegen Denemarken wilde Van Marwijk niets veranderen. Hij was nog steeds loyaal aan zijn systeem."

/

"De inbreng van Rafael van der Vaart in de rust tegen Duitsland was te laat", luidt het oordeel van Gullit. "Van Marwijk weigerde pertinent veranderingen aan te brengen voordat het te laat was. Duitsland daarentegen heeft een uitgebalanceerd elftal. Sami Khedira rent continu, naar voren, naar achteren, en naast hem staat Bastian Schweinsteiger, een spelmaker. Mesut Özil is ook heel creatief en Mario Gómez is een ongelooflijk goede spits. Alle spelers hebben iets te bieden en werken hard. Dat is mooi om te zien en bovendien spelen ze goed voetbal."

Jetro Willems werd op het EK voor de leeuwen gegooid. "Hij had tegen Duitsland enkele lastige momenten, maar hij is heel goed. Hij is pas achttien jaar, de jongste speler ooit op een EK en hij zal het in de toekomst goed doen. Maar waarom haalde Van Marwijk niet Urby Emanuelson bij de selectie als-ie bij Ajax en AC Milan als linksback heeft gespeeld? Opnieuw een onbegrijpelijke beslissing."Gerelateerd

57 reacties (laatste reactie door ricardinho)

Wij zijn slechter geworden, het team van twee jaar geleden had echt niet verloren van dit Denemarken, laat staan van Slovenie in de voorbereiding.

18 juni 2012 om 10:16

Ze speelden niet tegen Slovenie maar tegen Slowakije en wonnen die wedstrijd nog met 2-0. Ze verloren wel van Bulgarije.

Nadat ze van Zweden verloren is het hard achteruit gegaan.

18 juni 2012 om 10:46

Het ging hard achteruit, maar bleven ook een bord voor de kop houden. En het was al veel eerder zichtbaar, de oefenwedstrijd tegen de Duitsers (3-0) had al aanleiding moeten zijn om iets anders te verzinnen.

18 juni 2012 om 12:09

Tsja wat heeft Bert nou gedaan in 2 jaar tijd?? Helemaal niks!! Niet door geselecteerd, geen andere formatie bedacht, geen formatie bedacht met de spelers in vorm. Hij heeft gewoon precies dezelfde opstelling het veld in gestuurd als 2 jaar geleden op Willems en Afellay na. Dat kan gewoon niet.

19 juni 2012 om 06:10

Precies! En Willems was noodgedwongen. Als Van Bronckhorst niet gestopt was had hij waarschijnlijk ook nog meegedaan.

Ruud er was genoeg over te zeggen over het selectiebeleid van Vmarwijk. Hij gaf aan dat er gewoon geen betere spelers zijn dan degene die hij geselecteerd heeft? Als die er niet zijn dan neem je toch talenten mee kun je hun de kans geven.

Sommige spelers zijn wel beter geworden, maar het staat toch stil. Ik vind het raar en erg jammer. Toch kan ik er niet zo mee zitten als 2 jaar geleden. Toen was ik er dagen kapot van, van de uitschakeling. Nu zag je het toch al lang aankomen

18 juni 2012 om 10:31

Jep, dat heb ik ook... Toen was ik er ook wel kapot van maar gisteren zag je het al lang en breed aan komen, maar tuurlijk blijf je hoopvol gestemd. Ik ben benieuwd hoe het over 2 jaar staat, maar volgens velen moeten we het nu een tijdje zonder successen doen.

18 juni 2012 om 11:11

Maar goed, dat zeggen we toch elke keer? Na de periode Cruiff ( oke, toen was het wel ff wat minder), na de periode van basten, daarna die van bergkamp en cocu enz. Toen kwamen van persie etc, nu denkt weer iedereen dat het jaren niks word. Het kan natuurlijk zo zijn dat het ff wat minder word, maar dat zeggen we echt altijd. Ik blijf erbij dat we over 2 jaar lekker met een andere coach in de underdog-rol naar het WK gaan, net zoals 2 jaar geleden. Dit jaar zat het er gewoon niet in, helemaal niks, maar dan ook niks klopte.

Heb ff gekeken naar't programma en met een oefeninterland tegen Belgie en daarna de 1e kwalificatiewedstrijd tegen Turkije kan dat negatieve record van verliespartijen op rij nog wel eens verder aangescherpt worden..

Na Turkije uit richting Hongarije en dan nog 2x achter elkaar tegen Andorra.. om vervolgens het jaar af te sluiten met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland... Hou je hart dus maar vast.. 2012 wordt het jaar waarin Nederland de meeste verliespartijen ooit in het jaar zal ondergaan.

18 juni 2012 om 11:26

Belgie, Turkije en zeker Hongarije hoef je je als Nederland normaliter echt geen verliespartij van te verwachten hoor...

Als er maar een andere coach/spelers bij het team horen

Iedereen weet het allemaal beter, zo ook Gullit.. Wordt er een beetje moe van, het enige voordeel dat Nederland er nu uit is, is dat we nu niet meer naar die eeuwige discussie moeten luisteren.

Bovendien is Gullit echt een waardeloze trainer, dus hij moet zijn mond maar houden in dat opzicht. Bert van Marwijk verdient wel wat credit vind ik, hij heeft ons ook heel veel overwinningen bezorgd. Maargoed, de trainer is altijd de lul, het zal tenslotte nooit aan de spelers liggen.. In mijn ogen een combinatie van allerlei verkeerde keuze's en beslissingen. So be it, op naar 2014 met een frisse start.

18 juni 2012 om 10:24

Wie maakt die keuzes en beslissingen? Juist.. Bertje!

Ik werd bijna neergesabeld door alles en iedereen toen ik direct na de loting zei dat het niets zou worden.

Helaas heb ik gelijk gekregen. Bertje verdient geen enkel krediet meer, er is al genoeg schade aangericht.
Voor de wedstrijd tegen Belgie een nieuwe man aanstellen, uithuilen en opnieuw beginnen.

Redden wat er nog te te redden valt.

18 juni 2012 om 10:52

Klopt, hij maakt inderdaad die beslissingen! Maar als je met deze selectie(wat echt niet de beste ter wereld is, met name in de verdediging) nog zover kan komen, ja dan verdien je wat krediet in mijn opinie!

19 juni 2012 om 06:13

@geen-mening
Wie maakt de keuze en beslissingen? Inderdaad. De trainer. En dat Gullit geen goeie coach wil nog niet zeggen dat hij geen goede analist is.

Nou, zo erg is het natuurlijk o0ok weer niet.

De 2e plaats op het WK heeft ons zand in de ogen gestrooid. We hadden tijdens dat toernooi een behoorlijk portie geluk (wat ook wel een keer mag). Want het voetbal was vaak niet om aan te zien, wel spannend !! Dus in 2010 iets boven onze stand geleefd. En in 2012 onder onze stand.

In 2010 was Van Marwijk een wereldcoach, nu een waardeloze. In 2010 werd hij volop gefelciteerd en gecomplimenteerd, nu wordt hij geslachtofferd.

Ja, het is niet altijd rozengeur en maneschijn.

De prestaties zijn bijzonder jammer te noemen, want mannen als Van der Vaart, Van Persie, Sneijder, Robben en Huntelaar zouden nu op hun top moeten zijn. Daarom had er veel meer in moeten zitten. Met een goede vleugelbezetting en een juist middenveld hadden we zeker verder kunnen en moeten komen. Teleurstellend dat Van Marwijk dit niet gezien of gedaan heeft !

18 juni 2012 om 10:26

Klopt! Bovendien is deze generatie over 2 jaar ook nog altijd op zijn top. Hier kun je nog makkelijk mee naar een WK, maar dan zal er wel iets moeten veranderen binnen de groep qua mentaliteit. Bovendien zullen de komende twee jaar in het teken moeten staan van het vinden van een nieuwe defensie. Willems wordt alleen maar beter, komt nu nog veel te kort, maar zal er over twee jaar wel kunnen staan denk ik. Of men moet weer zweren bij een treurige back als Pieters. vdwiel zal er niet meer staan denk ik, die vrhijn heeft bakken meer potentie en lijkt me over 2 jaar de back op het WK te gaan worden. Heitinga moet zijn niveau snel opkrikken, dan kan hij de defensie leider worden. Nu nog een partner voor hem. Spelers als de Vrij, Viergever en Douglas zullen hiervoor in aanmerking gaan komen. Allen nog 2 jaar Eredivisie en vervolgens de juiste keuze maken waardoor ze een jaar kunnen rijpen in een grote competitie, zou hen klaar moeten stomen voor een WK eindronde.

18 juni 2012 om 10:39

Net zoals Van Marwijk nu overdreven hard neergeknuppeld wordt door velen, werd hij twee jaar geleden ook veel te hard opgehemeld natuurlijk.

18 juni 2012 om 10:46

Ik stond in 2010 zo goed als alleen met mijn mening dat die 2e plaats een serieus vertekend beeld gaf van de werkelijke waarde van Oranje en dat er een heel groot stuk geluk mee gemoeid was. Geluk heb je natuurlijk altijd wel nodig in zo'n tornooi, maar er werd toen gedaan alsof Nederland gewoon op zijn plaats stond in die finale. Niet dus. En dat blijkt nu.

Ach de selectie was niet echt slim te noemen, dat is dus weer wél de fout van de trainer.
En natuurlijk ligt de schuld niet alleen bij hem, de spelers mogen ook wel wat meer doen voor al het geld dat ze krijgen. De spelers hebben eerder de trainer laten zitten.

Ik vond De jong gisteren als enige controleur verruit de beste bij NL, zo veel passie en zo hard werken.
Ik heb bij de andere spelers helemaal geen inzet gezien. oranjeonwaardig.

Geen inzet (samenvatting van dit ek)

We hebben vers bloed nodig en spelers die willen winnen en strijden.

18 juni 2012 om 10:48

En als De Jong de beste speler op het veld is, dan scheelt er echt wel wat! Niks negatief tov die jongen, maar in principe zou een speler op die positie net niet mogen opvallen.

Twee Roy Keanes? Wat een belediging voor Roy Keane. Die man kon ook wel schoppen, maar kon nog wel meer dan dat. Iets wat ik bij De Jong en Van Bommel toch grotendeels mis.

Ik weet trouwens niet of Gullit gelijk heeft. Persoonlijk denk ik dat die twee controleurs wel nodig waren. Je zit namelijk met een defensie die gewoon zwak is, en met een aanvallend compartiment dat niet wil/kan meeverdedigen. Dan heb je volgens mij die twee controleurs nodig. Je hebt gisteren gezien hoe het ging met één controleur en een aanvallender Oranje.

Volgens mij lag het probleem van Oranje niet aan de opstelling, maar aan een combinatie van kwaliteit en mentaliteit. Nederland heeft nu eenmaal niet de individuele kwaliteit in de breedte en in alle linies die de toplanden wel hebben. In Zuid-afrika is dat kwaliteitsgebrek nog wat verbloemt door een combinatie van geluk, zwakke tegenstanders en enkele spelers die in topvorm waren. Maar dat lukt niet altijd natuurlijk. Ik denk dan ook dat de verwachtingen eigenlijk onrealistisch hoog waren door het resultaat van twee jaar geleden.

Tijd om door te selecteren dus! Gelukkig komen er weer nieuwe talentvolle jongens aan zoals Van Rhijn, Maher, Vilhena enzovoort. Van Marwijk hield nu helaas te lang vast aan het oude succes en kreeg daardoor het deksel op de neus. Goede les en nu weer naar voren kijken.

18 juni 2012 om 11:14

Ik ben het met je eens, er staat een nieuwe generatie te popelen om het stokje over te nemen.
Maar als ik die namen op papier zie, krijg ik het niet direct warm!
Ik bedoel, er moet nog heel wat gebeuren met die spelers..
Zitten die jonge jongens over twee jaar al op het verreist niveau dat nodig is om een goed WK te spelen.
(veel slechter als dit EK spelen zal natuurlijk ook moeilijk zijn :P )
Bovendien vraag ik me af wie van de huidige selectie er nog bij zal zijn.
Je mag toch aannemen dat Stekelenburg nog de keeper is en dat Huntelaar, V. Persie en Sneijder er nog bij zitten.
Maar misschien is Krul nog steeds blijven groeien in de PL en keept hij of een jonkie als Zoet.
Dan in de verdediging de talenten als V.rhijn, Gouweleeuw, de Vrij / Nuijtinck en Willems.
Maar al deze jongens spelen nog op Eredivisie Niveau!! Spelen die volgend jaar of over twee jaar al bij buitenlandse topclubs?
Middenveld? Clasie, Maher, misschien V. Ginkel en Wijnaldum?
En de aanval bestaande uit vleugelspelers alla Narsing en John en diepe Spits als V.wolfswinkel.
Die jonge speelt zich ook in de picture bij Sporting!

Steek
van Rhijn
G - leeuw
de Vrij
Willems
Clasie
?
Maher
Sneijder
Narsingh
Hunt / Wolf
18 juni 2012 om 11:29

En wat zou dat uitmaken? Alsof je per se bij de wereldtop moet spelen om een Ek/wk te winnen... Kijk naar die Grieken bijvoorbeeld... En Duitsland had 2/4 jaar geleden ook alleen maar jeugd;... Geen zorgen, komt wel goed met die jongens.

18 juni 2012 om 11:42

Oké allemaal bij een CL club hoeft idd niet,
Maar de Eredivisie is al jaren aan het dalen qua niveau.
En wat betreft Duitsland, die jonge spelers speelden idd ook nog "maar" in de eigen competitie.
Echter vind ik die Duitse competitie nogal wat beter dan de Eredivisie!!

18 juni 2012 om 12:04

Boerrigter. Maar de zou onder bvm ook wel eens op rechts kunnen beginnen:s

Maar dit was twee jaar geleden eigenlijk ook al wel duidelijk. Toen al onze sterspelers op hun hoogtepunt waren hebben we helaas de finale verloren, dat is spijtig, maar we waren er dichtbij. Sindsdien brengen een aantal van de sterren minder in Oranje en is de verdediging er absoluut niet beter op geworden.

Klopt zoals ik al de hele tijd. NL stond stil, zelfs beetje achteruit door de linksback positie en ouder dom van oa van bommel en mathijsen en dat is dodelijk in topsport. Spanje heeft door ontwikkeld en niveau kunnen vast houden. Duitsland en frankrijk hebben gigantische stappen gemaakt. NL moet focussen op EK 2016 en wk gebruiken als tussen fase om afscheid te nemen van deze generatie. Op volgende EK heb je heel stel die van begin 20 is, super talentvol, met name de verdediging.

Je moet keuzes durven maken en verandering brengen waar het nodig is. Van Marwijk blijft aan het systeem wat hem finale heeft gebracht, maar dat systeem biedt geen garantie voor het EK. Van Marwijk is door het ijs gezakt samen met de ego's in zijn team. Nederland gaat een zware tijd tegemoet als het op deze manier verder gaat. Je kunt ook zeggen dat er het maximale uit deze groep gehaald is en dat ze niet meer kunnen brengen dat iedereen denkt. Het ergste nog is dat nederland puntloos het toernooi verlaat en met de staart tussen de benen afdruipt.

BvM is niet doorgegaan op de weg die Marco van Basten was ingeslagen. Hierna is nederland eigenlijk steeds minder aanvallend gaan spelen met de 2 controleurs op het middenveld. In 2008 tijdens het EK heeft Marco van Basten de pech gehad wat er met Boulahrouz is gebeurt, dit heeft een groter effect gehad op de groep dan ze hebben willen aangeven. Van Basten heeft het met Mark van Bommel buiten de ploeg houden nog niet eens zo verkeerd gezien.

We hebben dit EK teveel op onze controleurs willen leunen alleen zijn het nooit echte controleurs geweest dit EK.

Verrassing? De uitschakeling was alles behalve een verrassing. De oefen duels vooraf gaande aan dit EK maakte al heel snel duidelijk dat Van Marwijk alles behalve een goede bondscoach is.

Wel Willems durven te brengen maar niet Buttner? Een Willems die dit seizoen nota bene nog speelden tegen Jupiler League tegenstanders. Schandalig! En waarom geen Urby? Een v.d Wiel uit vorm en dan niet v. Rhijn durven brengen ondanks dat v.rhijn zowel champions league en Europa league heeft gespeelt? Had dan Koppers meegenomen want daar heeft Nani nog steeds nachtmerries van. Wat de verdedeging mist is een type Jan Vertonghen zoals bij Ajax. Iemand van gewoon doorschuift naar het middenveld en zo voor een overtal situatie zorgt of desnoods zelf doorloopt naar de 16.

En dan bijvoorbeeld wel een Strootman volledig uitvorm thuis houden terwijl Anita Ajax zowat in z'n eentje op het middenveld kampioen maakt? Wel een geblesseerde Luuk de Jong meenemen maar een in topvorm verkerende van Wolfswinkel en Siem de Jong thuislaten? Wel je schoonzoon opstellen terwijl er al maandenlang word geschreeuwd voor meer vooruit voetballend vermogen? Eigenwijs v.persie blijven opstellen en daardoor Hunterlaar bewust of onbewust kapot te maken? Wel een Bouma meenemen maar geen Buttner, Urby of van mijn part de Vrij of Viergever? Het zou me dan volledig worst zijn of ze internationale ervaring hebben of niet. De jonkies durven tenminste met lef te voetballen, en zelfs een kwalitatief minder elftal kan gewoon kampioen worden. Dat heeft Ajax inmiddels bewezen. Waarom wel nog steeds Kuyt maar geen Narsingh? De assisten koning van de Eredivisie, tegenover een over het paard getilde voetballer die meer in de dug out van liverpool heeft gezeten dan het gras gevoelt onder zijn schoenen.

En dan nog die slappe assistenten op de bank. Geen persoonlijkheid, geen uitstraling helemaal niets! PSV heeft niet voor niets afgelopen jaar het kampioenschap niet gehaald toen Cocu en Faber de eindverantwoordelijken werden. Ik heb gewoon twee onvoorstelbare zoutzakken op de bank zien zitten naast van Marwijk. Van Frank wist je tenminste dat als het niet liep dat hij z'n bek zou opentrekken. Ook Cocu schijt in z'n broek voor de ego's in deze selectie want een team was en is het nooit geweest. Voor het WK 2014 meer durf en lef in het Nederlands elftal! Geen vriendjes politiek of club voorkeur *kuch* psv *kuch* en schoonzoontjes maar gewoon weer ouderwets 4-3-3 of 3-4-3. Weg met die smerige degelijkheid en resultaat voetbal en weer terug naar lef, durf, arrogantie en combinatie voetbal.

Als je een beetje naar de betere landen op dit toernooi kijkt dan zie je veel bewegingsvoetbal met veel positiewisselingen met spelers die of op de flanken of door het midden komen en niet zoals bij Nederland er al staan, in Nederland word nog steeds het al oude Ajax systeem met ouderwetse vleugels heilig verklaart maar dat is in de Eredivisie nog wel mogelijk maar internationaal worden dergelijke spelers ingesloten door twee of drie man waardoor je steeds dat voorspelbare tikkie breed en tikkie terugvoetbal krijgt, zelfs kleine voetballanden weten precies hoe we spelen kunnen het ons moeilijk maken door alleen al gegroepeerd te verdedigen, misschien moet Nederland eens goed om zich heen kijken en niet meer doen of hun manier de enige juiste is!

18 juni 2012 om 10:50

Wat een onzin! Nederland speelde net niet met vleugelspelers! Die spelers aan de zijkant stonden daar allemaal tegen hun voet, waardoor ze constant naar binnen trokken en het spel niet breed genoeg hielden. Robben als schoolvoorbeeld van hoe het niet moet.

18 juni 2012 om 11:33

Juist niet met vleugelspelers! Onze vleugelspelers trekken naar binnen of kunnen daar überhaupt niet staan (sneijder)

Bovendien is in het Ajax systeem geen plaats voor twee 'controleurs'.

Ach, over het algemeen stonden de beste voetballers van Nederland op het veld. Had je Van Persie, Huntelaar, Sneijder, Van der Vaart, Robben, De Jong (persoonlijk favoriet), Stekelenburg of weet ik veel wie nog meer dan moeten wisselen met iemand anders? Ik kan zo snel geen vervanger bedenken die beter is dan bovengenoemde spelers. Achterin was het misschien wel een beetje wisselvallig, maar wie je ook had als vervanger, het was lood om oud ijzer.

De spelers waren simpelweg niet in vorm en het lukte niet. Geen verwijten hoor. Volgend jaar nieuwe lichting en opnieuw kwalificeren.

Kleine landen bestaan niet meer en dat moeten grote voetballanden onderhand wel weten. Oranje is er nu echt pas echt achter gekomen dat zij met deze materiaal niet in staat zijn om Portugal of Denemarken te kunnen winnen. Nederland heeft twee jaar lang stil gestaan als het om ontwikkeling gaat. Totaal geen verandering. Bert is geen trainer die van uitdagingen houdt en de Oranje supporters kan verassen. Het is altijd dezelfde spelers opstellen met dezelfde tactiek. Als we deze selectie nog een keer terug zien voor het kwalificatie wk Brazilië 2014, dan heb ik me twijfels.

Ach ja makkelijk praten achteraf.
En je kan BvM de schuld geven maar wanneer veel van je mensen uit vorm zijn wordt het gewoon lastig.
En toen gisteren al het voetbal wat we hebben in de basis stond, kregen we 25 kansen tegen...?

vd Wiel-- deed alles fout dit EK, misschien in 3 wedstrijden 5 keer de achterlijn gehaald
Heitinga -- maakte grote en dure fouten
Sneijder -- na de eerste wedstrijd niet meer gezien
v Bommel/ De Jong-- bij lange na niet het geweldige blok van 2 jaar geleden
Robben -- niet gezien
v Persie-- veel kansen gecreerd maar afmaken....?
Huntelaar -- matige speler als er geen voorzetten kommen en het op voetbal aan komt...
stekelenburg -- 3de wedstrijd goed, maar eerste 2 onzeker
Willems-- kan niveau nog niet aan [neem het hem niet kwalijk]
vd Vaart-- kwam af en toe niet vooruit!

Ik geef het je te doen om dan kampioen te worden......

Duidelijk is dat van Marwijk niets van Ajax spelers moet hebben getuigen zijn selectie beleid. Wraak op F.de Boer omdat hij uiteindelijk koos voor Ajax? Ajax voor de tweede keer achter elkaar champions league. europa league en kampioen kortom genoeg nationaal en internationale ervaring.

Jetro Willems - Geen Urby (ex Ajax), Van Rhijn zou Daley het zelfs slechter hebben gedaan?
Bouma - Opniew geen van Rhijn of Urby
Strootman - Geen Anita, terwijl die Ajax zowat kampioen heeft gemaakt en in vorm was!
Luuk de Jong - Geen Siem de Jong, ondanks dat Luuk alles behalve fit was om te spelen.
Van Persie - Huntelaar (ex Ajax) waarom niet samen in 1 elftal
V. Bommel - V.d. Vaart (ex Ajax) Omdat ie je schoonzoon is Bert geef het maar toe!
Oog appeltje en billemaatje van v.persie Affelay wel opstellen terwijl die net 180 minuten over 1 heel seizoen heeft gespeelt. Good old feyenoorder Kuyt de voorkeur geven boven Narsingh terwijl die ruim 20 assists heeft gegeven dit seizoen. En kuyt meer de bank heeft warmgehouden. Het is dat Sneijder, v.d Vaart, de Jong en Heitinga bij grote clubs spelen anders had Bertje ze gerust thuis gelaten.

18 juni 2012 om 11:35

Er stond anders ook genoeg (ex) Ajax op het veld: Sneijder, de Jong, Heitinga, Stekelenburg, vd Wiel.

En van Rhijn op de plaats van Willems is natuurlijk onzin, van Rhijn speelt rechts; Willems rechts,

18 juni 2012 om 12:02

Zoals ik al zei: Van Marwijk kan simpelweg niet om deze jongens heen. Voor de rest laat hij vooral de voorkeur blijken voor (ex) feyenoord en (ex) psv gezien zijn selectie beleid: Strootman, Bouma, Vlaar, Kuyt, Affelay, v. Bommel, Willems.

Hij houd een v.d Vaar en Huntelaar op de bank en zet een Linksbuiten op rechts en een CVM op linksbuiten. Durft wel Willems te brengen die gewoon van Jupiler league niveau is maar geen Van Rhijn, Anita of v.wolfswinkel bijv. Van Marwijk is volledig incompetent gebleken. En nogmaals het is dat van de 4 die je opnoemt er 4 bij clubs spelen waar je niet omheen kunt anders had Bertje ze er gewoon naast gezet.

Wat een gelul van Gullit. Wáren de 2 controleurs maar 2 Roy Keanes! Dan hadden we vechtlust maar vooral diepgang en aansluiting in het team gehad! Diepgang en aansluiting van de linies is wat dit team het meeste miste. Ik heb geen centrale verdediger zien inschuiven! Echt totaal geen verrassing in het spel, het zelfvertrouwen daalde met dit waardeloze EK als gevolg. Wat me helemaal tegen de borst stuitte, is dat we precies hetzelfde tegen Duitsland hebben gespeeld als in november. Blijkbaar niets geleerd van toen? Overigens werd er toen door Van Marwijk en Sneijder geïrriteerd gereageerd en ging het pas om de knikkers in juni 2012! Van Bommel vond Nederland toen niet onderdoen en vond ook niet dat hij aan werkelijk alle kanten voorbij gelopen werd. Ook weer die irritatie bij dit blinde paard.... Die frons die iedereen had, kortaf, snel geïrriteerd, verongelijkt en als een brombeer reageren op terechte kritiek. Dit alles vond ik een voorbode van de enorme afgang van dit EK. Niet moeilijk te voorspellen, ondanks de waarschuwingen vooraf met oogkleppen op je ogen sluiten voor de harde realiteit. Jammer dat de gemiddelde amateur meer werklust in z'n flikker heeft dan de mensen die ons land moeten vertegenwoordigen op een groot eindtoernooi. Bedankt jongens! We hebben genoten!

Nou Johan Cruijff, stap er maar in!! Want hij weet het toch zo goed??
Het wordt tijd om dit zielige hoopje voetballers weer aan de praat te krijgen (en te houden)...

Die twee controleurs... Natuurlijk kom je dan aanvallend minder goed uit de verf maar ik denk dat die twee controleurs noodzakelijk waren vanwege de hele zwakke defensie.

Met alle respect maar een achterlijn Vdwiel-heitinga-matthijsen-willems is op internationaal niveau gewoon onvoldoende en om daar de druk te verlichten pakte BVM uit met twee defensieve middenvelders met als gevolg dat je dan weer offensief tekort kwam.

Het is ook mijn mening dat het offensieve compartiment van Oranje wat overschat wordt : Robben is de voorspelbaarheid in persoon, van Sneijder is het ondertussen al twee jaar geleden dat hij nog eens een echt goede wedstrijd gespeeld heeft en Van Persie loopt in Oranje ook al twee jaar naar zijn Arsenalvorm te zoeken.

Is het dan werkelijk een verrassing dat Nederland geëlimineerd werd in een groep met ook nog Duitsland en Portugal ? Die uitschakeling was gewoon een mogelijkheid.

Het enige verrassende is voor mij die nul op negen maar de uitschakeling, dat kon gewoon zomaar gebeuren.

Ik denk toch dat de ego's ons de das om hebben gedaan. V Persie, Robben Sneijder, afellay., willen niet achter hun man aanlopen. Dat moet iemand anders maar doen vinden ze. In 2010 was dat alleen van Persie, toen zag je wel dat iedereen mee inzakte bij balverlies. Dat heb ik niet gezien de afgelopen 2 weken. Denemarken kan daar niet optimaal van profiteren, de rest wel dat is duidelijk.

Eens. Het Nl-elftal werd voorafgaand aan het toernooi afgeschilderd als de beste van europa samen met spanje en duitsland. Belachelijk natuurlijk. Met een op het WK gehanteerde behouden manier van voetballen + erg veel geluk in de finale komen is blijkbaar reden genoeg om overgewaardeerd te worden. Het is belachelijk.

Bertje speelt altijd met een blok op het "middenveld" enkel en alleen omdat de man erg laf is. Het is zijn schuld dat Klaas en Robin niet renderen in oranje en daarbij wachtte de beste man inderdaad te lang met het wijzigen van zijn elftal (raf voor mark). Hij kon al sinds het verlies tegen de zweden opteren voor een beter nederlands elftal waarin zowel klaas als robin kunnen spelen én waarin er geen blok te vinden was op het middenveld. Bertje moet nog na die moedeloze potten tegen zweden, zwitserland, duitsland en bulgarije voor het EK al gezien hebben hoeveel tekens er aan de wand waren?

Het demoniseren van Bert gaat me te ver, maar de man heeft gewoon zwaar gefaald op het EK.

Qua uitstraling en persoonlijkheid vind ik van Marwijk echt een hele goede coach. Het probleem met hem is dat hij gewoon waardeloos voetbal speelt. Twee jaar geleden tijdens het EK vond ik Nederland al heel slecht spelen. Met slecht bedoel ik onaantrekkelijk voetbal, want voor het systeem dat ze spelen, hebben ze toentertijd goed gespeeld.

Voor mij is het ook simpel: of van Marwijk stapt op, of hij moet met een geheel nieuwe visie komen. Dit laatste zie ik niet gebeuren, dus in mijn ogen moet hij gewoon weg.

Overigens ik snap ook niet waar de trots/arrogantie vandaan komt dat Nederland zo geweldig was op het WK. Het klopt ze hebben de finale bereikt, maar het spel was niet om aan te zien en ze hebben eigenlijk ook niks gepresteerd, want er telt maar één ding op een WK en dat is de hoofdprijs. Het is mooi dat mensen er een groot feest van maken, maar ik vind Oranje de afgelopen jaren echt heel erg slecht bezig (qua voetbal, niet qua resultaat). Je kan Oranje vergelijken met Chelsea dit jaar in de CL. Lelijk spel, soms het nodige geluk gehad en dan proberen zo ver mogelijk te komen. Het enige verschil is dat Chelsea wel prijzen pakt en Oranje niet.

Conclusie: Bert moet weg en er moet een trainer komen die mooi en aanvallend voetbalt. Beter met mooi voetbal ten onder gaan, dan met het voetbal van de afgelopen jaren. Nu in de groepsfase ten onder gaan met 0 punten, 2 doelpunten, geen inzet en geen voetbal. Hoe diep is Oranje gezonken.

Mensen zeiken alles af op Van Marwijk, maar wat had hij anders moeten doen? Inderdaad, hij heeft misschien een onjuiste tactiek gehanteerd, maar kom op, met exact hetzelfde elftal en systeem stond hij twee jaar geleden in de finale van het WK. Iedereen heeft het makkelijk praten met 'hij had wat anders moeten doen', maar als hij met een ander systeem/elftal was gaan spelen en er alsnog werd uitgeknikkerd, zou iedereen nu roepen waarom hij niet met de opstelling van het WK heeft gespeeld en dat je toch niet zo dom kunt zijn om een winnend elftal te wijzigen etc.

Over die controleurs, we hebben of we het willen of niet gewoon twee verdedigende spelers nodig op die posities, anders wordt je met deze verdediging net zoals gisteren tegen Portugal helemaal weg getikt. Als je realistisch naar de huidige selectie van Nederland kijkt zijn we gewoon een goede subtopper, meer niet. Van Marwijk heeft ons twee jaar geleden met de wereldtop mee laten doen door onze zwakke verdediging te compenseren met dat blok van 2 en het nodige geluk te hebben, maar sinds dat geluk op is en één van de twee controleurs het niet meer kan belopen kunnen we niet meer mee met de top.

18 juni 2012 om 16:12

Dat vind ik zo n bullshit.

We hebben in de aanval de topscorers van de sterkste competities ter wereld.

We hebben een 10 die op het WK topscorer werd en meer doelpunten voor zijn land heeft gemaakt dan de middenvelders van Duitsland en Spanje bij elkaar.

We hebben mss wel de beste winger ter wereld.

In de Jong hebben we 1 vd beste balafpakkers ter wereld.

En we hebben nog een uitstekende keeper op doel, die ook echt wedstrijden voor ons wint.
De verdediging is mss wat zwakjes, maar dat maakt ons echt geen subtopper.

18 juni 2012 om 16:48

Wees realistisch. De verdediging is niet 'wat zwakjes', maar van het niveau Ierland en misschien zelfs daaronder. Van der Wiel kan niks, Heitinga maakt de ene naar de andere cruciale dekkingsfout, Mathijsen kan het niet meer belopen op snelheid en dat Willems LB staat zegt genoeg. Een middenveld hebben we niet, want Sneijder denkt alleen vooruit, De Jong en Van Bommel alleen achteruit en Van der Vaart is verdedigend en fysiek niet sterk genoeg om op een controlerende positie te staan. Die moet gewoon op 10 spelen. Wij hebben geen middenvelder die zowel voetballend als verdedigend wereldtop is, iets wat andere toplanden wel hebben. De aanval is normaal gesproken wel wereldtop, maar daarmee alleen red je het niet. Daarnaast zijn we in de breedte ook enorm kwetsbaar. Dit Nederland komt als je realistisch bent en naar het totale plaatje kijkt op dit moment gewoon te kort voor de wereldtop, daar doet onze goede aanval niks aan af.

-Ik snap dat 4-2-3-1 niet. Waarom niet 4-3-3 is het makkelijkste wat er is. Iedereen heeft een vaste man en dat maakt de taken wel heel stuk makkelijker.

Ik vindt dat Gullit hier helemaal gelijk heeft. Bij elk onderdeel van zijn verhaal slaat hij de spijker op zijn kop!

Er zit ook nog wat positiefs aan dit hele gedoe: er moet en zal nu wel doorgeselecteerd worden.

Je moet gewoon met een verdediging gaan spelen die met ruimte in de rug kan spelen. Dat kan nu niet. Mathijsen kan het niet belopen, Heitinga en Van Der Wiel uit vorm en Willems nog te onervaren. Vervang Mathijsen door Douglas en je bent al een heel eind, die is best snel voor een centrale verdediger. Heitinga twijfel ik een beetje over.pieters is sneller dan ie lijkt, die moet gewoon met ruimte in de rug kunnen spelen. Op rechtsback zit ik nog te twijfelen tussen Van Rhijn en Van Der Wiel, mits beiden in vorm zijn kunnen die ook gewoon prima met ruimte in de rug spelen.

Want dat wordt zeer belangrijk wil je dominant en aanvallend gaan voetballen. Zo zou ik het neerzetten, waarbij Maher, Clasie, Anita, Ola John en Narsingh ook meer en meer de kans moet krijgen

Steek
vRhijn/Wiel
Heitinga
Douglas
Pieters
Sneijder
De Jong
VDV
Afellay
Van Persie
Robben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Actuele wedstrijden

85 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 FC Utrecht 31 0 5 0
2016/2017 Sheffield Wednesday 0 0 0 0
2016/2017 Sheffield Wednesday 1 0 0 0
2015/2016 Hellas Verona 11 0 0 0
2014/2015 Atalanta 9 0 0 0

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren