Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als je hoort dat Ajax interesse heeft, bloeien die oude herinneringen weer op’

Laatste update:

Urby Emanuelson is officieel toegevoegd aan de staf van Jong Ajax, zo maken de Amsterdammers bekend via de officiële kanalen. De oud-vleugelverdediger komt over van FC Utrecht en keert terug op het oude nest. Emanuelson stond eerder tussen 2004 en 2011 als speler onder contract in de hoofdstad. Hij heeft een contract getekend voor twee jaar tot de zomer van 2025.

Tot voor kort was Emanuelson als trainer actief bij FC Utrecht, waar hij onder meer assistent was van Henk Fraser. In 2022 sloot de geboren Amsterdammer zijn spelersloopbaan af in de Galgenwaard, waarna hij meteen toetrad tot de technische staf van de club. Bij de Domstedelingen was hij betrokken bij het eerste en werkte hij als individueel trainer voor spelers van Jong FC Utrecht, Utrecht Onder 18 en Utrecht Onder 17.

"Ik vind het heel erg leuk om terug te keren", laat Emanuelson weten op de clubsite van Ajax. "Als achtjarig jongetje liep ik al bij De Meer binnen en als je dan hoort dat Ajax interesse heeft, dan bloeien die oude herinneringen weer op. Ik ben hartstikke blij om terug te zijn. Binnen de staf van Jong Ajax wil ik mijn creativiteit overbrengen op de talenten, zowel binnen als buiten het veld. Ik heb heel veel zin om mijn kennis te delen met de spelers."

Als speler was Emanuelson langere tijd actief in Italië. Nadat hij zich vanuit de jeugdopleiding van Ajax wist te ontwikkelen tot vaste kracht in het eerste elftal, volgde een transfer naar AC Milan. De zeventienvoudig international van Oranje speelde daarna achtereenvolgens voor Fulham, AS Roma, Atalanta, Hellas Verona, Sheffield Wednesday en FC Utrecht. Emanuelson wist met Ajax onder meer drie keer de TOTO KNVB Beker te winnen.


Is Urby Emanuelson een toegevoegde waarde voor de staf van Jong Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eindelijk weer eens goed nieuws uit kamp ajax!
Dit zijn jongens waar je weer mee kunt opbouwen. Ajax liefde, en met de juiste kennis en ervaring op voetbal gebied

Dit soort jongens terughalen zegt mij meer dan iemand als Sneijder binnenhalen. Welkom terug Urby.

18 juli 2023 om 12:32

Maar dat zegt vooral iets over Sneijder. ik heb geen idee wat we van Urby kunnen verwachten (heb nooit echt een trainer in hem gezien) maar Sneijder lijkt met niets meer serieus met voetbal bezig te zijn. Met uitzondering van de praatprogramma's.

18 juli 2023 om 12:53

Sneijder mag dan niet altijd even handig uit de hoek komen als het op andere vlakken aankomt, maar de man weet wel wat er nodig is om op het hoogste niveau te presteren en welke beslissingen in het veld daarbij horen.

18 juli 2023 om 12:54

Uiteindelijk gaat het er toch om wat iemand voor de club kan betekenen en in hoeverre hij goed werk levert? Al dat kinderachtige gedoe tussen Sneijder en de F-Side. Feit blijft dat hij de hele opleiding van Ajax heeft doorlopen, weet hoe dat is en die ervaring zou meer dan welkom moeten zijn. Hoe meer mensen er op de club rondlopen met ervaring hoe beter dat overgebracht kan worden naar (jeugd)spelers.

18 juli 2023 om 13:04

Kan jij mij dan vertellen wat voor kwaliteiten Urby heeft en welke kwaliteiten Sneijder heeft in de staf waardoor het terughalen van Urby jou meer zegt? Ik als buitenstaander kan hun alleen beoordelen op voetballende kwaliteiten van vroeger namelijk omdat zij voor zover ik weet nooit andere functies hebben gehad. Misschien heb jij andere info.

Komt na alle jaren de naam weer van pas!
Mooi nieuws en hopelijk een sterke toevoeging!

Ik vond hem een tijd de beste speler van Ajax, in ieder geval de leukste om te zien spelen. Hij had een goede actie en was eigenlijk geen back, zeker toen niet.

Hij had een beetje hetzelfde probleem wat Drenthe een paar jaar voor hem had: hij was te creatief en veel teveel aanvallend ingesteld voor de rol van back in die tijd. Ik twijfel er niet aan dat hij nu (wellicht in een systeem met 3 verdedigers) enorm goed tot zijn recht zou komen en wellicht ook echt richting de Europese top door zou kunnen stoten!

18 juli 2023 om 12:18

Hij heeft toen onder Jol ook een seizoen lang als linksvoor gespeeld en deed dit ook prima!

Prima Ajax DNA erbij toegevoegd had wat mij betreft ook de functie van AD mogen invullen

18 juli 2023 om 12:19

Op basis van wat precies?

18 juli 2023 om 12:49

Op basis van zijn afkomst. Het is onderhand wel duidelijk dat jongens met een Surinaamse-, Javaanse-, Hindoestaanse- afkomst altijd de voorkeur hebben bij Bundy_sr.

18 juli 2023 om 13:06

Op basis van dat hij een tijd back is geweest bij Ajax en blijkbaar hoef je verder niets te kunnen om Algemeen Directeur te worden.

18 juli 2023 om 13:07

Het is ronduit racistisch dat je er van uit gaat dat ik Urby als AD zie enkel en alleen vanwege zijn afkomst.

- Runt al jaren een bedrijf in sportmanagement
- Oud-Ajax speler wat een belangrijk criterium is in de zoektocht
- Is leergierig en bouwt zijn carrière geleidelijk op

18 juli 2023 om 13:39

Bedrijf in sportmanagement, wat moet ik me daarbij voorstellen? Ik weet dat Urby bij sieraden- en modemerk Eserocca betrokken is (aandeelhouder ook meen ik) en volgens zijn Linkedin heeft hij wel een Bv'tje genaamd Urby28 BV waarop ongetwijfeld wat geld zal binnenkomen vanuit services her en der. Ook assistent / jeugdtrainer bij een BVO (eerst Utrecht en nu dus Ajax) uiteraard. Maar sportmanagement? Emanuelson heeft echt niets noemenswaardigs op managementvlak gepresteerd wat hem classificeert als geschikte algemeen directeur van een miljoenenbedrijf, toch??

18 juli 2023 om 13:55

/Op basis van zijn afkomst. Het is onderhand wel duidelijk dat jongens met een Surinaamse-, Javaanse-, Hindoestaanse- afkomst altijd de voorkeur hebben bij Bundy_sr.
/
Als dat zo was geweest, dan zouden we hem, denk ik, klakkeloos ook maar iedereen zien aandragen die Surinaams, Javaans of Hindoestaans is. Dat doet hij naar mijn idee niet. Hij roept niet dat Glenn Helder of Quincy Owusu-Abeyie dergelijke functies zou moeten bekleden. Hij oppert mensen die (hoog) geschoold zijn, mogelijk relevante werkervaring hebben opgedaan tijdens of naast hun voetbalcarriere en een bepaalde drive / passie hebben om verder te komen.

We weten allemaal dat afkomst in dit soort gevallen nog steeds te veel een negatieve rol speelt, dus dat is niets nieuws. Nu het echter de andere kant op dreigt te gaan (we gaan toch niet zo lekker op gelijkheid), is men bang voor de eigen positie, want men is het tegenwoordig nog steeds niet gewend om ook dit soort jongens op dergelijke functies terug te zien. Uiteraard wel in de kelder (lees: operatie) met de handen en voetjes werkend, even gechargeerd uitgedrukt, maar een functie waarvoor je tactisch of strategisch inzicht nog hebt... Ja, dat is nou eenmaal niet weggelegd voor dit soort jongens. En als ze wel een dikke functie bekleden wel ja, dan is het positieve discriminatie, "wokeness" of deugdoenerij en hoor je kreten als "kwaliteit hoort voorop te staan!".

18 juli 2023 om 16:08

Precies heb in een eerder artikel ook Daniel de Ridder genoemd als kandidaat naar mijn weten is die niet Surinaams daar viel niemand over, maar zodra ik Seedorf of Emanuelson noem is de wereld te klein

18 juli 2023 om 12:55

@bundy_sr - Je weet dat er ook zoiets is als positieve discriminatie? Dat doe je namelijk wel erg vaak.

Ik geloof dat Ajax er goed aan heeft gedaan om Urby, Maduro, Steijn en Bakkati aan te trekken. Mislintat heeft de media nu bij de ballen in plaats van dat de media Ajax bij de ballen heeft.

Ik hoop dat Vertonghen na zijn carrière ook terugkeert en als Siem ambities heeft moet daar ook plek voor worden gemaakt.

18 juli 2023 om 12:56

Ik ben het met je eens dat het goede keuzes lijken waar hij geen buil aan kan vallen. Op Steijn na, dat is wel gewoon een risico. Maar ik snap niet zo goed wat je bedoelt met dat Mislintat de media bij de ballen heeft? Als ze niet winnen, dan is hij gewoon nogsteeds de l#l in de media. Al had hij Guardiola aangesteld als trainer.

18 juli 2023 om 13:00

Steijn blijft afwachten, al denk ik vooral dat Steijn een capabele coach is die geen gekke dingen doet. Op dit moment is dat genoeg om weer progressie te boeken. Over Bakkati weet ik eigenlijk vrij weinig, al zijn Feyenoorders best positief over hem.

Betreft Emanuelson en Maduro ben ik het met je eens. Sowieso maakt Maduro een goede indruk met zijn analyses. Ik denk dat dit soort clubmannen wel iets toevoegen aan Ajax.

Was een leuke tot goede speler , een speler met een aktie en dynamiek in zijn spel. Dynamiek en flair is wel iets wat de selectie van Ajax kan gebruiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren