Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Urby Emanuelson keert na twaalf jaar in andere rol terug bij Ajax

Laatste update:

Urby Emanuelson wordt de nieuwe assistent-trainer van Jong Ajax, zo meldt Voetbal International zaterdag. Daarmee keert de voormalig middenvelder na ruim twaalf jaar terug bij de club waar hij zijn professionele carrière begon. In Amsterdam wordt hij de rechterhand van hoofdtrainer Dave Vos, die sinds februari met de scepter zwaait bij het beloftenelftal van Ajax.

Tot voor kort was Emanuelson als trainer actief bij FC Utrecht. In 2022 sloot de geboren Amsterdammer zijn spelersloopbaan af in de Galgenwaard, waarna hij meteen toetrad tot de technische staf van de club. Bij de Domstedelingen was hij assistent van het eerste elftal en werkte hij tevens als individueel trainer voor spelers van Jong FC Utrecht, Utrecht Onder 18 en Utrecht Onder 17.

Nu keert Emanuelson dus terug bij de club waar hij in 2005 zijn debuut maakte in het profvoetbal. De 37-jarige voormalig middenvelder krijgt in Amsterdam te maken met Vos, die de beloftenploeg coacht sinds het vertrek van zijn voorganger, John Heitinga. De ex-verdediger maakte het seizoen af als hoofdtrainer van het eerste elftal van Ajax, nadat Alfred Schreuder vanwege teleurstellende prestaties werd ontslagen.

Als speler was Emanuelson langere tijd actief in Italië. Nadat hij zich vanuit de jeugdopleiding van Ajax wist te ontwikkelen tot vaste kracht in het eerste elftal, volgde een transfer naar AC Milan. De zeventienvoudig international van Oranje speelde daarna achtereenvolgens voor Fulham, AS Roma, Atalanta Bergamo, Hellas Verona, Sheffield Wednesday en FC Utrecht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel goed, zo willen we het graag zien, oud Ajacieden die de jeugd trainen.

"Hij scoort niet vaak, maar als hij scoort is het vaak heel fraai." Dat waren de woorden van een commentator toen Urbi scoorde in (weet het niet zeker) een wedstrijd waar Ajax met 5-1 won van PSV. Hij schoot toen met rechts een bal ik de kruising. Vond het altijd een hele leuke speler om naar te kijken en in interviews verstandig overkomen. Hoop dat het een goede jeugdtrainer is. Denk het wel.

15 juli 2023 om 19:04

Edit: hij bewaart ze voor de grote wedstrijden en maakt ze zeer fraai. Was in de 4-1 tegen PSV in maart 2010. Maakte in die weken ook een prachtige goal tegen Feyenoord in de kruising met z'n linker en een goal tegen AZ.

16 juli 2023 om 02:38

En toen hij tegen AZ Steinsson ff het bos in stuurde...dat was ooknzo een moment...

16 juli 2023 om 11:20

Tegen Feyenoord was die uitspraak. Ook een heerlijke goal toen na die 1-2 met Anita.

16 juli 2023 om 14:16

Ja klopt. Gistermiddag die samenvattingen ff teruggekeken. Wat een aanval met Suarez, Pantelic, de Jong en Urby

nou, hier is dan zo'n persoon die terug keert bij ajax, met het "Ajax-DNA".
kunnen alle zeikerds ook weer even een week stil zijn, met dat mislintat en consorten alleen maar gare buitenlanders en weet ik veel allemaal aan het binnenhalen zijn.

leuke gozer, mooie carierre gehad en lijkt nu aardig aan de weg te timmeren als trainer. mooi om te zien

15 juli 2023 om 18:54

Mensen hebben veel te veel kritiek op Mislintat terwijl het seizoen nog moet beginnen. Ook met het vertrek van Tadic terwijl hij hem letterlijk wou houden en dit als een totale verrassing kwam. Ook moet hij natuurlijk de puinhoop opruimen van vorige zomer waarbij je voor enorm veel hebt gekocht en ook nog is een enorm salarishuis hebt opgebouwd met al die aankopen. En dit jaar heb je geen CL dus dan moet je eerst wat verkopen.

Mooie aanwinst. Furby heeft zich goed ontwikkeld, en heeft tevens het gewenste Ajax-dna.

Leuk! Urby was echt een stylist als back, en scoorde idioot mooie goals. Heeft een pracht carrière gehad met teams als Fulham Milan en Roma. Zal zeker wat toevoegen!

Prachtig. echt een kind vd club. Altijd in de jeugd op z'n bmx naar de training samen met Milano Koenders. Daarna patatje scoren @ erno's. Nu terug als assistent spelers begeleiden net als toen hij zelf ook begeleidt werd. Welkom Home Urby ❤️

15 juli 2023 om 19:33

Erno's beste snackbar van Amsterdam 🙌🏻

Leuk nieuws, was destijds een van mijn favoriete spelers. Had een periode dat hij alleen maar mooie goals scoorde.

Ben heel benieuwd naar Jong Ajax en Dave Vos. Heeft een duidelijke visie en heeft al zijn andere jeugd elftallen zichtbaar op zijn manier laten voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren