Van den Brom gaat niemand sparen: 'Iedereen wil spelen tegen Ajax'

Vrijdag, 4 mei 2012 om 16:34

Ajax werd woensdag kampioen van Nederland en speelt zondag nergens meer voor, maar datzelfde geldt voor tegenstander Vitesse. De ploeg van John van den Brom kan op de laatste speeldag niet meer zakken of stijgen en gaat als nummer zeven van de ranglijst de play-offs in. Deze nacompetitie belooft nog zwaar te worden, maar Van den Brom gaat niemand sparen.

/

De coach laat aan Omroep Gelderland weten dat hij niet van plan is om spelers rust te geven. "Zeker niet. En bovendien, iedereen wil spelen tegen Ajax", zei Van den Brom. "Ik heb het vaak over een 'gevoel' dat je wil meenemen naar de play-offs. Daar is zo'n wedstrijd tegen Ajax ideaal voor." Vrijdagochtend waren 22.000 van de 23.700 beschikbare kaarten verkocht en de laatste keer dat De Gelredome helemaal vol zat, was in 2006.

Wilfried Bony en Anthony Annan keren zondag terug in de wedstrijdselectie. De Afrikanen moesten woensdag nog verstek laten gaan tegen FC Utrecht, maar zijn inmiddels weer fit. Alexander Büttner is nog niet volledig hersteld van een ontstoken teen en is een twijfelgeval, evenals Davy Pröpper. Hij kreeg woensdag tegen Utrecht een tik en kon twee dagen niet trainen.Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door yatsemata)

Waarom zou je mensen willen sparen? speel met je sterkst mogelijk elftal.. blijf je nog lekker in het ritme ook voor de play offs!

mmh ben bang dat ajax het heel moeilijk gaat krijgen na al die feesten, en de spelers die rust krijgen.

4 mei 2012 om 16:45

maakt dat nog iets uit dan?

4 mei 2012 om 17:18

Drumms..
Jah dat maakt zeker wat uit. Niet dat we dan (nog) meer kampioen worden maar Ajax is Ajax en moet overal en altijd willen winnen, in mijn optiek. Daarnaast is het prettig om volgend seizoen in te gaan met reeks van 14 overwinningen op rij...

4 mei 2012 om 19:18

Mwaah het gaat nergens meer om. Het is eigenlijk een oefenwedstrijd voor beide teams.

5 mei 2012 om 19:00

Ajax is Ajax, maar een mens is een mens.
als je hier nog het onderste uit de kan wil halen ben je echt arrogant.
De boog komt tot ontspanning nu.

4 mei 2012 om 19:13

Alsof die spelers ineens 4 dagen dronken zijn, het zijn top sporters die gaan echt niet vol aan de alcohol en alsnog het seizoen is toch al gespeeld..

Beide clubs spelen nergens meer voor. Het zou mooi zijn als Ajax de laatste wedstrijd ook wint, zou betekenen dat ze 14 wedstrijden op rij winnen. Terecht kampioen zeg ik!

4 mei 2012 om 16:53

toch symbolisch voor de revolutie van cruyff

4 mei 2012 om 18:56

Vitesse speelt zeker nog ergens voor. Ze moeten nog de play offs spelen en door van Ajax te winnen ga je die met een heel goed gevoel in.

En mensen sparen kan heel verkeerd uitpakken. Kijk naar Twente tegen Schalke, die daarna helemaal de weg kwijt zijn. Een belangrijke wedstrijd dus.

4 mei 2012 om 23:45

Met een goed gevoel de play offs ingaan na een overwinning op Ajax zal toch enigszins afhankelijk zijn van de instelling van Ajax. Als die nog vol voor de overwinning willen voetballen en Vitesse wint, dan kan je daar een goed gevoel over hebben. Gooit Ajax er met de pet naar of spelen ze met een veredeld B elftal, spelers die stoppen of weggaan, dan zal dat goede gevoel wel meevallen. Spelers van Vitesse zullen echt wel realistisch genoeg zijn.

5 mei 2012 om 01:29

Ach, en al speelt Ajax met een hoop jonge jongens en mannen die stoppen. Ook die jongens zullen gewoon willen winnen.

6 mei 2012 om 10:14

Dat dacht ajax wel vaker de afgelopen jaren en toch werd er regelmatig puntverlies geleden tegen Vitesse. Daar ga ik nu ook weer vanuit eerlijk gezegd aangezien ook Vitesse gewoon in goede vorm steekt...

Ik kan leven met een verlies, we zijn tenslotte toch al kampioen. Maar denk dat Frank kost wat kost wil winnen, zal alleen heel moeilijk worden.

Raar eigenlijk dat dat stadion in Arnhem in 2006 voor het laatste helemaal vol zat.

4 mei 2012 om 16:48

Sinds de financiele problemen is het voetbal niet zo goed meer bij Vitesse. Vandaar het wat stiller is geworden. Maar dat het voor komende zondag nog niet is uitverkocht, daar begrijp ik niks van. Je wilt de kampioen van 2011/2012 toch zien spelen?

4 mei 2012 om 16:53

Ja maar als je maar 1 kaartje per clubkaart kan kopen wordt het allemaal iets lastiger!

4 mei 2012 om 16:59

@speedyafc: Voor de meeste fans van andere clubs is de wedstrijd tegen Ajax thuis de wedstrijd van het seizoen (hoewel dat bij Vitesse wellicht die tegen NEC is). Dat Ajax kampioen is geworden zal voor weinig Arnhemmers wat uitmaken denk ik...

4 mei 2012 om 17:59

Niemand staat hier te popelen om ajax te zien spelen. Knoop dat goed in je oren.;

4 mei 2012 om 19:37

hoezo? Ik ga in de eerste plaats naar het stadion zondag om mn club te zien spelen. Heb toch niets met ajax te maken?
Daarnaast het gaat toch nergens om voor beide teams!
Als er wel belangen op het spel stonden was het allang uitverkocht geweest. Gaat ook nog wel gebeuren morgen.

6 mei 2012 om 10:16

Speedy, wij komen voor vitesse, niet voor dat clubje van jou...

4 mei 2012 om 23:17

Pardon?! Ben je een Ajacied of niet? Al zijn we in december al kampioen, dan nog moet je alles willen winnen!

Het is te hopen dat het feestende Ajax onderuit gaat! Er is geen beter gevoel dan dat mogelijk als je de play-offs ingaat!

4 mei 2012 om 17:09

Lasvegas,

Het zit er dik in dat Ajax onderuit gaat.

Frank de Boer heeft al aangegeven een B-elftal op te stellen
Bovendien een volle Gelredome.

4 mei 2012 om 17:25

Ajax speelde met een veredeld B-elftal tegen Manchester United op Old Trafford, en won met 1-2. En geloof me maar, dat waren veel betere voetballers dan Vitesse in de gelederen heeft. Bovendien zullen de B-spelers extra gemotiveerd zijn om te laten zien wat ze kunnen, en dat is nog best veel.

4 mei 2012 om 17:35

En 4 jaar geleden werd Ajax tegen een nog slechter Vitesse met 4-1 van de mar geveegd.. Hoe was het gezegde ook alweer? Iets met behaalde resultaten en geen succes voor de toekomst?

4 mei 2012 om 18:09

Ik vind het jammer dat Ajax met een B-elftal gaat spelen.

Hierdoor is het publiek de grote verliezer. Voor de competitie maakt het echter niets meer uit wie er wint of verliest. Denk niet eens dat ik deze wedstrijd ga bekijken. Er staan aantrekkelijkere wedstrijden gepland die er nog wel toe doen.

maakt me vrij weinig uit laat ajax maar gewoon met spelers spelen die minder speeltijd krijgen , bulykin, lodeiro, serero, ooijer ofzo

4 mei 2012 om 18:59

cillesen, van rhijn, koppers, en ook sigi natuurlijk.

Denk een 0-2 overwinning voor Ajax, ze willen toch die goede reeks afsluiten

Off: Ik heb gelezen dat Ajax niet live komt zondag op erdivisie live, Maar je kan wel kijken via eredivisie site. Maar je moet 6 euro voor betalen. Abboneens hoefen dat niet te doen. Iemand enige idee hoe je aan de kijkcode kan komen?

4 mei 2012 om 17:01

Zou het niet weten. Ben ik erg benieuwd naar. Wat ik in ieder geval zeker niet doe is extra te gaan zitten betalen.

4 mei 2012 om 19:20

Ik zou gwn het schakelzender gaan kijken. Komen de goals van Ajax voorbij en kan je volgen wie er Europees gaat halen.

4 mei 2012 om 19:42

een klacht indienen bij el. Zijn ze wel gevoelig voor
Krijg je waarschijnlik een gratis code.
Heb ik laatst nog gehad.

Vind het opzich wel logisch. Zijn teveel andere wedstrijden waar wel iets op het spel staat.
Ajax is nog gelukkig nog niet heilig verklaard bij El.

Een duel waar niks omgaat. Het zou mooi zijn om 14 overwinningen op rij voor Johan Cruijff te realiseren, maar lukt het niet, zal het me weinig uitmaken.

Voorspelling: gelijkspelletje.

Beide ploegen spelen nergens meer voor al kan Ajax een reeks neerzetten van 14 overwinningen dat zou toch prachtig zijn en een goede afsluiter voor het lopende seizoen.

alsnog hoop ik dat ze wel gewoon allebij met het sterkste elftal komen want ik hoop op een leuke en spannende wedstrijd :D

uhhh ff voor alle mensen die het jammer vinden dat bepaalde spelers niet zullen spelen:

Ajax is dit seizoen kampioen geworden. Door voornamelijk met een 'b" elftal te spelen. Wegens de blessures. Verder is een ricardo van rhijn talent van het jaar. Maar wel een 'b'speler.

Vitesse zal gebrand zijn om van de kampioenen te winnen. Wegens het feest en alles er om heen, 2 dagen niet getraind is het ook best mogelijk. Maar vergeet niet dat geheel Ajax in een winnende flow zit.

Ook dit gaat gewoon een leuke wedstrijd worden!

mijn voorspelling 1-3

Misschien dat Fischer en een paar andere talenten wat minuten mogen maken?

4 mei 2012 om 20:13

Vond ik ook een goed idee. Toen zag ik echter dat ze de beslissende wedstrijd voor het kampioenschap tegen PSV A1 spelen, dus ik denk dat het beter is als ze met hun eigen team meedoen.

Dus de Gelredome heeft al 6 jaar niet meer vol gezeten. Nu is er een sprake van een wedstrijd die in feite voor beide partijen 'nergens' meer om gaat, want men kan beide niet meer stijgen of dalen, en nu zou die weleens uitverkocht kunnen raken? Apart!

5 mei 2012 om 08:26

Langzaam aan komen de supporters terug. Die pikken de top wedstrijden mee.
Als ze dan wat aan klantenbinding doen en een paar verassende aankopen doen , nemen wellicht deze mensen een seizoenkaart. Oftewel in potentie kan het stadion vol en het ziet erna uit dat dit volgend seizoen gaat gebeuren.

Het stadion is voor een club die 8 jaar onderin heeft mee gedaan te groot. Neem NEC afgelopen wedstrijd tegen Az. Belangrijke topper en niet uitverkocht. Er kunnen er maar 12500 in en zit er dan drukker uit dan bij Vitesse. Echter zaten er bij Vitesse gemiddeld toch nog 16000 man.

Voordeel nu is dat de groei makkelijk opgevangen kan worden. En als subtopper kan groeien naar 25.000 man.

5 mei 2012 om 10:58

Ja, ik begrijp best dat Vitesse weer groter wordt, en dus groeit, maar ze staan al geruime tijd in de subtop dit seizoen. Wel raar dat juist een wedstrijd die nergens meer om gaat zo goed bezocht wordt. Ajax zal met een veredeld B-elftal op komen dagen.

Denk wel dat het een goede ontwikkeling is als Vitesse goed doorgroeit. Op deze manier krijgt Nederland er weer een extra stabiele club bij die in Europa goed kan presteren. Ajax, Psv, Twente en AZ zijn momenteel die clubs, maar Heerenveen, Feyenoord en Vitesse hebben in feite ook die potentie!

5 mei 2012 om 15:25

Veel kaartjes waren uiteraard al verkocht voor dat dit bekend was.
Ik had ook niet verwacht dat 2 wedstrijden voor het eind play offs waren gehaald.
Dat zijn we al een tijdje niet meer gewend ha ha ha.

Voor de rest Ben ik het wel met je eens.

Ben benieuwd naar de opstellingen van beide teams.
Ik denk dat het wel een open wedstrijd gaat worden, aangezien beide teams zonder druk kunnen voetballen.
Zou fijn zijn als de Boer wat spelers speeltijd gunt en dat Ajax overwinning "14" binnensleept.

Sinds 2006 niet meer vol en nu gaat er om Europa gespeeld worden en zit ie opeens weer vol..
Is daar niet een naam voor? Succes supporters ofzo? Typisch..

5 mei 2012 om 12:10

Ze spelen deze wedstrijd niet om Europa. Dat is pas in de playoffs. Deze wedstrijd spelen ze voor des keizers baards. Nergens meer voor dus. Daarnaast zullen er vast een hoop Ajax supporters een kaartje hebben gekocht. Dat jij geheel zelfstandig daar een conclusie aan verbind over successupporters is erg knap van je. Maar die heb je altijd en overal. Denk je dat de Arena tot de nok gevuld zou zijn als ze in het verleden niet al die successen haaden behaald. De Kuip zit gemiddeld 40000 man terwijl er 50000 in kunnen. Zouden dat er ook weer meer geworden zijn denk je. In Enschede gaan ze een stadion bouwen voor 44000 man, denk je dat ze daar al 20 jaar een wachtrij hadden van 25000 man? In Utrecht en Groningen zie je dit seizoen al weer veel meer lege stoeltjes omdat de prestaties slecht zijn. Whats your point! Typisch zuur plasje!

5 mei 2012 om 13:29

Oja ik was vergeten dat er waarschijnlijk ook veel Ajax fans in Arnhem wonen..
Ik zeg alleen dat het opvallend is dat er sinds 2006 geen uitverkocht stadion is geweest en dat er nu opeens, nu het weer "beter" gaat wel weer mensen naar t stadion komen.

Ik zou er niet blij mee zijn. Kijk naar Feijenoord; daar zijn ze door de stront gegaan om dit jaar hun beloning te innen maar ook daarvoor zaten er veel meer mensen dan in de Gelredome toen er tegen degradatie voetbal gevochten werd. Daar was het gewoon gênant om te zien.
Nou is de kuip ook 1000keer leuker om een wedstrijd te zien in vergelijking met
"stadion" Gelredome maar toch..

5 mei 2012 om 14:12

In Rotterdam gaan ze pas sinds kort door de stront en toch is het stadion bij lange na niet altijd gevuld. Daarbij is Feyenoord een club met landelijke uitstraling en fanbase daar waar Vitesse een regionale uitstraling heeft en in die regio ook nog eens moet delen met nec 15 km in het zuiden, de Graafschap 15 km in het oosten en iets verder naar het noorde met de Eagles en Agovv en iets verder westwaarts met fc Utrecht. Dan ook nog de traditionele delers van Ajax en Feyenoord en tel uit je fanbase. Als je dan na gaat dat er bij Vitesse al ruim een decenium stront de lucht uit komt gevallen dan is gemiddeld 16000 toeschouwers gewoon een prima aantal. Dat de Dome op de groei is neergezet en dat het er daarom in verhouding leeg uit ziet is vervelend maar in nijmegen passen er maar 12500 in. Dan lijkt het al snel vol natuurlijk. Daarnaast wonen er in Arnhem 150000 mensen en in Rotterdam 620000 mensen. Dat is dus 4 keer zoveel. Er zitten gemiddeld 40000 mensen in de kuip. Verhoudingsgewijs is dat dus weinig ten opzicht van de dome. Ik hoop dat ik je hiermee wat meer besef heb kunnen bijbrengen. Niets ten nadele van de sfeer in de kuip overigens want die is meestal uitstekend.

5 mei 2012 om 16:15

Ja ik besef dat degene die met het idee van de Gelredome kwamen een grote fout hebben gemaakt wat betreft grote, uitstraling, doel en gebruik van het stadion. Liever een klein stadion dat vol zit dan een stadion op de groei dat leeg is. Een stadion moet vol zitten met fans die ook in de mindere tijden er waren of willen zijn en niet die pas na 1 seizoen enigszins succes komen kijken.
En dat relatieve rekensommetje is ook niet helemaal juist, als ik een stadion op Texel neerzet voor 100.000 man en heel texel zit er om de week zal t procentueel ook heel vol zijn maar het slaat gewoon nergens op.

5 mei 2012 om 16:27

Sorry, ik dacht dat ik te maken had met een volwassen persoon die een WO studie volgt maar kennelijk heeft je kleine broertje je inlog gehacked.
Voor je kliene broertje dan hierbij wat wijsheid. De Dome is niet puur neergezet als voetbalstadion maar als multifunctioneel stadion. Dat betekent dat het voor merdere doeleinden te gebruiken dient te zijn. Denk hierbij aan voetbalwedstrijden maar ook aan concerten, houseparty's et cetera.

Dan over je relatieve rekensommetjes, voor zover dat kan. Als je dorst hebt dan heb je meer aan een half gevulde anderhalve liter fles dan een een volle halveliterfles. Maar een stadion op texel voor 100000 man slaat inderdaad nergens op.

5 mei 2012 om 18:16

Ja ik begrijp dat het stadion daar voor gebouwd is. Meen ooit bij studio sport een reportage te hebben gezien waarin verteld werd dat het idee uit de VS komt van basketbal stadions. Ik vind dat dus een fout omdat ik denk dat stadions in eerste instantie op voetbal moeten zijn gericht en niet op nevenactiviteit waar ook geld verdiend mee kan worden.
Dus bij de Gelredome vind ik dat echt een fout. Het doet in mijn ogen afbreuk aan de plek waar je club voetbalt als er ook monstertruck wedstrijden worden gehouden. Dat is toch geen rare gedachte?
Of die prachtige hoeken in het stadion, waarom zitten die er? Is dat voor de akoestiek? Dat zou namelijk echt een schande zijn om je stadion zo te verkrachten zodat Justin Bieber of Nick en Simon bete geluid hebben..
Daarnaast is het een sfeer doder. Het maakt het Gelredome in mijn ogen een van de lelijkste stadions van Nederland zo niet dé..

En over je fles met water; een fles me water hoeft niet sfeervol te zijn en een stadion wel, dus ik zit liever in een kleiner vol stadion dan een groot leeg stadion

5 mei 2012 om 15:26

De club waar jij vandaan komt was ook akelig leeg de laatste tijd. En daar kunnen ook nog eens veel minder mensen in.. Typisch

Fijn dat er trouwens succes supporters zijn. Je zegt eigenlijk dat Vitesse succesvol is. Bedankt

5 mei 2012 om 16:04

Woonplaats is niet hetzelfde als geboorteplaats figuur, maar dat is misschien lastig uitte leggen aan iemand die nooit buiten z'n dorp komt en zomers de caravan pakt naar de naast gelegen camping.. En wat betreft het succes, in het licht van wat jullie hadden is alles positief. Dus alles is relatief, ik zou de vlag nog niet buiten hangen. Maar goed in principe is Europees halen al een prima hoofdprijs voor kleinere clubs.

ajax speelt niet in de sterkste opstelling ze spelen zo
opvallende Blessures
= eriksen lies

cillessen
blind
ooijer
vertongen
van rhijn
janssen
de jong
enoh
aissati
sigthorsson
ozbiliz

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6637
6.Vitesse4916
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

35 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2014- AZ
2012-2014 Anderlecht
2011-2012 Vitesse
2010-2011 ADO Den Haag
1995-1996 İstanbulspor
Laatste voetbalnieuws

PSV deed poging in Amsterdam: ‘Na medische keuring benaderden zij mij’

Vince Gino Dekker stapte onlangs met een aflopend contract van Ajax over naar AZ, maar de Alkmaarders waren niet de enige club uit de Eredivisie die interesse toonden. De linksbuiten had...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Patrick Vieira staat voor zijn eerste klus als hoofdtrainer in Europa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren