Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn oppert Eredivisie-trainer als opvolger van Slot bij Feyenoord

Laatste update:

Valentijn Driessen kijkt er niet raar van op als Kees van Wonderen op den duur de nieuwe hoofdtrainer wordt van Feyenoord, zo heeft hij verteld in Voetbalpraat. Maandag werd bekend dat Van Wonderen aan het einde van het seizoen vertrekt bij sc Heerenveen.

Arno Vermeulen, ook te gast in het voetbalpraatprogramma, vindt het niet verrassend dat Van Wonderen vertrekt bij Heerenveen. "Ik vind wel dat hij het uitstekend gedaan heeft. Als je kijkt naar de teams tussen plek acht en zeventien, daar zit zo weinig verschil in. Ze hebben al het hele jaar geen spits, het is geen wereldteam."

"Het is niet heel veel meer dan de teams die onderin spelen", gaat Vermeulen verder. "Als hij twee keer de play-offs haalt, heeft hij het keurig gedaan. De vraag is vooral: waar gaat hij naartoe? Want hij heeft al een andere club, lijkt mij. Ik kreeg het idee dat hij al een andere club had."

NEC of Feyenoord?


"Zal hij niet naar NEC gaan? Ik heb begrepen dat Meijer ergens anders wilde gaan kijken." Driessen gelooft daar niet in. "Die gaat de beker winnen", zegt de chef voetbal van De Telegraaf met een lach. "Dan zal hij toch wel mogen blijven, of niet?"

"Heerenveen wordt achtste en negende, dat is knap met de spelers die ze hebben", mengt Kenneth Perez zich in de discussie. "Rogier Meijer presteert ook knap met NEC, maar moet misschien ook weg? Wie neemt hem? Ik vind dat wel een gok."

Driessen schuift de naam van Van Wonderen vervolgens naar voren bij Feyenoord. "Dat zou wel een grote stap zijn", haakt presentator Wouter Bouman in. "De stap van Slot van AZ was ook groot", aldus Vermeulen. "Je moet ook een keer de kans krijgen natuurlijk."

Opvolgers Van Wonderen


Maurice Steijn lijkt voor Heerenveen de gedroomde kandidaat te zijn om het roer over te nemen. Ook de namen van Rick Kruys, Ruud van Nistelrooij en John van den Brom worden genoemd.

Zie jij Kees van Wonderen trainer worden van Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop toch echt op Dick Schreuder als opvolger van Slot. Past naadloos in de huidige visie van Feyenoord, en dan kunnen we echt doorpakken op de ingezette lijn van Slot. We moeten echt weer op zoek gaan naar een trainer die op dezelfde manier als Slot bezig is met de nieuwste ideeen in het voetbal op vlak van tactiek, trainingstechnieken, voeding, etc. het hele plaatje. Ik weet niet of van Wonderen daaraan voldoet.

12 maart 2024 om 12:24

Pusic of Dick Schreuder zijn interessante opties om Slot op te volgen.
Ik denk dat het voor RvP nog te vroeg is, zou mooi zijn als die dan assistent wordt.

Van Wonderen doet het niet geweldig bij Heerenveen, dus zou niet weten waarom hij nu in aanmerking zou komen.

12 maart 2024 om 12:41

Liever Ron Jans, die heeft echt veel meer indruk gemaakt. Eerst bij Twente nu bij Utrecht met hetzelfde spel. Maar volgens mij staren mensen zich blind op zn uiterlijk ofzo.

12 maart 2024 om 13:42

Pusic heeft als trainer toch nog helemaal niets gepresteerd? Hoezo zou je die dan zo graag als hoofdtrainer willen? Bij Twente werd hij kampioen, maar had eigenlijk de gehele selectie geen vertrouwen in deze beste man.

12 maart 2024 om 14:10

@kuipman, Ik heb het gevoel dat Jans te groot is voor het servet en te klein is voor tafellaken, maar is puur mijn gevoel en dan neem ik inderdaad ook uitstraling en gedrag mee in mijn overwegingen.

@redisthecolour, Omdat hij bij Feyenoord goed in de groep lag, hij de werkwijze van Slot kan voortzetten omdat hij er jaren mee samen gewerkt heeft. Daarbij doet hij het nu ook aardig bij Shakthar.

12 maart 2024 om 12:28

Schreuder lijkt me inderdaad degene die in de huidige stijl van Feyenoord zou passen.
Kees is een held voor altijd, maar qua trainer begint hij steeds meet op Fraser te lijken.

12 maart 2024 om 12:41

Qua stijl zou Schreuder de lijn kunnen doorzetten maar hij heeft alleen ervaring in de KKD en nu op het derde niveau in Spanje. Als hij metFeyenoord de CL in gaat komt hij niet alleen betere spelersmaar ook beter coaches tegen. Het is ook altijd maar de vraag hoe hij zich dan staande houdt.

12 maart 2024 om 12:48

Coach is ook zeker een ervaringsvak. Dat wordt wel eens vergeten door clubs die een oud vedette voor de groep gooien.
Ik denk dat vooral het managen van mensen daarin belangrijk is, maar inderdaad ook technisch/tactische zaken. .

12 maart 2024 om 13:57

Schreuder heeft natuurlijk ook gewoon al eredivisie ervaring. Nam pec al voor de winterstop over, ondanks dat ze degradeerde vond ik wel dat hij pec een gigantische metamorfose had laten ondergaan. Volgens mij was zou zijn punten gemiddelde over een heel seizoen ook net genoeg zijn geweest om ze er in te houden, maar het hielp niet dat toen hij pec overnam ze na 12 speelronden op 4!! Punten stonden. Het hielp ook niet mee dat er echt wel veel punten nodig waren om ze er in te houden dat seizoen. Als je zijn prestaties zag kan je toch wel redelijk stellen dat als hij er vanaf het begin zat en gewoon de voorbereiding had kunnen doen dat hij pec er in had weten te houden, wat een erg goede prestatie zou zijn geweest want die selectie had niet zoveel bijzonders. maar dat kan je natuurlijk nooit zeker weten.

12 maart 2024 om 16:21

Enige NL optie lijkt mij Pascal Jansen. Verlengen met Slot is natuurlijk nog slimmer…

12 maart 2024 om 16:30

Nou laten we Jansen maar niet doen met zn zaaddodende voetbal

Keesie Wonderboy zal voor altijd een Feyenoord legend zijn maar zie in hem alles behalve een Feyenoord trainer met die koers die we 3 jaar geleden zijn ingegaan onder Arnesen.
Je gaat niet van de beste Nederlandse en aanvallende trainer naar een trainer die altijd verdedigend denkt en niet bekend staat om zijn aanvallende speelstijl.

In mijn ogen is Jon Dahl Tomassen echt de nummer 1 kandidaat om Slot op te volgen maar helaas heeft die net getekend als bondscoach van Zweden.

12 maart 2024 om 13:31

Mij lijkt Oosting een perfecte opvolger. Speelt realistisch en laat een verder vrij matig team al 3 jaar zeer behoorlijk spelen. Een ander alternatief lijkt mij, zoals hierboven reeds genoemd een Schreuder.

Wat betreft Kees, hij zou de perfecte opvolger zijn voor van 't Schip bij Ajax. Daar hanteren ze reeds een verdedigende speelstijl en die kan van Wonderen perfect doorontwikkelen!

Voor Feyenoord lijkt hij mij een totale mismatch. Maar dat weet Driessen zelf ook dondersgoed. Alleen genereert een mening als deze natuurlijk veel meer clicks.

12 maart 2024 om 13:57

Jans zou het ook goed kunnen doen en heeft wel de nodige ervaring. Misschien niet per se een in het oog springende naam of een enorm charisma, maar absoluut iemand die verder kan met waar Slot mee bezig is.

Bij GAE had hij het verdedigend met drukzetten heel goed op orde en zag ik ook wel potentie in Van Wonderen als trainer. Bij Heerenveen had hij in mijn ogen een volgende stap moeten zetten en die organisatie koppelen aan betere voorhoede spelers om ook wat attractiever voor de dag te komen.

Daat is hij in mijn ogen nooit een lange reeks in geslaagd. Denk dat het voor Van Wonderen goed is om nog wat vlieguren op eredivisie niveau te maken en vanuit daar kijken of er meer in het vat zit.

12 maart 2024 om 12:34

Bij Go Ahead 15 (?) keer de 0 gehouden, kan z'n verdedigers wel goed neerzetten...

12 maart 2024 om 12:51

Dat bedoel ik ook. Bij Go Ahead heeft hij verdedigend goed neer gezet en dat was destijds ook voldoende daar om zich te handhaven dat seizoen. Bij Heerenveen wordt er iets meerverwacht en is hij toch een beetje zoekende geweest tussen verdedigende stabiliteit en aanvallend voetbal. Dat wordt bij Feyenoord in het kwadraat gevraagd en ik denk dat hij dat eerst ergens nog moet laten zien voordat hij aan zo’n stap kan denken.

12 maart 2024 om 13:56

Maar dat was ook een counterploeg die achterover leunde. Feyenoord heeft zo'n organisatie niet nodig. Daar moet je veel gebalanceerder te werk gaan omdat je elders ook een overschot aan kwaliteit hebt vergeleken met dat soort ploegen. Mij lijkt Jans de beste Nederlandse kandidaat. Anders kom je al snel uit op namen als Van Bronckhorst, maar die lijken qua profiel niet op Slot.

12 maart 2024 om 18:03

Toch ongelooflijk hoe die analisten maar wat roepen zonder zich echt te verdiepen?

Kees is naar Heerenveen gehaald om weer attractiever voetbal te spelen. Gezien zijn verdedigende tactieken bij de Eagles was dat al een rare keuze, maar Kees zag de opdracht zelf wel zitten. Inmiddels zijn we enige tijd verder en heeft hij zijn ploeg nooit lekker aan het voetballen gekregen. Komt Heerenveen voor, dan wordt er gelijk daarna ingezakt. Kees benoemt dit probleem al vanaf het begin, maar heeft het er nooit uit kunnen krijgen. Speelt de tegenstander verdedigend, dan is Kees niet in staat de tactiek zo aan te passen, dat Heerenveen daar mee om kan gaan. Ook een tactische wijziging van de tegenstander blijft vaak lang onbeantwoord. Daarnaast is hij qua wisselbeleid ontzettend laf. Liefst gooit hij onder druk nog meer verdedigers erbij en speelt Heerenveen het slot vrouwen en kinderen eerst. Paniek alom. Tot slot het beter maken van spelers, voor veel clubs belangrijk om geld binnen te harken. Helaas heb ik tijdens zijn periode bij Heerenveen maar weinig spelers beter zien worden. Ik hoop bij Heerenveen oo wat beters.

Feyenoord zou er zeker goed aan doen een aanvallender ingestelde coach te halen die tactisch ook wat sterker is.

Toch vreemd dat Driessen met een lach zegt dat NEC de beker wint. Valentijn lijkt mij een Ajax-fanaat en bekerwinst voor NEC pakt mijns inziens desastreus uit voor Ajax. Als NEC de beker wint gaat het de Europa League in en plek 4 geeft dan recht op voorronde Europa League en plekken 5-8 nacompetitie voor voorronde Conference League. Als Feyenoord de beker wint geeft plek 4 recht op Europa League en plek 5 op voorronde Europa League, 6-9 betekent dan play-off voor voorronde Conference League. Zoals het er nu voor staat is plek 5 voor Ajax het hoogst haalbare en dus moet Ajax hopen dat Feyenoord de beker wint zodat de play-off voor Conference League wordt vermeden. Maar oké, laten we eerst maar het verloop van dit seizoen Eredivisie afwachten, ik heb geen glazen bol.

12 maart 2024 om 13:09

Driessen heeft oprecht 0 verstand van voetbal en roept alleen maar dingen om te provoceren en reacties uit te lokken

12 maart 2024 om 14:48

Helemaal eens. Ik vind ze vaak weinig zinnigs zeggen bij de Telegraaf. Helaas krijgen ze wel een groot podium. Gisteren zei ik iets soortgelijks bij een ander topic maar werd mijn reactie verwijderd en kreeg ik een waarschuwing.

tja als valentijn het roept dan weet je al dat je er niet aan moet beginnen, non nieuws

Echt, dat je t durft voor te stellen. Heb je t voetbal lang niet gevolgd. VWonderen is een ouderwetse trainer, defensief en tactisch beroerd. Soort Dickie. Zou prima in de jaren 90 gepast hebben. Niet te vergelijken met Slot

Dat moet je echt niet willen. Van Wonderen is een totaal andere coach. Het hoeft niet per se slecht te zijn, maar Van Wonderen heeft die typische opvatting eigen gemaakt die wel meer coaches van die generatie hebben. Dat oude zogenaamde totaalvoetbal. Stroperig veldspel, eindeloos gebrei, maar tactisch wel onderlegd. In niets lijkt het profiel op Slot, die echt een moderne trainer is.

Dan zou je eerder uitkomen bij coaches als Dick Schreuder. Zelf zou ik voor Jans gaan. Misschien niet de meest in het oog springende naam, maar zijn CV liegt er ook niet om. Hij kan een ploeg echt neerzetten met zijn staf en je weet gewoon zeker dat hij niet door de ondergrens zal zakken. Geef hem de middelen van het huidige Feyenoord en hij maakt er echt wel wat van.

Ik vind de artikelen over de verhalen van Valentijn echt mooi Voetbalzone. Iedere dag een sprookje en de reacties veelal gevuld door boze wolven. Ik kan er van blijven genieten. Als ik Feyenoord was zou ik van Wonderen niet halen in ieder geval.

Bij Feyenoord zal ongetwijfeld een lijstje klaarliggen mocht Slot vertrekken. Ik weet bijna zeker dat van Wonderen daar niet op staat. Vreselijk afbraakvoetbal bij Heerenveen. De lijn van Slot moet worden doorgezet. Jon Dahl Tomasson vind ik een interessante naam maar is geen optie omdat hij net bondscoach van Zweden is.

Overigens zie ik Slot gewoon blijven. Als wij in staat zouden zijn om spelers als Summerville te halen die Slot heel graag wil hebben. Dat moet met het CL geld denk ik mogelijk zijn

Kees is volgend seizoen trainer van NAC gok ik.

Nee aub niet. Hij is een Feyenoord legend maar we moeten niet mensen alleen op basis daarvan aannemen. Veelste verdedigend.

Geef Ron Jans maar een kans mocht het zo ver komen. Ik gun het hem ook wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren