Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zwitserland nog niet zeker van EK na late gelijkmaker van nog kansrijk Israël

Laatste update:

Zwitserland is er net niet in geslaagd om zich woensdag al te kwalificeren voor het EK. In Hongarije speelde het Alpenland met 1-1 gelijk tegen Israël. Zwitserland kwam wel op voorsprong via Ruben Vargas, maar vlak voor tijd schoot Shon Weissman Israël naar een verdiend gelijkspel. Zwitserland heeft nu 16 punten uit 8 duels en wordt in Groep I gevolgd door Roemenië (16 uit 8) en Israël (12 uit 8).

Bijzonderheden:
De openingsfase was voor Zwitserland, dat zichzelf vergat te belonen. Zo schoot Vargas van dichtbij recht op doelman Omri Glazer af. Halverwege de eerste helft was het een klein wonder dat de bezoekers nog niet gescoord hadden. Echter had Glazer een antwoord in huis op een vrije trap van Granit Xhaka, schoot Noah Okafor tegen de lat en werd de goal van Vargas afgekeurd wegens een overtreding.

Tien minuten voor rust was het alsnog raak. Een voorzet bij de tweede paal kwam terecht bij Vargas, die Glazer kansloos liet met een kopbal van dichtbij: 0-1. Israël maakte echter geen slechte indruk en kwam vlak na rust bijna op gelijke hoogte. Anan Khalaili kopte van dichtbij op de lat, Zwitserland kwam goed weg.

Kansen werden schaars, maar de gelijkmaker zou alsnog vallen. Een voorzet vanaf rechts kwam terecht bij Weissman, die Yann Sommer van dichtbij kansloos liet: 1-1. Voor Israël zal het late gelijkspel voelen als gerechtigheid, nadat arbiter Anthony Taylor eerder in de tweede helft een duidelijk ogende handsbal van de Zwitsers in de zestien negeerde.

Israël staat vier punten achter de heilige tweede plaats, die nu bezet wordt door Roemenië. Toch is de kans nog aanzienlijk dat Israël op die plek terechtkomt. Zaterdag neemt Israël het 'thuis' op tegen Roemenië. De Oost-Europeanen nemen het daarna in de laatste speelronde nog op tegen Zwitserland, terwijl Israël voetbaldreumes Andorra treft.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed gespeeld door Israel dat aantrad met een B team. Jonge talentvolle aanval vooral Turgeman, dat wordt een fenomeen. Cruciale wedstrijd tegen Roemenie nu, als je wint ben je bijna zeker van het EK.

15 november 2023 om 23:22

Zonder heel verkeerd over te komen; voor het toernooi zelf zou het verschrikkelijk zijn als Israël zich plaatst. Denk dat een lekker sfeertje dan wel een utopie is...

15 november 2023 om 23:28

Die gaan zich ook niet plaatsen, spelen hierna tegen Roemenie wat het prima doet. Roemenie wat het erg goed doet trouwens zou het ze wel gunnen.

15 november 2023 om 23:30

Mijn zegen heb je.

Of nou moet vergelijken met Rusland kan een discussie zijn. Maar mensen... Israël hoort in de verste verte niet bij Europa!! Waarom mogen die überhaupt meedoen??? Kan iemand dat uitleggen?

16 november 2023 om 00:24

Omdat Arabische landen weigeren te spelen tegen Israël. En niet vanwege de recente haat en nijd.

16 november 2023 om 01:06

de halve wereld wilde niet spelen tegen Israël. er word altijd net gedaan of alleen de arabische landen problemen hadden met een in die tijd op een onmenselijk manier van het onstaan van een staatje.

Weet je bijvoorbeeld wie de eerste 4 landen waren die niet tegen israel wilde spelen?

Turkije, Indonesie, Soedan en Belgie (alle 4 niet Arabisch)

16 november 2023 om 02:04

Sorry hoor maar dit is zo’n domme reactie. Het gaat niet om Arabisch zijn maar om moslim zijn, Arabieren zijn moslim maar niet alle moslims zijn Arabieren. Indonesië is het grootste moslimland ter werelden, Turkije is een moslimland en Sudan is ook 90%+ moslim. België kan je over twijfelen maar als ik door Brussel loop zie ik veel moslims… Je punt houd geen stand in ieder geval.

16 november 2023 om 08:54

Was ook een deel uit veiligheidsoverwegingen volgens mij. Terecht ook. Maar laat ze eerst hun eigen huis op orde brengen door niet als een terroristische staat tekeer te gaan. En misschien is er dan wel draagvlak om in hun eigen buurt te ballen. Belachelijk idd dat zo'n land bij Europa "hoort".

16 november 2023 om 09:54

@chubsmckenzie
"belgië kan je over twijfelen maar als ik door Brussel loop zie ik veel moslims… Je punt houd geen stand in ieder geval. "

Je kan niet praten over een domme reactie en dan zelf komen met zo'n opmerking. Vooral omdat de weigering van België afstamt vanuit de jaren 50.

@chyno
Als we het dan toch hebben over België, die weigerden te spelen tegen Israël na een hoop gebeurtenissen. Turkije, Indonesië en Soedan, die in een WK-kwalificatiepoule met Israël zaten, weigerden te spelen, wat een reglementaire nederlaag betekenden voor hun. Israël won hun poule daardoor en mocht naar het WK gaan. Officiëel. De FIFA vond het idee dat een land naar het WK kon zonder een wedstrijd te spelen behoorlijk stom, dus zeiden ze dat dit alleen mocht als gastland of titelverdediger. Voor Israël werd er een playoff georganiseerd over twee wedstrijden. België werd uitgekozen als de lucky loser, waar het zelf al was uitgeschakeld in de kwalificatiereeks. Maar toen wou België ook niet spelen. Officieel omdat België het idee om via de achterdeur naar het WK te gaan niet eervol vond. Dus toen werd Wales gevraagd, die zeiden ja, wonnen 2x en gingen toen naar wat hun enige WK bleek te zijn, tot nu toe.

16 november 2023 om 10:46

Aha maar dat is hun probleem. Het is gewoon een onzin excuus naar mijn mening. Volgens mij doen ze ook mee met het songfestival (Eurovision!) Lijkt me niet iets dat nodig is? Europa likt gewoon de hielen van Israël. En nee ben niet anti Israëlisch of in enkele vorm racistisch. Maar dit is wel schandalig gewoon wat mij betreft. Israël op het EK.....

16 november 2023 om 09:46

Israël zat ooit in de Aziatische voetbalfederatie, maar werd in de jaren 70 uit die bond getrapt na een motie dat werd ingediend door Koeweit en, grappig genoeg, Noord-Korea. Kennelijk waren ze bondgenoten destijds. Beide landen weigerden te spelen tegen Israël tijdens de Aziatische Spelen van 1974.

Israël zat toen wat jaren in de OFC, de voetbalfederatie van Oceanië, dat landen zoals Australië (destijds) en Nieuw-Zeeland onder hun hadden, totdat ze in de jaren 90 werden toegelaten tot de Uefa. Je kan switchen naar een andere federatie als de federatie waar je nu in zit en de federatie waar je naar toe wilt er okee mee zijn. Andere voorbeelden zijn de eerder genoemde Australië (OFC - AFC) en Kazakhstan (AFC - Uefa).

Knap van Israël, hoop dat ze het redden

Haha had wel verwacht dat hier een niveau 3 vereiste zou zijn, maar dat zijn ze even vergeten.

Wat een slechte poule is dat trouwens zeg. Geen enkel land dat je echt zou missen op een groot eindtoernooi

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren