Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zimling: ‘Als een club als Ajax je wil hebben, kun je niet weigeren’

Laatste update:

Ajax zocht in de laatste dagen van de zomerse transferperiode nog een middenvelder en kwam uiteindelijk terecht bij Niki Zimling. Het bleek mogelijk hem op huurbasis over te nemen van FSV Mainz 05 en dus werd er een deal gemaakt met de Duitsers en met Zimling zelf. Er was redelijk wat kritiek op directeur Marc Overmars vanwege de komst van de Deen, maar vooralsnog lijkt hij zich staande te houden bij Ajax.

/

Zimling zegt in een interview op de clubwebsite dat hard werken voor hem altijd de basis van alles is geweest. “Dat is iets wat je altijd kunt doen, het minimale. Ook als je niet in vorm bent of tegen een veel sterkere tegenstander speelt. Dat is mijn stelregel. Maar met de jaren heb ik me natuurlijk heus wel verder ontwikkeld, in technisch opzicht en als het gaat om spelinzicht”, zegt de 29-jarige ex-speler van Bröndby, Udinese, NEC en Club Brugge.

Hij geeft aan dat hij de knoop snel doorhakte, toen Ajax zijn belangstelling bekendmaakte in het slot van de transferperiode. “Als een club van het kaliber Ajax je graag wil hebben, kun je eigenlijk niet weigeren. Voor een gezin met jonge kinderen is zo’n verhuizing best ingrijpend, maar gelukkig steunt mijn vrouw me volledig. Daarbij ben ik de mening toegedaan dat je als voetballer tijdens je loopbaan heel bewust ervaringen moet verzamelen.”

/

“Op verschillende plekken leven, proeven van verschillende culturen, juist omdat de duur van je carrière zo gelimiteerd is”, legt Zimling uit. Bij Ajax kwam hij in een selectie terecht met flink wat landgenoten: Nicolai Boilesen, Lucas Andersen, Lasse Schöne en Viktor Fischer. Zimling zelf zegt dat hij vooral veel weg heeft van ex-Ajacied Christian Poulsen, die twee jaar in de Eredivisie speelde en na vorig seizoen besloot niet meer bij te tekenen. Inmiddels is hij weer actief in zijn vaderland bij FC Kopenhagen.

“Van alle Denen die hier door de jaren heen hebben gespeeld, lijk ik misschien wel het meeste op hem, al heeft hij natuurlijk bij veel grote clubs gespeeld. Maar Christian is ook een winnaar, die moeilijke fases in zijn loopbaan heeft meegemaakt en door hard te werken uiteindelijk alle obstakels heeft overwonnen”, vertelt Zimling. Daar voelt de middenvelder zich verbonden mee, legt hij uit.

“In zekere zin ben ik wel zijn opvolger hier bij Ajax, ook als je kijkt naar mijn leeftijd en de positie die ik daarmee inneem ten opzichte van veel jongere spelers, maar ik heb andere kwaliteiten dan Christian. Hij is bijvoorbeeld veel sterker in de duels. En ja, misschien denk ik op mijn beurt iets vaker aan een aanvallende oplossing.”

Vind jij dat Niki Zimling het tot nu toe goed doet bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was gewoon een noodgreep van Ajax omdat Blind op het laatste moment weg ging. Jammer dat het tot nu toe nog niet loopt bij die jongen maar Ajax had het kunnen verwachten.

25 oktober 2014 om 10:16

Frank de Boer heeft zelf gezegd dat ze Zimling al een hele tihd volgden. Dus kun je niet spreken van een noodgreep. Ze waren echt wel op de hoogte van zijn kwaliteiten en kenden na zo'n tijd de ins en outs van deze jongen. Weloverwogen beslissing dus. Of wou jij Frank een leugenaar noemen?

25 oktober 2014 om 10:44

Ajax heeft talloze lijsten met spelers die ze volgen en als het moet/kan ze zo oppikken bij een vertrek van een eigen speler.

Zimling is niet uniek, als hij niet kon hadden ze wel de tweede optie gepakt.

25 oktober 2014 om 11:05

@ Steef71

Ondanks dat hij van mij nog het voordeel van de twijfel krijgt is en was hij gewoon een "z" keuze. Overmars is er tot nu toe nog niet 1 keer in geslaagd om spelers te halen die boven aan zijn lijstje stonden of te voldoen aan de vraag om versterkingen van de Boer. Verder zou er alleen nog maar gekocht worden wanneer een speler echt iets zou kunnen toevoegen, er zou geen cent meer naar middelmaat gaan. Al die geweldige buiten kansjes hebben bij elkaar ook alweer een slordige twintig miljoen gekost.

Ik vind hem op dit moment nog wat wisselvallig, heeft nog niet genoeg gespeeld om een echt goede mening over hem te vellen dus nog even afwachten hoe hij het na een wedstrijd of 20 heeft gedaan.

Als die nummer zes positie bij Ajax nou zo belangrijk is en ze vinden het opleiden ook zo belangrijk. Dan is 1 + 1= 2 of niet dan? Waarom leiden ze die nummer zes dan niet zelf op? Leuk dat Zimmling als opvolger is gekomen, maar met alle respect als je het voetballende niet aan kan dan nemen de jonkies jouw ervaring niet echt serieus. Poulsen daarin tegen, was een klasbak. Die had er nu echt niet misstaan.

25 oktober 2014 om 10:15

Riedewald en Bazoer kunnen er ook spelen, maar zijn nog erg jong allebei.

Gewoon Serero en Riedewald als cvm opstellen. Eventueel ook nog Viergever. Ik vind Zimling niks toevoegen eerlijk gezegd, alleen tegen PSG deed hij het aardig verder is hij me nooit positief opgevallen.

Totaal geen meerwaarde. Jairo amper 18 is zelfs klasse beter. Schandalige aankoop.

Duidelijk niet goed genoeg. Hopelijk komt ahax in de winterstop met wat beters aanzetten

Ik vind dat als je Zimling bent en je bezit over ook maar iets van zelfkennis , dat je dan verplicht bent om te weigeren. Huis tuin en keuken voetballer pur sang....

Rampzalig.

Hij past totaal niet bij Ajax. Hij is simpelweg niet goed genoeg en is ook een type speler dat we daar totaal niet nodig hebben. We hebben een voetballer nodig, niet iemand die de ballen de tribunes in trapt. Lachwekkende aankoop.

Het lijkt wel of de spelersgroep met een "charme offensief" bezig is, wat mij betreft mogen ze die mooie woordjes lekker voor zichzelf houden. Ga eerst maar weer eens presteren want ik ben het echt helemaal zat met die lamlendige instellen van de dames.

Sorry maar Poulsen vond ik toch echt nog veel beter, misschien niet eens zo zeer technisch, maar wel een leider voor de jonkies.

Zimling totaal geen toevoeging

Voor een beperkte speler als Zimling is Ajax inderdaad een cadeau. Dat hij deze uitspraak doet zegt voldoende. Geen toegevoegde waarde, geen Ajax speler!

Ik weet niet of hij de juiste speler voor deze positie is. Hij was wel de enige die ze toen op korte termijn aan konden trekken. Binnen een dag heb je geen speler losgeweekt van Vitesse! Gelukkig hebben ze hem gehuurd met optie tot koop, dus wisten ze kennelijk wel dat het een gok was. Ik denk dat hij uiteindelijk door een jonge speler vervangen gaat worden, iemand zoals Riedewald. Nu is het nog prettig om hem erbij te hebben, jonge spelers kunnen het nog niet aan om alle wedstrijden te spelen, dan krijgen ze vormverlies.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren