Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Yokohama FC verlengt contract van voetbalopa Kazuyoshi Miura (52)

Laatste update:

Kazuyoshi Miura gaat zijn 35ste seizoen in als profvoetballer. Zijn club Yokohama FC heeft zaterdag namelijk bevestigd dat het contract van de 52-jarige aanvaller met een jaar verlengd is. Miura, die op 26 februari zijn 53ste verjaardag viert, is de oudste profvoetballer ter wereld. Hij gaat voor het eerst sinds 2007 spelen in de J-League, nadat Yokohama afgelopen seizoen promotie naar het hoogste niveau wist af te dwingen.

“Ik hoop te kunnen blijven genieten van het voetballen”, reageert Miura op de clubwebsite. “Ik ga er alles aan doen om de doelstelling van de club te bewerkstelligen en ons te handhaven in de competitie. Ik zal hard blijven werken om een bijdrage te leveren aan de overwinningen van het team.” De bijdrage van Miura afgelopen seizoen was beperkt. Hij kwam niet verder dan drie optredens, waarin hij niet wist te scoren.

‘Als je met hem op straat loopt, lijkt het alsof hij Tom Hanks of Brad Pitt is'

Lees artikel

Miura is ploeggenoot van Calvin Jong-a-Pin, ex-speler van onder meer sc Heerenveen. “Ze noemen hem King Kazu. Nou, hij is echt een koning hier, hoor”, zei hij vorig jaar in een interview met Voetbalzone. “Als je met hem op straat loopt, lijkt het alsof je met Tom Hanks of Brad Pitt bent. Hij heeft ook echt twee man nodig, om mensen van hem af te houden. Die man doet alles voor het voetbal, zijn leven is georganiseerd zodat hij kan presteren en niet geblesseerd raakt. Elke training doet hij op honderd procent. Ik train heel soms weleens op zestig procent, omdat ik tot dusver iedere minuut van het seizoen heb gespeeld. Deze gast doet dat nóóit.”

Miura, die in het verleden speelde voor clubs als Santos, Palmeiras, Genoa en Croatia Zagreb, draagt sinds 2006 het shirt van Yokohama. Op 23 februari staat de eerste competitiewedstrijd tegen Vissel Koba op het programma. Op 1 maart volgt de eerste thuiswedstrijd tegen Kashiwa Reysol.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kan jezelf niet eens zo oud maken in FIFA jonge, maar hij komt erin in FIFA 21. Hopelijk wordt dat wel een goed spel, heb ik mijn eerste team in carrière al gevonden.

11 januari 2020 om 11:12

Fifa fell off. Is een echt idioot spelletje geworden, jammer genoeg. Wel sick dat hij zo oud is en nog een balletje trapt

11 januari 2020 om 12:07

Inderdaad. FIFA is een gedrocht van een game, wordt commercieel volledig uitgemolken maar het spel is de afgelopen jaren nauwelijks in kwaliteit vooruit gegaan. Bizar dat zoveel mensen het nog kopen.

11 januari 2020 om 12:36

Boadurum, “nauwelijks in kwaliteit vooruit gegaan” .... zeg maar gerust flink achteruit gegaan. Was ze al vanaf fifa 17 aan het boycotten door het spel via marktplaats te kopen , en niks ingame te kopen (wat ik sws al nooit deed) ... en toen ik hoorde dat fifa20 vrijwel dezelfde gameplay heeft als fifa19 ben ik er helemaal mee gekapt.

11 januari 2020 om 17:53

Gameplay van FIFA 20 is echt veel beter dan 19.

11 januari 2020 om 11:58

Je zal maar 1 seizoen met hem kunnen spelen helaas , daarna zal die “stoppen”.

Op je 52ste nog even kunnen spelen met Iniesta, wat een koning.

11 januari 2020 om 10:01

Iniesta zit alleen wel bij een andere club dan King Kazu... 😬

Ik zie dat hij al een jaar of 2 nog maar nauwelijks speelt, denk dan ook dat deze verlenging meer uit respect en voor in de kleedkamer enzo is dan dat hij daadwerkelijk nog kan voetballen op dat niveau. Hoe dan ook knap dat hij het lang zo heeft volgehouden.

Als ibrahimovic nog een paar jaartjes door gaat zit hij ook zo op 52jaar😂

Fysiek zal hij het niet kunnen bijbenen met zijn teamgenoten, maar het verbaast me niks dat in Japan ze dit doen. Respect voor ouderen is daar erg hoog, en de cultuur draait daar om het collectief, en niet de individu zoals dat het geval is in de westen. Hij zal ongetwijfeld met zijn ervaring een goede waarde zijn voor zijn team. Sowieso is het daar gebruikelijk, niet alleen in het voetbal, dat ze meer kijken naar ouderdom/ervaring ipv kwaliteiten als het gaat om functiebekleding.

Zeer knap en je kunt alleen maar respect voor zo'n man hebben, maar dit zegt natuurlijk wel veel over het niveau daar. Inmiddels speelt hij al een aantal jaren aflopend weinig en niet op het hoogste niveau, maar in Europa kun je je dit als club niet eens veroorloven als je in de Keuken Kampioen Divisie speelt. Aan de andere kant wel mooi dat de man dermate veel respect krijgt om het contract te verlengen. Dat is daar toch meer aan de orde dan ergens anders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren