Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi weet wanneer Messi knoop doorhakt en toekomstplannen bekendmaakt

Laatste update:

Lionel Messi neemt volgende week een beslissing over zijn toekomst. Dat vertelt Barcelona-trainer Xavi in gesprek met de Mundo Deportivo. Messi en Xavi speelden jarenlang samen bij de Catalaanse club, en als trainer van Barcelona hoopt de voormalig middenvelder stiekem dat Messi volgend seizoen terugkeert bij de landskampioen van Spanje.

“Hij neemt volgende week een beslissing en ik denk dat het nu aan ons is om hem met rust te laten”, aldus Xavi over Messi. “Uiteindelijk is hij degene die over zijn toekomst beslist en wij kunnen het er elke dag over hebben, maar dan worden er ook heel veel dingen gezegd die niet kloppen.” Behalve aan Barcelona werd Messi in de voorbije maanden ook al hevig gelinkt aan het Saudi-Arabische Al-Hilal.

Xavi hoopt echter dat de Argentijn terugkeert bij de club waar hij tussen 2004 en 2021 ook al voor speelde. “De deuren staan voor hem open en er is geen enkele discussie meer.” Het is echter de vraag of de terugkeer realistisch is, daar Barcelona nog niet over de financiële mogelijkheden beschikt om Messi transfervrij in te lijven. Een alternatieve optie die wordt genoemd is dat het Inter Miami van David Beckham de wereldkampioen overneemt, en vervolgens direct uitleent aan Barcelona. Zo kan Messi goed afscheid nemen bij Barcelona, om daarna nog in actie te komen voor Inter Miami.

Het vertrek van Messi bij PSG hing al even in de lucht, maar werd donderdag bevestigd door trainer Christophe Galtier. "Het zal zijn laatste wedstrijd gaan worden", aldus de oefenmeester op een persconferentie. "Het was mij een eer en een waar genoegen om de beste speler in de geschiedenis van het voetbal te kunnen coachen." Zaterdagavond komt Messi voor het laatst in actie namens de club uit de Franse hoofdstad, als Clermont Foot op bezoek komt in Parc des Princes.

Waar denk jij dat Lionel Messi volgend seizoen speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk en hoop zelf toch echt dat het Barca gaat worden , Messi kan daar in een
, op papier, 4-3-3 met de inschuivende en opstomende backs nog meer dan goed renderen in mijn ogen. Als Barca deze zomer het viability plan rond krijgt en Messi en Zubimendi kan binnenhalen doen ze aankomend seizoen weer mee om de CL. Mark my words

3 juni 2023 om 00:15

Het rondkrijgen van een dergelijke deal is het probleem niet. Er zijn immers genoeg gaten in de regelgeving om Messi toch aan te kunnen trekken. De vraag is hoeveel schade dat met zich meebrengt voor de langere termijn. Vroeg of laat zal Barcelona moeten bezuinigen. Hoe langer het wacht, des te erger de sanering. Het is gewoon wachten tot de club in de verkoop gaat voor 1 of andere oliemagnaat of sjeik.

3 juni 2023 om 00:23

Op de transfer van Messi zouden ze waarschijnlijk winst draaien aan shirtverkoop + extra tourisme zeker icm het nieuwe stadion

3 juni 2023 om 00:46

Je snapt dat dat stadion nog maar afwachten is, dat Messi in z'n laatste jaren zit en dat clubs nauwelijks iets overhouden aan shirtverkoop toch? De clubs krijgen immers al een vast bedrag per jaar van het merk van de shirt en eventuele shirtsponsors...

3 juni 2023 om 00:49

Het nieuwe stadion gaat die waarschijnlijk niet meemaken als speler en shirtverkoop is een fabeltje.

3 juni 2023 om 01:18

Shirtverkoop en extra sponsor inkomsten zijn géén fabel. Aan de shirts houden ze niet super veel over natuurlijk, maar het is de extra publiciteit en mensen die naar de stad komen. Camp nou is maar 1 seizoen(volgens de planning) dicht, dus als hij twee seizoenen tekent maakt hij dat nog mee.

3 juni 2023 om 06:31

Dat is al vaak zat bewezen dat shirtverkoop een fabel is. Of er nu 10 miljoen messi shirt worden verkocht of dat er 4 miljoen lewandowski shirts, 2 miljoen frenky shirts en 4 miljoen gavi shirts verkocht worden. Nu kopen mensen minder of nauwelijks shirts van andere barca spelers. Net of er nu ineens door messi miljoenen shirts meer worden verkocht. Plus zo veel neppe shirts die verkocht worden.

3 juni 2023 om 11:41

zeker wel meer shirts zijn veel messi fans over de wereld die anders geen barca shirt kopen maar een psg bijvoorbeeld met zijn naam

Ik snap het verhaal met Messi, maar in mijn ogen maakt Barca Messi dan weer groter dan de club. Stop hier gwn mee, want dit gaat ten koste van de toekomst vd club.

2 juni 2023 om 23:32

Toekomst? die hebben ze al grotendeels verkocht aan hun investeeders. Messi kan best wel wat geld verdienen maar de bedragen die Al hilal en eventueel Inter Miami kunnen bieden zal Barcelona niet kunnen leveren.

3 juni 2023 om 00:14

Ook weer wat overdreven. Ze hebben zo'n 2,5 miljard aan omzet voor de komende 20 a 25 jaar verkocht. Wel tegen een fractie van de waarde overigens, want Barcelona heeft daar een kleine driekwart miljard van teruggezien en van dat geld was zonder het Europese debacle van dit seizoen nog 274 miljoen euro over deze zomer.

Kijkend naar wat de club jaarlijks om zet, is dat dus wel te behappen. Echter moet je dan wel gaan bezuinigen. Dat lijkt Barcelona niet van plan en dan komt er vanaf 2025 of 2026 ook nog eens een lening van 1,5 miljard bovenop. Die gaan echt grote problemen krijgen als die omzet niet flink stijgt.

Dit moet Barça toch niet meer doen? Weer gigantisch veel salaris kwijt, waarschijnlijk, en alles op Messi afstemmen. Je haalt Messi niet als zijnde bankzitter. Ben bang dat dit verkeerd gaat uitpakken, ook al is het Messi

3 juni 2023 om 04:11

Daarom juist doen, ik hoop van harte dat ze hem halen. Dat verdient die club, dat verdient hij. Zijn hart klopt voor die club. Als je zo naar Xavi luistert dan zegt hij eigenlijk tussen neus en lippen door dat het beklonken is. Prachtig is dat.

Zou echt geweldig zijnals Messi de laatste jaren nog bij Barca speelt. Dan kunnen ze samen de laatste jaren van Barca meemaken voordat het verkocht wordt aan een investeringsclub om verder te overleven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren