Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Xavi kan vurige wens niet inwilligen: vertrek van basisklant dreigt na één jaar

Laatste update:

Het zou komende zomer zomaar eens tot een breuk kunnen komen tussen Barcelona en Jules Koundé. De verdediger voelt zich niet langer comfortabel in het Spotify Camp Nou en zou bij Xavi hebben aangedrongen op een vertrek, zo schrijven grote Spaanse media. Koundé werd vorig jaar zomer gehaald als centrale verdediger, maar fungeert als rechtsback, een rol die hem naar eigen zeggen niet ligt.

Hoewel Koundé vorig jaar voor vijftig miljoen euro werd gehaald als centrale verdediger, gebruikt Xavi hem dit seizoen hoofdzakelijk als rechtsback. De Spaanse coach zit mager in de goede rechtsbacks. Héctor Bellerín voldeed niet aan de verwachtingen en verhuisde in januari naar Real Betis, terwijl Sergi Roberto van origine geen verdediger is. Laatstgenoemde is een waardige kracht in aanvallend opzicht, maar laat verdedigend regelmatig een steekje vallen.

Barcelona was in eerste instantie niet van plan om de markt op te gaan voor een nieuwe rechtsback, maar door de openbaring van Koundé zou daar zomaar verandering in kunnen komen. De verdediger houdt er niet van om aan de rechterkant te spelen en wil alleen nog voor de Catalaanse grootmacht uitkomen als hij op zijn natuurlijk positie in het hart van de defensie wordt geposteerd. Het lijkt niet waarschijnlijk dat Xavi die toezegging gaat doen.

Xavi is namelijk van plan om Koundé en Sergi Roberto aan de rechterkant te houden. Het tweetal moet worden vergezeld door Julián Araujo, die nu nog in het beloftenteam speelt. In het centrum moeten Ronald Araújo, Christensen en Eric García de dienst uitmaken. Ook de van Athletic Club overkomende Íñigo Martínez wordt gehaald voor het centrum. Bronnen in Spanje beweren dat Koundé bij Xavi om een vertrek heeft gevraagd, maar dat wordt niet bevestigd.

Ondanks het feit dat Koundé niet op zijn favoriete positie acteert, kan hij dit seizoen prima cijfers overleggen. De verdediger stond in LaLiga in 26 van zijn 27 wedstrijden in de basis. Daarin wist hij eenmaal te scoren. In de Champions League verscheen hij drie keer aan de aftrap. In totaal staat de teller op 38 wedstrijden in alle competities. Daarin wist Koundé één keer te scoren en fungeerde hij zes keer als aangever. De Fransman wist in zijn eerste seizoen meteen landskampioen te worden.

Zie jij Jules Koundé deze zomer alweer vertrekken bij Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed beleid. Ik snap nooit waarom clubs een speler kopen en hem vervolgens een totaal andere positie op het veld geven. Als je toch een rechtsback koopt dan zet je hem toch rechtsback. Een keer op een ander positie kan natuurlijk maar een back kopen en hem dan centraal zetten is toch raar.

23 mei 2023 om 16:25

Ligt eraan, als jij een speler analyseert en ervan overtuigd bent dat hij op een andere positie (nog) beter uit de verf kan komen, kan je best proberen die speler daarvan te overtuigen.

Gakpo eindigt bij Liverpool in de spits, maar aan het begin van dit seizoen riep iedereen dat het absurd was van Klopp om hem in de spits te zetten omdat ie in NL linksbuiten stond. White was een cb en speelt niet onverdienstelijk op de rb dit seizoen. Martinelli is imo hetzelfde als met Gakpo. Joelinton bij Newcastle, die zat er dan al wel, maar is wel omgeturnd door Howe. Zelfde verhaal met ESR, die schijnen ze nu om te willen turnen tot een 8. Rice speelt bij WHU op dm maar ik zie hem met verve de rol van Xhaka invullen bij Arsenal.

Je moet van een spits geen verdediger willen maken ofzo, maar kleine tweaks kan zeker.

23 mei 2023 om 16:36

Maar een CB en een (moderne) RB zijn eigenlijk wel spelers die je in het huidige voetbal niet met elkaar kan vergelijken. Ik zie een Mazraoui bijvoorbeed niet graag wisselen met De Ligt en ik denk zij zelf ook niet.

23 mei 2023 om 16:42

Daar heb je zeker een punt, een De Ligt zal niet naar voren stormen over de flank om een voorzet te geven idd. Maar dat wordt in het systeem van Bayern ook niet gevraagd van Maz toch? Of kijk ik daarvoor te weinig Bayern...

23 mei 2023 om 16:57

Kijk zelf ook niet zo veel Bayern maar het was meer een voorbeeld. Ik zie De Ligt overigens ook minder graag met de bal aan de voet dan Mazraoui in het algemeen.

23 mei 2023 om 19:10

Pavard speelt best vaak als back toch en dat is van nature gewoon een centrale verdediger. Het kan, maar het is denk ik niet ideaal

23 mei 2023 om 17:13

Martinez werd als middenvelder gehaald en Alvarez als verdediger, maar die komen toch echt ergens anders beter uit de verf

23 mei 2023 om 17:28

Martinez werd als vervanger van tagliafico gehaald oorspronkelijk, uiteindelijk ging tagliafico niet weg en werd martinez als middenvelder oa gebruikt en erna als lcv.

23 mei 2023 om 19:03

Martinez werd als veelzijdige lcv gehaald. Alleen maakte de media ervan dat hij als vervanger van tagliafico werd gehaald omdat ze beide Argentijns, linksbenig en kort zijn.

23 mei 2023 om 17:46

Volgens mij is Kounde op rechts toch geboren uit nood breekt wet? De rechtsbacks die ze daar hadden / uitprobeerden voldeden niet en ze hadden nog liever de CV Kounde daar dan een van de mannen voor die positie die niet voldeden. En terecht.

Hij heeft echter gewoon de pech dat er met Araujo een betere verdediger op rcv kan spelen. Heel erg zonde want hij liet zien bij Sevilla dat hij een hele goede CV kan zijn! Voor Barca was hij ondankds dat alsnog belangrijk op RB door zijn defensieve zekerheid. Hij liet ook zien dat hij best goed kan voetballen en technisch verfijnd is voor een CV. Maar het is geen Hakimi of Walker.

Jules Koundé heeft afgelopen zomer een bewuste beslissing genomen om het sportieve plan van Barcelona te verkiezen boven de financiële daadkracht van Chelsea, dus zijn frustratie is ergens wel begrijpelijk. In het centrum blijft hij in mijn ogen een verdediger van wereldklasse, terwijl hij op de vleugels dat niveau niet kan halen. Waarschijnlijk hebben de zaakwaarnemers met de club gesproken en aangegeven dat hij vanaf volgend seizoen echt weer in het centrum wil spelen (en waarschijnlijk niet direct hebben gesproken over een vertrekwens, dat zou overdreven zijn). Zeker als er dan nóg een centrale verdediger met Iñigo Martínez bij komt, hoeveel gaat hij dan nog in het centrum spelen? Kijkend naar de selectie lijkt het me logischer om te investeren in een vleugelverdediger en een jonge (vierde) centrale verdediger in plaats van een transfervrije en ervaren veteraan centraal achterin. João Cancelo zou bijvoorbeeld een geweldige versterking zijn, maar het is de vraag of dat financieel haalbaar is. Dan heb je Araujo, Christensen en Koundé centraal achterin, met Cancelo en Roberto op de vleugel.

23 mei 2023 om 16:10

Jij als Barcelona volger, denk jij dat Kounde of Araujo een wereldklasse verdediger kan zijn op LCV? Met Cancelo erbij heb je dan echt een geweldige verdediging. Ik denk dat Cancelo aan de bal echt enorm veel kan toevoegen aan Barcelona. Hierdoor zullen Dembele/raphina en Lewandowski ook beter gaan renderen. De enige positite die dan versterkt moet worden is Linksvoor of een middenvelder. Hangt ervan af wat Xavi met Gavi wil gaan doen. In een droomscenario halen ze Kvaratschelia op bij Napoli. Maar ik weet niet of hij haalbaar is.

Ter Stegen
Cancelo
Araujo
Kounde
Balde
Gavi/Aankoop
Frenkie
Pedri
Dembele
Lewa
Aankoop/Gavi
23 mei 2023 om 16:27

Zonder twijfel. Jules Koundé heeft genoeg voetballend vermogen om daar te kunnen spelen, en anders zou Ronald Araujo dat ook kunnen. Het lijkt me een complementair duo, zeker met wat meer voetballend vermogen op de vleugels. Denk overigens dat het niet realistisch of wenselijk is om meteen al aan andere versterkingen te denken, dat lijkt me financieel niet haalbaar. Een controlerende middenvelder en een rechtsback is al uitdagend genoeg met de huidige restricties. Mocht er een absurd bod binnenkomen voor Raphinha of Ferrán Torres, dan is er misschien nog wel iets mogelijk. Maar dan niet van het kaliber Kvaratskhelia, dan denk ik dat de club eerder voor een transfervrije terugkeer van Messi gaat.

23 mei 2023 om 16:24

Probleem is als Cancelo dan geblesseerd raakt je alsnog kounde als rechtsachter moet gaan laten spelen. Roberto komt namelijk sws tekort voor de basis.

23 mei 2023 om 16:29

João Cancelo, Sergi Roberto en Jules Koundé (als noodoplossing) lijkt me genoeg voor die rechterflank. Mocht het dusdanig problematisch zijn, dan kan er nog wel een jeugdspeler naar het eerste elftal worden gehaald. Of voor die enkele wedstrijd gebruik je Ronald Araujo of Eric García als vleugelverdediger. Dat lijkt me geen enkel probleem.

23 mei 2023 om 16:47

Ik hoop nog steeds dat Barca gaat voor Arnau Martinez. 20 jaar, heeft gespeeld in de jeugd van Barca, marktwaarde van 16 miljoen en wekelijks een uitblinker bij Girona.

23 mei 2023 om 17:00

Arnau Martínez lijkt me een geweldige opvolger van Sergi Roberto, helemaal met je eens. Maar of hij nu meteen al goed genoeg is voor een basisplaats? Dat weet ik nog niet zeker.

23 mei 2023 om 16:24

Ik vind het een beetje makkelijk om te doen alsof hij voor het "sportieve plaatje" naar Barcelona gekomen is. Hij zou bij Chelsea zeker niet minder geld gekregen hebben, maar hij speelt bij Barcelona ook niet voor drie knikkers en wat plakplaatjes.

Kounde had de pech dat degene die hem heel graag naar Chelsea wilde hebben vertrokken is en Tuchel niet echt overtuigd was van zijn kwaliteiten, in ieder geval niet genoeg om het niet eerst bij De Ligt, Koulibaly, Upamecano en Marquinhos te proberen.

Kounde heeft de keuze gemaakt met zijn hart en op basis van welke club hem op dat moment het liefst zag komen. Dat is een verstandigere reden en dichter bij de waarheid dan ''hij ging voor het sportieve.'' Het is heel lullig voor hem dat hij door Xavi niet opgesteld wordt waar hij hoort te spelen, ik snap niet zo goed waarom hij zo nodig moest komen als Xavi hem blijkbaar niet goed genoeg vindt om hem op te stellen op zijn natuurlijke positie? Daar komt die hele soap nog bij dat ze hem wel/niet in konden schrijven en hij daardoor de start van het seizoen heeft moeten missen..

23 mei 2023 om 16:34

Misschien een beetje makkelijk, maar onder de streep heeft hij een hoger salaris van Chelsea afgewezen om bij Barcelona te gaan spelen. Daarnaast was het voor hem blijkbaar belangrijk om als 'eerste keuze' te worden gezien, waar Chelsea het al bij meerdere verdedigers had geprobeerd. Overigens was het niet mijn bedoeling om het op deze korte en simpele manier te brengen, het ging me meer om het feit dat het sportieve element (spelen in het centrum) belangrijk was in de beslissing en dat het daarom logisch is dat er frustratie speelt op dit moment. Denk trouwens niet dat je deze situatie moet zien als tekortkoming van Koundé, maar eerder als onverwacht sterke ontwikkeling van Andreas Christensen. In principe was het idee om Araujo en Koundé het centrum te laten vormen, maar uiteindelijk speelde Christensen dusdanig sterk dat er een creatieve oplossing bedacht moest worden om ze allebei te laten spelen. Wat overigens ook een keer verfrissend is voor Barcelona, dat het transferbeleid dusdanig succesvol was dat de oefenmeester een luxeprobleem heeft!

23 mei 2023 om 19:55

Hé gua,gaat niet goed met de Celtics,wie denk je dat de finale gaat winnen?

23 mei 2023 om 21:32

Don't let us win one. Althans, dat is het bericht van Marcus Smart en Jaylen Brown. Tsja, ik geloof er niet meer in. Het is beschamend dat de Miami Heat op basis van mentaliteit en coaching dusdanig verder zijn dat het een pijnlijke avond kan worden. Wat betreft de finale, dat lijkt me een no-brainer. Nuggets. In five.

Sinds Dani Alves (zijn eerste periode) komt de rechtsback positie van Barcelona iedere transferperiode weer voorbij. Het lukt ze niet.

23 mei 2023 om 17:16

Daarom snap ik de interesse in Geertruida wel

23 mei 2023 om 17:18

Ik ook. 1 van de meest onderschatte spelers in de Eredivisie. Geen fout gemaakt dit seizoen, multifunctioneel en de balbehandeling van een aanvaller.

23 mei 2023 om 17:20

Snel, sterk, verdedigend goed, bescheiden, aanvallende intenties, strakke passing, inzicht qua laatste pass (zoals op Danilo tegen Emmen maar zat voorbeelden) en maakt zelf ook geregeld een goal.

23 mei 2023 om 17:30

Ja iedere topclub zou hem moeten willen. Omdat hij niet in de media komt, weet je ook dat hij zich minder bezig houdt met randzaken. Volle focus op het spelletje.

23 mei 2023 om 17:37

Geertruida vind ik ook meer een CV, ik durf zelfs te zeggen dat hij daar potentiële wereldtop is. Als aanvallende rechtsback vind ik hem niet verfijnd genoeg, wat ook geen schande is. Maar als Barça zijnde weer een CV halen en rechtsback zetten, dan zit je met hetzelfde probleem. Liever iemand als Cancelo, past het spelletje perfect en kan aanvallend zó veel brengen, iets waard Barça echt gebaat bij zal zijn.

23 mei 2023 om 17:42

Onze Geert is niet iemand die er constant overheen klapt. Sommige Feyenoorders zijn helemaal idolaat van Pedersen om die reden. Ik minder. Geert dribbelt in op het middenveld en strooit, zoals Emilesteele ook zegt, met fantastische passes.

Kokcu is de man van het seizoen, maar als kind van Zuid hoort Geert na dit seizoen ook op het podium. Meer dan de rest van de selectie.

Dit is zo’n nepartikel joh, clickbait. De man speelt elke wedstrijd en is van grote waarde. Is gwn een stand-in rechtsback geweest dit seizoen. Er moet een goede RB gehaald worden en dan staat ie gwn centraal met Araujo. Hou nou op Voetbalzone, dit is nergens op gebasseerd.

23 mei 2023 om 17:02

Verschillende grote media in Spanje inclusief Gerard Moreno hebben die al gemeld hoor. Het is zeker niet uit het niets dit.

Ja maar Kounde heeft dit seizoen als die mocht spelen centraal achterin niet overtuigd. Ik vind hem daar erg laks en niet zo sterk als Christensen en Araujo daar. Hij gaat gewoon wissel zijn als Barcelona een nieuwe rechtsback gaat halen. Denk niet dat het duo die dit jaar zo sterk speelt gelijk aan de kant wordt geschoven omdat meneer Kounde centraal wil gaan spelen.

23 mei 2023 om 17:27

Kounde is zeker wel beter dan Christensen, die ook snelheid mist.
Araujo kan je centraal niet missen, dan blijft Kounde als enige over die wel als rechts back kan spelen, daarom dat hij daar moest spelen, niet omdat hij niet goed genoeg is om naast Araujo centraal te staan.
Als Barca een rechtsback kan halen, dan zie ik Kounde gewoon samen met Araujo centraal staan.

23 mei 2023 om 17:32

Christensen is dit seizoen beter dan Kounde zeker weten. Je onderschat hem heel erg want die kerel is geweldig samen met Araujo en de reden waarom de verdediging zo goed is. Kounde hebben we gezien tegen Sociedad. Die heeft vaker van dat soort concentratiefouten.

23 mei 2023 om 18:27

Als Madrid-fan hoop ik het van harte, Christensen presteert gewoon beter.

23 mei 2023 om 19:25

@Modric eens, Christensen heeft een geweldig seizoen gekend. Had verwacht dat het een gevalletje Lenglet zou worden, maar hij heeft mij enorm verrast. Koundé heeft mij nog niet kunnen overtuigen maar hij heeft natuurlijk niet zoveel kunnen spelen op zijn favoriete positie. Wellicht is het beter om hem te verkopen nu hij nog veel geld oplevert en van dat geld een goede rechtsback te halen.

Op zich geen ramp. Araujo en Christensen zijn beter en als Inigo komt heb je een uitstekende backup. Als Barca er in slaagt om met zijn transfersom een goede rechtsback te halen gaan ze er imo zelfs op vooruit. Het probleem is dat er momenteel weinig goede rechtsbacks (beschikbaar) zijn.

Ik dacht bellerin naar sporting was vertrokken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren